גרסה טבעונית, נטולת פשרות, לעראייס מדהים במילוי פטריות וערמונים. בזכות שימוש בפטריות פורטבלה נוצר מילוי בשרי עם טעמים עמוקים שנותר עסיסי גם לאחר הצלייה.
שימו לב שאפשר למלא את חצאי הפיתות ולקחת איתכם לעל האש ולצלות במקום. רק אל תשכחו להביא איתכם גם שמן זית להבריש את הפיתות כדי שתקבלנו קראסט משגע.
ואגב, המילוי הזה מושלם גם לסיגרים/אגרולים או כמילוי למאפי שמרים.
הערות חשובות
- השתמשתי במתכון בחצילים קלויים. אפשר לקלות בבית ואפשר לרכוש מוכן. אם אתם לא אוהבים ניתן לוותר על החציל.
- ממליצה לכם בחום לשלב בין 2 סוגי פטריות לקבלת טעם עשיר ועמוק יותר.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
פה תוכלו לראות סרטון עם כל שלבי ההכנה
View this post on Instagram
עראייס פטריות חלום
מצרכים:
6 כפות שמן זית + שמן זית להברשה
2 בצלים לבנים גדולים, קלופים
2 סלסלות פטריות בייבי בלה או שמפניון – מרינה
1 סלסלה פטריות סטייק פורטבלה – מרינה
1/4 צרור עלי פטרוזיליה
1/2 פלפל צ’ילי אדום
1 חציל – לא חובה
1 שקית ערמונים מבושלים בוואקום
1 כפית פפריקה מתוקה
1/2 כפית פפריקה מעושנת
1/2 כפית אבקת שום
3/4 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
1/2 כפית בהרט
4 כפות טחינה גולמית
להגשה:
10 מיני פיתות
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-200 מעלות.
– פורסים את החציל לפרוסות בעובי 2 ס”מ ומברישים מ-2 צידי החציל עם שמן זית.
– מניחים על תבנית עם נייר אפייה ואופים בתנור עד הזהבה. במקום לאפות ניתן גם לטגן במחבת עם מעט שמן זית.
– קולפים את הקליפה, קוצצים את בשר החציל ושמים בקערה.
– קוצצים את הבצל, הערמונים והפטריות לקוביות ואת עלי הפטרוזיליה והצ’ילי קוצצים דק.
– בסיר רחב מטגנים את הבצל בשמן זית עד הזהבה.
– מוסיפים את הפטריות החתוכות ומטגנים ביחד עד שהפטריות מקבלות צבע זהוב.
– מוסיפים ערמונים קצוצים, פפריקה מתוקה ומעושנת, אבקת שום, מלח, פלפל ובהרט ומערבבים תוך כדי טיגון. אם התערובת יבשה אפשר להוסיף עוד קצת שמן זית. מורידים מהאש.
– מעבירים את תערובת הפטריות והערמונים לקער עם החצילים ומוסיפים טחינה, פטרוזיליה ופלפל צ’ילי קצוץ ומערבבים היטב.
– חוצים את הפיתות לחצי וממלאים כל חצי בתערובת הפטריות בנדיבות. אם רוצים, אפשר למרוח בתוך הפיתה אריסה או סחוג או צ’ימיצורי – מוסיף עסיסיות וטעם.
– מברישים את הפיתות בשמן זית ומטגנים על מחבת פסים, או צולים על האש, עד שמתקבלים פסי חריכה מכל הכיוונים.
– מגישים חם עם טחינה.
הערות ושדרוגים
– במקום לקלות חציל אפשר לקנות חצילים קלויים ולהשתמש ב-1/2 כוס חצילים קלויים.
– ניתן למלא את הפיתות בתערובת הפטריות ולשמור אותן בשקית או בקופסה עד יממה. לפני שמכינים מברישים אותן בשמן זית וצולים.
– הפפריקה המעושנת מוסיפה טעם נהדר שמזכיר קצת בשר. אם אתם לא אוהבים או שאין לכם בבית אפשר לשים במקום תבלין גריל.
נראה נהדר! אפשר להשתמש בערמונים קלויים במקום מבושלים? במידה ולא – היכן למצוא מבושלים? לא מצאתי באתרי רשתות השיווק הגדולות.
יש את זה בכל סופר בואקום וכתוב ערמונים קלופים
באמת בכל סופר יש. תחפשי ערמונים בוואקום. ואפשר ערמונים קלויים כל עוד הם רכים.
אפשר בלי ערמונים ?
אפשר. אין בעיה.
נראה מדהים. לא הבנתי מתיי מוסיפים את החצילים והערמונים.
תודה
תוקן ♥
הי, מתי מוסיפים את החציל?
צודקת, זה התפספס. מוסיפים אותו לכל המצרכים בקערה בסוף. הוספתי את זה גם במתכון.
איזה כיף, נראה מעולה ואחלה פתרון לצמחוניים שבינינו לעל האש. איפה אני יכולה למצוא את הסוג פטריות הזה?
האמת שיש ברוב הסופרים. בשופרסל ראיתי וגם בסטוק מרקט ובטוחה שבעוד ירקניות.
וואו זה פשוט הדבר הכי טעים בעולם. הוספתי צ׳ימיצ׳ורי. מתכון מושלם!
היה מדהים! השאיר את עראייס הבשר מאחור!
מתכון מושלם!
כל מי שאכל הסכעם איתי שזה יותר טעים מבשר 😊
יצא מעולה. אפילו הקרניבורים אכלו ונהנו 🙂
תודה על המתכון. האם אפשר להקפיא לאחר האפיה ולחמם מאוחר יותר?
ערב טוב רחלי, המתכון ניראה אליפות ובוודאי גם מאוד טעים, אך באופן ההכנה יש מספר דברים ברורים, אשמח לברר אותם.
באופן ההכנה כתוב לפרוס את החצילים לפרוסות, לאפות או לטגן ואחר כך לקלוף את הקליפה, ובהערות כתוב שאפשר
להשתמש בחציל קלוי, אז מה הנכון ?? בסירטון לא מופעי החציל וגם לא הטחינה, יצאתי כבר מבולבלת מהמתכון, אודה לך מאוד על ההבהרות, בתודה מראש, מרים.