בפעם השלישית כששאלו אותי השבוע מה אפשר להכין לארוחת ערב שהוא לא ביצה קשה או חביתה, הבנתי שאני צריכה להרים את הכפפה. לייצר רעיונות למתכונים שהם גם קלילים בבטן, בכל זאת עוד רגע הולכים לישון, וגם קלים להכנה כדי לג’נגל בינהם לבין הילדים, המקלחות, העייפות והכלים בכיור.
המתכון שלפניכם הוא אחד האהובים עלי – מעין פרנץ’ טוסט מלוח, שמככב אצלנו במשפחה כבר עשרות שנים. דרך נהדרת לנצל לחם לא מספיק טרי.
אצלנו נהגו להכין אותו בשבת בבוקר עם החלה שנותרה משישי ולהגיש עם סלט מלפפונים קר שמהווה ניגוד לחום של הלחם המטוגן או בערבים בהם אמא מצאה לחם שאיבד את רכותו.
זה קצת מצחיק לספר את זה היום, אבל עד לפני כמה שנים בכלל לא ידעתי שיש פרנץ’ טוסט מתוק. הייתי בטוחה שהגרסה המלוחה של אמא היא זאת שמככבת אצל כולם. אז הנה, עכשיו זאת ההזדמנות באמת לתת לגרסה המעולה הזאת לככב בעוד המון בתים אחרים.
- הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי בתמונות בעמוד האינסטגרם או בקבוצת הפייסבוק.
- רוצים את כל המתכונים הכי שווים ישירות למייל שלכם? הרשמו כאן לעדכונים (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
פרנץ טוסט מלוח עם סלט מלפפונים
מצרכים:
1/2 חלה או לחם אחיד שלם
2 ביצים L
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס – לא חובה
1/4 כוס חלב מכל סוג שאוהבים
2 כפות חמאה
שמן זית לטיגון (או כל שמן שיש בבית)
סלט מלפפונים ושמנת חמוצה:
3 מלפפונים מוצקים
1 גביע (200 מ”ל) שמנת חמוצה
1/4 כפית מלח
אופן הכנה:
– פורסים את הלחם/החלה לפרוסות בעובי 2 ס”מ העיקר שלא יהיה דק מדי.
– בקערה רחבה טורפים ביצים, מלח, פלפל וחלב.
– טובלים את פרוסת הלחם בבלילה במשך 2 דקות מכל צד כדי שהבלילה תספג היטב. חשוב שהלחם יספוג טוב את הבלילה ולא רק מבחוץ, אנחנו רוצים פנים רך.
– מחממים במחבת רחבה חמאה ושמן זית (בגובה 1 ס”מ) עד שהחמאה נמסה ומטגנים את פרוסות הלחם אחרי שספגו מהבלילה. מקפידים לטגן מ-2 הצדדים עד הזהבה ומעבירים לנייר סופג.
– בינתיים חותכים את המלפפונים לקוביות ומערבבים בקערה עם שמנת חמוצה ומלח. שומרים במקרר עד להגשה.
– מגישים את הפרנץ’ טוסט, בעודו חם, עם הסלט הקר.
הערות ושדרוגים
– רוצים לשדרג? מוסיפים לסלט מעט גרידת לימון וכף שמיר או עירית קצוצים דק.
– אפשר לוותר על החמאה בטיגון ולטגן רק בשמן.
– לגרסת פרווה מורידים את החמאה ובמקום חלב שמים חלב צמחי מכל סוג שאוהבים.
– מאוד חשוב לתת ללחם לשתות את הבלילה כדי שיהיה רך מבפנים, זה סוג הקסם של הלחם הזה. ואגב, לחם קצת ישן עושה פה עבודה מעולה.
– הפרנץ’ טוסט יעבוד גם עם לחם פרוס אבל יהיה טעים פי כמה עם לחם שחותכים לפרוסות קצת יותר עבות.
– ואפשר גם עם לחמניות! פה למשל השתמשתי בלחמניות שמינייה שחתכתי לפרוסות עבות.
רק כשהכרתי את בעלי בגיל 20 ומשהו הבנתי שרק בבית שלי אוכלים פרנץ טוסט מלוח לצד ירקות וגבינה. אבא שלי אכל את זה עם חרדל. עד היום הבת שלי מעדיפה את הגרסה הזו.
לא ידעתי שיש גירסה מלוחה. עושה רושם טוב 🙂
מצטרפת לאלה שעד גיל עשרים פלוס לא ידעו שיש בעולם גם פרנץ טוסט *מתוק*. המלוח מרגיש לי הכי טבעי איתו, ככה גדלתי.
אז מה, להעז פעם לטעום מתוק? בינתיים זה עוד לא קרה 😉
רחלי שלום
לדעתי את ממש גאון קולינרי, והאמיני לי, אני בת 70, כבר סבתא לנכדים
ואת תמיד מסק רנת במתכונים שלך, לדוגמא פסטו מזוקיני, פשוט ניפלא ועוד ועוד.
יישר כח
אנחנו מכינים לחם מטוגן (בעברית…) כבר שנים, בכל מיני טעמים. גם מתוק וגם מלוח. את הגרסה המלוחה אפשר לשדרג עם גבינה צהובה (צ’דר במיוחד). מניחים פרוסת גבינה על הלחם מיד אחרי שהופכים אותו.
אפשר גם ליצור כריך עם גבינה או ממרח אחר ולטגן יחד.
גם אני הכרתי את המלוח מהבית. אצל יוצאי טורקיה קוראים לזה “פרוסות של יולדת”, כי ככה היו מפנקים את היולדות הטריות.
איזה שם מרגיש ♥ והחכמתי.
גם אני הייתי רגילה לגרסה המלוחה ולדעתי היא יותר טעימה, אני אוהבת מאוד לצד גבינה לבנה או גבינת שמנת, אחותי תמיד הייתה מבקשת שאכין לה
יצאת פשוט מושלם!! המלצה שלי אפשר להוסיף לבלילה מעט קינמון וזה משדרג בטירוף..
בונדשקנייר! גם אני הופתעתי מהגירסה המתוקה בגיל מאוחר יחסית והבנות שלי עדיין מעדיפות את הגרסה המלוחה
כמה טעים זה יצא בתנור? ואם אפשר איזה שינויים צריך לעשות?
(רוצה לפנק בצהרון אז צריכה להכין כמות גדולה בזמן קצר ולא לעמוד לטגן, ו… גם אין כיריים רק תנור)
תודה 🙏
ת’אמת אני גם לא ידעתי שיש גירסה מתוקה אני גדלתי על המלוח ולפי דעתי זה הכי טעים
המתכונים שלך מצוינים !!!
יש סלט בלי שמנת?
??