עוף עם אורז, בסגנון יווני, בסיר אחד

Posted on
עוף עם אורז, בסגנון יווני, בסיר אחד

אורז רך שסופג את הטעמים של העוף והבצל המקורמל ובתוך האורז משובץ עוף שנותר עסיסי בזכות הבישול בסיר מכוסה כך שהאדים מרככים אותו והאורז ששומר עליו מסביב ומתחת שלא יתייבש. ארוחה שלמה בסיר אחד.

אל תפספסו: מאות מתכוני עוף מעולים

עוף עם אורז, בסגנון יווני, בסיר אחד
עוף עם אורז, בסגנון יווני, בסיר אחד

עוף עם אורז, בסגנון יווני, בסיר אחד

מצרכים:
4 כפות שמן
5-6 חלקי עוף עם העור
3 כפות סילאן
גרידת לימון מלימון אחד (שומרים את הלימון אחרי הגירוד לרוטב)
1 כפית פפריקה מתוקה
3/4 כפית אבקת שום או שום גבישי
1 כפית אורגנו מיובש
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
3/4 כפית מלח גס
2 כוסות אורז יסמין או פרסי או בסמטי

לרוטב:
3 בצלים לבנים, קלופים
5 כוסות מים פושרים
1/2 כפית מלח
2 כפות סילאן
1 כפית אורגנו מיובש
מיץ מלימון אחד

אופן הכנה:
– קוצצים את הבצלים לקוביות קטנות קטנות.
– משרים את האורז בהרבה מים במשך 20 דקות ומסננים.
– מניחים את חלקי העוף על קרש חיתוך או על נייר אפייה, כשהצד של העור כלפי מעלה, ומזלפים מעל סילאן. מתבלים בגרידת לימון, פפריקה, שום, אורגנו, פלפל שחור ומלח.
– בסיר סוטאז’ 24 או 28 שמים שמן ומטגנים את העוף כשהצד של העור (המתובל) כלפי מטה. צורבים במשך 10 דקות או עד הזהבה יפה.
– הופכים לצד השני וצורבים עוד 2-3 דקות.
– מוציאים את העוף לקערה ומוסיפים לסיר, עם השמן המתובל מהעוף, את הבצלים הקצוצים. מטגנים יחד במשך 10 דקות או עד הזהבה.
– מוסיפים אורז ומערבבים.
– מוסיפים את כל מצרכי הרוטב (כולל המים) ומבשלים יחד 5 דקות.
– מניחים מעל את העוף, כשהצד של העור כלפי מעלה, וסוגרים עם מכסה. מבשלים יחד במשך 40 דקות על אש נמוכה-בינונית או עד שהאורז רך רך גם בדפנות הסיר. אם צריך אפשר להוסיף עוד 1/2 כוס מים ולהמשיך לבשל עם מכסה סגור.
– אם רוצים אפשר לפזר מעל פטרוזיליה קצוצה דק לפני ההגשה.

עוף עם אורז, בסגנון יווני, בסיר אחד
עוף עם אורז, בסגנון יווני, בסיר אחד

הערות ושדרוגים
– ניתן להוסיף, בזמן הוספת האורז, 1/3 כוס צנוברים או גפרורי שקדים.
– אל תוותרו על גרידת הלימון היא מוסיפה המון טעם מיוחד.
– במקום חלקי עוף אפשר להשתמש בסטייק פרגית או קוביות פרגית.

8 תגובות

  1. אלונה says:

    אפשר לוותר על הבצל?

    1. גדי says:

      זה ממש לא בסגנון יווני זה יותר עירקי לדעתי הדבר היחידי שיווני במתכון זה האורגנו והגרידת לימון אורז עם עוף בסיר אחד זה מאכל עירקי לגמריי

  2. אורית says:

    אפשר להכין את התבשיל עם תפוחי אדמה במקום אורז?

  3. דנה says:

    המון תודה על המתכון. הכנתי עם פרגיות והוספתי בסוף כוסברה גם… שאלה-האורז יצא רך מידי, אולי כדאי לשים פחות נוזלים?

  4. קרין says:

    גם לי יצא אורז ממש רך, בדכ מאוד אוהבת את המתכונים שלך אבל מזה די התבאסתי

  5. שיר says:

    המתכון לא הצליח. ממש ממש מבאס. לדעתי יש כמה טעויות בכמויות, רחלי ממש ממליצה לבדוק את זה ולשנות. אצלנו הרוב הלך לפח. דבר ראשון האורז יצא רטוב בטירוף (ממש לא הגיוני 5 כוסות מים, כנראה מה שבאמת צריך זה 4). שנית, חסר מלח בצורה קיצונית, ושלישית נורא נורא שמנוני. לרוב אוהבת מתכונים שלך ובאמת שלרוב הכל יוצא פיקס! אבל הייתי בודקת שוב כמויות ועורכת את המתכון לטובת הגולשים הבאים…

  6. אורלי says:

    תודה על המתכון! בזכות התגובות, שמתי שלוש וחצי כוסות מים ויצא מצויין!!
    בנוסף, לא היה לי סילאן אז השתמשתי , בחשש גדול, בדבש.. . הוספתי מלח ויצא טוב! אבל בטוח שסילאן עדיף, תודה לכולם!

  7. ענת says:

    יצא מושלם, ובאמת השתמשתי רק בשלוש וחצי כוסות מים. תודה

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend