לירז אסולין נרצחה במסיבה בנובה ב-7.10.23. אחותה ליז מספרת שברגע שהתחילו הטילים היא הספיקה לדבר איתם, סיפרה שהיא מחכה שירגע קצת כדי לחזור לרכב. היא עוד הספיקה לצחוק בקבוצה המשפחתית על הטונה שהכינה ערב קודם, תהתה אם נשאר. 10 דקות אחר כך שלחה למשפחה שהיא אוהבת אותם, שהם הכי חשובים לה ושיורים עליהם.
לירז, רואת חשבון במקצועה, גדלה והתחנכה בקרית מלאכי. אחותה מספרת שהיא הייתה מדהימה ומיוחדת. מלאת נתינה, חסד ושמחת חיים. אישה יפהפיה, מאירת פנים, אהובה כל כך ועם לב זהב. היא הייתה עמוד התווך של המשפחה, תמיד שם כדי לייעץ ולתמוך. תמיד השרתה שלווה ואהבת חינם.
שבוע לפני המסיבה, שבה יצאה לחגוג את החיים, לירז הכינה עלי גפן ממולאים לערב סוכות. היא תמיד אהבה להכין ותמיד יצא לה טעים בזכות המתכון של אמא. מתכון שעולם כבר לא תכין. אבל הטעם שלו, והזכרון ממנה, תמיד ישארו כאן.
עלי גפן לזכרה של לירז אסולין ז”ל
מצרכים לעלי גפן והמילוי:
50-60 עלי גפן טריים או בצנצנת
2 כוסות אורז פרסי או יסמין או עגול
2 עגבניות בשלות ויפות
עלים מ-1/2 צרור עלי סלרי
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור טחון
2/3 כפית בהרט
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית אבקת מרק עוף
מיץ מלימון שלם
1 כף רסק עגבניות
2 כפות סוכר
6 כפות שמן זית
לתחתית הסיר/תבנית:
2 בצלים לבנים, קלופים
3 עגבניות בשלות ויפות
עלים מ-1/2 צרור סלרי
1/4 כוס שמן זית
לנוזלי בישול:
מים רותחים – כמות באופן הכנה
1/2 כפית סוכר
1/2 כפית מלח
אופן הכנה:
– משרים את האורז בהרבה מים רותחים למשך שעה. מסננים היטב במסננת שלא ישארו נוזלים.
– קוצצים דק את עלי הסלרי.
– בקערה גדולה מערבבים את כל מצרכי המילוי.
– פורסים על משטח העבודה עלה גפן, כשהצד המבריק כלפי מטה, ומניחים כף מהמילוי בתחתית העלה (בצורת פס). סוגרים מהצדדים ומגלגלים למעין רולדה קטנה ממש כמו אגרול. מניחים בצד. חוזרים על הפעולה עם יתרת האורז והעלים.
– להכנת הסיר/תבנית: פורסים את הבצלים והעגבניות לפרוסות ומניחים בתחתית הסיר/תבנית. מניחים מעל עלי סלרי שלמים ומזלפים שמן זית.
– אם נשאר לכם אורז מהמילוי אפשר להניח אותו על הבצלים והעגבניות.
– מניחים מעל את עלי הגפן בצפיפות ומעליהם מניחים עלי גפן שלמים (לא חובה).
– שופכים מעל מים רותחים שמערבבים עם ½ כפית סוכר ו-1/2 כפית מלח. כמה מים? עד לכיסוי עלי הגפן ולא יותר.
– מכסים את התבנית או הסיר ועכשיו 2 אופציות. אפשר לאפות בתנור, על 180 מעלות, במשך שעתיים (מומלץ לפתוח את הכיסוי לקראת הסוף ולתת לעלי הגפן אפייה ללא כיסוי של רבע שעה). או מבשלים על אש נמוכה, כשהסיר מכוסה היטב, במשך שעתיים עד שעתיים וחצי או עד שהאורז בפנים רך רך.
רחלי, אני לא מוצאת עלי גפן כבר חודשים !!!
איפה מצאת?
עכשיו העונה. בשוק החקלאים