אחד השילובים המדהימים שיצא לי להכין ולטעום – ממרח בלונדי (שוקולד לבן קרמל) ביחד עם אוכמניות עסיסיות וקצת חמצמצות ופיסטוקים קראנצ’יים מעל. והבצק? אתם לא תפסיקו להכין אותו לכל עוגת שמרים.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
עוגת שמרים במילוי ממרח בלונדי עם אוכמניות ופיסטוקים
מצרכים לבצק (ל-2 עוגות בקוטר 24):
500 גרם קמח לבן
10 גרם (כפית) שמרים יבשים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר לבן
240 מ”ל (1 כוס) חלב או מים או גביע שמנת חמוצה או שמנת לבישול/מתוקה
1 ביצה L
80 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות
למילוי (ל-2 עוגות):
200 גרם (2 טבלאות) שוקולד בלונדי קרמל עלית
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
2 סלסלות קטנות של אוכמניות – אפשר קפואות (תחליפים למטה)
1/2 כוס פיסטוקים
לסירופ סוכר ולהברשה:
140 גרם (2/3 כוס) סוכר
2/3 כוס מים
1 ביצה טרופה
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק פרט לחמאה. לשים על מהירות איטית במשך 10 דקות.
– מוסיפים את החמאה ולשים במשך 10 דקות נוספות או עד שהבצק חלק וגמיש. מכסים ומתפיחים בחוץ במשך שעה או במקרר למשך הלילה (מ-5 שעות ועד יומיים).
– בינתיים מכינים את הממרח – שוברים את קוביות השוקולד לתוך קערה בינונית שמתאימה למיקרו. מוסיפים שמנת מתוקה וממיסים בפולסים של 30 שניות עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מניחים בצד, מכוסה, עד שהבצק מוכן.
– בשלב הזה, כשמרדדים את הבצק, חשוב שהממרח יהיה במרקם נוח למריחה. אם הוא קשה מדי אפשר טיפה לרכך אותו במיקרו ואם הוא רך מדי מכניסים למקרר לכמה דקות.
– חותכים את האוכמניות לחצאים (אם זה קפוא אין צורך).
– מחלקים את הבצק ל-2 חלקים שווים במשקלם ומרדדים כל בצק למלבן בעובי 1/2 ס”מ.
– מורחים על כל בצק מחצית מהממרח.
– מפזרים על כל בצק מחצית מהאוכמניות ומגלגלים לרולדה הדוקה מהחלק הרחב כלפי פנים.
– חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי 3-4 ס”מ.
– מניחים נייר אפייה בתוך תבנית עגולה בקוטר 22 או 24 ואפשר גם לאפות בתוך תבניות אינגליש או מלבניות.
– מניחים את שבלולי השמרים, כשהצד החתוך כלפי מעלה, בתוך התבניות עם רווח של 2 ס”מ בין שבלול אחד לשני. מכסים ומתפיחים בחוץ במשך שעה.
– מברישים את השבלולים בביצה טרופה ואופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 40 דקות או עד הזהבה יפה.
– מכינים את הסירופ: בסיר קטן ממיסים ביחד סוכר ומים. כשהעוגות יוצאות מהתנור מברישים אותן בסירופ בנדיבות.
– קוצצים דק את הפיסטוקים ומפזרים מעל.
הערות ושדרוגים
– במקום אוכמניות טריות אפשר להשתמש באוכמניות קפואות או פטל או תותים ואפשר גם בלי פרי בכלל רק ממרח בלונדי ופיסטוקים.
– במקום בלונדי אפשר לשים שוקולד פרה מריר או חלב בכמות זהה.
– במקום הפרי אפשר לפזר קוקוס קלוי – יצא היסטרי.
– המתכון בשיתוף עלית.
שלום רחלי.
המתכון נקרה מדהים, הולכת למסות בסופ”ש:)
אבל השאלה שרציתי לשאול – מאיפה התבנית היפיפיה????
היי נראה מעולה! הכנתי והבצק לא כל כך תפח לי.. זו אמורה להיות תפיחה משמעותית או יותר פנימית?
שמתי לילה במקרר
אפשר דובדבנים במקום אוכמניות? (טריים)