אחרי עוגת רוגלך ולחם טחינה, המתכון שהכי מזוהה איתי הוא שניצל תירס. הייתה תקופה שכל תמונה שקיבלתי מכם הייתה של שניצל תירס מהמתכון שעלה כאן בבלוג ובאמת שבר כל שיא אפשרי.
וככל שיותר אנשים נחשפו למתכון ככה עלתה השאלה – האם יש גרסה טבעונית למתכון.
אז הנה, עכשיו יש!
שניצל תירס בלי ביצים ועם מרקם רך בזכות הטופו, יהלומים קטנים של תירס מתקתק ופציח שמנקדים את השניצל, ומעטפת זהובה וקראנצ’ית של פירורי לחם עם שומשום.
אני אוהבת להכין כמות ולהקפיא (לפני הטיגון) עם נייר אפייה בין לבין ואז שאני רעבה אני מוציאה אחד, מטגנת על מחבת, ומניחה בצלחת לצד מלפפונים מיני. הכי זכרון ילדות.
– הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
– רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
שניצל תירס טבעוני
מצרכים (ל-10 עד 15 תלוי בגודל):
1 חבילה (300 גרם) טופו טבעי – תנובה ALTERNATIVE
2 כוסות גרגירי תירס, ללא נוזלים
3 כפות רוטב צ’ילי מתוק
1/2 כפית שמן שומשום
3 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח
3 כפות גדושות קמח תירס
3 כפות קמח לבן או כוסמין
לציפוי:
1 כוס פירורי לחם מכל סוג שאוהבים
1/4 כוס שומשום
שמן לטיגון או תרסיס שמן לאפייה
אופן הכנה:
– במעבד מזון שמים טופו ללא הנוזלים, 1 כוס גרגירי תירס (את השאר שומרים), רוטב צ’ילי, שמן שומשום, שמן זית ומלח וטוחנים עד לתערובת די אחידה.
– מוסיפים את יתרת גרגירי התירס, קמח תירס וקמח לבן ומערבבים היטב. מעבירים למקרר לשעה או ללילה עטוף בניילון שלא יתייבש למעלה. שימו לב שהקירור חשוב כדי שהתערובת תתייצב והקמחים יספגו את הנוזלים אחרת השניצל יתפרק.
– בקערה בינונית מערבבים פירורי לחם עם שומשום.
– יוצרים קציצות בגודל כדור פינג פונג עם ידיים רטובות ופוחסים למעין שניצל. וכן, חשוב ידיים רטובות מעט כדי שהתערובת לא תדבק לכם ליד.
– מצפים בפירורי לחם עם השומשום ומחליטים אם לטגן או לאפות. שימו לב: אם התערובת רכה מדי אפשר להוסיף עוד כף קמח תירס/לבן.
– אם אופים, משמנים נייר אפייה שמונח על תבנית תנור ומניחים את השניצלים. מתיזים מעל תרסיס שמן ואופים במשך 30 דקות בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות. מומלץ להפוך באמצע האפייה כדי לקבל צריבה אחידה.
– ואפשר כמובן גם לטגן במחבת עם שמן בגובה 2 ס”מ עד הזהבה מ-2 הצדדים.
הערות ושדרוגים
– במקום 2 כוסות תירס אפשר לשים 2 כוסות פרחי ברוקולי (טריים). ההכנה זהה רק שבשלב הוספת הברוקולי, אחרי הטחינה של כוס אחת, חשוב להוסיף את הברוקולי כשהוא קצוץ לפרחים קטנטנים.
– במקום קמח לבן אפשר קמח תכליתי ללא גלוטן או פירורי לחם בכמות זהה.
– רוצים לשדרג? מוסיפים לתערובת, אחרי הטחינה, 1/2 צרור עירית קצוצה דק דק.
– אפשר להשתמש במעבד מזון קלאסי כמו מג’ימיקס או בבלנדר כמו נינג’ה למשל.
– רוצים עוד בריאות? תוסיפו לתערובת 2-3 כפות טחינה גולמית מלאה.
– חשוב מאוד להפטר כאן מכל הנוזלים של הטופו ואפשר גם להניח אותו על נייר סופג כדי לוודא שכל הנוזלים יצאו.
– המתכון בשיתוף תנובה ALTERNATIVE.
רחלי, אם אין לי קמח תירס, האם אפשר להחליף במשהו אחר?
יש אלטרנטיבה למי שאין מעבד מזון?
אפשר לשים משהו אחר במקום צילי מתוק? 🙂
למה המתכון הצמחוני כזה פשוט ומוצלח וטבעוני כזה מסובך? טבעוני לא חייב להיות בריא, גם אנחנו אוהבים זבל טעים. לקחתי את הצמחוני, החלפתי את הביצה ב just egg ויצא מושלם, הילדים מתים על זה. ובארה”ב שמשום מה עוד לא גילו את הפלא של שניצל תירס, זה זהב אמיתי.
חחח הכי זהב 🙂
דווקא אהבתי שהמתכון בריא בלי קשר לטבעונות.
אם יש דרך להכין אוכל מסויים ככה שהוא יהיה גם בריא וגם טעים, זה הכי טוב.
תודה רחלי!
אפשר לקבל מתכון צמחוני ?:)
אפשר תירס סנפרוסט? ואם כן בטח יש צורך להפשיר קצת קודם. איך את ממליצה?
מהמם!!
יש אלטרנטיבה לטופו?
אפשר להקפיא?.. או שזה יתפרק\יתפורר לגמרי אחר כך?…
אפשר תירס טרי?
הי רחלי,
אפשר להמיר כוס תירס אחת בכוס אפונה קפואה?
מצטרפת לשאלה(:
יצא מעולה!
היי! לא מצאתי קמח תירס בשום סופר ואני מתה להכין! במה אפשר להמיר אותו?
היי, חייב קמח תירס ??
מעדכנת כי יצא לי לשאול באינסטגרם,
שאפשר להחליף בקמח לבן או עדשים
היי, אפשר להשתמש בטופו משי?
שלום, אני מצטרפת לשאלות שנשאלו ( וחבל שהן לא נענות), האם אפשר להשתמש בקמח רגיל במקום קמח תירס? תודה
מתכון מעולה, כמה חיפשתי מתכון לא מעובד כבר מכפילה כמויות מרוב שזה מתחסל ומקפיאה, מומלץ ❤️
אפשר להחליף את התירס בכרובית?
הכנתי ויצא לי מושלם תודה על המתכון הזה!