פיצה מגולגלת – ארוחת ערב מושלמת

Posted on

פיצההההההה! יש מישהו שלא אוהב בצק זהוב עם רוטב עגבניות, גבינה שנמסה באפייה ותירס שקצת נחרך למעלה? ברור שאין. כי בואו נודה על האמת, מדובר באחד המאפים היותר מוצלחים שהומצאו.

אז השבוע גילו לי שיש קמח חדש של סוגת שמיועד במיוחד לפיצה וכל מה שצריך זה רק להוסיף מים (וקצת שמן זית) וזהו. לישה קצרה והבצק מוכן.

כל כך פשוט להכין וכל כך טעים. צילום: טל סיון צפורין

אז החלטתי להכניס את הבצק למטבח ולשחק איתו. להכין פיצה קלאסית ופיצה מגולגלת, פיצה סלמון ומיני פיצות קטנות. ולבסוף, כשיצאה מהתנור רולדת פיצה משפחתית, מלאה בכל טוב, ידעתי שזה בדיוק מה שחיפשתי.

הרבה יותר פשוט להכין פיצה בבית. צילום: טל סיון צפורין

חלק עליון זהוב עם ניחוח עדין של שום שקצת מזכיר פוקצ’ה, פנים רך וכיפי של גבינה, רוטב עגבניות ומלא תוספות, ועוד קצת רוטב עגבניות בצד שטובלים בו את הפיצה המגולגלת. בקיצור, נולד מאפה חדש שבמשך 3 ימים כיכב אצלנו במשפחה כארוחת ערב. עם סלט, ברור שהיה שם גם סלט.

אפשר למלא בכל תוספת שאוהבים. צילום: טל סיון צפורין

אני מזמינה אתכם לא רק להכין אלא גם לשחק. לשנות את התוספות, להמיר את הגבינה בגבינה טבעונית או כל גבינה קשה שנמסה באפייה, להוסיף תוספות כמו תרד מוקפץ או פטריות צרובות ואפשר אפילו להחליף את הרוטב בפסטו או ברוטב שמנת. קחו מפה את הרעיון ותנו לדמיון שלכם לעוף.

אותו בצק שהפך בשנייה ללחמג’ון דג סלמון. צילום: טל סיון צפורין

פיצה מגולגלת

מצרכים (ל-3 רולדות פיצה מגולגלות גדולות-משפחתיות):
1 ק”ג קמח שמרים לפיצה סוגת
620 גרם (2 ו-1/2 כוסות) מים
2 כפות שמן זית
1/2 כפית מלח

למילוי:
400 גרם גבינת מוצרלה מגורדת (או גבינה צהובה מגורדת)
2 כוסות רוטב עגבניות מוכן
1/2 כוס טבעות זיתים
1/2 כוס גרגירי תירס
1 בצל סגול, קלוף
צרור עלי בזיליקום
1/2 כוס רוטב פסטו – לא חובה
3 ענפי רוזמרין
2 כפות אבקת שום
4-5 כפות שמן זית

אופן הכנה:
– פורסים את הבצל לטבעות דקות.
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את הקמח והמים ולשים במשך 5 דקות.
– מוסיפים את השמן והמלח ולשים במשך 2-3 דקות נוספות עד שהבצק חלק וגמיש.
– מרימים את הבצק מהקערה, משמנים את הדפנות עם מעט שמן זית ומחזירים את הבצק. מכסים בניילון או מגבת ומתפיחים במשך 20 דקות.
– מחלקים את הבצק ל-3 חלקים שווים ומכדררים כל בצק לכדור עגול. מניחים על שיש מקומח מעט ומכסים. מתפיחים במשך 30 דקות.
– מרדדים כל כדור בצק למלבן בעובי 1 ס”מ, עדיף מעל נייר אפייה, ומורחים מעל הבצק רוטב עגבניות – אם רוצים, ניתן למרוח מעל גם מעט רוטב פסטו. מקפידים להשאיר שוליים של 2-3 ס”מ מסביב ללא מילוי או רוטב.
– מפזרים מעל הרוטב מוצרלה ומעליה את התוספות שאוהבים.
– מגלגלים את הבצק לרולדה ואת הקצוות של הבצק מכניסים פנימה כדי שהמילוי והרוטב לא יברחו.
– אם עבדתם על נייר אפייה רק מעבירים אותה עכשיו עם הנייר לתבנית תנור. אם לא, זה הזמן להעביר אותה לתבנית תנור עם נייר אפייה.
– מברישים את החלק העליון של הבצק בשמן זית, מפזרים עלי רוזמרין, אבקת שום ומלח גס.
– מחממים תנור ל-180 מעלות ובינתיים מאפשרים לרולדה לנוח. היא צריכה מנוחה של 10 דקות בערך שזה הזמן שיקח לתנור שלכם להתחמם.
– אופים במשך 25 דקות או עד שהחלק העליון זהוב עדין ואז מעלים ל-220 מעלות וממשיכים לאפות עד שהחלק העליון זהוב יפה.
– חותכים ומגישים.

הכי טעים לטבול ברוטב עגבניות. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– אפשר לפזר מעל רוטב העגבניות כל תוספת אחרת שאוהבים ממש כמו פיצה.
– חשוב לאפות קודם את הרולדה על טמפרטורה קצת יותר נמוכה כדי שגם החלק הפנימי יהיה מוכן ולא תגלו בצק לא מוכן בפנים.
– ניתן למרוח על הבצק, מעל הרולדה, רוטב עגבניות ולפזר גבינה צהובה. ואז תקבלו דאבל פיצה.
– מעדיפים לאפות רק רולדה אחת? פשוט מכינים את 3 הרולדות ואת מה שלא רוצים לאפות כרגע עוטפים היטב בניילון נצמד ומעבירים למקפיא. עוד אופציה היא להכין מהשאר פיצות קלאסיות או לחמג’ון.
– רוצים לשדרג? ניתן לפזר בתוך הרולדה גם תרד מוקפץ.
– שימו לב שחייבים להכין את כל הבצק (מהקילו קמח) ואי אפשר לשמור את הקמח פתוח להכנה נוספת. מה שעוד אפשר זה להכין את הבצק, לחלק לכדורים ואת הבצק שלא רוצים להכין להקפיא בתוך ניילון נצמד או קופסה סגורה היטב.
– המתכון בשיתוף סוגת.

4 תגובות

  1. אוליביה says:

    אם משתמשים בקמח רגיל, כמה שמרים להוסיף?

  2. מרב says:

    היי רחלי,
    לטובת מי שלא גר בארץ ואין את הקמח הספציפי הזה… כמה קמח רגיל? שמרים יבשים? תודה!

  3. לאה says:

    היי
    תוכלי בבקשה לשתף את המתכון של הלחמג׳ון דג סלמון?
    נראה בול מה שאני מחפשת!

  4. ציפי says:

    נראה מעולה! התמונות העלו לי ריח של פיצה לאף….
    אפשר מתכון לרוטב הטעים ליד הפיצה??

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend