קרקרים קוטג’ ממצרך אחד

Posted on
קרקרים מקוטג'

באמת לא יאמן שאפשר להכין קרקרים, שדומים יותר במראה שלהם ובטעם לטוויל, רק מקוטג’. ושימו לב – כתבתי לכם למטה הערות חשובות ממש כדי שזה יצליח אז אל תפספסו.

קרקרים מקוטג'
קרקרים מקוטג’ – ממש חשוב שהם יהיו זהובים גם באמצע

קרקרים קוטג’

מצרכים:
1 גביע קוטג’ 5% תנובה
2-3 כפות תבלין בייגל/תבלין למאפים

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-175 מעלות במצב טורבו.
– מניחים כפית מהקוטג’ על תבנית תנור עם נייר אפייה ומשטחים מעט לצורת עיגול. מקפידים להשאיר רווח של 3-4 ס”מ בין כל תלולית קוטג’.
– מפזרים מעל תבלין בייגל בנדיבות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות (טורבו) במשך 25-35 דקות או עד שזה מזהיב לגמרי כולל באמצע.
– מצננים לגמרי ורק אז אוכלים.

קרקרים מקוטג'
קרקרים מקוטג’

הערות חשובות
– התנור חייב להיות חם כשאתם מכניסים את התבנית לאפייה וממש חשוב שיהיה על מצב טורבו כדי שתהיה אפייה אחידה.
– בשלב כלשהו הקוטג’ יתפשט וראה כאילו הכל נוזל ולא מצליח. תהיו סבלניים ותנו למים שמתפשטים להתאדות בחום של התנור עד שהכל מזהיב.
– אם אין לכם תבלין בייגל/תבלין למאפים (תכתבו בגוגל תבלין בייגל ותגידו למלא חברות שמוכרות את זה בסופר) אפשר לפזר שומשום ומלח גס.
– המתכון בשיתוף תנובה.

20 תגובות

  1. אנה says:

    שלום, האם אפשר לטחון בייגלה בבית ולפזר על הקוטג’?

    1. רחל says:

      מי מונע ממך?

    2. ריקי says:

      אני פיזרתי מעט קצח, זרעוניי חמנית ותבלין לתפא׳ אחרי 20ד כבר נישרף אז אנסה בפעם הבאה 15 ד. אבל טעים מאד. גם השרוף😜

      1. רחלי קרוט says:

        זה בהחלט קצת משתנה בהתאם לתנור פשוט תורידי טמפרטורה. וזה באמת טעים גם כשזה קצת שרוף 🙂

    3. רחלי קרוט says:

      לגמרי. רעיון נפלא.

  2. טליה says:

    נראה ממש מפתה. רצה לקנות קוטג’!

  3. מרב says:

    האם ניתן לשמור באיחסון למשל מקרר לפעם הבאה, או שחייבים לאכול מיד?

    1. רחלי קרוט says:

      במקרר עדיף שלא כי יש לחות. אפשר בקופסה סגורה מחוץ למקרר.

  4. Hana says:

    בינתיים זזה נוזל ולא מתקשח.
    צריך באמת לחכות 25 דקות?

    1. רחלי קרוט says:

      כן

      1. ענבר says:

        מתכון קליל וטעים
        נצמדתי להוראות, היה מוכן אחרי 25 דקות👌🏻
        ועכשיו השלב הקשה – לתת לזה להתקרר…

  5. שני says:

    לא יצא לי…. באסה

  6. יוסי says:

    עם קוטג’ים טרה זה יוצא טעים יותר

  7. דינה says:

    מה זה תבלין בייגל,מצאתי תבלין על ביגל?

  8. גילה says:

    לא יצא טוב חבל

  9. גילה says:

    לא יצא טוב חבל זה לא אני אני לא הגבתי זו פעם ראשונה

  10. עדי says:

    הי, את מגניבה…
    ניסיתי להכין והטעם היה מדהים!!!
    אבל המרקם היה… כמו ללעוס גומי..
    איך אפשר לשפר את זה לפעם הבאה?
    תודה

  11. נראה מתכון מעניין says:

    אפשר להשתמש במספר קוטבים ולכסות תבנית מרובעת גדולה על גבי נייר אפיה כשזה יהיה מוכן להשתמש בגלגלת פיצה לחיתוך יהיו פחות שוליים שרופים לדעתי להקפיד על האפייה עוד רעיון אולי לטחון בייגלה או מקלות גריסיני ולפזר לשכבה דקה על התחתית כמו להכין עוגת גבינה עם בסקוויטים טחונים הלחות תרד ותספג בתחתית המאפה הטחון דק צריך לנסות

    1. נראה מתכון מעניין says:

      ולהקפיד על מצב טורבו

  12. הדר says:

    באסה לא הצליח משום מה. היה נוזלי ואז נשרף

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend