כל פעם כשאני נפגשת עם עדי קלינגהופר קורים דברים טובים. וכשאני אומרת טובים אני מתכוונת לטעימים, מושחתים, ממכרים ו-אמאל’ה מה זה הדבר הזה!
הפעם החלטנו להפגש גם כדי לקשקש אבל גם כדי להכין מאפי שמרים. מתוקים ומלוחים. אישיים ומשפחתיים. כאלה שאי אפשר לעמוד בפניכם.
ידענו מראש מה אנחנו רוצות להכין אבל כמו הרבה דברים שקורים במטבח, לא מעט ממה שנוצר היה אלתור וגרגרנות של אותו רגע. ” אולי נבריש בחמאה ושום?”. “יו, יש לי אוכמניות במקרר בואי נוסיף אותן לגבינות המתוקות”.
אני לא יכולה לתאר לכם איזה ריח היה אצלי בבית בסוף יום האפייה שלנו, שכלל 6 קילו בצק! בשלב כלשהו ממש ריחמתי על השכנים שצריכים להמשיך להתנהל כאילו כלום לא קורה בדירה ליד.
אז קבלו את הסנונית הראשונה מהיום המדהים שלנו – בבלוג של עדי תוכלו למצוא רוגעלך שום במילוי גבינות מלוחות שהם פשוט חלום. תבנית שלמה של מאפים קטנים עם בצק רך שמדיף ניחוח של שום ומילוי גבינות שנמתחות כשתולשים אותן מהתבנית.
ופה תמצאו את הגרסה הכי טעימה שטעמתם לפרעצל! כזה שיש לו כל כך הרבה בונוסים.
קודם כל, הוא גדול ולכן מרשים יותר וגם קל יותר להכנה כי לא צריך לרדד מלא רצועות ולעצב אותן. שנית, בזכות הגודל אפשר למלא אותו כמעט בכל מה שאוהבים. אני מילאתי אחד בגבינות מלוחות כמו פה במתכון, את השני בממרח שוקולד ופרוסות בננה ואת השלישי בגבינות מתוקות עם אוכמניות טריות. וואו וואו וואו!
וכן, הבצק מתאים גם למתוק וגם למלוח רק שימו לב להבריש אותו בחמאה בלי השום בסוף אם אתם מכינים מתוק.
בגלל שהבצק כאן מספיק ל-3 פרעצלס גדולים, אתם יכולים גם להכין רק 2 גדולים ומהבצק שנשאר לרדד לרצועה כמו של חלה ולחתוך לפיסות באורך 2 ס”מ ולהמשיך לעבוד איתן רגיל כמו במתכון רק בלי המילוי. יצאו לכם מיני פרעצלס מדהימים.
טוב, מפסיקה לחפור לכם. רוצו להכין ♥
– את תוצרת בית, החוברת הכי הכי שווה לחג כבר רכשתם? אתם חייבים <3
– הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
– רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
פרעצל חמאה ושום משפחתי במילוי גבינות
מצרכים לבצק (ל-3 פרעצלים משפחתיים גדולים):
6 ו-1/2 כוסות (910 גרם) קמח לבן רגיל
2 כוסות (480 מ”ל) מים
2 כפות סוכר לבן או מייפל או סילאן
1 כף גדושה (12 גרם) שמרים יבשים או 35 גרם שמרים טריים
30 גרם (2 כפות) חמאה
1 כף (15 גרם) מלח דק
למילוי גבינות מלוח:
1 חבילה (250 גרם) גבינת טוב טעם או כנען
150 גרם מוצרלה מגורדת או כל צהובה מגורדת שאוהבים
100 גרם פטה או בולגרית או חמד או צפתית
1/2 כפית מלח
1/2 כפית אבקת שום
לטבילה:
6 כוסות (2 ליטר) מים כמעט רותחים
5 כפות (75 גרם) אבקת סודה לשתייה
2 כפות סוכר חום כהה או דמררה במידה ואין כהה
להברשה – חמאה ושום:
50 גרם חמאה
1 כפית פטרוזיליה מיובשת
1 כפית אבקת שום או שום גבישי או 4 שיני שום כתושות
אופן הכנה:
– בקערה מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים פרט למלח ולשים על מהירות 1 במשך 4 דקות. מוסיפים את המלח ולשים עוד 6 דקות עד מהירות 1 או מקסימום 2 ולא יותר. הבצק צריך להיות רך וגמיש. אני אוהבת להעביר אותו בסיום לשיש, ללוש עם הידיים עם 2 דקות ואז להחזיר לקערה.
– מכסים ומתפיחים בחוץ במשך שעה או עד להכפלת הנפח.
– מחלקים את הבצק ל-3 חלקים (במידה ומכינים פרעצל משפחתי) ומגלגלים כל בצק לעיגול עם חלק עליון חלק. מניחים בצד, מכוסה, ל-10 דקות למנוחה.
– מרדדים כל עיגול בצק למלבן ארוך וצר. כמה ארוך וצר? בערך 10-15 ס”מ החלק הצר וכמה שיותר ארוך.
– מערבבים את כל מצרכי המילוי וטועמים שטעים לכם.
– מניחים פס של המילוי (שליש מכמות המילוי כדי שיספיק לכל הפרעצלס) באמצע של רצועת הבצק הארוכה – מצד ימין לצד שמאל. סוגרים את החלק התחתון של הרצועה מעל המילוי ומגלגלים למעין רולדה/גליל. חשוב לסגור את הצדדים כדי שהגבינה לא תברח יותר מדי וגם את החיבור של הבצק אחרי הגלגול שלו.
– ועכשיו כשיש לכם רצועה ארוכה ומלאה בגבינה יוצרים ממנה צורה של פרעצל. למטה בהערות כתבתי לכם איך עושים את זה.
– חוזרים על הפעולה עם שאר הבצק והמילוי. שימו לב שאפשר למלא בגבינות המלוחות ואפשר גם למלא את האחרים במילוי מתוק. רעיונות למטה בהערות.
– מניחים לפרעצל לתפוח במשך 30-45 דקות בלי כיסוי. כן, זה יקבל קרום למעלה. וכן, זה בסדר.
– מחממים תנור ל-200 מעלות.
– כשהפרעצלס סיימו לתפוח שמים בסיר סוטאז’ גדול מגודל הפרעצל מים כמעט רותחים (אני מפעילה קומקום ועוצרת אותו קצת לפני שהוא קופץ) ומוסיפים סודה לשתייה וסוכר. מערבבים היטב עד שהסוכר נמס.
– מעבירים את הפרעצל בזהירות למים. אם הוא דבוק קצת לנייר אפשר להעביר ביחד עם הנייר אפייה ואחרי דקה בערך הנייר משתחרר ומוציאים אותו. מקפידים שכל הפרעצל ישחה במים במשך דקה. אם החלק העליון לא בה במגע עם הנוזל פשוט מרטיבים היטב עם כף.
– מוציאים ממש בעדינות את הפרעצל (מרימים את מלמטה עם 2 ידיים) למגש עם נייר אפייה חדש ומפזרים מעל שומשום או מלח גס או פרג.
– מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות ואופים עד שהפרעצל זהוב מאוד. זה לוקח בערך חצי שעה אבל תהיה ליד התנור ותבדקו. מאוד תלוי בגודל הפרעצל, כמה זמן טבלתם וכו.
– בינתיים ממיסים חמאה עם פטרוזיליה ושום וכשפרעצל יוצא מהתנור מברישים אותו היטב בחמאה וזוללים. אופים באופן זהה את שאר הפרעצלס.
הערות ושדרוגים
– רוצים לשדרג את המילוי? אפשר להוסיף לו עגבניות מיובשות קצוצות דק או שום קונפי או זיתים קצוצים או קוביות בטטה רכות או עלי תרד מוקפצים קלות. לא משנה איזה תוספת תבחרו רק שימו לב שלא יתווספו נוזלים כדי שהמילוי לא יהיה רך מדי.
– אפשר לוותר על ההברשה למעלה בחמאה עם שום ולהבריש רק בחמאה או לא להבריש בכלל. אם מוותרים פה על ההברשה עם השום אפשר למלא גם במילוי מתוק כמו גבינות מתוקות, ממרח שוקולד בנדיבות (שימו פס עבה באמצע הבצק), קוביות פרי כמו אפרסק או נקטרינה או בננות וכו.
– הלכתם על מילוי מתוק? הכי טעים להבריש את הפרעצל כשהוא יוצא מהתנור בחמאה ואז לפזר מעל סוכר עם מעט קינמון. חלום!
– אפשר לפזר מעל הפרעצל מלח גס או שומשום או פרג או עלי טימין ולגרסה מתוקה ניתן לפזר סוכר גבישי.
– שומרים את הפרעצל מחוץ למקרר בשקית סגורה (או במקפיא) ומחממים בתנור כשרוצים להגיש.
– איך יוצרים את הצורה של הפרעצל? הנה סרטון שמדגים את זה.
– אם אתם לא רוצים להכין כמות של 3 פרעצלס גדולים, אפשר להכין חצי כמות ואז להכין 1 גדול ואחד קטן יותר או 2 בינוניים או 1 גדול ועוד מיני קטנים.
תודה על המתכון! האם אפשר להקפיא? ואם כן, באיזה שלב?
בדרך כלל אני לא מנסה אפילו את המתכונים האלו הוראות ארוכות!) אבל החלטתי להכין לחג ויצא מדהים!!!! ל. הבצק אכן היה גמיש וקל לעבוד איתו ולא נשאר פירור!! תודה רבה!!!
תודה על המתכון
אם אני רוצה לאפות בבוקר, האם כדאי להתפיח במקרר?
לא מצליחה להוציא את הפרעצל מהמים.
הם מתפרקים.
והמים חמים מידי בשביל להכניס את היידיים..