פרחי שמרים ותפוחים עם סוכר וקינמון

Posted on
פרחי שמרים תפוחים עם סוכר וקינמון

פרחי שמרים רכים בניחוח קינמון שמחביאים בתוכם הפתעה – טבעת של תפוח עסיסי ומתקתק שמתרכך באפייה אבל עדיין שומר על המרקם הכיפי שלו. מושלם לחגי תשרי מראש השנה ועד סוכות.

צפו פה בסרטון בדיוק איך לעטוף את התפוח:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Raheli Krut | Krutit (@raheli)

פרחי שמרים תפוחים עם סוכר וקינמון
ההפתעה מחכה בפנים

פרחי שמרים תפוחים עם סוכר וקינמון

מצרכים לבצק (24-30 מאפים):
500 גרם קמח לבן
7 גרם (כפית שטוחה) שמרים יבשים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
240 מ”ל (1 כוס) חלב צמחי או קרם קוקוס
6 כפות שמן קוקוס
1 ביצה

לתפוחים:
6-8 תפוחים מכל זן שאוהבים
2/3 כוס סוכר לבן
1 כף גדושה קינמון
1 תרסיס שמן קנולה או זית או חמאה פאם

אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל מצרכי הבצק ולשים במשך 15 דקות או עד שהבצק רך וגמיש. מכסים ומתפיחים שעה בחוץ או לילה במקרר.
– מרדדים מחצית מהבצק למלבן דק בעובי ½ ס”מ וחותכים לרצועות ארוכות בעובי 1-2 ס”מ. את יתרת הבצק משאירים מכוסה בקערה.
– חותכים את התפוחים לפרוסות בעובי 1 ס”מ ובעזרת פקק של בקבוק פלסטיק או קורצן או סכין חדה יוצרים חור באמצע התפוח (בקוטר של 3 ס”מ).
– עוטפים את פרוסות התפוחים בעזרת רצועות הבצק (משחילים את הבצק דרך החור ומלפפים מסביב לטבעת התפוחים).
– כשרצועות הבצק נגמרות מרדדים את יתרת הבצק ושוב חותכים לרצועות וממשיכים לעטוף את התפוחים.
– מניחים את פרחי התפוחים העטופים על תבנית תנור עם נייר אפייה, מכסים ומאפשרים לבצק לתפוח במשך 35-45 דקות.
– מחממים תנור ל-185 מעלות.
– מערבבים בקערה את הסוכר והקינמון.
– מתיזים תרסיס שמן על פרחי התפוחים ומפזרים סוכר וקינמון בנדיבות. אבל תהיו נדיבים כן?
– אופים במשך 30 דקות או עד שהחלק העליון זהוב ויפה. מגישים בטמפרטורת החדר או חם מהתנור. אפשר לצד גלידת וניל.

פרחי שמרים תפוחים עם סוכר וקינמון
פרחי שמרים תפוחים עם סוכר וקינמון

הערות ושדרוגים
– אפשר להכין את המאפים עם נקטרינה או אפרסקים עם או בלי לייצר חור באמצע. פשוט לעטוף את פרוסות הפרי ולהמשיך בדיוק כמו במתכון.
– לגרסה חלבית מחליפים את החלב הצמחי או קרם הקוקוס בחלב פרה או בשמנת מתוקה/לבישול.
– ניתן להחליף את שמן הקוקוס בחמאה מומסת בכמות של 60 גרם. שימו לב שאז המאפים הופכים לחלביים.
– שומרים את המאפים, לאחר האפייה, בחוץ בשקית סגורה או קופסה עד 4 ימים.
– את הביצה בבצק ניתן להמיר בעוד 50 מ”ל נוזל כמו חלב, שמן, קרם קוקוס וכו.
– המתכון בשיתוף פאם.

7 תגובות

  1. חנה says:

    ניראה מעולה!
    ממש בא לי לנסות

  2. רבקה says:

    אשמח לדעת במה אפשר להמיר את הביצה ואם יש לך מתכונים ללא ביצה. תודה

    1. חנה says:

      פתאום כשאני רואה את השאלה שלך, אני קולטת שהכנתי בלי ביצה ועדיין יצא טוב,
      בהתחלה בצק היה לי קצת יבש אז הוספתי טיפונת חלב צמחי ויצא ממש מעולה!

  3. אריאלה פיקסלר says:

    כשהחשק שלי הולך לאיבוד את באה אליי למייל ומדליקה לי את האור. כמה שאני אוהבת אותך. תודה אהובתי. תודה ענקית. זה מדהים!!

  4. שירן says:

    קמח ללא גלוטן יעבוד פה?

  5. מרים says:

    אפשר להכין מראש ולהקפיא?

  6. חנה says:

    וואו, הכנתי ויצא גם יפה וגם טעים!
    קחו בחשבון שההכנה היא ממש תרפיה באומנות 😉

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend