פילה סלמון ברוטב חרדל גרגירים, סילאן ולימון

Posted on
סלמון בתנור

מערבבים מרינדה מעולה, שאגב – מתאימה גם לחזה עוף בתנור, מושחים את הסלמון וקדימה לתנור. לא תאמינו כמה טעים זה יוצא ביחס לזמן הקצר של ההכנה.

אני אוהבת להוסיף לתבנית גם ראשי שום שלמים (חשוב לזלף עליהם שמן זית בנדיבות) ואפילו גזרים חצויים או תפוחי אדמה. במקרה הזה רק חשוב לקחת בחשבון שזמן ההכנה של הסלמון קצר אז פשוט מתחילים עם הירקות ו/או תפוחי האדמה ו-10 דקות לסיום מוסיפים את הסלמון.

פילה סלמון בתנור ברוטב חרדל, סילאן ולימון

מצרכים:
6 נתחי פילה סלמון בעובי 5 ס”מ (עם העור)

למרינדה:
1 כף חרדל עם גרגרים הלמנ’ס
3 כפות סילאן או מייפל
קליפת לימון מגורדת דק מ-1/2 לימון
מיץ מ-1/2 לימון
2 כפות שמן זית
1/3 צרור עלי טימין מופרדים לעלים
1/4 כפית מלח

אופן הכנה:
– מערבבים את כל מרכיבי המרינדה עד לקבלת רוטב אחיד. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
– מחממים תנור ל-180 מעלות.
– מניחים את נתחי הסלמון בתבנית ומברישים במרינדה בנדיבות.
– אופים בתנור כ-10 דקות. חשוב להבריש מדי פעם את הסלמון במרינדה כדי שלא יתייבש.

סלמון בתנור
גם בריא וגם טעים ממש. צילום: בועז לביא

הערות ושדרוגים
– שימו לצד הסלמון גם ראשי שום חתוכים לחצי וזלפו מעליהם שמן זית. שיני השום הרכות ילוו בצורה נהדרת את הסלמון.
– במקום הסלמון ניתן להכין את המנה עם פילה דניס או כל דג אחר שאוהבים.
– אל תתפתו לאפות את הסלמון יותר מ-12 דקות גג אחרת הוא יתייבש (קחו בחשבון שהוא ממשיך להתבשל גם אחרי שהתנור נסגר מהחום הפנימי).
– נשאר לכם מהסלמון? אפשר לפרק אותו לחתיכות גסות ולהוסיף לסלט עלים ירוקים. זה טעים בטירוף ותקבלו ארוחה סופר בריאה ומאוזנת.

14 תגובות

  1. מיכל says:

    אפשר גם חרדל רגיל?

    1. קרן says:

      הסלמון יצא מעולה. תודה!
      השום לא הספיק להתרכך בעשר דקות בתנור, הם היו אמורים להיכנס קודם?

      1. ליאת לב says:

        מה ההוראות לנתח סלמון שלם של 800 גרם?

  2. אפרת says:

    נראה מעולה כרגיל!
    אולי תוכלי לומר לי מה הטעם של החרדל גרגירים? זה מזכיר את החרדל הצהוב הרגיל?
    פשוט לא יצא לי לטעום אותו עדיין…

  3. יעל says:

    היי רחלי , כמה גרם סלמון בבקשה מספיקה המרינדה הזאת ? תודה

  4. רחלי says:

    המתכונים שלך מככבים אצלנו..תבורכי!
    המתכון הזה מתאים עם דניס שלם (לא פילה)?

  5. תמר says:

    שלום רחלי. אפשר לוותר על הטימין או שזה משמעותי?

  6. מירי says:

    הכנתי לחג ויצא פשוט מעולה. אחד ממתכוני הסלמון היותר מוצלחים שיצא לנו לטעום.
    אלופה!

    1. רחלי קרוט says:

      איזה משמח לשמוע!

  7. לילי says:

    אפשר להכין מראש ולחמם?

  8. מיטל says:

    יצא ממש טעים ועסיסי!

  9. סהר says:

    ממליצה אולי להשרות את הדג במרינדה ? ואם כן מה המקסימום

  10. הודיה says:

    היי
    מאד נהנית מהמתכונים באתר
    מה אפשר לשים במקום טימין?

  11. אורלי says:

    יצא ואוו תודה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend