כמה אני אוהבת פיתות עם שומשום! תנו לי פחמימה עם שומשום, וגזיר נייר עם זעתר כמו במשחקים בבלומפילד, ותראו אושר מה הוא.
ועזבו כמה טעים – אתם לא מבינים כמה קל להכין. כל מה שצריך זה ללוש את הקמח עם המים וזהו. הקמח (חדש של סוגת) כבר מגיע עם שמרים כך שהעבודה כאן היא רק לרדד את הבצק, לקרוץ באמצע עיגול ולצפות בשומשום ואפשר גם עם זעתר.
קצת ירקות בצד, וגבינת לאבנה או פטה ליד, ויש ארוחה מהאגדות. רק אל תשכחו לקרוא לי כשאתם מכינים.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
פיתות עם שומשום זעתר כמו באבולעפיה
מצרכים:
1 קילו קמח שמרים לפיתות סוגת
3 כוסות (720 מ”ל) מים
2 כוסות שומשום
1 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
4 כפות זעתר – אפשר גם יותר
אופן הכנה:
– בקערה מיקסר עם וו לישה שמים קמח ומים ולשים במשך 7 דקות על מהירות איטית.
– משמנים מעט את הבצק עם שמן זית, מכסים ומתפיחים במשך 15 דקות.
– מחלקים את הבצק ל-17 חתיכות במשקל 100 גרם ומכדררים לכדורים. מניחים על השיש, מכסים במגבת או ניילון ומניחים להם לנוח 10 דקות.
– בצלחת רחבה מערבבים שומשום עם סוכר ומלח. אם רוצים פיתות זעתר מוסיפים לצלחת עם השומשום גם את הזעתר. אפשר גם להכין חצי עם השומשום ואז להוסיף את הזעתר ולהכין חצי עם וחצי בלי הזעתר.
– מרדדים כל כדור לעיגול בעובי קצת פחות מ-1 ס”מ וקורצים באמצע חור עם הצד השני של צנטר או בעזרת כוסית קטנה.
– טובלים כל פיתה שכזאת במים, מתחת למים זורמים, ומניחים בצלחת הגדולה עם השומשום. מצפים כך משני הצדדים.
– מחממים תנור ל-220 מעלות ומניחים בתוך התנור תבנית נתור הפוכה (חשוב שתהיה חמה כשמכניסים פנימה את הפיתות).
– מניחים את הפיתות המצופות על נייר אפייה ומכסים. מתפיחים 20 דקות.
– מעבירים את נייר האפייה עם הפיתות בזהירות לתבנית שבתנור (זהירות הוא חם!) ואופים עד שהפיתות מזהיבות מעט בצדדים.
– ניתן למרוח את הפיתות עם שמן זית לאחר האפייה. השמן שומר עליהן רכות וטעימות וגם מוסיף טעם נהדר אבל לא חובה.
הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף לקערה עם השומשום גם 1 כפית אבקת שום ואפשר גם עירית קצוצה כדי ליצור פיתות שום ועשבי תיבול.
– את העיגולים הקטנים שקרצתם מפנים הפיתה אופים גם בתנור, עם או בלי השומשום, נשנוש מושלם!
– חשוב להכין את כל הקילו קמח לאחר פתיחת השקית.
– המתכון בשיתוף סוגת.
היי מהמם!!!! חייבת לנסות.
כמה זמן אפייה בערך?
מה היחס של קמח ושמרים אם לא משתמשים בקמח לפיתות אלא בקמח רגיל ושמרים יבשים?
12 גרם שמרים יבשים לק”ג קמח רגיל.
את הפיתות צריך לאפות על תבנית הפוכה או שאופים רגיל על תבנית שחוממה מראש? לא ממש הבנתי מההסבר..
להבנתי מדובר באפיה בתבנית תנור הפוכה שחוממה מראש.
ואני מצטרפת לשאלה – באיזה יחס של קמח ושמרים להשתמש אם משתמשים בקמח רגיל?
גם אשמח לקבל תשובה לגבי קמח רגיל…
ק”ג קמח רגיל + 2 כפות שמרים שטוחות
יחליפו את קמח השמרים
בהצלחה 🙂
נשמע מפתה. אצל אבולעפיה פיתות מהסוג הזה אין מתקתקות. גם כאן זה יוצא מתקתק? אולי בזכות הסומסום?
12 גרם שמרים יבשים לק”ג קמח רגיל.
הי.
שמתי כמות מים מדויקת לפי המתכון ויצא לי דביק מאוד ולא ניתן היה לעבוד עם הבצק בכלל
היי נראה מעולה! נראה לך מתאים לאפיה בטאבון חשמלי?