262 מתכונים (עדכון: 333 מתכונים) פורסמו בבלוג עד לרגע זה. זה מספר לא נתפס. יכולתי להוציא 4 ספרי מתכונים ועוד היה נשאר לי עודף.
ובדקתי את הנתון הזה כי למרות שכולם היו בניי ובנותיי, גם לי יש פייבוריטים, גם אצלי בבית יש מתכונים שחוזרים על עצמם שוב ושוב בגרסה כזאת או אחרת.
קציצות העוף האלה שייכות בדיוק למשבצת הזאת. כי באמת שאין עליהן.
הן רכות אבל יציבות וזהובות, שמנמנות אבל אין בהן כמעט שמן בזכות האפייה וטעימות בטירוף בזכות הגזר והקישוא שמוסיפים טעם מעולה ופסים דקיקים ורכים שמשדרגים את הקציצה.
לרוב, לפני שאני מכניסה אותן לתנור, אני מתחילה לחשוב לאיזה רוטב לשדך אותן אבל בסוף לא מצליחה לעמוד בפיתוי וזוללת אותן ככה, ישר מהתנור. וככה הן מובאות אליכם הפעם, בדיוק כמו שאני אוהבת אותן.
רק כמה הערות סופר חשובות
– כן, חייבים לגרד את הקישוא והגזר על החלק הדק בפומפייה. הסיבה היא שהקציצות נאפות זמן קצר יחסית ואם הירק יהיה עבה מדי הוא לא יספיק להתרכך. ושנית, אנחנו רוצים נגיעות קטנות ודקות של ירק ולא צ’אנקים גדולים.
– כן, חייבים כאן לחם. הוא אחד הדברים שמרככים מאוד את הקציצה ומייצבים אותה. ואם רוצים גרסה נטולת גלוטן? פשוט משתמשים בלחם נטול גלוטן או 1/2 כוס פירורי לחם ללא גלוטן.
– שימו לב שמדובר באבקת סודה לשתייה ולא ממש סודה כמו המשקה. זה נמצא ליד אבקת האפייה בסופר ולא לפנק את התערובת בכמות גדולה מדי. זה יתן טעם לוואי לא טוב, אז בבקשה להצמד לכמות.
– אל תוותרו על שלב שימון נייר האפייה. אפשר לעשות את זה עם תרסיס שמן או מברשת ושמן זית. כך או כך זה חשוב לאפקט הטיגון שמתקבל בתנור וגם תורם לעסיסיות שלהן.
– חייבים לעצב את הקציצה עם ידיים משומנות או רטובות אחרת הקציצה לא תצא עגולה בלי שפיצים מעצבנים כי התערובת נדבקת לידיים.
– אם באמצע האפייה בתנור אתם רואים שיש קצת נוזלים על התבנית (זה מאוד תלוי בטיב העוף) פשוט תשפכו את הנוזלים החוצה כדי שהקציצות תקבלנה מעטה זהוב עדין. זה לא יראה מטוגן, אבל זה לא צריך לשחות בנוזלים.
קציצות עוף אפויות שמשנות עולמות
מצרכים (בערך 30 קציצות):
2 גזרים בינוניים, לא קלופים
1 זוקיני ירוק או קישוא, לא קלוף
3 שיני שום, קלופות
1 ביצה L
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
2 פרוסות לחם מכל סוג שיש בבית
1/2 כפית מלח
2 כפות שמן זית – מי שרוצה להפחית שומן אפשר לוותר
500 גרם עוף טחון
אופן הכנה:
– משרים את הלחם בקערה עם מים למשך 5 דקות וסוחטים היטב עם הידיים. מעבירים לקערה גדולה.
– מגרדים לתוך הקערה את הגזרים, הקישוא והשום. כולם על החלק הדק של הפומפייה (לא העבה, לא זה שמרסק ושורט את הידיים, אלא הדק שנייצר פסים דקיקים).
מוסיפים את שאר המצרכים ולשים היטב עם ידיים נקיות עד שכל התערובת אחידה. מעבירים למקרר, מכוסה בניילון, ל-30 דקות או עד יום.
– מניחים נייר אפייה על תבנית תנור ומתיזים ספריי שמן. בבקשה לא לוותר על השלב הזה הוא מייצר אפקשט של טיגון בלי באמת לטגן.
– יוצרים קציצות עגולות ושמנמנות, עם ידיים רטובות או משומנות, ומניחים על נייר האפייה. מתיזים שוב תרסיס שמן גם על החלק העליון.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 במשך 10 דקות מכל צד או פשוט הופכים ברגע שהקציצות מתחילות להזהיב. בבקשה אל תייבשו אותן.
הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף 1/4 צרור עלי פטרוזיליה, אבל קצוצים דק דק אחרת זה לא טעים.
– במקום גזרים אפשר בטטה אחת בינונית.
במקום קישוא אפשר לגרד על החלק העבה בצל לבן קטן.
– אני יודעת שבא לכם להוסיף תבלינים כמו כורכום ופפריקה אבל בבקשה נסו פעם אחת ככה. אני מבטיחה שלא צריך כאן כלום חוץ ממלח.
– רוצים עוד מתכונים לקציצות? הנה כאן בלינק.
יואו זה נראה מושלם ♥
כפרוששששש
היי רחלי
הכנתי כבר פעמיים ויצא פשוט מעולה, כל הבית מהמבוגרים ועד לתינוק טרפו. מה שכן יצא ממש שונה בין הפעם הראשונה לשנייה, אני חושבת שזה בגלל שבפעם השנייה הקישוא היה עם הרבה נוזלים. במקרה כזה את חושבת שכדאי להוציא נוזלים גם מהירקות? לסנן או לסחוט …
תודה!
נראה מעולה! כמה קציצות זה יוצא?
בסביבות 30
בזמן האפייה בתנור, יצאו המון נוזלים – הייתי אמורה לסחוט את הקישוא והגזר?
היי יקירה, איך זה יעבוד עם הודו?
יצא לי ממש מעולה. אפילו הילדים המפונקים שלי אהבו.
תודה לך
הי רחלי,
האם אפשר במקום לחם קמח עדשים?
תודה רבה
יעל
נראה מעולה לילדים! הודו יעבוד אותו דבר?
תודה רבה! ויעבוד. אפשר גם לעשות חצי וחצי ולערבב
יש סיבה שזה יוצא ״ מוּשי״? מאוד רכות ולא קריספיות?
היי רחלי רציתי לשאול ..אפשר במקום פרוסות לחם להשתמש בפירורי לחם קנוי ?
הבשר זה חזה עוף או פרגית טחון?נראה משהו משהו…
ממתינים לתשובה, בבקשה…..
אפשר להקפיא? את הקציצות אחרי האפיה או את התערובת לפני האפייה?
הי, הקציצות כבר 25 דקות בתנור ועדיין די לבנבנות (לא מתקרבות לאלו שבתמונה במתכון). אני חוששת שיתייבשו. מה לעשות? להמשיך לאפות או להוציא? תודה רבה (אשמח אם תעני גם לפעם הבאה, אם לא תספיקי בזמן הקרוב).
אין ביצה? כמה קלוריות בקציצה?
טעים !!!!!!
הי, מה אפשר לשים במקום גזר??
חוששת שהילדים שלי יראו את הכתום ולא ירצו לאכול…
טעים !!!!
תודה רבה! שמחה שאהבת
היוש. יצא מעולה. עכשיו מנסה לעשות עם הודו טחון, אותו עיקרון מבחינת הזמנים??
אותו עקרון 🙂 וממש שמחה שאהבת.
היי רחלי רציתי לשאול ..אפשר במקום פרוסות לחם להשתמש בפירורי לחם קנוי ?
יצאו מעולות! זו הפעם השנייה שאני מכינה אותן, אצלי בתנור נזקקתי ליום יותר גבוה 200 מעלות ולסיבוב נוסף של 10 דקות אפייה (סה”כ 3 סבבי אפיה של 10 דקות כל אחד שבינהם הפכתי את הקציצות)
תודה על המתכון!
שכחתי להשים ביצה האם זה פוגע בטעם?
נפלאות
היי הקציצות כבר יותר מחצי שעה בתנור ואפילו לא הזהיבו, מה עושים??
בסוף הסתדר? הן לא מזהיבות מאוד, קחי בחשבון שזה לא טיגון, פשוט פעם הבאה טמפרטורה קצת יותר גבוהה
היי תוכלי לתת המלצה לרוטב מתאים
היי,
אני לא אוכלת גלוטן, במה אפשר להחליף את הלחם? מעדיפה לא תחליפי קמח…
[…] הקציצות האלה אני מכינה כבר שנים והן הסוד השמור שלי לקציצות עוף […]
שלום
אפשר עם ירקות קלופים?
תודה
באפייה בתנור הן הגירו נוזלים, אפילו שסחטתי את הגזר והקישוא. ואז יצאו קצת מבושלות ולבנות..כמו עוף מכובס :/ יש איך למנוע את זה?
טמפרטורה קצת יותר גבוהה ולא לשכוח לשמן את נייר האפייה ואת הקציצות מלמעלה. ברגע שהשמן העדין יקבל מכת חום גבוהה בהתחלה הוא יצרב ולא יתבשל
וואלה יצא מדהים הכנתי למשפחה וכולם התלהבו(:
[…] קציצות עוף אפויות במקום לעמוד ולטגן מכינים קציצות עוף אפויות שגם ילדים יאהבו. מעולות לצד כל תוספת בשולחן. […]
היי האם ניתן להקפיא?
יצא מעולה, אבל יצאו המון. אפשרי להקפיא?
יש אפשרות לוותר על הסודה לשתייה? או ךהחליף במשהו אחר?
היי רחלי,
אתמול עשיתי את קציצות העוף וזה אכן שינה עולמות! איפה היית עד היום?
יצא מעולה רך אוורירי וטעים והכי חשוב אשתי (גם רחלי שמה) מאוד אהבה.
לצד זה הכנתי גם מגדרה בורוגל עדשים שחורות שלך עם ים של בצל מקורמל (לא מספיק לדעתי).
בקיצור חגיגה.
תודה רבה.
פשוט וואו!!
איזה כיף שאהבת <3
היי, פוסט נהדר עם תמונות מהממות. אבל.. הקציצות יצאו לי תפלות נורא ולבנות נורא. לא מגרות בצבע ולא בטעם. כמו להכין חזה עוף בלי תבלינים…
פעם הבאה פשוט טמפרטורה יותר גבוהה של התנור ואם הקציצות מגירות נוזלים (נורא תלוי בטיב העוף ואם הוא היה קפוא או לא) פשוט מרוקנים את הנוזלים מהתבנית וממשיכים לצלות עד שמתקבל צבע זהוב ויפה.
הכנתי. יצא ממש טעים!! וכולם אהבו!!
טעים טעים.תודה!
שלום
יצא מעולה!!! חוסל במהירות
רכות מטורפת
ממש תודה.
ממש נחמד, תודה!
זה יצא תפל, לדעתי חייבים יותר מלח… לפחות 3/4 כפית או אפילו כפית שלמה.
תמיד מעדיפה קצת פחות כדי שכל אחד יוכל להוסיף אחר כך. זה גם נורא תלוי בעוף וכמה המליחו אותו קודם ולכן מעדיפה שיצא טיפל’ה פחות מלוח מאשר מלוח מדי ואז אי אפשר לתקן 🙂
היי! נראה טוב, אנסה בקרוב. האם ניתן להקפיא?
לא יכלנו לאכול אותם …יותר מידי שום. איזה הזיה!
הכל נזרק לפח..?
את בטוחה ששמת 3 שינים ולא ראש שלם או משהו? כי 3 שינים על 30 קציצות זה כלום
שלום לכולם, טיפ קטן להכנת הקציצות- מיד כשהכנסתי אותן לתנור הבנתי שהן לא יהיו מוכנות ובטח לא זהובות תוך 10 דק וגם מיהרתי ולכן – העלתי את החום ל200 מעלות ושמתי טורבו ותוך 10 דק הקציצות הזהיבו והשחימו יותר יפה מבתמונות , הפכתי אותן והחזרתי את התנור מטורבו לחום רגיל ול180 מעלות, הן כבר היו מהממות מבחוץ ולא הגירו שום נוזלים, רק היה חסר הכפייה שלהן מפנים שזה לוקח עוד חצי שעה בערך. הן יצאו טעימות בטירוף והיו עסיסיות ולא התייבשו, בעלי טרף אותן ואפילו הילדים שבדר”כ לא פתוחים למאכלים חדשים התלהבו ואכלו גם. מקווה שהטיפ שלי יעזור. בתיאבון!
שלום לכולם, טיפ קטן להכנת הקציצות- מיד כשהכנסתי אותן לתנור הבנתי שהן לא יהיו מוכנות ובטח לא זהובות תוך 10 דק וגם מיהרתי ולכן – העלתי את החום ל200 מעלות ושמתי טורבו ותוך 10 דק הקציצות הזהיבו והשחימו יותר יפה מבתמונות , הפכתי אותן והחזרתי את התנור מטורבו לחום רגיל ול180 מעלות, הן כבר היו מהממות מבחוץ ולא הגירו שום נוזלים, עכשיו נשארה רק האפייה שלהן מפנים שזה לוקח עוד חצי שעה בערך. הן יצאו טעימות בטירוף והיו עסיסיות ולא התייבשו, בעלי טרף אותן ואפילו הילדים שבדר”כ לא פתוחים למאכלים חדשים התלהבו ואכלו גם. מקווה שהטיפ שלי יעזור. בתיאבון!
נ.ב – בהעדר ספריי שמן שמתי שמן שהוא שילוב של שמן זית ושמן רגיל כי חששתי שהשמן זית ישרף ויעשה טעם מר וזו הייתה החלטה נכונה , חושבת שפעם הבאה אשתמש רק בשמן רגיל.
היי רחלי! נראה ממש טעים. רק שאלה – מה בדיוק עושים עם הלחם הרטוב? (שאלה מטופשת כן…) קןרעים אותו לגזרים אחרי שהשרנו אותו במים? יחד עם הקרום, בלי הקרום? ואולי אפשר בכלל בלי הלחם ולשים פירורי לחם במקום?
מעולה!
לא שמתי קישוא כי לא היה לי בבית . יצא טעיםםםםם
יש בעיה אחת, הן מתחסלות במהירות האור :)))
תודה לך על מתכון מנצח .
חחח כיף ממש לשמוע <3
היי. רציתי לשאול לגביי הלחם.
האם להשאיר את הקרום? ומה לעשות אחריי ההשריה במים? לחתוך? לפורר?
וואי איך טעים!!
שידרגת לי לגמרי!
אליפות!
אלופה… מתכון מעולה. יצא טעים מאוד. קל מאוד הכנה מהירה. תודה ?
מתכון מעולה יצא פשוט מושלם הילדים זה המדד שלי והם טורפים אחת אחרי השניה בזה הרגע (: תודה!!
יצא פשוט מעולה! היה צריך יותר זמן בתנור.. אכלנו הכל בכיף
שמחה מאוד לשמוע! <3
שאלה שנשאלה מספר פעמים ותשובה איין…. ???
מה הבעיה לציין למה הכוונה, חזה עוף או חלקי עוף כמו פרגיות ???
לא ראיתי שנשאלה השאלה 🙁
מדובר בחזה עוף טחון. אפשר כמובן כל חלק אחר כמו פרגיות, יצא מושלם, אבל קצת יותר שמן כי לפרגית יש יותר שומן.
רק חשוב כמובן שזה יהיה טחון ולא קצוץ. פשוט לבקש מהמוכר עוף טחון, לרוב הם בכלל לא שואלים וישר טוחנים חזה עוף.
נשאלה שאלה מספר פעמים:
האם מדובר בחזה עוף או חלקי עוף, כמו פרגיות ???
ממתינים לתשובה, תודה….
מתנצלת לא ראיתי את השאלה הזאת.
מדובר בחזה עוף טחון. כמובן שגם פרגיות טחונות יצאו מהמם, הן פשוט קצת יותר שמנות מבחינת אחוז השומן בפנים.
האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן במקום רגיל?
הממ בשביל מה קמח?
וואו! יצא מעולה!! אי אפשר להפסיק לנשנש…
אקדים ואומר שאני הטבחית הכי גרועה בעולם…
הכנסתי את כל המוצרים, כולל חזה עוף וכולל תבלינים למעבד מזון. וזהו.
יצא פשוט מעולה !! הכנתי עם לחם ללא גלוטן כי יש לי בבית צליאקי. פשוט טעים !!תודה
היי רחלי, האם אפשר להוסיף לתערובת עדשים כתומות ולוותר על הלחם?
קציצות מעולות!! עשיתי עם פטרוזיליה והוספתי כפית חוויאג והיה אלוהי!
וואו !!!
היה לי פשוט טעים וכ”כ קל להכין אותם
תודה רבה על המתכון!!!
באהבה גדולה. ממש שמחה שאהבת.
גרוע ביותר סורי, המרכיבים סבבה אבל אין מצב בחיים שהקציצות שבתמונה זה מהתנור ולא מהמחבת!
נגמר לי הגז איך שהתחלתי לטגן אז בלית ברירה עשיתי בתנור והן יצאו לבנות שטוחות ומגעילות.
על מנת שהן יקבלו צבע כמו בתמונה צריך לייבש את האמ אמא שלהן ולא הייתה לי כוונה כזו.. אז בסוף אלתרתי והכנסתי לטוסטר ויצא טעים אבל בכל זאת קצת יבש ודרש הרבה ניקיון אחכ.
בקיצור מחבת בלבד!!!
חבל סתם לכתוב משהו אם את לא בטוחה בו.
הקציצות לחלוטין מהתנור, ואם הן יצאו לך לבנות מדי לרוב זה קורה בגלל טמפרטורה לא מספיק גבוהה בתנור או כי הן רחוקות ממקור החום או כי העוף היה מלא בנוזלים. אם זה קורה, ויוצאים נוזלים, פשוט נפטרים מהם מהתבנית ונותנים לעוף עוד כמה דקות עד שהוא מזהיב. ובכל מקרה זה מושלם גם כשהן לבנות, הצבע הוא לא זה שמוסיף את הטעם פה.
אגב, זה שלא יצא לך טוב בתנור אבל כן בטוסטר קצת סותר את הבעיה. טוסטר הוא סוג של תנור קטן.
ולכתוב גרוע ביותר כשבסוף כתבת שיצא לך טעים? קצת הזוי בעיני. חבל על המרמור, זה לא עושה טוב לנשמה ואת באמת לא חייבת להכין.
ולגבי הניקיון, כשעובדים מסודר זה לא אמור לבלגן את כל המטבח.
שיהיה לך חג שמח
שלום,
הקציצות מעולות הכנתי אותם בעבר..
שאלה,
האם אפשר להקפיא אותם? אפויות או נאות..
מחכה לתשובה,
תודה רבה
קציצות נהדרות, הכנתי גם רוטב חמאת בוטנים אסייאתי מאולתר ונשנשתי ביחד…
תודה לך!
נראה מעולה! לכמה ימים הן יכולות להחזיק במקרר?
כמה קלוריות למנה?
האם אפשר במקום לחם לשים שיבולת שועל? כמה?
היי, שאלה מוזרה- אפשר להכין את הקציצות עם בשר במקום עוף? בן הזוג שונא עוף טחון והמתכון נראה לי מדהים..
קציצות נהדרות !!!! קבועות אצלנו כל , אבל כל(!), שבוע.
בדיוק לפי המתכון (כשאני זוכרת לשים את המרכיבים ) ….
החצי השני לא האמין שאין תבלינים מלבד מלח ושום .
איזה כיף לנו !!!!
קציצות מעולות ץ מכינה לנכדתי וכולן טורפים לה אותן. פעם הכנתי בטעות בלי ביצה ויצא אפילו יותר טוב מהמקור. תודה על מתכונים מעולים
היי, לא הבנתי מה השימוש של הלחם, צריך לגרד אותו אחרי ההשרייה במים? אפשר להשתמש בפירורי לחם במקום?
ובנוסף, יש לי רק טוסטר אובן בבית, זה בסדר? ייצא זהוב או שהחום לא יהיה מספיק גבוה?
תודה
היי, האם ניתן להשתמש בבשר הודו טחון מעורב עם עוף טחון, שיהיה קצת יותר ברזל לקטנציק?
שלום לך! אפשר לרסק את הירקות ?י לא אוהבים אצלי ירקות. תודה!
היי רחלי. במקום לחם אפשר שיבולת שועל טחונה?
טעים ברמות! אני אישית השתמשתי בפירורי לחם במקום לחם, החלפתי את הגזר בבטטה ואת הקישוא בבצל, הוספתי פטרוזיליה, ואפיתי אותן בטוטסר אובן כי אין לי תנור בבית :/ הכנתי קציצות בגודל נאגטס ויצא לי בערך 48 קציצות! אני גיליתי שהכי טעים לי לשרוף אותן טיפה עד שהן משחימות ממש וקראנציות מסביב 🙂
בקיצור מתכון מעולה בריא ופשוט להכנה!
איזה כיף לשמוע! והשינויים שעשית נשמעים מצוין ממש
אני רוצה להחליף את הלחם בפירורי לחם . כמה לשים?
בין 1/3 כוס לחצי.
הכנו אותן אתמול, עם בטטה ובצל במקום גזר וקישוא. הן פשוט ממכרות! סיימנו 3/4 תבנית בלי לשים לב!
ממש ממש שמחה לשמוע. תודה שחזרת לעדכן
יצא מדהים!
תודה רבה על מתכון מצויין,
לגמרי מאמצת!
הייתי מעלה תמונה אם הייתה אופציה:))
אז פעם שניה שמכינה. הן באמת משנות עולמות!!!
לא צריך לעשות בייביסיטר עליהן, התנור משחים אותם בדיוק בצורה הנכונה.
פעם שעברה טחנתי במעבד המזון הרבה תרד ובטטה, והן יצאו ירוקות להפליא והגדול שלי לא אהב את זה.
הפעם לחם, אבקת שום ומעט מאוד סנפרוסט טחון (רק לרמז של ירקות).
זה הולך להיות הGo to שלי לקציצות עוף. תענוג!!! תודה על המתכונים הקלילים אך מתוחכמים!!!!
האם ניתן להשתמש בפירורי לחם במקום לחם? ומה היחס?תודה
התלבטתי אם לסחוט את הקישוא והגזרים כדי להפחית נוזלים.
מצד שני חששתי לאבד עסיסיות אז לא סחטתי.
כדאי לסחוט, מה דעתך?
תשמעי, יצא מעולה! הוצאתי אותן לפני 5 דקות.
ההכנה כל כך פשוטה ונעימה,
קל לעבוד עם העיסה.
שימנתי ידיים כעצתך בכדרור.
אפיתי בטורבו 205 מעלות.
צד ראשון 15 דקות, צד שני 7 דקות.
יצא פריך ושזוף ומגרה.
פשוט תענוג!
קציצות אפויות עסיסיות ויפות.
הייתי מוסיפה את התמונה- צילמתי במיוחד,
אך איך מוסיפים?
היי
הכנתי את הקציצות
מבחינת נראות ואפייה
יצא מושלם!
הבעיה שיצא מלוח .. הסודה לשתייה גם מוסיפה מליחות וכנראה שיש גדלים שונים של כפיות כי כן שמתי רק חצי כפית מלח וחצי כפית סודה לשתייה .
מבאס ממש שהילדים נשארו רעבים ואמא בלי חשק לעבוד וללכלך עוד כלים
הרגע הכנתי
יצא פשוט מדהים!!!
טיגנתי במחבת פסים
יצא וואהו
תודה יצא מאוד טעים! אין לי תנור אז נאלצתי לטגן עם קמח וביצה
שלום לך!
יש לך קציצות אפויות בלי ירקות או שהירקות מרוסקים? שלא יראו אותם!
תודה!
היי רחלי,
יצאו טעימות אבל הטעם עדין לי מדי. אין ספק שבפעם הבאה אוסיף תבלינים.
היי,
הבנתי שניתן להחליף לחם בפיורורי לחם האם את יודעת מה היחס הנדרש?
היי רחלי:)
האם אפשר להחליף את הלחם במשהו אחר פחות משמין? למשל שיבולת שועל? תודה!!
היי,
אם רוצים להחליף את הלחם בפירורי לחם, כמה מומלץ לשים?
היי
האם אפשר להשמיט את הביצה? או להחליף במשהו אחר? )אלרגיה(
תודה
סליחה על השאלה הקלולסית: אמורים לסחוט את תערובת הגזר והקישואים לפני שמוסיפים לבלילה?
אני סחטתי ויצא מעולה
הכנתי אתמול, עם פירורי לחם, דלעת במקום גזר. יצא נחמד מאד. גם לא התייבש. מדפיסה ושומרת.
בעקבות ההערות כאן, אפיתי ב 200 מעלות ואפילו העליתי ל 210 אחרי כמה דקות. סה”כ זמן אפיה 18 דקות.
גם התעצלתי להפוך, ובכל זאת יצא בסדר.
היי,
הכנתי היום (בדיוק לפי ההוראות רק לא התאפקתי והוספתי חוואייג)
יצא טעים מאוד מאוד 🙂
ממליצה להקפיד על גודל קטן של הקציצות, ולשמן כמו שצריך את התבנית
יצא מצוין! קראתי קודם את התגובות ובגלל שהתנור אצלי די חלש מראש שמתי על 205 מעלות, כל צד 11 דקות. פעם ראשונה שעושה עם לחם ומקררת לפני האפיה- פשוט מדויק ולא להאמין שכל זה ללא שמן! בטוח אכין שוב, תענוג. תודה רבה על המתכון!
היי, אפשר לוותר על הירקות ורק לגרד בצל?
היי,
אפשר להכין עם בשר טחון במקום עוף טחון?
תודה
האם אפשר להשתמש בקוואקר אינסטנט במקום לחם/פירורי לחם? אם כן, כמה? תודה
האם אפשר להכין עם שווארמה הודו נקבה?
וואו, רחלי, וואווו, במקום לאפות, ציפיתי במעט קמח וטיגנתי קלות, חלק טבלתי ברוטב לימוני וחלק השארתי לאוהבי ה’יבש’, תשמעי הן יוצאות רכות כמו סופגניות…. הילדים אכלו – סוף סוף – בתאבון רב!
אמהלה , מושלם!!!!! תודה רבה על המתכון יצא אש . הכל התכסח!
בס”ד
היי רחלי,
האם אפשר לשים קוואקר במקום לחם? אם כן כמה?
תודה רבה
שלום, אשמח לדעת אם ניתן לוותר על הביצה או להחלפה במשהו( עקב אלרגיה לביצים).
נראה טוב ומקווה לתשובה,
חן
תמיד משתמשת במתכונים שלך , כל אחד בצבע. אלופה !!
הכי שימחת ♥
הי רחלי, האם ניתן להקפיא אתהקציצות? שאלה שחזרה מס’ פעמים. אשמח לתגובתך
מה ההבדל בין עוף טחון לחזה עוף טחון?
בקשתי עוף טחון מהקצב אבל חוששת שזה יצא יבש
אשמח לדעת גם לידע כללי
שלום רב,האם ניתן להקפיא את הקציצות?
איזה מתכון מצויין!!! הוכרז כמאכל הפיקניקים של הקיץ
וואו! יצא כל כך רך וטעים ככה בלי שום תיבול!
קציצות מאוד טעימות, תודה!
שלום רחלי
איך ניתן להכין את הקציצות ללא גלוטן?
תודה
יעל
תודה רבה על מתכון נהדר!
בנוסף הכנסתי לסיר ועשיתי רוטב עם שום קארי וכוסברה פשוט מעדןן.
נימוח בפה.
היי, מתכון מעולה אנחנו מכינים קבוע!
יש לי חשק לעשות אותן עגולות, ברוטב עגבניות. נראה לך שיעבוד?
אפשר לבשל ברוטב או שכדאי קודם לאפות?
תודה
למה לא לקלף?
קציצות נדירות!!!
עושה אותם כבר שנים, והן נדירות, קלילות וטעימות!
מסוכן כי כשהן יוצאות מהתנור יש רצון לנשנש אותם כמו חטיף מרוב שטעים (:
טובות בהקפאה?
יצאו מושלם!
התינוקת אהבה מאוד. וגם אני 🙂
גירדתי על עבה כי זה מה יש, חום 200 רבע שעה וצד שני 10 דקות.
תודה רבה,
נשאל כמה פעמים ללא תשובה, האם עובר טוב הקפאה? ואיך להפשיר בבקשה? אפשר ישר מהפריזר למיקרו?
הכנתי אתמול עם כמה שינויים ויצא מטריף, מצרפת את הגרסא שלי 🙂
500 גר חזה עוף טחון
2 גזרים בינוניים
בצל יבש בינוני
חצי מקל סלרי
3 שיני שום
חצי כוס פירורי לחם
2 כפות קוואקר מהיר הכנה
0.5 כפית מלח
0.5 כפית סודה לשתייה
כף אבקת פטריות שיטאקי
2 כפות שמן זית
1 ביצה לארג’
*טוחנת קטן את הירקות במעבד מזון
*מוסיפה את המלח, אבקת סודה, אבקת פטריות, פירורי לחם, קוואקר, שמן, ביצה וטוחנת עוד קצת עד איחוד
*מוציאה לקערה, מערבבת עם העוף
× מחממת את התנור ל200 מעלות, טורבו
× אחרי מנוחה של רבע שעה מניחה דף אפייה על תבנית התנור, מורחת עליו שמן זית ומכינה קערית עם עוד שמן זית
× מכינה עם ידיים משומנות מהעיסה קציצות פחוסות ומניחה על נייר האפיה
× מכניסה לתנור, 8 דקות אפייה מכל צד. אם כעבור 8 דקות לא השחימו, להעלות קצת את הטמפרטורה ולחכות עוד דקה שתיים עד שישחימו ואז להפוך
קציצות מעולות, מכינה אחת לכמה זמן על מתכון של קילו ואז מקפיאה בכמה קופסאות. יוצאות מהמקפיא כאילו עכשיו הכינו אותן, מחממת במיקרוגל.. תודה רבה על המתכון! לגמרי נכנס למתכוני הבית הקבועים 🙂
מתכון מעולה! הכנתי עם פירורי קיטו במקום לחם, ואפיתי על 200 מעלות. יצא טעים מאוד.
היי
אפשר להחליף את פרוסות הלחם בשיבולת שועל? אם כן אז כמה?