צאנ’קים של גרנולה עם כוסמת ירוקה – ממכר, בריא והכי קל להכנה

Posted on

מחר אני מתחילה אתגר ניקוי. כזה שמותר לי לאכול בו בעיקר ירקות, פירות ועדשים (ובכלל קטניות).

מי שמכיר אותי יכול לתאר לעצמו כמה זה מלחיץ ומפחיד אותי. אני מכורה למתוק, בעיקר לשוקולד. מאוהבת בפחמימות, בעיקר לחלה. ובגדול מתרגשת כמעט מכל סוג של אוכל.

אז אני? ניקוי?

כן, לפעמים אני זקוקה לניעור כדי להתאפס ואני מקווה שהשבועיים האלה יעשו את זה ומבטיחה לעדכן אתכם איך הולך ואם זה באמת עוזר.

ביס מושלם. גרנולה מתוקה, יוגורט חמצמץ וקצת סילאן שמוסיף עניין

ועד אז, בשבוע האחרון החלטתי להפחית משמעותית את הסוכר והגלוטן שאני צורכת כדי להכין את הגוף לניקוי והכנתי גרנולה מכוסמת ירוקה. זאת אומרת, יש בה עוד דברים, אבל כוסמת ירוקה היא זאת שבעיני הכי משדרגת. וחוץ מזה, היא בריאה ברמות אחרות. תעשו עליה קצת גוגל ותקראו אינספור מאמרים וכתבות על היתרונות שלה.

ויש בגרנולה הזאת עוד בונוס, במקום לשים סוכר או דבש או סילאן, השתמשתי פה בריבה. כן, ריבה. אין לי מושג איך לא חשבתי להשתמש בה קודם כי היא פשוט נועדה למתכון הזה. יש בה מתיקות, טעם מושלם של פרי והיא מאחדת ומדביקה את החומרים (בגלל הקרמול שנוצר בתנור) ויוצרת צ’אנקים כאלה טעימים שזה מדהים.

אפשר להשתמש פה בכל ריבה שאתם אוהבים, אני ממליצה על אלה שהן מ-100% פרי כך שיתווספו לגרנולה שלכם גם חתיכות פרי טעימות וגם פחות סוכר מוסף.

ופתאום, רגע אחרי שערבבתי, היא נראתה לי הכי יפה ככה, מבולגנת ואמיתית כמו בחיים

לגבי חמאת השקדים, שהיא הדבר שאני הכי אוהבת בחודש האחרון (נסו את זה על לחם עם אבוקדו וכוסברה). אפשר להמיר אותה בטחינה גולמית, בחמאת בוטנים או הכי טוב – ללכת ולרכוש חמאת שקדים.

על האריזה כתוב ממרח 100% שקדים ותקפידו שיהיה כתוב שזה ללא תוספת סוכר. אם תרצו תמונה של הממרח שאני קניתי תכתבו לי באינסטגרם ואעלה לשם לסטורי.

וכן, הכוסמת לא מבושלת ולא מושרת במים. ידעתי שתשאלו ?

הפעם אכלתי את הגרנולה עם יוגורט, בננות, קוקוס קלוי, זרעי צ’יה וקצת סילאן שהתווסף אחר כך

צ’אנקים של גרנולה עם כוסמת ירוקה

מצרכים:
1/2 כוס אגוזי מלך, שבורים גס
1/2 כוס שיבולת שועל עבה
1/2 כוס פקאנים טבעיים, שבורים גס
1/2 כוס חצאי שקדים (אפשר גם גפרורים או שקדים קצוצים גס)
1/2 כוס גרעיני דלעת
3/4 כוס כוסמת ירוקה
3-4 כפות זרעי צ’יה
3-4 כפות זרעי פשתן
3 כפות חמאת שקדים
4 כפות ריבה שאוהבים (בעיני הכי טעימה פה זאת ריבת תפוזים או משמשים)

לתוספות (אחרי שהגרנולה מוכנה) – אופציונלי:
3/4 כוס פירות יבשים שאוהבים* – אפשר גם יותר
1/3 כוס גוג’י ברי – לא חובה

אופן הכנה:
– מערבבים את כל המצרכים עד שהכל קצת רטוב ודביק. אם זה לא מספיק דביקי (זה מה שיוצר את הצ’אנקים) מוסיפים עוד קצת ריבה.
– משטחים על תבנית תנור עם נייר אפייה כך שתהיה שכבה דקה ואחידה יחסית.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות (ולא יותר. אתם רוצים לקלות את האגוזים לא לשרוף אותם בשנייה) במשך 17-30 דקות. מאוד מאוד תלוי בגובה הגרנולה בתבנית ובכמות הריבה. אני ממליצה לבדוק כבר אחרי 15 דקות, לערבב כדי שתהיה אפייה אחידה ולהמשיך לפאות עד שזה שחום יפה.
– בינתיים קוצצים את הפירות היבשים לקוביות קטנות.
– מצננים לגמרי, אבל לגמרי, את הגרנולה ורק אז מוסיפים את הפירות היבשים ומאחסנים בקופסה סגורה.

אם התנור קטן או שהכנתם כמות גדולה עדיף לאפות ב-2 נגלות העיקר שלא תהיה שכבה עבה מדי על התבנית אחרת הגרנולה לא תאפה כמו שצריך ולא תהיה פריכה

הערות ושדרוגים
– אם אתם אוהבים גרנולה מתוקה יותר ולא עם טעם מתוק עדין אתם יכולים להוסיף 2-3 כפות מייפל או סילאן. אני מעדיפה אותה במתיקות עדינה כי לכו תדעו עם איזה פירות טריים אני אגיש אותה. וחוץ מזה, תמיד אפשר לזלף מעל סילאן או מייפל.
– צריך כאן בערך 3.5 כוסות של אגוזים/גרעינים. ממש לא קריטי איזה. אם יש לכם בבית גרעיני חמנייה או אגוזי לוז או פיסטוקים אתם לגמרי יכולים לשים. רק שימו לב שבטוטאל יהיה לכם בערך 3.5 כוסות.
– אפשר לוותר על הכוסמת אבל בחיי שהיא מדהימה פה. וכן, אפשר גם חומה אבל היא פחות טובה בעיני פה.
– במקום ממרח שקדים אפשר טחינה גולמית או חמאת בוטנים.
– אין לכם זרעי צ’יה או פשתן? אפשר לוותר. ואפשר גם לשים שומשום.
– איזה פירות יבשים? באמת איזה שאתם אוהבים. משמשים, אננס, חמוציות, קיווי, ג’ינג’ר מסוכר, קליפות תפוזים (מושלם), תמרים. מה שתרצו.

11 תגובות

  1. יערה says:

    היי בדיוק היום הכנתי גרנולה
    אבל אכין בדיוק איך שאת הכנת
    אשמח לדעת איזו חמאת שקדים קנית ולגביי זרעי פשתן הזרעים שהם לא טחונים הם לא מתעקלים בגוף

  2. דוד says:

    היי נשמע מעולה. רק יש תחליף לריבה?

    1. גל says:

      ואו נשמע מתכון מושלם אנסה לפסח! אפשרי ללא שיבולת שועל בכלל?

  3. נועה says:

    גרנולה ממש טעימה! הכוסמת הירוקה מושלמת פה! תודה 🙂

    1. רחלי קרוט says:

      ממש שמחה שאהבת!

  4. תמר says:

    הכנתי עם חמאת שקדים וריבת משמש, כ”כ קל להכנה ויצא מעולה!! תודה רבה.

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע! ואין על ריבת משמשים 🙂

  5. תמי says:

    הגרנולה יצאה מאוד טעימה וקשה להפסיק לאכול אותה…

  6. ג.ב. says:

    הכנתי אתמול 🙂 השתמשתי בטחינה ובדבש ויצא מאד טעים שחום ופריך. אהבתי את השילוב של הכוסמת. הגדלתי את כמות שיבולת השועל משום שאני לא אוהבת שהגרנולה עמוסה מדי באגוזים. אני חושבת שקורט מלח משדרג את הטעם.

  7. אורטל says:

    היי
    נראה מעולה, יש תחליף לריבה?

  8. שלי ברכה שמחה says:

    מה דעתך על ממרח תמרים במקום ריבה?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend