אני יודעת שזה לא תמיד נראה ככה דרך המתכונים (בכל זאת אני לא מבשלת ואופה רק לעצמי) אבל בתקופה האחרונה אני מנסה מאוד להוריד קמח ושומן מהאוכל שאני מכינה לעצמי בבית. לא לגמרי, לא כשהמתכון ממש דורש אבל כן כשאפשר וכן כשזה לא פוגע בטעם.
כחלק מהניסיונות הכנסתי הביתה שלל קמחים טובים, כמו קמח קוקוס למשל (אורגני ובלי גלוטן), והתחלתי לשחק איתו. בסטורי אגב תוכלו לראות עוגת בננות וגזר שהכנתי איתו ממש עכשיו.
בקיצור, בשבת האחרונה נשאר לי תרד ממתכון אחר וגם זוקיני ירוק ויפהפה וביחד עם קצת גבינות נולדו קציצות ירוקות שמתפקדות גם כארוחת ערב נהדרת וגם מתאימות מאוד לשבועות. וכן, אפשר לאפות או לטגן.
סלט ירקות קצוץ בצד, קצת לאבנה טובה, עלי זעתר ושמן זית והרי לכם ארוחה מושלמת.
שימו לב שצריך לדעת להשתמש בקמח קוקוס והוא לא מהווה תחליף אחד לאחד בכל מתכון. יש לו נטייה לספוג המון נוזלים ולכן צריך לשים ממנו בכמות מאוד מדויקת אז תצמדו למתכון ואם תרצו עוד מתכונים עם הקמח הזה כתבו לי בתגובות ואעלה לכאן בשמחה.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
- רוצים לקבל כל בוקר מתכון ישירות לנייד שלכם? הרשמו לערוץ הטלגרם ובכל יום תשלח אליכם המלצה אחת על מתכון ששווה להכין.
- אל תפספסו את ההערות למטה. יש שם תשובות להרבה מהשאלות.
קציצות תרד וזוקיני (ללא גלוטן)
מצרכים (ל-15 קציצות שמנמנות):
2 שיני שום, כתושות
1 זוקיני בינוני או קישוא
1 כוס עלי תרד טריים – דחוסים בתוך הכוס או קפואים (מופשרים)
2 ביצים L
1/4 צרור עירית, קצוצה דק – לא חובה
1/2 כוס גבינה צהובה מגורדת
1/2 כוס גבינת פטה או חמד או ריקוטה
1 כפית שטוחה אבקת אפייה
2 כפות קמח קוקוס ללא גלוטן – אני השתמשתי בזה של GREEN
1 כפית קורנפלור
מעט שמן זית להברשת הקציצות או לטיגון
אופן הכנה:
– סוחטים היטב את התרד מהנוזלים (במידה ומשתמשים בתרד קפוא) ומעבירים לקערה. אם משתמשים בטריים קוצצים דק.
– מגררים פנימה את הזוקיני, על החלק הדק בפומפייה, ומוסיפים את שאר המצרכים. מערבבים היטב.
– מעבירים את התערובת למקרר לחצי שעה (ואפשר גם בחוץ) ובינתיים מחממים את התנור ל-190 מעלות. אם רוצים לטגן אין צורך לחמם את השמן קודם (רק כמה שניות קודם).
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומתיזים תרסיס שמן. אפשר גם להבריש עם שמן זית.
– יוצרים קציצות עם ידיים רטובות ומניחים על נייר האפייה עם רווח בין לבין. מזלפים מעל מעט שמן זית או תרסיס שמן.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-190 מעלות במשך 20 דקות ואז הופכים צד ואופים עוד כמה דקות עד שהקציצות זהובות.
– אם רוצים לטגן מטגנים בדיוק כמו כל קציצה מ-2 הצדדים עד הזהבה. מוציאים לנייר סופג.
– מגישים עם סלט קצוץ וגבינה טובה (או טחינה)
הערות ושדרוגים
– רגישים ללקטוז או מעדיפים בלי גבינה? אפשר להוריד את 2 הגבינות מהמתכון ולהוסיף במקומן תפוח אדמה אחד מעוך לפירה חלק.
– לא מצאתם קמח קוקוס? אפשר להמיר בקמח חומוס או קמח עדשים כתומות או עוד כפית קורנפלור. אם רוצים להמיר לקמח לבן או כוסמין אין בעיה רק שאז הכמות תהיה 4 כפות.
– תרגישו חופשי להוסיף עשבי תיבול שאתם אוהבים. כוסברה, פטרוזיליה, שמיר, בצל ירוק. העיקר שתקצצו דק.
– אם אין תרד אפשר עוד זוקיני ואם אין זוקיני אפשר עוד תרד.
– חשוב לתת לתערובת לעמוד קצת כדי שהקמח יספוג את הנוזלים וגם יתמוסס מעט.
– האם יש לקמח טעם של קוקוס? מאוד מאוד מאוד בעדינות. בואו נגיד ככה, המשפחה שלי אכלה אותן ולא עלה בדעתם שיש בפנים משהו שקשור בקוקוס או שאין בפנים גלוטן.
– לא, אין צורך לסחוט את הזוקיני. הקמח יספוג את הנוזלים וישאיר את טעמם בפנים.
היי,אפשר במקום תפוח אדמה בטטה?
כן. אבל מומלץ לרכך אותה בתנור או במיקרו כי במים היא סופגת הרבה נוזלים
היי, אפשר להשתמש בקמח כוסמין במקום קמח קוקוס?
אפשר אבל צריך כפול קמח
היי, לפי איזה כוס למדוד את הכמויות?
כוס מדידה סטנדרטית
היי, מה עושים אם הבלילה יוצאת ממש נוזלית ? ככה זה אמור להיות ? הוספתי עוד קמח ולצערי עדיין לא ממש עזר ):
שמת קמח קוקוס? כי הוא סופג נוזלים ממש. אם זה עדיין נוזלי תוסיפי כף קורנפלור
גם לי יצא ממש נוזלי והוספתי עוד המון קמח. שמתי בהתחלה קמח רגיל 4 כפות כמו שרשמת אבל גם עם 8 כפות יצא עדיין נוזלי ממש.
אפשר לוותר על הגמלים לגמרי?
על מי? 🙂
היי:) יש איזשהו תחליף גם לגבינות? לא אוכלת גם לקטוז בנוסף לגלוטן
כן, יש למטה בהערות הערה לגבי זה <3
היי, האם אפשר להשתמש הקמח רגיל? אם כן, מה הכמות?
היי, אפשר גבינות רזות?
למשל בולגרית במקום הפטה וצהובה עם אחוזים נמוכים?
שמתי 4 כפות קמח כוסמין במקום המתכון המקורי, חיכיתי את הזמן הנדרש אבל יצאה לי בלילה ממש נוזלית והלביבות יצאו פיתות (טעימות!!) מה אפשר לעשות שיצאו שמנמנות כמו שלך?
אני אוכלת מעט פחמימות וזה מתכון מצויין בשבילי! יש אפשרות לוותר על הקמח לגמרי? נניח להוסיף עוד ביצה ולסחוט את הנוזלים יעבוד?
היי רחלי
הקציצות נראות נפלא, תודה על המתכון. ושאלה:
אם אני משתמש בקמח חומוס, להשתמש בדיוק בכמות של קמח הקוקוס כפי שבמתכון?
תודה
מהי הגרסה הטבעונית? מה במקום ביצים?
תודה
מתכון מושלם ואודה על קבלת מתכונים נוספים כאלה…👍
יעבוד עם מנגולד במקום תרד? תודה!
היי! תודה על המתכונים המדהימים
אפשר להמיר את הקמח קוקוס בקמח שקדים?
יש לי 2 שאלות :
1. אם אני רוצה להכין כמות כפולה האם מכפילים את כל המרכיבים ( כולל את הביצים ,קמח ,קורנפלור ואבקת האפיה ) ?
2.אם אני משתמשת בקמח חומוס האם הכמות המקורית זהה לכמות שציינת במתכון עם קמח קוקוס?
תודה רבה
מתכון מעולה! יוצא מצוין, תודה רבה
היי!
אפשר להשתמש בקמח חומוס? אם כן מה הכמויות?
אפשר. תורידי 20% מכמות הקמח.
אפשר להמיג בקמח שקדים?
עדיף משהו קצת יותר עמילני כמו קמח עדשים
הכנתי אתמול, הקציצות יצאו טעימות בטירוף!!
הבלילה כן יצאה לי די נוזלית, אז פשוט סחטתי כל קציצה לפני ששמתי בתבנית (בעדינות ולא לגמרי, כי הנוזלים כן מתקשים בסוף). יצאו במרקם מעולה, ממליצה להכפיל כמויות!
מצטרפת לשאלה שחזרה פה ולא ראיתי תגובה, יצא לי ממש נוזלי ושטוח, השתמשתי בקמח לבן +קונפלור
אפשר להשתמש בקמח אורז במקום קמח קוקוס?
שלום לך. התאהבתי באתר שלך והדבקתי חברות לעבודה.
שאלה בנושא המתכון, האם מנגולד יכול להחליף את התרד ?
יצא טעים ביותר!
אבל – השתמשתי בקמח כוסמין ולא בקמח קוקוס והתערובת יצאה מאוד נוזלית.. טיגנתי וזה יצא יותר כמו קציצה. ניסיתי להוסיף כף קמח נוספת אבל זה לא עזר. מה ניתן לעשות להבא?
התכוונתי לכתוב שזה יצא יותר כמו לביבה ולא קציצה
טעים ביותר!! נזלל תוך דקה. ובכלל תודה רבה רחלי על הבלוג והמתכונים המוצלחים.
גם אצלי יצא נוזלי ושטוח , ניסיתי עם קמח חומוס וקמח קוקוס, אכן עם קמח קוקוס יצא פחות נוזלי אבל לא מספיק. להבא אסחט את הקישואים ומקווה שיעזור.
אשמח מאוד לקבל מתכונים נוספים הכוללים קמח קוקוס.
תודה רבה!!
היי איזה ממרח אפשר בצד מה מתאים ?
והאם אפשר לחמם בAIR FRYER
אם החלפתי את הגבינות בתפוח אדמה, כמה מלח לשים?
אם אני רוצה להחליף קמח קוקוס בקמח עדשים, כמה לשים? 🙂 תודה
הי רחלי,
עשיתי את הקציצות אבל כמות כפולה מהכול ויצא לי נורא נוזלי. הוספתי קמח וזה לא ממש פתר את הבעיה. מה יכולה להיות הסיבה?
חוץ מזה כל מתכון שלך אליפות!!! מבשלת רק מהמתכונים שלך. תודה!!
הייי , הקציצות האלה ממש טעימות! הכנתי כבר כמה פעמים לקטן שלי אבל כל פעם הן יוצאות לי שטוחות מידי , ניסיתי להוסיף קמח וגם קורנפלור אבל הן עדיין יוצאות שטוחות מאוד. אני משתמשת בקמח רגיל לא קוקוס, מה עוד אפשר לעשות כדי שזה יצא תפוח כמו במתכון? תודה רבה !