אז תגידו, אני לא היחידה שיכולה לחיות על פחמימות נכון? (אה, וגם שוקולד). תנו לי חלה, לחם מחמצת, לחם טרי של המכלת, פרעצלס או כל דבר שיש בו קמח ומים, ותראו איזה מהר אני מחייכת.
לפעמים לא נעים לי לספר שכמעט אחרי כל ארוחה, טובה ככל שתהיה, אני חוזרת הביתה וכל מה שבא לי – כן, גם אם אני שבעה, זה לבצוע חתיכת לחם, למרוח חמאה ולזלול. גם אבוקדו או טחינה עושים את העבודה, בעיקר אם יש לצד הביס הזה גם זיתים סורים.
כשפיראוס המקסימים, שאני עובדת איתם תקופה ארוכה, סיפרו שהם משיקים בולגרית עם פלפל חלפיניו, ישר ידעתי שאני הולכת לשדך אותה לפחמימה. כזאת שתאזן את חריפותה ומליחותה העדינה. בצק שיודע לחבק כל תוספת, כל ירק או גבינה.
הפעם בחרתי להכין לכם פוקצ’ה, אולי המתכון הכי קל ומספק בכל הנוגע לפחמימות – מערבלים את מצרכי הבצק, מתפיחים ואחר כך רק מעבירים לתבנית ומעטרים איך שאוהבים.
אני שיבצתי את הבצק בהמון רצועות דקות של זוקיני שיוצרים בעזרת קולפן הכי פשוט של ירקות ואז עיטרתי בענפי טימין ורוזמרין שאני מגדלת במרפסת.
שימו לב כמה רצועות זוקיני יש לפני האפייה ותראו כמה הן מתכווצות ונמסות לתוך הבצק אחרי האפייה בתנור ולכן חשוב להעמיס די הרבה רצועות כאלה.
למטה בהערות כתבתי לכם עוד אופציות לתוספות למי שרוצה קצת לשחק.
הכנתם? אל תשכחו לשתף אותי באינסטגרם או בפייסבוק ולספר איך יצא. אתם יודעים שזה הכי משמח אותי <3
פוקצ’ה עם סלסולי קישואים
מצרכים (ל-2 פוקצ’ות בגודל 22):
500 גרם קמח לבן
1 כף דבש או מייפל או סילאן
1 כף שמרים יבשים או 3 כפות שמרים טריים
3 כפות שמן זית
1 ו-1/2 כוסות (360 מ”ל) מים
1 כפית מלח
לתוספות:
2 זוקיני או קישואים
2 ענפי רוזמרין או טימין
1 כפית מלח גס
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/4 כוס שמן זית
1/4 קופסה בולגרית 5% עם חלפיניו פיראוס
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה שמים את כל המצרכים לפי הסדר ולשים במשך 10 דקות. אם הקמח נותר על הדפנות מורידים אותו באמצע הלישה בעזרת לקקן.
– מכסים ומתפיחים בחוץ במשך שעה.
– בינתיים יוצרים רצועות של זוקיני/קישואים בעזרת קולפן ירקות.
– כשהבצק תפוח מוציאים אותו ל-2 תבניות בקוטר 22 או לתבנית תנור גדולה, שבתחתיתה 2-3 כפות שמן זית, ובעזרת ידיים משומנות משטחים לבצק פחוס כמו פיתה. זה בסדר אם בחלקים הוא עבה יותר ובחלקים קצת יותר דק.
– מפזרים מעל את רצועות הזוקיני בצורה חופשית, מלח גס, פלפל שחור, רוזמרין/טימין ושוב 2 כפות שמן זית. דוחפים מעט את רצועות הקישואים לתוך הבצק.
– מכסים ומתפיחים 15 דקות.
– בינתיים מחממים תנור ל-250 מעלות ואופים במשך 20-30 דקות או עד שהפוקצ’ה זהובה למעלה.
– מוציאים, מפזרים צ’אנקים של גבינה ומגישים.
הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף לטופינג למעלה גם אספרגוס שבור למקטעים (לא מבושל) ואפשר גם להחליף או להוסיף לקישואים קוביות חצילים מטוגנות, קוביות בטטה רכות, פלפלים קלויים, שום קונפי, חצאי עגבניות שרי ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.
– ניתן לשים את הגבינה גם ביחד עם הקישואים כך שהיא תאפה ביחד עם הפוקצ’ה ותצא רכה וחמה.
– במקום בולגרית חלפיניו ניתן לשים בולגרית רגילה או גבינת פטה או גבינת חמד.
– ואם אתם טבעוניים? פשוט משמיטים את הגבינה. המתכון בבסיסו טבעוני.
– אל תתקמצנו על שמן הזית, הוא זה שהופך את החלק התחתון לזהוב וקריספי בגלל אפקט הטיגון שנוצר בתנור.
– כמה שיותר רצועות זוקיני כך יצא יותר טוב.
– המתכון בשיתוף פיראוס.
רחלי קרוט החמודה והיקרה. יש לי הערה אליך. לבייגלה הגרמני קוראים וגם כותבים בראצל באות ב’ ולא באות פ’. אני חיה מספיק שנים בגרמניה כדי להיות מוסמכת להגיד לך את זה. אז זיכרי בראצל ובגרמנית:Brezel! ולא פראצל… אף גרמני לא אומר דבר כזה. וגם במולדת הבראצל בוואריה לא קוראים לזה פראצל אלא בראצל.
היי רחלי, יש לך בלוג ממש יפה 🙂 האם אני יכולה להוסיף פרוסות דקות של חזה עוף? האם לטגן לפני או לרכך במרינדה?
תודה גדולה, כיף שאהבת!
אם הכוונה לפסטרמה אז אפשר פשוט ככה. אם הכוונה לחזה עוף טרי אז צריך לצרוב קודם שיהיה מוכן ואז לשים.
היי, אם מכינים בתבנית תנור יש אפשרות לשים נייר אפייה ?
בטח, אני פריקית של ניירות אפייה 🙂
הי נראה מעולה, אפשר לעשות עם קמח כוסמין?
אפשרי
היי,
נראה מעולה!
ניתן להכין את הבצק לילה לפני, להשאיר ללילה במקרר, ולהכין בבוקר?
ניתן 🙂
נראה מדהים!!
נשמר טוב יום במקרר אחרי אפיה?
אפשר להכין לעשות הכל ידני? עם כפפות?
הכנתי את הפוקאצ׳ה הזאת כל כך הרבה פעמים (כולל לחברה יקרה שילדה) ותמיד יוצא מוצלח. מתכון מעולה והבצק כל כך רך וטעים. כמובן משחקת כל פעם על התוספות למעלה… תודה רבה!