כבר שנים כשאני רוצה להכין עוף אני משתמשת במרינדה הזאת. השילוב בין החמיצות הטבעית של התפוזים והקורנפלור הופך את העוף לרך ועסיסי במיוחד. כמו העוף המוקפץ במסעדות הסיניות שתמיד מרגיש מאוד מאוד רך.
הפעם גם הפכתי את אותה מרינדה לרוטב – פשוט מבשלים את המרינדה עד הסמכה – כך העוף גם עטוף ברוטב מתקתק-פקינטי דביק כזה שהכי כיף בעולם לאכול לצד אורז או פירה.
תשמרו את המרינדה הזאת, היא מעולה לכל עוף. מחלקי עוף בתנור ועד חזה עוף שצולים על מחבת.
פרגיות ברוטב תפוזים וגם: המרינדה הסודית שלי
מצרכים (ל-2 קילו פרגיות):
1 ליטר מיץ תפוזים סחוט – פריגת
1/2 צ’ילי טרי
8 שיני שום, קלופות
3/4 כפית אבקת שום – לא חובה
3 כפות גדושות קורנפלור
1 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית פטרוזיליה מיובשת – לא חובה
3 כפות מייפל או סילאן
2 קילו פרגיות או חזה עוף – חתוך לקוביות
שומשום ועירית להגשה במידה ורוצים
אופן הכנה:
– פורסים או קוצצים את הצ’ילי והשום דק.
– בקערה גדולה או תבנית שמים את כל מצרכי הרוטב, כולל הקורנפלור, וטורפים היטב.
– מוסיפים את הפרגיות וסוגרים עם ניילון נצמד. מעבירים למקרר ומשרים יחד במשך שעה או עד יממה.
– מחממים מחבת פסים עם מעט שמן זית ומטגנים את הפרגיות, ללא הנוזלים עד הזהבה מכל הצדדים. אם רוצים אפשר להשחיל את הפרגיות על שיפודים.
– בינתיים מעבירים את כל המרינדה שנותרה לסיר רחב ומבשלים ביחד במשך 15-20 דקות או עד שהרוטב מסמיך. שימו לב שאם הוא לא מסמיך לכם אחרי 20 דקות אפשר להוסיף עוד כף קורנפלור ולבשל עוד עשר דקות. מצננים (בזמן הזה הרוטב מסמיך אפילו יותר).
– מברישים את הפרגיות ברוטב הסמיך ומעטרים בשומשום ועירית קצוצה.
הערות ושדרוגים
– את הרוטב שנוצר אפשר לשמור במקרר בצנצנת ולהגיש עם אורז, עוף, בשר ואפילו עם סלט.
– אין בעיה להכין בדרך הזו גם חזה עוף (לא חתוך לקוביות) או חלקי עוף.
– הכמות מספיקה פה ל-2 קילו פרגיות. אפשר כמובן להקטין את הכמות בחצי אם מכינים פחות.
– המתכון בשיתוף פריגת.
נראה מעולה..
אם מכינים עם חזה עוף, אפשר לשים באותה דרך, על שיפודים?
או שזה ייבש אותם?
לא ברור כ״כ… כתבת לצרוב לאחר שהבשר דנה במרינדה ואז מבשלים את המרינדה ? יחד עם העוף לאחר הצריבה?
נכון באמת לא ברור
בהתחלה לא חשבתי שיצא לי טוב אבל באמת שהפתיע אותי ויצא בסוף טעים לאללה😍
(טיפ: תשרפו קצת את הפרגיות)