פולנטה עם גרגירי תירס ופטריות צרובות

Posted on
פולנטה עם גרגירי תירס ופטריות צרובות

באיטליה קוראים לה פולנטה, ברומניה ממליגה ואני בכלל קוראת לה נחמה. לא כמו נחמה ריבלין כן? (איזה אישה מדהימה!) יותר כמו נחמה לבטן. ללב.

כי בנינו, כשהמציאו את המילה הזאת התכוונו בדיוק למנה הזאת. לרכות שלה, לקרמיות, לעובדה שאוכלים אותה בכף. שהיא נהדרת כמנה בפני עצמה בחג אבל גם כתוספת לכל מנה עיקרית (המרות לפרווה בהערות למטה).

יש פה שילוב אדיר שלמרות הביס המפתיע קורה ממעט מאוד מצרכים.

פולנטה עם גרגירי תירס ופטריות צרובות
אני מאוהבתתתתת. צילום: דן פרץ | סטיילינג: נורית קריב מתוך חוברת שבועות של תנובה 2019

יש כאן מעין פירה שמכינים בערבוב קצר בסיר, כזה שנוצר מקמח תירס ושמנת מתוקה, ביחד עם נקודות פציחות של גרגירי תירס טרי, פטריות צרובות עם טעם אדמתי וקרם פרש מרענן וקר שממש בימים אלה נכנס למקררים בסופר במיוחד לחג שבועות, כחלק מקולקציית הגבינות החדשה של תנובה, והוא זה שמאזן את החום והמתיקות של הפולנטה.

כמו פירה ממש משובח, אבל טעים יותר. מהיר יותר. חגיגי הרבה יותר.

פולנטה עם גרגירי תירס ופטריות צרובות
השילוב בין הקרירות של הקרם פרש והחום של הפולנטה יוצר ביס מושלם. צילום: אפיק גבאי

אז רגע לפני שאני שולחת אתכם למטבח להכין את העונג הזה, תרשו לי להגיד תודה גדולה לאלה שבזכותם המתכון הזה נוצר.

לחבר’ה בתנובה – השף הלבן שזאת שנה שנייה שאני משתתפת בחוברת שבועות שהם מפיקים ותופץ בימים הקרובים בכל העיתונים – תאריכים מדויקים אצלי בסטורי באינסטגרם. המתכון הזה, ועוד רבים אחרים, מופיע בחוברת ועולה גם כאן לבלוג.

תודה גדולה לאנשים בבלינק שניהלו את הפרויקט הזה, ומדובר בוואחד פרויקט ענק.

לדן פרץ הצלם שצילם את החוברת ולנורית קריב שעשתה את הסטיילינג.

לצוות מגזין לאשה שליווה והפיק את החוברת.

לאפיק גבאי האהוב שצילם את התמונות שאתם רואים כאן, כי אחרי שצילמנו את כל התמונות עבור החוברת החלטתי להכין אותן שוב בבית, בכלים האמיתיים שלי, ולצלם שוב. להביא לכם את האוכל שלי בדיוק כפי שהוא נראה אצלי.

לשישייה המנצחת – לבלוגרים האדירים שמשתתפים אף הם בחוברת ומביאים איתם פסיפס ישראלי, אנושי וכל כך טעים. שהופכים את החיים של מיליוני אנשים בארץ לשמחים יותר.
יונית צוקרמן | אפרת ליכטנשטט | אורי שביט | עז תלם | רותם ליברזון | נטלי לוין.

חוברת שבועות של תנובה 2019
הנה אנחנו! הכי מרגש. חוברת שבועות – תנובה | השף הלבן 2019

ואחרונים חביבים והכי חשובים – לכם. אלה שבאים לבקר, לקרוא, להכין, לצלם, לספר איך יצא וליצר זכרונות. אתם אלה שבזכותם אני קמה כל בוקר עם חיוך.

מחכה בקוצר רוח לשמוע ולראות איך יצא לכם! שלחו לי תמונות בעמוד האינסטגרם.

פולנטה עם גרגירי תירס ופטריות צרובות
אל תגלו אבל בשלב הזה אני כבר מוכנה בצד עם הכפית 🙂 צילום: אפיק גבאי

פולנטה עם פטריות צרובות

מצרכים:
30 גרם חמאה
2 קלחי תירס מתוק, עדיף מסוג גילי או 3/4 כוס גרגירי תירס
3 כוסות מים רותחים או ציר ירקות
1/2 כפית מלח
1 מיכל (250 מ”ל) שמנת מתוקה 38% או 15% – השף הלבן
1 כוס קמח תירס (פולנטה)
50 גרם גבינת גבע/פרמזן, מגורדת דק – השף הלבן

לפטריות ולהגשה:
30 גרם חמאה
סלסלה פטריות מכל סוג שאוהבים (שמפניון, שיטאקי, שימאג’י)
1 קרם פרש – השף הלבן
1/4 כפית פלפל שחור
50 גרם גבינת גבע/פרמזן, מגורדת דק

אופן הכנה:
– מכינים את הפולנטה: חותכים את גרגירי התירס מהקלחים בעזרת סכין חדה.
– בסיר רחב ממיסים את החמאה ומוסיפים את גרגירי התירס. מטגנים במשך 5 דקות.
– מוסיפים מים רותחים, מלח ושמנת מתוקה ומביאים לרתיחה.
– שופכים פנימה את הפולנטה, בזרם איטי, ומערבבים כל הזמן כדי שלא יווצרו גושים.
– מבשלים במשך 10 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהפולנטה מסמיכה אבל עדיין רכה.
– מוסיפים את הפרמזן המגורד ומערבבים היטב. סוגרים את האש ומעבירים לצלחות הגשה.
– להכנת הפטריות: קוצצים את הפטריות לקוביות (אם משתמשים בפטריות שימאג’י אין צורך לחתוך אותן).
– ממיסים את החמאה במחבת רחבה, על אש גבוהה, ומטגנים את הפטריות עד שהן מתרככות וצרובות. ממליחים ומפלפלים.
– מניחים מעל הפולנטה מהפטריות הצרובות וכף קרם פרש ומגישים.

פולנטה עם גרגירי תירס ופטריות צרובות
טוב, סיימת לצלם? אני רוצה לאכול 🙂

הערות
– חום הפולנטה מרכך מעט את הקרם פרש והופך למעין רוטב קרמי שמעדן ומעשיר את הפולנטה.
– הכנתם את הפולנטה כמה שעות קודם או יום לפני ואתם רוצים לחמם? הכי פשוט. שמים את הסיר על הגז ומוסיפים 1/2 כוס של מים רותחים. מערבבים במשך 2-3 דקות עד שנוזלים נספגים בפולנטה ומרככים אותה שוב ומגישים חם.
– חשוב להגיש את הפולנטה כשהיא חמה.
– במקום שמנת מתוקה 38% אפשר להשתמש גם בשמנת לבישול 15% או חלב.
– במקום קרם פרש אפשר להגיש עם שמנת חמוצה.
– רוצים להכין את המנה פרווה? ממירים את השמנת בחלב צמחי או במים ואת החמאה בשמן זית. על הפרמזן אפשר לוותר.

10 תגובות

  1. נטלי says:

    יואו זה נראה טעים למות.

  2. ענת says:

    כמה מנות בכוס דומה למה שמצולם יוצא מהכמות הזו?

  3. טל says:

    היי זה נראה מדהים!! כבר הרבה זמן מחפשת מתכון שווה לפולנטה.
    באיזה קמח תירס להשתמש? דק מהיר הכנה? או עבה? וגם – אפשר להשתמש בגרגירי תירס מקופסא?
    תודה
    טל

    1. amira rosenfeld says:

      מצטרפת לשאלת סוג הקמח.
      תודה.

  4. אלונה says:

    קלחי תירס – איך את מבשלת אותם ?

    1. רחלי קרוט says:

      אני קונה תירס גילי, זה התירס המתוק, לא צריך לבשל אותו בכלל אבל אם בא לי חם וקצת יותר רך אני מבשלת 5 דקות במים רותחים מומלחים.

  5. יפעת says:

    יצא מדהים. הגשתי בצלוחית כמו כדור גלידה
    מעל פטריות וקרם פרש..היו תשואות בקהל?

  6. דור says:

    היי לכמה מנות זה?

    1. רחלי קרוט says:

      לגמרי תלוי איך אתה מגיש. אם זה בכוסות קטנות כמו פה אז בערך 10-12 אם בצלחת אז תלוי כמה שמים בצלחת.

  7. סיוון לוי says:

    שלמות את והמתכונים שלך!!

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend