“את חייבת להכיר את הילית” כתבה לי חברה. “היא מוכשרת, מקסימה והאוכל שלה בריא וכל כך טעים”. זהו, לא הייתי צריכה יותר מזה כדי להפגש איתה וללמוד ממי ששינתה לרבים את התזונה והשקפת החיים, איך עושים את זה נכון ובעיקר טעים ושמח.
אז תכירו את הילית סביר צידון (@hilitsavirtzidon) – היא שפית לבישול בריא, מעבירה סדנאות (גם בזום וגם אצלה בבית – אל תפספסו) ועד לא מזמן גם טיפלה בקליניקה שלה בשינוי הרגלי תזונה.
לפני 20 שנה שינתה את התזונה שלה, אחרי שהרגישה שהגוף זקוק לזה, ומאז היא מייצרת במטבח שלה – אל מול נוף עוצר נשימה של גגות תל אביב ואדניות מלאות בתבלינים, אוכל נטול גלוטן ועם סוכרים טבעיים בלבד. כזה שגם מצקצקי לשון שלא מתחברים לאוכל בריאותי מבקשים לעצמם.
כשהיא הגיעה אלי הביתה, עם סלמון, זוקיני ופשתן, תהיתי איך תצא מכאן ארוחה. אבל כבמטה קסמים תוך שעה ניצבה על השולחן ארוחה מופלאה בלי טיפת גלוטן ועם טונות של צבעים וניחוחות. ובעיקר עם המון כבוד לחומרי הגלם.
3 מתכונים נהדרים טעמתי מידה של הילית בבוקר המפגש שלנו – קרפ אדיר מ-2 מצרכים (נכון שאתם לא מחשיבים כורכום ומלח?) שאין בו טיפת קמח או שמן, סלמון בקראטס ירוקים שנשאר עסיסי מבפנים כאילו בושל במכונה מיוחדת למרות שבילה בתנור ואת אחת המנות הכי פופלריות שלה – זוקיני נודלס ששומר על צבעו ומרקמו ועדיין מרגיש כאילו אכלתם מנת פסטה משביעה. מתוכם, אני מביאה לכם הפעם את המתכון שלה לקרפ המטורף הזה, ומבטיחה גם את השאר בקרוב.
ובהזדמנות זאת, תרשו לי להגיד המון תודה להילית לא רק על האוכל, שמוכיח שבריא ומאוזן הוא גם שמח ומאוד מאוד טעים, אלא בעיקר על ההשראה בהיותה. על חכמת החיים, על הרוגע שהיא מביאה איתה כשהיא נכנסת לחדר, על שעות ארוכות שבהם אני צופה באינסטגרם שלה וחולמת שיום יבוא ואחיה בדיוק ככה. עם חיבור שורשי לחומרי גלם, אהבה ענקית לאוכל וכבוד עצום לגוף שמניע אותנו.
אל תפספסו:
– מלא מתכונים מעולים ללא גלוטן.
– הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
– רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
רגע לפני המתכון המושלם של הילית, מזכירה לכם שאת החוברת היפהפייה של תוצרת בית, שהיא הכי מתנה לחגים, אתם יכולים לרכוש ממש כאן.
קרפ מ-2 מצרכים (ללא גלוטן ודל פחמימה)
מצרכים:
2 כוסות זרעי פשתן טחונים דק (מבקשים מהמוכר או טוחנים במעבד מזון)
1 ו-1/2 כוסות מים רותחים
1/2 כפית מלח
1/2 כפית כורכום – לא חובה
אופן הכנה:
– שמים בקערה את כל המצרכים ומערבבים בעזרת לקקן או כף עץ עד לקבלת כדור בצק חלק. אפשר גם במיקסר עם וו גיטרה.
– מחלקים את הבצק ל-8 חלקים שווים ומכדררים לכדורים חלקים.
– מניחים כל כדור בן 2 ניירות אפייה ומרדדים לעיגול שטוח. מומלץ לרדד דק דק.
– מחממים מחבת, מסירים את נייר האפייה מהחלק העליון והופכים את הבצק על המחבת. מסירים את נייר האפייה העליון.
– צורבים את הקרפ מ-2 הצדדים במשך 2 דקות מכל צד או עד הזהבה קלה.
– חוזרים על השלבים עם יתר כדורי הבצק.
הערות חשובות
– ניתן למלא את הקרפים בכל מילוי שאוהבים כמו טחינה, ממרח אבוקדו, פסטו, עגבניות מיובשות וכו. מעל, מומלץ להניח ירקות טריים וגבינה או טופו או עוף. תתייחסו אל זה ממש כמו טורטייה.
– אם רוצים ניתן לתבל את הבצק בפלפל שחור, עירית קצוצה או כל תבלין שאוהבים.
– לא, אין צורך בשמן בזמן הצריבה במחבת.
מטורף!! חייבת לנסות השבוע
האם זרעי פשתן לא מתחמצנים בחום ואז מאבדים את כל הערך התזונתי שלהם?
נכון, זו גם המחשבה שלי
והאם מתאים לילדים בגיל 4?
לא רק שהם מאבדים את הערך התזונתי. הם גם מתחמצנים. ואז הם חשופים לפגיעות של רידקלים חופשים. = מחוללי מחלות.
בקיצור. זרעי פשתן לא בחימום ולא בכמות כזו גדולה. עד כף ביום. זה יכול לגרום לדילול דם חזק מדי. בכמות קטנה- בריאים מאוד!!
נכון מאד שלום אסור יותר מכף ביום חובה להזהיר את מי שלא יודע
איך אני מרדדת מפזרת קמח פשתן על הכגור בצק ?
שלום רחלי אני דווקא אוהבת את הבלוג שלך אבל הלוואי שמותר לאכול כזאת טורטיה אני הראשונה שהייתי מכינה אבל אסור לאכול יותר מכף פישתן ביום מילא חימום הערכים התזונתיים נהרסים זה כבר שיקול של כל אחד אם לאכול או לא אבל לגבי הכמות פישתן זה כבר יכול להזיק לגוף מומלץ לשנות את המינון של הפישתן
בלתי אפשרי לרדד.. היחס בין הכמויות לא טוב.
לא טעים
מה אפשר לשים במקום גרגרי הפשתן?
יצא מזעזעעעע 🙁