קציצות עוף עם בטטה וגזר

Posted on

תחת המונח ‘אוכל של בית’ אפשר למצוא המון מאכלים. תלוי איפה גדלתם, על ברכי איזו עדה, ומי במשפחה בישל ומה – שניצל בערימה על נייר סופג, פסטה ברוטב אדום, מטבוחה של שישי או קרפלך מטוגנים עם המון בצל. לכל בית יש ריח שמיוחד לו.

אצל ההורים שלי בבית, וגם אצל סבתא, תמיד היה ריח של קציצות. בעיקר של קציצות עוף בציפוי פירורי לחם.

סבתא שלי (ז”ל) קראה להן פושרט ואמא שלי פשוט צעקה לכולנו מהמטבח “בואו, הקציצות מוכנות”.

מאותו רגע התייצבנו כולנו לצד הצלחת עם הנייר הסופג וזללנו את הקציצות ישר מהצלחת. “אבל רגע, תשבו ליד השולחן” אמא שלי ניסתה להרגיל אותנו. כמובן שזה לא עזר.

את הקציצות שלפניכם אמא שלי מעולם לא הכינה, גם לא סבתא, אבל הן היו ההשראה.

הגרסה שלפניכם משלבת גם עוף וגם בטטה וגזר שמאוד מרככים את הקציצות ומוסיפים מתיקות טבעית שמאוד אהובה על ילדים (וגם מבוגרים).

שימו לב שאפשר לאפות או לטגן את הקציצות ולמטה בהערות יש רעיונות לשדרוג, לשינוי ולהמרות אז תציצו שם לפני שאתם מתחילים להכין.

שילוב של עשבי תיבול יבשים מוסיף טעם בלי העלים הירוקים שלרוב ילדים לא אוהבים. צילום: אפיק גבאי

קציצות עוף ובטטה

מצרכים:
500 גרם עוף טחון
1 בטטה גדולה, קלופה
1 גזר, אפשר קלוף או לא קלוף
1/4 כפית אבקת שום – תבליני מימון
1/2 כפית בהרט – תבליני מימון
1/2 כפית פטרוזיליה יבשה – לא חובה
1 ביצה L
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
2 פרוסות לחם או 1 לחמנייה – מכל סוג
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן זית לתערובת הקציצות
שמן לטיגון – במידה ומטגנים

אופן הכנה:
– מגרדים את הבטטה והגזר על החלק הדק בפומפייה ומעבירים לקערה גדולה.
– מניחים את הלחם בקערה עם מים ל-2 דקות (או מרטיבים היטב מתחת למים זורמים) וסוחטים עם הידיים להוציא את כל המים. מוסיפים לקערה.
– מוסיפים את שאר המרכיבים ולשים היטב כדי שתהיה תערובת אחידה והלחם, כמו גם הירקות, יתפזרו בצורה שווה.
– יוצרים קציצות בעזרת ידיים רטובות או משומנות ומחליטים אם רוצים לטגן או לאפות. אם אופים, מניחים על תבנית תנור עם נייר אפייה משומן בשמן זית ומשמנים מעט גם מעל בעזרת מברשת. אופים במשך 10 דקות מכל צד בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. אם מטגנים, מטגנים במחבת עם שמן בגובה 1/2 ס”מ משני הצדדים עד הזהבה.

מגישים עם פירה תפוחי אדמה, אורז, סלט, אורז או פתיתים. צילום: אפיק גבאי

הערות ושדרוגים
– במקום גזר אפשר להוסיף עוד בטטה קטנה. ובמקום בטטה אפשר 2 גזרים.
– הבהרט מוסיף טעמים חמים ומעט מתקתקים אז אל תוותרו עליו.
– במקום גזר/בטטה אפשר לשים זוקיני או קישוא.
– את הקציצות, אחרי הטיגון או האפייה, אפשר לבשל בתוך רוטב אדום במשך 20 דקות. עוד אופציה היא להכין רוטב אדום ולגלגל מתערובת הקציצות כדורים ולבשל אותם בתוך הרוטב.
– רוצים לשדרג? מכינים את הקציצות בצורת נאגאטס, עוטפים בפירורי לחם ומטגנים במחבת או אופים בתנור עם תרסיס שמן מעל.
– אפשר להוסיף לתערובת העוף גם גרגירי תירס ואז יהיה לכם נאגאטס עוף ותירס.
– במקום חזה עוף טחון אפשר להשתמש בהודו או פרגית טחונה ואפשר גם חצי חצי.
– אם אין לכם פטרוזיליה יבשה אפשר גם פטרוזיליה טרייה קצוצה דק דק.
– במקום אבקת שום אפשר לשים 2-3 שיני שום כתושות.
– במקום פרוסת לחם (נסו עם לחם זה יוצא מושלם) אפשר לשים 1/4 כוס פירורי לחם או קוואקר להכנה מהירה (יש גם ללא גלוטן).
– המתכון בשיתוף תבליני מימון.

17 תגובות

  1. יעל says:

    הי רחלי, נראה מהמם. בנוגע לפרוסות לחם פשוט להכניס לתערובת? לא צריך לחתוך לקוביות או להרטיב? איך זה מתערבב?

    1. דבו היפה says:

      כתוב בהוראות- צריך להרטיב

      1. ספיר says:

        אפשר לטגן על מיבת פסים עם ספריי שמן?

  2. חגית says:

    שלום רחלי
    בשביל מה הסודה לשתיה ?

  3. Papyiou says:

    https://he.wikipedia.org/wiki/%D7%A1%D7%95%D7%93%D7%94_%D7%9C%D7%A9%D7%AA%D7%99%D7%99%D7%94

    סודה לשתייה (נתרן מימן פחמתי, סודיום ביקרבונט) היא מלח נפוץ. נוסחתו היא: NaHCO3. בסודה לשתייה נעשים שימושים שונים במשק הבית (בישול, אפייה, ניקיון ועוד) ובתעשייה.

    תוכן עניינים
    1 תכונות החומר
    2 כימיה
    2.1 הפקה מנתרן הידרוקסידי
    2.2 תגובות סתירה
    2.3 פירוק בחום
    3 הפקה
    4 שימושים
    4.1 בהכנת מזון
    4.2 נטרול חומצות
    4.3 שמושים רפואיים וקוסמטיים
    4.4 סודה לשתייה כחומר ניקוי
    4.4.1 בתמיסה
    4.4.2 כחומר שחיקה מוצק
    4.5 שימושים אחרים
    4.6 מיתוס היצר המיני
    5 קישורים חיצוניים
    6 הערות שוליים
    תכונות החומר
    סודה לשתייה היא חומר מוצק גבישי לבן, בדרך כלל בצורה של אבקה דקה.

    מסה מולרית: 84.007 גרם למול
    צפיפות: 2.159 גרם לסמ”ק
    מסיסות במים : 7.18 גרם ב-100 סמ”ק מים (ב 18°C)
    טמפרטורות התכה ורתיחה: אין (מתפרק בחום)
    pKb (קבוע הבסיס): 6.3
    CAS : 144-55-8

    נתרן מימן פחמתי – סודה לשתיה
    כימיה

  4. אור says:

    האם אפשר להחליף את העוף בטופו או ירק אחר על מנת שיהיה צמחוני?

  5. ליאת says:

    רחלי יקרה, תודה על המתכון הזה! פעם ראשונה שהבן שלי (בן 10) הסכים לטעום קציצה ואפילו לבקש מיוזמתו לאכול את הקציצות האלה. שיחקת אותה 🙂

  6. נעמה says:

    יצא מושלם!! תודה מהממת 💕

  7. גל says:

    כתוב להרטיב

  8. MAAYAN Avraham says:

    אפשר לעשות את הבטטה פירה במקום מגורד?

  9. ‪meital says:

    יצא מעולה, את מה שנשאר אכניס לרוב אדום למחר!

  10. Ofer says:

    טעים מאוד!!!!

  11. דורית says:

    קציצות נהדרות.. מכינה הרבה..אפשר להקפיא את הגירסא האפויה?

  12. ענת says:

    כ”כ טעים שאי אפשר להפסיק לאכול. מתכון פשוט מעולה!!
    תודה!

  13. אפשר להשתמש בבקר במקום עוף ??

  14. רונית says:

    היי, המתכון נראה מעולה, האם לא צריך לסחוט את המים של הגזר (ואולי גם הבטטה?)

  15. פני says:

    היי רחלי, אפשר להכין אותן באייר פרייר?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend