כבר כמה חודשים שאני מתעסקת במזון על, הלו הוא סופר פוד. גם כי אני עובדת על מיזם חדש ומגניב וגם כי אני משתדלת ללמוד כמה שאפשר על מזונות בריאים וטובים. אתם יודעים, לאזן קצת את השוקולד והצ’יפס.
אז כחלק מההתעסקות הזאת אני קונה יותר ויותר חומרי גלם עם ערכים תזונתיים גדולים ומנסה לשלב אותם בסדר היום.
אז נכון שלא תמיד יש לי איפה לשים אבקת ספירולינה או ג’וג’י ברי אבל תמיד יש לי מה לעשות עם עלים ירוקים (כמו עשבי תיבול ותרד). בספר המעולה של אומינה שנקרא “סופר פוד – שער למטבח חדש” היא מספרת כי העלים הירוקים הם הבסיס לפירמידת המזון וכי הם עשירים בחלבון, כלורופיל, סיבים, מגנזיום, אשלגן, סידן, חומצה פולית ושלל ויטמינים והם גם מכילים נוגדי חמצון ותרכובות נוגדי דלקות.
בסלט הזה גם תמצאו את הקינואה האהובה והבריאה (היא גם לא מכילה גלוטן) ושקדים טבעיים שמחקרים מראים כי הם עוזרים לשמירה על פעילות הלב, מפחיתים את הכולסטרול הרע ומכילים סיבים, חלבון ושומן טוב שגורם לתחושת שובע.
בקיצור, חגיגת בריאות!
קינואה עם קישואים, תרד ושקדים קלויים
מצרכים:
2 כפות שמן זית
2 זוקיני או קישואים (אפשר גם יותר)
5 שיני שום, קלופות
1 כוס קינואה מכל צבע שאוהבים (אפשר גם מיקס)
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
1/3 סלסלה עלי תרד (בערך כמות של כוס וחצי) – אופציונלי
10 עלי בזיליקום
להגשה:
1/3 צרור עלי כוסברה או עירית
1/2 כוס שקדים טבעיים
אופן הכנה:
– חותכים את הקישואים לקוביות די גדולות, בגודל 2 ס”מ בערך (אתם רוצים להרגיש את המרקם הרך שלהם בביס) ואת השום פורסים לפרוסות דקות.
– בסיר רחב ושטוח מחממים שמן זית ומטגנים את הקישואים עד שהם מתחילים להזהיב.
– מוסיפים את השום וממשיכים לטגן 2 דקות נוספות.
– מוסיפים קינואה, מלח, פלפל ומים רותחים ומערבבים. מורידים את הלהבה להכי נמוכה וסוגרים את הסיר עם מכסה.
– מבשלים במשך 15 דקות.
– בינתיים קוצצים את התרד והבזיליקום לרצועות.
– לאחר 15 דקות בישול פותחים את הסיר, מוסיפים את התרד והבזיליקום וסוגרים לבישול נוסף של 5 דקות עם מכסה סגור.
– סוגרים את האש ומשאירים את הסיר סגור לכמה דקות נוספות.
– קולים שקדים על מחבת חמה, ללא שמן, עד שהם מזהיבים מעט. קוצצים גס.
– מפזרים מעל הקינואה עלי כוסברה או עירית קצוצה ושקדים קלויים ומגישים.
הערות ושדרוגים
– במקום קישואים אפשר להשתמש באפונה ירוקה (אין צורך לטגן אותה, מוסיפים בשלב הוספת הקינואה).
– במקום קינואה אפשר להשתמש בבורגול עבה ואפילו באורז.
– במקום תרד אפשר להשתמש בקייל או מנגולד (החלק הירוק).
– מומלץ להגיש את הקינואה עם יוגורט קר קר או טחינה גולמית.
על הגז!!
ישששש איך יצא?
מומלץ להשרות הקינואה משעתיים ועד לילה לפני הבישול, משתי סיבות:
1. זה מנטרך את הסאפונין המריר שהיא מכילה
2. בזמן ההשריה היא נובטת, וזה מעלה את הערך התזונתי שלה.
החכמתי 🙂 עכשיו רק צריך לזכור לעשות את זה כי לזכור זה הדבר הכי פחות מוצלח שלי
היי! נראה מהמם. לדעתך מנגולד יתאים במקום התרד?
תודה!
לגמרי. רק ללא החלק הלבן. אם רוצים גם אותו צריך לטגן אותו לפני זה בקוביות קטנות עד ריכוך.
תודה רבה על מתכונים הנהדרים.
עשיתי את המתכון עם מאד מונבט
תודה רבה על מתכונים הנהדרים.
עשיתי את המתכון עם מאש מונבט
אוי, רעיון נהדר! ותודה שחזרת לשתף.
[…] קינואה עם קישואים, תרד ושקדים קלויים בין סלק לתוספת – קינואה עם קוביות קישואים, תרד ושקדים קלויים מעל. אפשר להגיש במנות הראשונות או כתוספת לעיקרית. […]
זה תבשיל או שמחכים שיצטנן ואוכלים כסלט? מה יותר טעים?
ממש יצא טעים
תודה על הרעיון והביצוע הקליל
היי רחלי,
אפשר להשתמש במדליוני תרד קפוא במקום טרי?
תודה מראש ♥
אפשרי, יצא קצת יותר ירוק. רק לסחוט טוב טוב את הנוזלים מהתרד המופשר.
היי רחלי,
במה אפשר להחליף את התרד או מנגולד שצויין שם? אני לא אוהבת שזה נהיה סמרטוטי, זה מקלקל לי ..
תודה, אילנה
איזו מתנה טעימה וקלה להכנה!
מה אפשר להשתמש במקום הסיר או האש?
היי רחלי,
אפשר להוסיף גזר? כרוב? שיהיה מגוון 🙂