יש בארץ קטע מדהים – המון אנשים אוהבים דגים אבל מעט מכינים אותם בבית, למרות שלרוב מדובר בהכנה מאוד מהירה וקלה.
קחו למשל את הסלמון, אחד הדגים הכי אהובים בארץ, אולי האהוב ביותר. מה הוא צריך כדי לככב? לא הרבה. אפייה קצרה בתנור או טיגון מהיר במחבת ואם קונים אותו טרי טרי הוא מושלם גם ככה, כשהוא נא, חתוך לקוביות קטנות מעל אורז (זוכרים את מדור הבודהה בול? אז ככה).
יש מיליון דרכים להכין ולאכול סלמון והפעם בחרתי לכם את אחד המתכונים האהובים עלי – קציצות סלמון. מתכון שמיועד למי שאוהב טעמים עדינים של דג שמטגנים או אופים בתנור. בזכות השימוש בדג טרי, ולא קפוא, הקציצות נותרות עסיסיות והדג בפנים מורגש אם כי בעדינות בגלל תוספת קוביות הבצל ועשבי התיבול שמצטרפים גם הם לחגיגה. אגב, הקציצות האלה יתחבבו גם על ילדים (אפשר להוריד את הירוקים אם הם לא אוהבים).
בחרתי להגיש אותם עם רוטב יוגורט-שמנת קריר ומרענן אבל אפשר להוסיף את הקציצות, אחרי הטיגון, גם לסיר עם רוטב עגבניות ולתת להן לספוג קצת מהרוטב במשך כמה דקות של בישול ואז הן ישארו רכות וכיפיות.
- המתכון פורסם לראשונה במדור שלי בזמנים מודרניים – ידיעות אחרונות.
- הכנתם? אל תשכחו לצלם ולשתף אותי בעמוד האינסטגרם.
קציצות סלמון עם רוטב יוגורט ושמנת חמוצה
מצרכים ל-25 קציצות:
400 גרם פילה סלמון טרי, ללא עצמות ועור
1 בצל סגול, קלוף
1/3 צרור עלי כוסברה
1/4 צרור עירית
3 ביצים L
3 כפות שמן זית
6 כפות פירורי לחם
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
שמן לטיגון (או תרסיס שמן לאפייה)
לרוטב יוגורט ושמנת חמוצה:
1/2 מיכל יוגורט בטעם טבעי
1 מיכל שמנת חמוצה
2 כפות עלי שמיר, קצוצים דק
1/4 כפית פלפל שחור
אופן הכנה:
1. קוצצים את הדג לקוביות קטנות – חותכים את הדג לפרוסות, עורמים אחת על השנייה וחותכים לרצועות. קוצצים את הרצועות לקוביות קטנות. אפשר לעשות את השלב הזה גם בבלנדר בפולסים קצרים רק חשוב לא לטחון אותו לגמרי שלא יהפך לעיסה אלא להשאיר צ’אנקים.
2. קוצצים את הבצל כמה שיותר קטן. קחו בחשבון שהקציצות לא מטגנות הרבה זמן אז חשוב קוביות קטנות קטנות שיתרככו בטיגון. זה גם בסדר אם הן נשארות טיפל’ה פציחות, העיקר שלא יהיה ביס עם חתיכת בצל גדולה מדי שהטעם ישתלט על הטעם העדין של הדג.
3. קוצצים דק את הכוסברה והעירית.
4. בקערה מערבבים את כל מצרכי הקציצות ולשים עם הידיים עד שנוצרת תערובת דביקה שאפשר ליצור ממנה קציצות. ככל שהתערובת תהיה רכה יותר ככה הקציצות תצאנה טובות יותר אז אם במקרה יצא לכם קצת חזק מדי אפשר להוסיף עוד ביצה.
5. מניחים לתערובת לעמוד במשך 10 דקות רק עד שפירורי הלחם יספגו את הנוזלים והתערובת תתייצב מעט.
6. מחממים במחבת רחבה שמן עד לגובה של 1 ס”מ, יוצרים קציצות עם ידיים רטובות, ומטגנים עד הזהבה מ-2 הצדדים.
7. ואם רוצים לאפות? פשוט משמנים תבנית עם נייר אפייה ומניחים מעל את הקציצות, משמנים מעט גם בחלק העליון. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 20 דקות. מומלץ להפוך את הקציצות פעם אחת במהלך האפייה כדי שיצרבו מ-2 הצדדים.
8. רוטב: מערבבים את כל המצרכים ומגישים לצד הקציצות.
הערות ושדרוגים
– במקום שמיר אפשר לשים עירית קצוצה לטבעות דקות.
– אפשר להמיר את הבצל לבצל לבן אבל הטעם שלו קצת דומיננטי יותר ולכן במקרה הזה מומלץ להקטין את הכמות ל-1/2 בצל. ובכל מקרה לקצוץ דק.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף לתערובת 1/2 כוס צנוברים.
– רוצים לאפות? אין בעיה. משמנים תבנית עם נייר אפייה ומניחים מעל את הקציצות, משמנים מעט גם בחלק העליון. אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ואופים במשך 20 דקות. מומלץ להפוך את הקציצות פעם אחת במהלך האפייה כדי שיצרבו מ-2 הצדדים.
האם יש אפשרות להכין את הבלילה ללא ביצים ? מה יהיה התחליף ?
רחלי, אני חייבת לציין שהקציצות האלה פשוט מעדן!!! אפיתי אותם בתנור ויצא לי כל כך טעיייים פשוט וואוו!!!! תודה! ?
תחליף לפירורי לחם?
תחליף לביצים?
הקציצות סלמון הכי טעימות שאכלתי,כלכך רכות שפשוט נמסות בפה.
המתכונים שלך מככבים אצלי בבית,איזה כייף שמצאתי אותך!
תודה רבה:)
הכנתי לשבת ויצא מדהים! תודה על מתכון קליל ומצוין.
באהבה רבה. כיף מאוד שאהבת
היי,
מה התחליף לפירורי לחם? אוכלת ללא גלוטן/תפוחי אדמה/תירס ןכו
האם ניתן להכין עםסלמון שנאפה ערב לפני בתנור? או שייצא יבש מידיי?
האם ניתן להחליף את הסלמון בדג מסוג בר ים?
רעיון למטבל אחר?
יש עדות מסוימות שלא אוכלים חלב ודג
הי רחלי! תודה על מתכון נפלא.
חזרתי לדווח שהחלפתי את הפירורי לחם בקוואקר (ויצא נפלא), פתרון לל״ג
כמו כן שמתי 2 שיני שום והירוקים שלי היו עלי סלרי קצוצים דק דק (והוספתי זרעי כוסברה שכתשתי)
עשיתי בתנור ויצא מעולה.
תודה רבה!
היי, האם אפשר להקפיא חלק מהתערובת?
יש אפשרות להכין מדג סלמון שקניתי קפוא והפשרתי?
היי רחלי,
האם אפשר להשתמש בסלמון שנאפה ערב קודם?
תודה!