ריבועי שוקולד מושחתים – עוגיית שוקולד צ’יפס ענקית ומעליה אוראו ובראוניז

Posted on

המתכון שלפניכם הוא תמצית השחיתות. עזבו שיש בו כמעט חצי קילו שוקולד, יש בו גם עוגיות אוראו, תחתית של עוגיית שוקולד צ’יפס ענקית ושכבת בראוניז רכה ועשירה שמחברת הכל ביחד.

תראו לי עוד שילוב מנצח כזה בתוך ריבוע אחד.

הרעיון לשילוב הזה הוא אחד הפופולריים ברשת, בעיקר בארה”ב, והוא שייך לגבי, בלוגרית מקסימה שמתפעלת גם עמוד יו-טיוב מצליח שדרכו הכרתי את הרעיון הזה. אז נכון, את המתכונים לעוגיית שוקולד צי’פס ולבראוניז השאלתי מהבית אבל הרעיון לשילוב שלהם ביחד לגמרי שלה.

והנה גם סרטון שבו תוכלו לראות איך היא מכינה את הגרסה שלה לעינוגים האלה:

בקיצור, אם התיאורים והסרטון עדיין לא גרמו לכם לרוץ למטבח, התמונות וודאי יעשו את זה.

וספרו לי איך יצא!

ריבועי שוקולד
אפשר להשתמש באוראו במילוי קרם וניל או במילוי קרם שוקולד

ריבועי שוקולד מושחתים

מצרכים לתחתית עוגיית שוקולד צ’יפס:
100 גרם חמאה רכה, בטמפרטורת החדר
1/2 כוס סוכר לבן
3 כפות סוכר חום בהיר (דמררה)
1 ביצה
1 כוס קמח לבן
1/4 כפית סודה לשתייה
1/4 כפית אבקת אפייה
1 כוס שוקולד צ’יפס מריר או 150 גרם שוקולד מריר קצוץ גס

לשכבה הפנימית:
15-20 עוגיות אוראו או 3-4 חבילות מיני אוראו (נמכר כמעט בכל סופר)

לבראוניז:
300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות או קצוץ גס
90 גרם חמאה
3/4 כוס סוכר לבן
3 ביצים
1/3 כוס קקאו איכותי, מנופה
1/3 כוס קורנפלור

אופן הכנה:
– מכינים בצק עוגיות שוקולד צ’יפס: בקערת מיקסר עם וו גיטרה מערבלים את החמאה ו-2 סוגי הסוכר עד שהחמאה מתרככת לחלוטין ונעשת בהירה ואוורירית יותר. בערך 3-5 דקות.
– מוסיפים ביצי ומערבלים עד שהיא נטמעת.
– מוסיפים קמח, סודה לשתייה ואבקת אפייה ומערבלים מעט עד שנוצר בצק.
– מוסיפים שוקולד ומערבלים עד שהשוקולד מתפזר באופן שווה.
– מעבירים את הבצק לתבנית ומשטחים לגובה אחיד. מקפידים שהבצק יגיע לכל הקצוות. מניחים מעל, בצורה חוופפת, את עוגיות האוראו ומעבירים למקרר לחצי שעה עד שהתנור יתחמם.
– מחממים תנור ל-170 מעלות ומרפדים תבנית מרובעת (20X20) בנייר אפייה בתחתית. משמנים היטב עם ספריי שמן.
– אופים במשך 15 דקות ומוציאים (הבצק עדיין לא מוכן וזה בסדר).
– בזמן הזה (יש לכם בדיוק 15 דקות, תכלס זה יקח 5 דקות אבל צריך גם לשטוף קצת כלים) מכינים את הבראוניז: ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה ומערבבים עד שנוצר רוטב מבריק.
– מוסיפים סוכר וטורפים.
– מוסיפים ביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים היטב.
– מוסיפים קקאו וקורנפלור וטורפים עד שהבלילה אחידה.
– שופכים את הבלילה על עוגיות האוראו (זה בסדר אם התבנית עדיין חמה מהתנור) ומיישרים.
– אופים במשך 17 דקות עד שהשוליים של הבראוניז יציבים והאמצע יציב אבל עדיין רוטט.
– מצננים לטמפרטורת החדר ומעבירים למקרר לשעתיים לפחות להתייצבות של הבראוניז.
– חותכים לריבועים ושומרים בקופסה אטומה במקרר. שימו לב – עדיף לאכול את הריבועים האלה אחרי כמה דקות מחוץ למקרר.

ריבועי שוקולד
כמעט חצי קילו שוקולד בעוגה אחת! מזל שחותכים אותה לריבועים קטנים

הערות חשובות
– אפשר להשתמש בכל אוראו שאוהבים: אוראו כפול, אוראו מצופה בשוקולד, אוראו במילוי שוקולד, מיני אוראו וכדומה. ויו, אפשר לנסות גם עם טים טם! בכלל יצא מושחת.
– אפשר להוסיף לתערובת הבראוניז 2-3 כפות ליקר שאוהבים.
–  במקום שוקולד צ’יפס מריר בבצק עוגיות אפשר לשים שוקולד חלב או לבן, קצוצים גס או בצורת שוקולד צי’פס.
– לפני אפיית הבראוניז אפשר לפזר מעל אגוזים קצוצים גס או עדשים צבעוניות.
– העוגה הזו צריכה להתייצב לגמרי במקרר לפני שחותכים אותה, אחרת הבראוניז יהיה רך מדי ולא יחתך כמו שצריך.
– רוצים לשדרג? תשאירו בצד 4-5 כפות מהבצק של העוגיות והכינו מזה עיגולים שטוחים. שימו את העיגולים האלה מעל הבלילה של הבראוניז, בשלל מקומות, וחכו לראות כמה משוגע זה יראה אחרי האפייה!
– במקום קקאו וקורנפלור אפשר להשתמש ב-100 גרם קמח רגיל.
– אוהבים בראוניז עם מעטה סדוק למעלה? פשוט – במקום לטרוף את הסוכר והביצים ביחד עם השוקולד, פשוט מקציפים אותם יחד במיקסר עם וו הקצפה. שימו לב שסדר הוספת המצרכים הוא כמו במתכון רק במקום לטרוף ידנית עושים את זה במיקסר. את הקמח (או הקקאו והקורנפלור – בקיצור, החומרים היבשים) מוסיפים עם כף ולא בהקצפה.

13 תגובות

  1. נטלי says:

    טוב זה מושלם!

    1. רחלי קרוט says:

      <3

  2. מור says:

    לגמרי מושלם

    1. רחלי קרוט says:

      עם סוכריות למעלה זה בכלל היה מעולה! :))

  3. tiki says:

    אין זה שלמות

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה!

  4. אומר סלוק says:

    היי רחלי, הכנתי את העוגה ויצא מושלם! 🙂
    רציתי לשאול איזה גודל של תבנית מתאים לכמות הזו במידה ואני מעוניינת להכין אותה בתבנית עגולה (כבסיס לעוגת גלידה)?
    תודה!
    אומר

  5. נעמי says:

    איזה גודל של תבנית?

  6. דניאל says:

    היי רחלי
    האם ניתן לעשות רק את הבראוניז ללא התחתית ?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, הם נהדרים גם בלי התחתית.

  7. שובל says:

    יש אפשרות להכין את התחתית ללא ביצה?
    מחפשת מתכון לבצק עוגיות ללא ביצים 🙂

  8. ליה says:

    היי , אפשר לחתוך את העוגה לצורת אות ? השאלה אם היא מספיק יציבה כדי לחתוך אותה

  9. סיון says:

    עוגה מטורפת!! הגדולים וגם הקטנים עפו עליה.
    תודה על מתכון אליפות

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend