קינואה עם קוביות דלורית, ברוקולי וגרעיני חמניה

Posted on

מצרכים:
2 כפות שמן זית
כוס קינואה (לא מבושלת)
1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
1 דלורית קלופה
כף מייפל או סילאן
1 ראש ברוקולי
1/3 כוס גרעיני חמנייה
1/2 צרור עירית

לרוטב:
מיץ מחצי לימון
2 כפות רוטב צ’ילי או 1/2 צ’ילי טרי קצוץ דק או גם וגם
2 כפות שמן זית
כף מלח
כפית מייפל או סילאן

אופן הכנה:
– מחממים כף שמן זית בסיר ומוסיפים את הקינואה. מטגנים תוך כדי ערבוב במשך דקה.
– מוסיפים מים רותחים, ממליחים וסוגרים את המכסה. מבשלים על אש הכי קטנה במשך 20 דקות. לאחר 20 דקות סוגרים את האש ומשאירים את המכסה סגור ל-5 דקות נוספות. עם מזלג מאווררים את הקינואה ונותנים לה להגיע לטמפרטורת החדר.
– בינתיים ממשיכים בהכנות: חותכים את הדלורית לקוביות בגודל ס”מ ומטגנים במחבת עם כף שמן זית במשך 5 דקות על אש בינונית. חשוב להקפיד לערבב את הדלורית כדי שהיא תצרב מכל הכיוונים.
– לאחר 5 דקות מזלפים מעל מייפל וממשיכים לטגן, תוך כדי ערבוב, עד שהדלורית רכה וצרובה היטב מכל הכיוונים. בערך עוד 5-7 דקות. מומלץ להמליח בשלב הזה.
– בסיר נפרד מבשלים את הברוקולי במים רותחים במשך 5 דקות ולא יותר. מוציאים וקוצצים גס (אפשר ורצוי להכניס גם את הגבעול שקרוב לפרחי הברוקולי).
– קוצצים דק את העירית.
– בקערה גדולה מניחים את כל המצרכים (קינואה, ברוקולי, דלורית, עירית).
– במחבת שטיגנתם בה את הדלורית קולים את גרעיני החמנייה במשך 2 דקות ומוסיפים לקערה.
– מזלפים מעל את מצרכי הרוטב, מערבבים היטב ומגישים בטמפרטורת החדר.

סלט קינואה ודלורית

הערות, הארות ושדרוגים:
– במקום דלורית אפשר להשתמש בבטטה או זוקיני.
– במקום ברוקולי אפשר להשתמש בפרחי כרובית.
– ניתן להוסיף לסלט כוס אפונה מבושלת, גזר קצוץ דק מאוד, תירס, קוביות צנונית קטנות ובעצם כל ירק שאתם אוהבים.
– עשבי תיבול: בעקרון, כמה שיותר יותר טוב. מה יעבוד כאן? נענע, פטרוזיליה, כוסברה ואפילו בזיליקום.
– במקום או בנוסף לגרעיני החמנייה אפשר להוסיף שקדים פרוסים, אגוזי מלך, פקאנים טבעיים, גרעיני דלעת או כל אגוז אחר שאוהבים. רק חשוב לקלות אותם קודם.

12 תגובות

  1. כרמל says:

    כף מלח? בטוח שזו אינה טעות? אפילו כפית נשמע לי המון.

    1. לילך פס says:

      צודקת. עשיתי אתמול ויצא מלוח בטירוף, נראה לי שחצי כפית תספיק כאן.

  2. שיר says:

    במה אפשר להמיר עירית וברוקולי?
    מטעמי כשרות אינני משתמשת בהם

    1. רחלי קרוט says:

      ברוקולי אםשר להמיר בכרובית ואפילו בקוביות קישואים/זוקיני צרובות. עירית אפשר להמיר בבצל ירוק או כוסברה/פטרוזיליה/נענע

  3. רעות says:

    במה אפשר להמיר את הסילאן/מייפל האם דבש תופס?
    ואין רוטב צ’ילי, האם אפשר בלי?
    ולסיום.. . האם אפשר להמיר את גרעיני החמניה בקשיו?

    1. רחלי קרוט says:

      דבש תופס לגמרי.
      אפשר בלי אבל אז רצוי להגדיל טיפה את כמות הדבש/מייפל/סילאן ולהוסיף 1/3 פלפל צ’ילי קצוץ דק מאוד.

      ואפשר לגמרי, אפילו יהיה טעים יותר 🙂

  4. דנה says:

    היוש, אני מעוניינת להשתמש בכרובית ולא ברוקולי. אפשרי לא לבשל אותה אלא להוסיף למחבת לבישול קצר עם הדלורית? מנ דעתך? ואם כן כמה זמן רצוי?
    תודה!!

    1. דנה says:

      שאלה נוספת – כמה זמן אפשר לשמור במקרר אחרי הכנה?
      תודה!

  5. בוחרים ומכינים – הצעות למתכונים לראש השנה – קרוטית – Krutit says:

    […] קינואה עם קוביות דלורית וברוקולי בין סלט לתוספת – קינואה עם קוביות דלורית צרובות, פרחי ברוקולי וגרעיני חמנייה קראנצ'יים. […]

  6. מיכל ז. says:

    מתכון מעולה!! יצא טעים בטירוף.. תודה רבה🙂

  7. עדי ורטיקובסקי says:

    יש אפשרות להמיר דלורית בדלעת?

  8. שרית says:

    היי, את הרוטב רק לפני ההגשה או קודם?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend