עוף עם ענבים ובצלים סגולים – העוף הכי טעים שתאכלו

Posted on
עוף עם ענבים ובצלים סגולים

לפני כמה שבועות נסעתי לכרמים של ענבי טלי, להכיר מקרוב את זני הענבים המיוחדים שגדלים בלכיש כבר אלפי שנים. 66 משקים חקלאיים כוללת חברת ענבי טלי וכולם מגדלים באהבה ענקית ענבים ירוקים, אדומים ושחורים. משלל זנים וטעמים. וכולם פציחים ומלאי עסיס. לראות את החקלאים בכרמים, דור שני ושלישי, בוצרים את עמל ידם, זה כנראה אחד המראות המרגשים והמשמחים שיצא לי לחוות. להכנס בין הכרמים, כשהם מלאים באשכולות אשכולות של ענבים, זה רגע שעושה פרפרים בבטן. חקלאות ישראלית במיטבה.

בין שלל הזנים שמגדלים בכרמים היפהפיות של החקלאים, חלקם אתם בטוח מכירים כמו אוטום קריספ וביג פרל וחלקם עדיין בפיתוח, בלט במיוחד זן הסייבל שנמצא עכשיו בשיאו ומככב בשווקים עד סוף יולי-תחילת אוגוסט. מדובר על ענבים שחורים, מתוקים ועסיסיים, מאוד פציחים ומיוחדים. לענבים האלה יש טעם שמזכיר קצת מוסקט והם ממש כמו סוכריות קטנות. למרות הסטיגמה, הלא נכונה, לענבים האלה אין גרעינים והם מפוצצים במיץ מתוק ומתהדרים בקליפה פציחה. לקח לי בדיוק שנייה כדי להתאהב בהם.

אז נכון, אין כמו ענבים הישר מהמקרר, הם באמת הפינוק המתוק הכי משמח שיש. יהלומים קטנים של עסיס. אבל תסמכו עליו ותשאירו בצד כמה אשכולות כדי להכין מהם את אחד המתכונים הכי טעימים שיצא לי להכין לאחרונה. המתיקות הטבעית בענבים, בעיקר אלה של הסייבל, הופכת את העוף לטעים הרבה יותר. כשטעמתי לראשונה את העוף, ששחה במיץ הענבים שניגרו עליו, לא האמנתי שעוף יכול לצאת רך כל כך. החמיצות ריככה את בשר העוף, המתיקות יצרה קרמול וביחד התרחש נס.

לאינסטגרם שלי כבר הצטרפתם? בוא בוא טעים שם

עוף עם ענבים ובצלים סגולים
יפהפה גם לפני האפייה בתנור
עוף עם ענבים ובצלים סגולים
עוף עם ענבים ובצלים סגולים

עוף עם ענבים ובצלים סגולים

הכנתי הרבה מנות עוף בחיי, זה נכנס לחמישייה הפותחת.

מצרכים:
4-5 ירכיי עוף
2 בצלים סגולים, קלופים
1 ראש שום
3 אשכולות ענבי סייבל – ענבי טלי
4 ענפי טימין

לזיגוג העוף:
3 כפות שמן זית
3 כפות סילאן
1 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית אבקת שום

אופן הכנה:
– חותכים את הבצלים לרבעים וקוטמים את החלק העליון של ראש השום.
– בתבנית מלבנית ברוחב 30 מניחים את חלקי העוף, כשהצד של העור כלפי מעלה, ומסביבו מניחים בצלים, ראש שום ואשכולות ענבים.
– בקערה קטנה מערבבים היטב את כל מצרכי זיגוג העוף ומברישים ברוטב שנוצר את העוף.
– מעבירים לתנור שחומם מראש ל-190 מעלות (ללא כיסוי) ואופים במשך שעה. מומלץ מדי פעם להרטיב את העוף ואת השום והבצל ברוטב שנוצר בתחתית התבנית.
– אחרי שעה מוציאים את הענבים ואת השום לצלחת וממשיכים לאפות עוד חצי שעה על 200 מעלות או עד שהעוף שחום.
– מוציאים מהתנור, מחזירים את הענבים והשום ומגישים חם לצד פירה או אורז או קוסקוס.

עוף עם ענבים ובצלים סגולים
עוף עם ענבים ובצלים סגולים

הערות ושדרוגים
– מחוץ לעונה של הסייבל אפשר להשתמש בענבים אדומים או בכל אחד מזני הענבים הירוקים.
– אפשר לשים בתבנית גם תפוחי אדמה חתוכים גס.
– המתכון בשיתוף ענבי טלי.

עוף עם ענבים ובצלים סגולים
עוף עם ענבים ובצלים סגולים

3 תגובות

  1. ליטל says:

    האם אפשר להשתמש בחזה עוף/פרגית?

    1. קפלן says:

      אפשר ועדיף אבטיח במקום ענבים…

  2. מאיה says:

    נשמע מעניין ומצויין! מתרגשת לנסות.
    אם אין לי אבקת שום, אפשר להשתמש בשום כתוש?
    וגם, אני לא כל כך מתחברת לטימין, אפשר להחליף במשהו אחר?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend