המנה שכולם מתאהבים בה בשנייה. פילה עוף רך, עטוף ברוטב מתקתק, עם דלעת מתמסרת מרוב רכות, גרגירי חומוס ואטריות דקיקות של מרק שסופגות את כל הרוטב.
אל תפספסו: מאות מתכוני עוף מעולים ממש
אל עמוד האינסטגרם שלי כבר הצטרפתם? בואו טעים שם ♥
פילה חזה עוף עם דלעת, גרגירי חומוס ואטריות דקות רכות רכות
מצרכים:
5 כפות שמן זית
3 בצלים לבנים קלופים
10-15 פילה עוף או פרגיות
4 כוסות מים רותחים
1 כף גדושה אבקת מרק עוף
½ כפית כורכום
1 כפית מלח
3 כפות מייפל או סילאן
חתיכה דלעת קלופה
1 קופסת שימורים גרגירי חומוס מבושלים
¾ כוס אטריות דקות למרק או פסטה קצרה
אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל לקוביות קטנות וחותכים את הדלעת לקוביות בגודל 3 ס”מ.
– בסיר סוטאז בגודל 28 ומעלה מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד הזהבה.
– מוסיפים את העוף ומטגנים ביחד עד שהעוף מקבל הזהבה עדינה.
– מוסיפים מים, אבקת מרק, כורכום, מלח ומייפל ומבשלים יחד 10 דקות.
– מוסיפים קוביות דלעת וגרגירי חומוס ומבשלים במשך 45 דקות.
– מוסיפים אטריות, מערבבים בעדינות כך שהאטריות יכנסו לתוך הרוטב וסוגרים את המכסה. מבשלים יחד במשך 10 דקות או עד שהאטריות מוכנות ורכות.
– אני אוהבת בשלב הזה להעביר את הסיר, ללא מכסה, לתנור שחומם ל-190 מעלות עד שהעוף והדלעת זהובים מעט. מומלץ מדי פעם לערבב את האטריות פנימה כדי שלא ישרפו ויתייבשו.
הערות ושדרוגים
– במקום אטריות דקות של מרק אפשר לשים בורגול, קינואה, פסטה קצרה, פתיתים וכו. אם נראה לכם שיש מלא רוטב תמיד אפשר לשים גם כמות של כוס שלמה.
– במקום דלעת אפשר לשים קוביות גזר, קוביות בטטה או קוביות קישואים. ההכנה זהה.
– אפשר גם בלי גרגירי חומוס.
– במקום פילה עוף אפשר להשתמש בסטייק פרגית או רצועות פרגית.
– המתכון בשיתוף קוק אנד בייק.
נראה מעולה! אני אכין לסופ״ש
נראה מוש!!!! אם אני מחליפה בקינואה אז היא צריכה להיות לא מבושלת נכון?
נראה מצויין. מתכננת להכין.
פילה עוף = חזה עוף?
מה פספסתי?
באיזה שלב מכניסים את פילה העוף לסיר?
אחרי טיגון הבצל
לכמה מנות מספיק המתכון?
לכמה מנות מספיק המתכון?
כמה ק”ג פילה עוף?
אכין עם טופו:))
הכנתי את המנה, החלפתי חלק מהנוזלים בפחית קרם קוקוס .
יצא ממש טעים! תודה רבה
הכנתי, יצא טעים, אבל הפילה עוף יצא יבש, מה עושים על מנת שלא יצא יבש?
וואו מתכון מדהים!
פשוט ללקק את האצבעות!
מושלם!