תבשיל בשר בבישול ארוך עם משמשים, שזיפים ובצלים

Posted on

תבשילים ארוכים תמיד מזכירים לי את הבית. כמי שמתמודדת עם הפרעות קשב, או כמו שמישהו פעם אמר לי – יש לך קוצים בישבן, אני ותבשילים ארוכים שדורשים מלא זמן ושלבים, לא חברים טובים. תנו לי ארוחה בחצי שעה גג ואני מאושרת.

מצד שני, אני כל כך אוהבת אוכל עם טעמים עמוקים. כזה שבילה שעות בתנור או על הגז. כזה שמקבל צבע חום מקורמל. כזה שהבשר בתוכו יוצא רך רך כמו של אמא שלי.

לא המון מצרכים אבל כל אחד מהם חשוב כדי שהמנה תצא מושלמת

אז מה אני עושה כשאני בכל זאת רוצה להכין ארוחה שכל כולה בישול ארוך? מכינה מתכון שלא צריך לעמוד שעות מול הסיר אלא רק להניח לו להתבשל לבד. בשקט שלו. בזמן שלו.

ובזמן שהוא מתבשל לאיטו, אני מפתחת תכונה חשובה – סבלנות. וחוץ מזה, ככה יש לי זמן לשטוף כלים, להכין סלט, להתקלח וגם להכין את הצלחת העמוקה כי עוד שנייה יצא מהסיר בשר נימוח עם טעמים מתקתקים של משמשים, שזיפים ודבש. הכי ראש השנה.

טעמים עמוקים שרק בישול ארוך יודע לייצר

אל תפספסו:
– את תוצרת ביתהחוברת הכי הכי שווה לחג כבר רכשתם? אתם חייבים <3
– רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).

תבשיל בשר בבישול ארוך עם משמשים, שזיפים ובצלים

מצרכים לסיר גדול מאוד בקוטר 32:
4 כפות שמן זית
10 בצלי שאלוט, קלופים
10 שיני שום, קלופות
3-4 ענפי סלרי, עם או בלי העלים
שורש פטרוזיליה, קלוף
1.5 קילו כתף או פילה מדומה או צלעות – אדום אדום (חתוך לקוביות גדולות)
5-6 ענפי טימין
2 עלי דפנה
3 כפות דבש
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית גדושה מלח
1/2 כפית צ’ילי גרוס
מים רותחים – כמות בשלבי הכנה
15 משמשים מיובשים
10 שזיפים מיובשים
1-2 גזרים, קלופים
שקית תפוחי אדמה קטנים (מיני) – לא חובה
עלי פטרוזיליה קצוצים להגשה

אופן הכנה:
– קוצצים את הסלרי לפרוסות דקות ואת שורש הפטרוזיליה לקוביות.
– בסיר סוטאז גדול (אני השתמשתי בקוטר 32) מחממים שמן זית ומוסיפים בצלים, שיני שום, סלרי ושורש פטרוזיליה חתוך. מטגנים ביחד במשך 10-15 דקות או עד הזהבה קלה.
– מגבירים את האש להכי גבוהה ומוסיפים את הבשר. צורבים אותו בסיר, עם ערבוב מדי פעם, עד שהוא משנה את צבעו ומקבל צריבה יפה.
– מוסיפים דבש, ענפי טימין, עלי דפנה, פלפל גרוס, מלח וצ’ילי ומערבבים.
– מוסיפים מים רותחים עד כיסוי הבשר.
– מכסים את הסיר, מורידים את האש לנמוכה, ומבשלים במשך 2-3 שעות (תלוי בנתח שבחרתם – בשלב הזה הוא צריך להיות כבר רך ואם לא מוסיפים עוד חצי שעה בישול). רק חשוב לוודא מדי פעם שיש נוזלים בסיר.
– בינתיים חותכים את הגזרים למקטעים של 3 ס”מ ואת תפוחי האדמה חוצים לחצי.
– אחרי שהבשר די רך מוסיפים משמשים, שזיפים, גזר ותפוחי אדמה ומערבבים בעדינות. סוגרים את הסיר ומבשלים עוד שעה או עד שהבשר רך רך וגם תפוחי האדמה.
– אני אוהבת לסיים את הבישול בחצי שעה בתנור, על 190 מעלות וללא מכסה כדי לקבל השחמה גם של הבשר וגם של תפוחי האדמה.
– מוציאים את עלי הדפנה, מעטרים בפטרוזיליה ומגישים.

כמה דקות בתנור אחרי הבישול הופכים את הכל לשחום וטעים יותר (אבל לא חובה)

הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף לתבשיל גם 2 נתחי אוסובוקו שיוסיפו שומניות ורכות.
– אפשר לוותר על השזיפים או על המשמשים ולהגדיל את הכמות של השני שהחלטתם לשים.
– אל תוותרו על הסלרי הוא מוסיף המון טעם. מה שכן, שורש פטרוזיליה אתם לא חייבים אם כי זה מוסיף מאוד לטעם.
– לא חייבים גזר ולא תפוחי אדמה, הם כאן כדי להפוך את המנה לארוחה של ממש.
– במקום דבש אפשר סילאן או מייפל.
– אם אין לכם טימין אפשר לשים 2 ענפי רוזמרין אבל להקפיד להוציא אותם בסיום הבישול.
– בכל שלב בזמן הבישול, אם אתם רואים שאין נוזל, אפשר להוסיף עוד כוס מים רותחים. זה גם יגרום לזה שיהיה לכם הרבה רוטב בסוף.
– המתכון בשיתוף אדום אדום.

21 תגובות

  1. אופק says:

    ווואווווו
    איזה סוג בשר את השתמשת במתכון הזה?

  2. סער says:

    פ נראה מעולה, אני רוצה להכין לערב חג. אנחנו רק 2 מבוגרים ו 2 ילדים בני 4 (בגלל הסגר😞) אם עושים עם קילו בשר במקום קילו וחצי צריך לשנות עוד משהו ?

    1. מיכל says:

      נראה מתכון מעולה!!! אם אני רוצה חצי כמות אני פשוט חותכת הכל בחצי?

  3. נילי says:

    היי, תודה על המתכון המהמם! אני מכינה אותו לערב חג. לבדל בסיר רגיל זה בסדר? אין לי סוטאז׳ גדול

    1. רחלי קרוט says:

      בהחלט

  4. נילי says:

    תודה רבה! שנה טובה ומתוקה

  5. סימונה says:

    יצא מעולה! תודה!

  6. פרידמן ויילט says:

    טעים מאוד, עשיתי את בתבשיל בראש השנה יצא פיצוץ, ביקשו גם לארוחה מהפסקת לכיפור!!!

  7. מיכל says:

    הכנתי עם צלעות ויצא מעולה

  8. תמר says:

    תודה על המתכון, את הבצל שאלוט והשום לא קוצצים?

  9. עירית says:

    המתכון פשוט מושלם ומדוייק! הבישול הנוסף בתנור מוסיף המון!
    השתמשתי בכתף מס 5
    יוצא מעולה!

  10. שלומית says:

    היי תודה על המתכון !
    האם ניתן לבשל בתנור בלבד בישול ארוך במקום השנתיים הראשונות ?

  11. רונית says:

    היי תודה! האם ניתן לבשל בתנור במקום על הגז? חום וזמן? תודה

  12. Keren says:

    האם אפשר להכין ולהקפיא?
    להפשיר יום לפני ערב החג ולחמם בסיר?

  13. מעיין says:

    היי רחלי
    יש לך 2 מתכונים של צלי בקר ברוטב הזה. מה ההבדל בינהם ומה מהם עדיף להכין לחג הזה?
    אשמח לתגובתך.
    תודה על מתכונים מדהימים ומוצלחים כל פעם מחדש!
    מעיין

  14. קריס says:

    היי, התבשיל על האש. אבל שמתי לב כי בזמן צריבת הבשר שהוספתי לירקות המקורמלים, כי נוצרו נוזלים רבים והבשר לא ממש נצרב רק החליף את צבעו.
    אז איפה בדיוק הטעות שלי?

  15. נועה says:

    היי
    האם אפשר להכין בתנור?

  16. דינה says:

    מצאתי את המתכון בלוח השנה שלך. הכנו הערב. יצא אש! תודה!!!!

  17. גילי says:

    אפשר בלי הפירות? עדיין יהיה לזה קטע?

    1. רחלי קרוט says:

      יהיה חסר לזה מתיקות

  18. ג’ואנה says:

    האם אפשר לבשל את התבשיל בסיר לחץ?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend