חצילים, קצת כמו במיה או כוסברה, צריך ממש לאהוב. אין באמצע, זה או שאוהבים או שלא. ומי שאוהב? מוכן להשבע שזה הירק הכי טעים שהביאה איתה האדמה.
עד לפני כמה שנים הייתי שייכת לאלה שנמנעים מהירק השחור עם הגרעינים הרכים ולא הבנתי על מה המהומה. עד שטעמתי את החצילים של הקוסם (אריאל רוזנטל) שהחצילים שלו הם בדרגת יצירת אמנות. מטוגנים אבל לא ספוגים בשמן, פריכים מבחוץ אבל בלי פירורי לחם ואני לא אתפלא לגלות שרבים מגיעים לרכוש פלאפל רק בשביל החצילים.
מה שמדהים הוא, שברגע שהתאהבתי בחצילים שלו, התאהבתי בחצילים כולם. בסלט חצילים, בתבשיל חצילים עם קציצות, בסביח ובכל דבר שיש בו חציל. זאת גם הסיבה שאני בטוחה שכל מה שצריך כדי לגרום גם לספקנים להתאהב זה רק לתת להם חצילים עשויים כהלכה. עדיף כשהם עטופים במעטה פריך.
ומילה לגבי בחירת חצילים – העדיפו חצילים קלי משקל, עם מעטה חיצוני חלק, מוצק ומבריק. אני מאוד אוהבת את החציל הבלאדי כי הוא בשרני יותר ויש בו פחות גרעינים אבל גם החצילים הרגילים מדהימים לא פחות. ולא לדלג על שלב ההמלחה והייבוש, זה מה שמוציא את המרירות של החציל וגם גורם לחציל לספוג פחות שמן.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
שניצלוני חצילים בציפוי אקסטרה פריך
את יודעת שהשניצלונים האלה מעולים כששני חברים שלא אוהבים חצילים זוללים את כולם מהצלחת. המתכון שיגרום לכם להתאהב בירק השחור.
מצרכים:
2 חצילים יפים ומוצקים
1 כף מלח
1 כוס קמח
2 ביצים L
1 כוס פירורי לחם
אופן הכנה:
– קולפים את החצילים ופורסים לפרוסות בעובי 1-2 ס”מ. מניחים על רשת צינון או על נייר אפייה שמונח על השיש. חשוב שהפרוסות תהיינה בשכבה אחת ולא אחת על השנייה.
– מפזרים מעל פרוסות החצילים שכבה דקה של מלח, הופכים ומפזרים גם על הצד השני.
– מניחים לחצילים להגיר נוזלים עם המלח במשך 30 דקות. לא לדלג על השלב הזה.
– שוטפים את החצילים במים כדי להפטר מהמליחות ומייבשים היטב היטב עם נייר סופג.
– חותכים את פרוסות החצילים לאצבעות.
– מניחים ב-3 קערות רחבות קמח, ביצים טרופות ופירורי לחם.
– מצפים כל אצבע חציל בקמח ולאחר מכן בביצה ולבסוף בפירורי לחם.
– מטגנים במחבת עם שמן, כמו שמטגנים שניצל, את אצבעות החצילים עד הזהבה יפה. מגישים מיד כששניצלוני החצילים עוד חמים.
– וכן, אפשר גם לאפות. פשוט מניחים את השניצלונים על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן בשמן זית ומתיזים מעל שמן. אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 10 דקות ואז הופכים לצד השני ואופים עוד 10 דקות או עד הזהבה.
הערות ושדרוגים
– רוצים לשדרג? מוסיפים לביצים 1 כפית קטשופ או חרדל ולפירורי לחם אפשר להוסיף שומשום ואז השניצלונים האלה בכלל יראו מדהים.
– ממש חשוב לא לדלג על שלבי ההמלחה כדי שהחציל לא יצא ספוג בשמן וגם יהיה רך וכיפי והמרירות העדינה שלו תעלם.
– אפשר להשתמש בקמח כוסמין מכל סוג – לבן או מלא ואפשר גם קמח עדשים או קמח חומוס.
נראה נפלא. אם רוצים להכין מראש, בטיגון, איך הכי טוב לשמור אותם עד היום למחרת?
האם אפשר להשרות אותם גם ללילה? או לא מומלץ?
גם אני מספקני החצילים, אבל המתכון הזה נראה מעולה, אני כבר בשלב ייבוש החצילים!!
אני מתה על חצילים מכל סוג, אצולת החצולה, אבל המתכון הזה מוכיח בעיקר שכמעט כל דבר נעשה טעים כשמשנצלים אותו…
ממליצה לתבל את הביצים (גם בשניצל בשרי) – עשבי תיבול קצוצים, שום, פלפל שחור, צ’ילי – כל מה שאוהבים .
מה הרוטב האדום שבתמונה?