ברשימת 10 המנות הכי מספקות ומנחמות, הי שם בחלק העליון של הרשימה, מתנוססים הניוקי. אתם יכולים לקרוא להם כופתאות, בצקניות תפוחי אדמה או פשוט כריות במרקם של עננים.
באמת שאין הרבה מתחרים לספק תוספת ספק מנה עיקרית – תלוי עם מה מגישים אותו – שמגיעה אלינו מהמטבח האיטלקי.
והאמת? די קל להכין ניוקי בבית. מבשלים תפוחי אדמה עד ריכוך, מוסיפים קמח ומלח, יוצרים מעין נקניקים ארוכים, חותכים לכריות בכל אורך שאוהבים ומשם לבישול במים. מצד שני – חופש גדול, אין זמן לכלום ולמי יש כח לבשל עכשיו תפוחי אדמה, ללוש ולחתוך או בקיצור, תעשו את הדבר הכי מהיר שיש ותקנו את הניוקי מוכנים. יש היום ניוקי מדהימים ממש בסופר, שעלותם לא גבוהה (בין 6-10 שקלים), וברגע שתתחילו להשתמש בהם בשלל מנות תופתעו לגלות שהדרך לארוחת צהריים נפלאה עוברת בכמה דקות של בילוי במטבח.
התבשיל שלפניכם הוא אחד האהובים עלי – סיר משמח עם עוף ברוטב צהוב מנוקד בניוקי שסופגים את כל הרוטב. אתם יכולים לשדרג עם אפונה עדינה או שעועית ירוקה עדינה (מוסיפים בזמן הוספת הניוקי) ואתם יכולים להכין את העוף בכל רוטב שאתם אוהבים. מבטיחה לכם שהניוקי יחבקו אותו באהבה.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
צפו בסרטון הכנה
View this post on Instagram
עוף ברוטב שמש עם ניוקי עננים
מצרכים (לסיר רחב ונמוך בקוטר 28 ומעלה):
4 כפות שמן זית
2 בצלים לבנים, קלופים
2 גזרים, קלופים
2 ענפי סלרי – כולל העלים
8 שיני שום קלופות
5 ירכיים או 3 כרעיים
3/4 כפית כורכום
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס
1 כפית אבקת מרק בצל
1/2 כפית בהרט
1 כפית פפריקה מתוקה
1 חבילה (500 גרם) ניוקי מוכנים
אופן הכנה:
– קוצצים את הבצל, הסלרי והגזרים לקוביות קטנות.
– בסיר רחב ונמוך מחממים שמן זית ומטגנים את הבצלים והסלרי במשך 5 דקות או עד הזהבה עדינה.
– מוסיפים את הגזר ומטגנים יחד 5 דקות.
– מזיזים הצידה את תכולת הסיר ומוסיפים את העוף כשהצד עם העטף כלפי מטה.
– צורבים את העוף עד הזהבה עדינה שלו. מדי פעם מזיזים קצת את הבצלים שלא ישרפו.
– הופכים את העוף כך שהצד של העור יהיה למעלה ומפזרים מעל את התבלינים (כורכום, מלח, פפריקה, פלפל שחור, אבקת בצל ובהרט) ואת שיני השום.
– מוסיפים מים רותחים עד ל-3/4 גובה העוף ומערבבים בעדינות. משקים את העוף עם הנוזל.
– מבשלים ביחד במשך 40-50 דקות או עד שהרוטב קצת מסמיך והעוף מוכן. טועמים את הרוטב ובמידת הצורך מאזנים עם מלח.
– בשלב הזה חשוב לוודא שהרוטב מגיע עד 1/2 גובה העוף. אם לא, מוסיפים מים רותחים.
– מוסיפים את כל הניוקי מסביב לעוף, מערבבים בעדינות ומבשלים יחד במשך 15 דקות. מדי פעם מערבבים כדי שכל הניוקי יספגו את הנוזלים.
הערות ושדרוגים
– במקום ניוקי אפשר להוסיף פסטה קצרה או בורגול עבה או אורז – כולם בכמות של כוס. רק תקפידו שיהיה רוטב עד חצי גוף העוף כשאתם מוסיפים את התוספת.
– במקום עוף אפשר לבשל קוביות טופו באותו רוטב ועם אותה תוספת.
נראה אש…. איזה סוג ניוקי את משתמשת .?
לניוקי קנויים לא הייתי קוראת ניוקי עננים. לרוב הם די כבדים .. סתם קליקבייט. זה מתכון מוצלח לעוף ברוטב, זה הכל.
אם אין לך משהו טוב להגיד עדיף שלא תגידי כלום
האם אפשר לאכול גם יום אחרי או שהניוקי הופכים רכים מדי ?
וואו.. יצא אליפות.
השילוב עם ניוקי – הפתעה מרעננת.. הילדים רבו עליו 🤩
שורה ראשונה: הי שם בחלק העליון של הרשימה
אולי “אי שם”?
🙂
היי, נראה אליפות !
מה אפשר להוסיף במקום אבקת מרק?
הכנתי לשבת, יצא פשוט מעולה!
איזה כיף לשמוע ♥
מה אפשר לשים במקום אבקת מרק?
הכנתי לערב ראש השנה , יצא פשוט מעולה! תודה
הסיר צריך להיות מכוסה בזמן הבישול?
תודה רבה
מה הכוונה ניוקי מוכנים?
ניוקי בוואקום?
ואוו! יצא מדהים! סיר חגיגה, תודה רבה!
המתכון היה נראה לי נהדר- אבל היו לי פרגיות ולא עוף.
יצא מושלם! אני צמחונית אז לא טעמתי אבל האורחים לא הפסיקו לקחת תוספת 🙂
תודה רבה
האם אפשר להכין עם שוקיים ?
הסיר צריך להיות מכוסה בזמן הבישול?
תודה רבה