פשטידת בצל מהירה (חלבית או פרווה)

Posted on

אני כל כך אוהבת את הפשטידה הזאת שכמעט כל חודש אני מכינה אותה – לארוחת ערב עם ירקות חתוכים גס ליד, לארוחות בראנץ עם חברים או כשהמשפחה יוצאת לפיקניק.

אפשר להכין אותה בגרסה חלבית או פרווה ואפשר גם להוסיף לה כרישה, עירית או בצל ירוק – האחים האהובים של הבצל.

בגלל שמלא שאלו אני מעדכנת גם כאן שאין בעיה להשתמש כאן בקמח כוסמין בהיר או להמיר חצי בקמח כוסמין בהיר וחצי בקמח כוסמין מלא. רק שימו לב לדבר אחד שממש מומלץ להקפיד עליו – כמות הבצלים. זה אמנם נשמע די הרבה אבל מבטיחה שיוצא מושלם ומשם מגיע כל הטעם והרכות.

מצרכים לתבנית אינגליש קייק:
3 בצלים גדולים או 4 בינוניים, קלופים
3 כפות שמן זית
1 כפית מלח
1 כפית סוכר חום
1/2 כפית פלפל שחור
1/2 כפית צ’ילי גרוס (לא חובה)
3 ביצים L
250 מ”ל (מיכל) שמנת מתוקה או שמנת לבישול
1/3 כוס גבינה צהובה מגורדת דק (פרמז’ן, קשקבל, גלבוע)
כפית אבקת מרק בצל
140 גרם (כוס) קמח תופח או כוס קמח רגיל + 1/2 שקית אבקת אפייה

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל לקוביות ומטגנים עם 3 כפות שמן זית במשך 2 דקות. מוסיפים סוכר, מלח, פלפל וצ’לי ומטגנים, תוך כדי ערבוב, עד שהבצל מתרכך אבל לא ממש מזהיב. זה בסדר אם הוא עדיין לא לגמרי רך, הוא יתרכך באפייה. הבצל המטוגן אגב, אמור לצאת די מלוח (וקצת מתקתק) כי לא מוסיפים שוב מלח לפשטידה.
– מעבירים לקערה גדולה ומצננים מעט.
– מוסיפים ביצים, שמנת מתוקה, גבינה צהובה מגורדת דק על פומפייה ואבקת מרק בצל וטורפים עם מזלג.
– מוסיפים קמח (ואבקת אפייה אם משתמשים בקמח רגיל ולא תופח) ומערבבים היטב עם מזלג עד שהקמח נבלע בבלילה.
– מעבירים את הבלילה לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב, עדיף עם נייר אפייה בתחתית התבנית, ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 35 דקות או עד שהפשטידה זהובה ויציבה.

פשטידת בצל - נדב
אם לא תגלו לילדים שהם לא אמורים לאהוב בצל, הם יחסלו את הפשטידה. לראיה נדב המהמם שחיסל חצי פשטידה.

הערות ושדרוגים
– בשלב טיגון הבצל ניתן להוסיף למחבת כרישה חתוכה לטבעות דקות ו/או 2-3 ענפי בצל ירוק חתוכים לפרוסות.
– במקום סוכר חום בהיר אפשר להשתמש בסוכר חום כהה, סוכר לבן, מייפל או סילאן.
– במקום שמנת מתוקה אפשר להשתמש בחלב (לגרסה מופחתת בקלוריות) או בחלב סויה/אורז לגרסת פרווה. עוד אופציה היא להמיר את השמנת במים.
– אם לא אוהבים גבינה צהובה או רוצים פשטידה פרווה, אפשר להשמיט את הגבינה מהמתכון.
– ניתן להשתמש בקמח רגיל או בחצי קמח רגיל וחצי קמח כוסמין. בתמונה הגרסה עם קמח הכוסמין.
– אם אתם אוהבים עירית, אפשר להוסיף לבלילה חצי צרור עירית שקוצצים לטבעות קטנות.

פשטידת בצל

  • לשתף זה כיף

17 תגובות

  1. NOGA says:

    יו כמה שהיא טעימה 😉
    תודה רבה

    1. רחלי קרוט says:

      תודה רבה שחזרת לשתף!

  2. שלי says:

    היי,

    הבלוג מקסים, רציתי לשאול – האם ניתן להכפיל כמויות ולהכין בקוגלהוף מתכתית? (נלחצתי מעניין ריפוד התבנית בנייר)

    תודה רבה!

    1. רחלי קרוט says:

      כן, לא תהיה בעיה. אבל דווקא בתבנית קוגלהוף, בגלל שהציפוי שלה לרוב לא נון סטיק, תצטרכי כן לשמן היטב ולפזר פירורי לחם. באינגלייש קייק זה יותר פשוט, ואפשר לדלג על נייר האפייה אבל לשמן היטב עם ספריי שמן.

  3. ריבי says:

    כף מלח? זה לא יותר מידי?

  4. שיר says:

    נראה מעולה, האם יעבוד לדעתך עם קמח כוסמין ופטה עיזים?

  5. שירה says:

    שלום, האם זה משנה עם איזה סוג בצל משתמשים? סגול או לבן? אפשר לערבב?

    1. רחלי קרוט says:

      אני מעדיפה לבן אבל שניהם יעבדו. וכן, אפשר לערבב.

  6. רוני says:

    יהיה טוב גם כמאפינס?

    1. רחלי קרוט says:

      לגמרי

  7. גלי says:

    האם אפשר להכין את המתכון כמלית לפשטידת עם בצק פריך?

    1. רחלי קרוט says:

      כן, אין בעיה

  8. עובדיה says:

    שאלה אפשרי שיבולת שועל במקום קמח תודה לעונים

  9. אלונה says:

    אפשר שיבולת שועל במקום קמח ?

  10. שני says:

    היי, ניתן לעשות את המתכון ללא אבקת מרק?

  11. צפורית says:

    אפשר להוסיף פטריות?

  12. הילה says:

    הי האם ניתן לוותר על אבקת מרק הבצל? אני רוצה להכין גרסה ללא גלוטן ואבקת מרק מכילה גלוטן. תודה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend