כשמרתה סטיוארט הכינה בשנת 2013 פסטה בסיר אחד חשבתי שהיא קצת הגזימה. בלי לטגן קודם את השום? בלי לצרוב את העגבניות ולבשל אותן קודם? מאז עברו לא מעט שנים והמתכון שלה לספגטי עגבניות הפך לויראלי במיוחד בטיק טוק ואליו הצטרפו הפסטה עם הפטה ועוד לא מעט גרסאות של ארוחה בסיר אחד שעל חלק לא קטן מהן חתומה אפרת ליכטנשטט – חברה טובה וגם בלוגרית מופלאה.
אני מודה, היה לי קשה לאמץ את הטרנד החדש במטבח. למרות שאני מכינה המון מתכונים בסיר אחד פה יש שוני אחד גדול – לא צריך לטגן או לבשל שום מצרך בדרך למנה המוכנה. גם לא באותו סיר. פשוט מניחים את כל המצרכים בסיר ומבשלים יחד עד שנוצרת ארוחה שלמה. ואז החלטתי לתת לרעיון הזה צ’אנס. ועוד אחד ועוד אחד. ופתאום בלי ששמתי לב נולדה ארוחה נהדרת בבית שלא דורשת כמעט עבודה. פלא של ממש.
אז הנה לפניכם מתכון נפלא לפסטה רוזה בלי טיפת שמנת ועם רוטב עשיר וקרמי שנוצר בזכות השילוב בין העגבניות לגבינה. מכינים הכל בסיר, סוגרים וחוזרים כעבור כמה דקות כדי לערבב ולאכול.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
פסטה ברוטב רוזה בסיר אחד
מצרכים:
1 חבילה (500 גרם) פסטה קטנה מכל סוג שאוהבים
1 קופסת שימורים עגבניות מרוסקות דק
2 כפות רסק עגבניות
1 חבילה גבינת חמד 5% או 16%
חופן עלי בזיליקום
1/2 כפית אורגנו מיובש
7 שיני שום, קלופות
1 כף מייפל או סוכר או סילאן
1 כפית שטוחה מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית צ’ילי גרוס
4 כוסות מים רותחים
אופן הכנה:
– פורסים את השום לפרוסות דקות ומפרידים את החמד לצ’אנקים גדולים.
– בסיר רחב ונמוך (סוטאז) מניחים את כל המצרכים, כולל המים, ומבשלים עם מכסה סגור, על להבה נמוכה, במשך 10 דקות.
– פותחים, מערבבים היטב כדי לאפשר לגבינה להתחבר עם הרוטב וממשיכים לבשל עוד 10 דקות עד שהפסטה רכה רכה והגבינה נמסה. אם צריך, אפשר להוסיף עוד מים.
– טועמים ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה האישית שלכם.
הערות ושדרוגים
– מומלץ מדי פעם לערבב את הפסטה כדי שהיא לא תדבק אחת לשנייה וכדי שהגבינה תתרכך בצורה טובה.
– שימו לב להשתמש בעגבניות מרוסקות דק או מחית עגבניות אבל לא קוביות עגבניות שהטעם שלהן לרוב חמוץ יותר וגם פחות מתאים פה לרוטב. ובכל מקרה הקפידו לרכוש עגבניות של חברה טובה (עדיף כזו שמיוצרת באיטליה).
– לגרסה פרווה/טבעונית: במקום גבינת חמד משתמשים במיכל קרם קוקוס.
אני חייבת להכין את זה, נראה מושלם אבל הדבר היחיד שלא ברור זה אם מדובר בקופסת שימורים של 400 גרם או יותר
400 ♥
כנ”ל לגבי הגבינה, קיימות אריזות בגדלים שונים…..
תודה
גבינת חמד לא ממליחה את זה מאוד? יש גבינה אחרת פחות מלוחה שתתאים?
יש לה מליחות עדינה והיא בול מאזנת
גבינה בולגרית תתאים כאן?
אשמח לדעת מה השם באנגלית של גבינת חמד
אני בארה”ב וכאן אין גבינת חמד. אפשר להשתמש במוצרלה במקום ולהוסיף עוד קצת מלח?
זהו שאני לא בטוחה. אני מנסה לחשוב על גבינות נוספות שדומות.
בכל מקרה אפשר לשים ריקוטה או שמנת מתוקה 5 דקות לפני סוף הבישול ולערבב יחד.
אפשר לשים גבינת כנען?
הי, אני נראה גרה בטקסס וגבינת חמד זה לא בלקסיקון פה☹️ אשמח להצעה לגבינה חלופית. תודה❤️
באיזו פסטה השתמשת?
פסטה שבמקור נועדה למרק מיניסטרונה (היא של אסם).
מה משקל גבינת החמד ?
האם אפשר גבינה בולגרית? אם לא אז כמה שמנת מתוקנ?
האם אפשר עם גבינת כנען ?
וואו
יצא פשוט מושלם!!
וזה ענק שבאמת נהיה לזה טעם של רווב רוזה, רק עם גבינה נמתחת בנוסף🙂
הכנתי
יצא מושלם טעים מאוד
ה רחלי, את חושבת שאפשר להכין את הרוטב בשביל רביולי? כלומר לשפוך על פסטה מוכנה
?
האם אפשר להשתמש בפסטה רגילה לא קטנים?
האם אפשר לוותר על הגבינה ולשים במקום שמנת מתוקה? וכמה שמנת לשים אם כן?
האם אפשר לשים שמנת מתוקה? במקום הגבינה… וכמה שמנת לשים אם כן?
היי קרוטית!
מצטרפת לשאלה לגביי ההחלפה של הגבינות חמד בשמנת או כל תחליף אחר…
ועוד שאלה כדי להיות בטוחה – יעבוד עם ניוקי?
תודה רבה!
האם אפשר להקפיא לאחר ההכנה?