הכי קלאסית שיש. הכי טעימה.
מי מכם שהכין את עוגת הרוגלך בטח ישים לב שמדובר באותו בצק. אני באמת צמודה למתכון הזה כבר המון זמן ולא מחליפה אותו בשום בצק אחר.
לעומת זאת, המילוי כאן שונה מהרוגלך בעיקר כי אין כאן קיפולים. במקום הקיפולים יש מילוי שמשלב בין המרירות של הקקאו עם שוקולד השחר/נוטלה שמוסיף עושר ומתיקות והשוקולד צ’יפס שמנקד את העוגה בנקודות שוקולד קטנטנות שנמסות באפייה. לכל אחד תפקיד שונה אבל כולם כאן כדי להעצים את הטעם והמרקם.
מדובר לגמרי בחגיגה שוקולדית, פחות כבדה מעוגת הרוגלך אבל עדיין מאוד מושחתת, ומתאימה למי מכם שאוהב עוגות שמרים שהמילוי בהן מורגש ודומיננטי ולא צריך לחפש אותו.
- מחכה בקוצר רוח לראות איך יצאה הפסטה שלכם. אני גם באינסטגרם וגם בקבוצת הפייסבוק שלנו.
עוגת שמרים שוקולד קלאסית
מצרכים לבצק:
500 גרם (3 ו-1/2 כוסות) קמח לבן
10 גרם (כף) שמרים יבשים או 30 גרם שמרים טריים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1 מיכל שמנת חמוצה או 200 גרם גבינה לבנה (כן!) או 200 מ”ל שמנת מתוקה
2 ביצים L
100 גרם חמאה רכה או מומסת אבל לא חמה (פושרת)
למילוי:
50 גרם חמאה
180 גרם סוכר חום בהיר (דמררה)
100 מ”ל (1/2 כוס) שמן קנולה
1/2 כפית קינמון
3 כפות גדושות ממרח שוקולד (השחר/נוטלה)
90 גרם (5 כפות גדושות) קקאו איכותי
לפיזור: 200-250 גרם שוקולד צ’יפס מריר ואפשר גם טבלת שוקולד חתוכה לחתיכות קטנות עם סכין
לסירופ:
3/4 כוס מים
1/2 כוס סוכר
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו לישה מניחים את כל מצרכי הבצק פרט לחמאה. מערבלים במשך דקה.
– מוסיפים את החמאה ומערבלים במשך 8-10 דקות.
– מכסים במגבת ומאפשרים לבצק לנוח במשך 45 דקות (אם מאוד קר בחוץ אפשר גם שעה ורבע). הבצק אמור לתפוח אבל לא להכפיל את נפחו אלא יותר כמו 3/4 התפחה.
– מכינים את המילוי: ממיסים את החמאה במיקרו בתוך קערה.
– מוסיפים את שאר מצרכי המילוי, לפי הסדר ברשימה, ומערבבים היטב עד שנוצר ממרח די אחיד (זה בסדר אם ישנם גרגירי סוכר).
– מחלקים את הבצק ל-2 (ואפשר גם 3) ומרדדים למלבן דק. כמה דק? ככל שהבצק יהיה דק יותר ככה יהיה בו פחות בצק ויותר מילוי, שזה האידיאל מבחינתי. איזה גודל מלבן? ככל שהמלבן יהיה רחב יותר ככה בגלגול שלו לרולדה יהיו יותר שכבות ולכן בכל ביס יהיה יותר שוקולד. מצד שני, הרולדה תהיה קצרה יותר. אז אפשר 3 עוגות עם קצת פחות שכבות או 2 עוגות עם יותר שכבות, לשיקולכם. ואפשר גם להכין מכל רולדה עוגת שושנים כמו בתמונה. הסבר בהמשך.
– מורחים שכבה נדיבה של מילוי על הבצק, מקפידים למרוח ממש עד סוף הבצק, ומפזרים שוקולד צ’יפס.
– מגלגלים לרולדה ארוכה ומחליטים מה להכין – עוגת קראנץ’ או עוגת שושנים. אם רוצים עוגת קראנץ, חותכים את הרולדה לאורכה ומסובבים את 2 החצאים אחד עם השני עד ליצירת בורג. מניחים את העוגה בתבנית אינגליש קייק משומנת עם נייר אפייה כשהשוקולד פונה כלפי מעלה. אם רוצים להכין עוגת שושנים, חותכים את הרולדה לפרוסות בעובי 3 ס”מ ומניחים בתבנית אינגליש קייק או תבנית מלבנית, עם רווח של ס”מ בין השושנים.
– מכסים את העוגות במגבת ומתפיחים במשך 35 דקות.
– בינתיים מחממים תנור ל-190 מעלות.
– מברישים את העוגות בביצה טרופה ואופים במשך 40 דקות או עד שהעוגות זהובות. חשוב לבדוק אותן כבר אחרי חצי שעה – תלוי באיזה גודל הכנתם את העוגות, מה עובי הבצק וכדומה.
– 10 דקות לפני שהעוגות מוכנות, מחממים בסיר קטן את המים והסוכר עד שהסוכר נמס לגמרי. ברגע שהעוגות יוצאות מהתנור מברישים אותן, בנדיבות רבה (לא לפחד, הסירופ נספג ויותיר את העוגה רכה כמה ימים), בסירופ הסוכר.
הערות ושדרוגים
– חשוב להבריש את העוגות (בנדיבות!) בסירופ מיד אחרי שהן יוצאות מהתנור. כשסירופ רותח והעוגה חמה הספיגה הכי טובה וממש אפשר לשמוע איך העוגה שותה את הסירופ. שאלו אותי הרבה פעמים למה לא לזלף את הסירופ כשהעוגות מתקררות, אז ככה: כששופכים סירופ חם על עוגה קרה, העוגה אמנם תספוג את הנוזל אבל אם שמתם יותר מדי היא תהפוך להיות מאוד בצקית ורטובה, כי היא בשלב הזה היא כבר לא ממשיכה להאפות והבצק שלה הרבה יותר קשה ויציב ולכן היא לא תהיה סלחנית לגבי זילוף יתר והנוזל המיותר ישאר בחוץ.
– אפשר להתפיח את הבצק (בהתפחה הראשונה) גם במקרר למשך הלילה. רק תקפידו לכסות את הקערה היטב בניילון נצמד או מגבת כדי שהבצק לא יקבל קרום יבש מעל.
בוקר טוב,
אפשר להשתמש בקמח שמרים?
כן, בהחלט
וואו עוגה מושלמת!!!
אמרו לי שזו העוגת שמרים הכי טעימה שאכלו!
אבל משום מה הסוכר לא נמס כל כך ומרגישים גרגירים…
מה הסיבה?
גם אני התבעסתי על זה
העוגת שמרים הכי טעימה שיצא לי להכין!! מתכון מושלם
כנ”ל… אולי צריך להוסיף עוד חמאה?
כמה קמח שמרים צריך לשים? תודה
רחלי
זה נראה מהמם!
חייבת לספר לך שהעוגת שמרים רוגלך מככבת אצלי אחת לשבועיים וגם זה יותר מדי זמן. פשוט לא יכולים בלי..:))
המילוי כאן מסקרן אותי, ויותר מזה הקיפולים. אני ממש מקפלת
את השמרים לפי ההסבר המפורט שלך וזה יוצא מעולה.
כאן דווקא נראה שהמילוי מככב כמו בשמרים רוגלך אך יש הרבה פחות התעסקות של קיפולים.
תודה על המרשמים והתמונות.
הכל מאוד טעים?
כיף ממש לשמוע!
כן, יש כאן פחות התעסקות ופחות קיפולים ואם תשימי לב גם פחות שבילי שוקולד. ההבדל הוא שכאן כל שביל של שוקולד די דומיננטי והרבה יותר עבה ומצד שני יש גם יותר בצק ריק וברוגעלך יש הרבה יותר שבילי שוקולד אבל הם דקיקים. עניין של העדפה אישית וזמן לקיפולים 🙂
נראה מדהים!
האם אפשר להשתמש בקמח שמרים?
בהחלט
היי האם אפשר להפוך אותה לפרווה? מחמאה שמנת צמחית…
אפשר יוגורט 1.7% טבעי במקום שמנת חמוצה?
מה עם קמח מלא/כוסמין..אפשרי לדעתך?
אפשר להמיר 1/3 מהקמח בכוסמין (מלא אני פחות אוהבת בעוגות)
היי.
כמשפחה שאוהבת אגוזים.
ניתן לדעתך להוסיף אגוזים קצוצים דק?
אגב. הבצק תופח ברגעים אלו ממש.
עוגת השמרים הראשונה שלי ?
בהחלט אפשר. ומתנצלת על התגובה המאוחרת. איך יצא בסוף?
היי, הבצק יוצא מאוד מאוד רך וקשה לעבודה.
הגיוני??
הי רחלי, נשאר לי הרבה מילוי, יש לך רעיון מה אפשר להכין איתו?
עשיתי יצא מדהים!!!
יש! שמחה לשמוע 🙂
כל מתכון שלך פשוט אליפות!!!
לא יכולתי להתאפק. עוגת השמרים הכי טעימה. תענוג
היי.. פעם ראשונה את באתר
אם אני ממירה לבצק פרווה?
אפשר מרגרינה או שמן קוקוס ובמקום שמנת לשים או שמנת צמחית או קרם קוקוס. וברוכים הבאים!
מה יהיו הכמויות לשמן קוקוס וקרם קוקוס?
היי,ניתן להמיר בחלב סויה?
בהחלט
היי
אפשר יוגורט בבצק?
תודה 🙂
כן
עוגה מדהימה בדיוק כפי שאני אוהבת
האם אפשר מאותו בצק לעשות רוגלך?
כן 🙂
עוגה מצויינת אך המילוי שלי יצא נוזלי מדי. כך אמור להיות?
לא, פשוט נורא חם עכשיו. פעם הבאה תכניסי את המילוי קצת למקרר.
אפשר להכין את הבצק בלי מעבד מזון?
מתכון מעולה ומנצח!!! מכורה אליו ממש ותמיד מקבלת עליו מחמאות ☺️.
רציתי לדעת האם ניתן להקפיא את הבצק אחרי ההתפחה הראשונה.
היי:)
רוצה להכין אותה אך להכפיל כמויות.. נראה לך שיעבוד טוב? האם זמן ההתפחה הראשונים צריך להיות ארוך יותר?
כיף לבקר פה, הכל מדהים!
יעבוד מעולה, אותו זמן 🙂
ותודה רבה!
היי!
האם את משתמשת בכוס מידה?
כן, תמיד. או במשקל כמובן.
היי רחלי,
אני רוצה להכין כמה ימים מראש, האם לעשות את כל השלבים כולל סירופ הסוכר ולהקפיא? האם כדאי להקפיא כשהעוגה עוד חמה?
אשמח להמלצה הטובה ביותר כדי שהעוגה תהיה הכי טריה שאפשר לאחר ההפשרה 🙂
תודה!
מתכון מעולה, אופה באופן קבוע וכל פעם מוצלח ומתחסל:).
ההוראות שלך מדויקות ואתר מדהים.
תודה?
בוקר טוב,
רציתי לשאול אם כדאי להקפיא את העוגה מיד אחרי ששמים את הסירופ כשהיא עדיין חמה? או לחכות?
תודה
לחכות שהיא תצטנן ואז לעטוף טוב טוב ולהקפיא. אחר כך הכי טוב זה להפשיר לטמפרטורת החדר ולתת לה כמה דקות בתנור/טוסטר אובן והיא תחזור לעצמה בציק
היי רחלי,
הכנתי את העוגה והיא מאוד טעימה, אבל לגבי המילוי לטעמי גרגרי הסוכר הורגשו יותר מידי.. יש משהו שאפשר לעשות אחרת בכדי שהם לא יורגשו?
אפשר להמיר לסוכר לבן, הוא נמס הרבה יותר מהר באפייה, אני פשוט אוהבת את העומק והקרמליות של החום אבל שניהם עובדים נהדר
במילוי רשום 180 סוכר חום דמררה
כמה זה בכוסות ?
3/4 כוס
יצא רך וממש טעים! בדרך כלל לא מצליח לי עם עוגות שמרים ובצק בכלל והמתכון פשוט מעולה תודה רבה!
ממש שמחה לשמוע. שבוע מקסים
נראה מעולה!! האם ניתן להמיר את המילוי בשוקולד נוטלה בלבד?
היי רחלי!
אחרי שהכנתי את השמרים רוגלך אני חייבת לנסות את זו! האם אפשר להחליף את המילוי רק בנוטלה? אם כן כמה כדאי לשים?
והאם אפשר נניח להוסיף לנוטלה פתיתי חלבה?
ושאלה אחרונה! נניח ואמיר את הסוכר חום לסוכר לבן – עדיין לשים 180 גרם (לפי תגובה קודמת שלך הבנתי שזה 3/4 כוס)?
תודה רבה!
מה קורה אם אין מיקסר וו לישה?
היוש… הבצק אמור להיות טיפה יותר דליל מאשר כדור ?
הי, חייבת לומר תחילה כי המתכונים שלך אליפות. התמכרתי אליהן מהיום שנחשפתי אליהן.
הכנתי את העוגות שלך לכל אירוע או מפגש חברתי והתגובות מאוד מפרגנת.
הפעם הכנתי, ומשהו היה שונה בבצק- היה רך מאוד והתקשתי לגלגל את הבצק. ברמה כזו שלא יכולתי לפרוס אותה אלא השארתי אותה כמעין שטרודל. האם את יודעת להגיד מדוע זה קרה?
לרוב זה קורה כי מאוד מאוד חם. פשוט פעם הבאה לקמח יותר ולהכניס למקרר. ובכלל, בצקי שמרים הם יצור טיפל’ה בעייתי, אם חם או שהקמח יותר רך אז צריך יותר או פחות מים. אבל לרוב בחורף אין שום בעיה.
שלום רחלי, תודה רבה על המתכון המפורט!
רציתי לשאול האם אפשר להמיר את השמנת החמוצה בחלב באותה הכמות?
תודה רבה והמשך יום מעולה
שלום רחלי! האם יתאים פה ממרח נוטלה כמילוי? תודה רבה!
[…] עם דאבל שוקולד עוגת גבינות עם אוכמניות ושוקולד לבן עוגת שמרים קלאסית במילוי שוקולד חלת פלעצלך עם בצל מטוגן חלת כוסמין חלת סלק ורודה חלה […]
היי 🙂
האם אפשר במקום השמנת חמוצה לשים חלב באותה כמות?
הי רחלי,
בשביל אותה עוגה רק בטעם שוקולד חלבה, כמה ממרח חלבה היית מוסיפה? (וכמה שוקולד היית מורידה?)
תודה!
[…] עם דאבל שוקולד עוגת גבינות עם אוכמניות ושוקולד לבן עוגת שמרים קלאסית במילוי שוקולד חלת פלעצלך עם בצל מטוגן חלת כוסמין חלת סלק ורודה חלה […]
היי רחלי,
האם זה בצק שאפשר לשחק איתו עם המילוי? נגיד נוטלה בשילוב של שוקולד לבן?
תודה 🙂
היי רחלי עוקבת אחרייך הכל נראה מושלם
אחרי התעסקות עם שמרים פעם מרגרינה ופעם עם שמן רציתי להתייעץ- מה לדעתך יבעדיפות ? העניין עם הבצק עם השמן זה שיוצא יותר רך לאורך זמן אך במרקם יותר של לחם ואילו עם מרגרינה (לא אוהבים חמאה) המרקם יוצא עוגתי אבל יום למחרת כבר הופך קשה
מה היית ממליצה לעשות והאם כשעושים מילוי כפול של שוקולד האם עדיף מרגרינה כי מקבל כבר רכות מהשוקולד?
אשמח לתשובתך אלופה!
יואו מה זה העוגה המושלמת הזאת?! הכנתי אותה היום והאורחים פשוט התעלפו! והבצק כל כך נוח לעבודה שאין דברים כאלה ☺️
הי! אני חייבת לשתף אותך- הכנתי את העוגה אתמול בלילה,הבוקר לקחתי ללימודים פס אחד (מתוך 3 😉 ).כשראו מה הכנתי שאלו אותי כמה בנות-של מי המתכון? אז עניתי קרוטית! ואז חברה אחת אומרת לי וואי אני מתה עליה וחברה אחרת שואלת- מה זה עוגת הרוגעלך? ויצא שניהלנו שיחה עליך והמתכונים כאילו זה הדבר הכי מובן מאליו! וישר נכנסו לבלוג לחפש את המתכון .
כמובן שהעוגה היתה מצוינת כן? תודה רבה!
היי
אפשר להשתמש במיקסר חשמלי?
היי קרוטית, אני רוצה להכין בסופש את העוגת שמרים המהממת שלך, אבל בכמות של 1 קילו.. כיצד להכפיל את השמנת מתוקה ואת השמנת חמוצה?
יצא טעים אבל אני אף פעם לא מצליחה לעשות במאת מלא מילוי כי כשאני מגלגלת תמיד ״העודף״ ממישך להתגלגל עד שיוצא החוצה:(
מה הטיפ שלך?
תקררי את המילוי קצת במקרר עד שיש לו מרקם כמו של נוטלה יציבה. ככה המילוי אף פעם לא בורח החוצה ואפשר לשים שכבה נדיבה.
וחשוב כמובן לרדד את הבצק דק אחרת יהיה הרבה בצק וקצת מילוי.
הי רחלי!
שאלה –
אם אני רוצה 4 עוגות, להכפיל פשוט כמויות ולערבב בקערת מיקסר אחת? או לעשות הכל פעמיים?
ועוד שאלה – אם העוגה למחר בצהריים, אם אכין הערב, היא תישאר טרייה?
תודה רבה לך יא אלופה !
סליחה על התשובה המאוחרת. להכפיל.
אפשר בקערה אחת או בפעמיים, איך שנוח לך.
היא לגמרי תשאר טרייה. רק לא לוותר על הסירופ.
הי רחלי, מאוהבת באתר שלך וכבר שמרתי לי מתכוני זהב. לגבי עוגת שמרים- מתחילה הכנות לחג (כן אני יודעת שמוקדם וחלק ירומו גבה אבל רק ככה אני מספיקה…). אפשר להכין את העוגות ולהקפיא? באיזה שלב לפני או אחרי האפייה? איך להפשיר?
תודה!!!!!!
תודה גדולה!
אלופה שאת מתחילה מעכשיו. בטח, תכיני הכל כולל האפייה ולמקפיא עטוף בניילון נצמד.
היי רחלי,
הכנתי את העוגה עם שוקולד נוטלה וכשהברשתי בביצה השוקולד נשרף בתנור
את המלית שלך אוכל להבריש בביצה מבלי שתישרף? או שזה בכלל לא קשור לביצה?
היי רחלי,
חייבת להגיד לך שהמתכונים שלך מהממים! גיליתי את הבלוג שלך לא מזמן והוא פשוט מהמם.
רציתי לשאול אותך איך היית ממלאת את הרולדת שמרים עם מילוי חלבה?
היי
תנור טורבו ?
היי רחלי,
אם אין לי מיקסר, כמה זמן נראה לך אני צריכה ללוש ביד? איך אני יודעת שהבצק מוכן?
תודה מראש
אפשר לישה ביד?
אין לי וו לישה, רק מיקסר ידני או את שתי כפות ידיי 🙂 אפשרי להכין או שחבל לנסות?
היי 🙂
האם אפשר להכין את העוגה הזו עם המילוי הזה אבל לעשות קיפולים כמו העוגת רוגעלך?
תודה
היי רחלי, שאלה- תמיד אחרי שאני מכינה את הרולדה היא נורא רכה ונשפכת כזאת ואז כשאני חותכת אותה לאורך לעשות בורג הכל מתפרק… יש לך עצה?
שלום (: אפשר להמיר לכוסמין מלא? יום טוב
היי נהנית מאוד מהמתכונים שלך:) כמה רולדות יוצאות מהכמות?
הי, אומנם לא יצאו לי יפים כמו שלך…הסתבכתי קצת עם יצירת הבורג..אבל הטעם…אוי ,התאפקתי לא לחסל..והריח …והרכות וואו
היי,
עשיתי 2 רולדות ארוכות. וכל כך השתדלתי שלא יצא לי חלה עם שוקולד. ויצאה
פתחתי את זה כל כך דק ורחב ממש כמו גחנון כמעט.
מה אני עושה לא בסדר?
הצילו הצילווו!!!
שמתי את הבצק במקרר לכל הלילה והוא לא תפח.
(כן, בוודאות שמתי שמרים..)
מה לעשות??!
הי טליה, גם לי הבצק כאן לא ממש תפח בהתחלה, רק ממש טיפה. אני חושבת שזה לא יכול לתפוח הרבה (כמו בצק חלה למשל) כי יש פה שמנת וחמאה. אל דאגה, זה לגמרי מסתדר בתנור ויוצא כמו שצריך!
הכנתי ויצא מדהים! הורדתי את השוקולד צ’יפס ושמתי ממרח חלבה במקום (בערך 100 גרם ממרח). חוסל בשניות. תודה רחלי!
מכיוון שזו פעם ראשונה שלי עם שמרים, פשוט הנחתי שאני צריכה לערבב את השמרים הטריים וזהו. הבצק לא תופח וקלטתי שאולי הייתי צריכה לערבב במים חמימים וסוכר קודם? הכצעקתה?! האם הכל אבוד כי אני טירונית ירקרקה בענייני השמרים?
העוגה יצאה מושלם אבל הסוכר בתערובת שוקולד לא נמס באפייה. מה אפשר לעשות כדי שפעם הבאה הוא ימס?
היי, מתכון מושלם!! האם משנה כמות האחוזים של השמנת החמוצה?
מושלמת…אני אופה לא מעט עם שמרים אבל כזו עוד לא עשיתי 🙂 הבצק מאוד נוח לאפייה. תפח מעט מאוד אם בכלל בהתפחה ראשונה אבל בגלל שהוספתי קמח כוסמין בדר״כ זה מכביד על התפיחה. העוגות תפחו יפה בתפיחה שניה ובתנור. המילוי אלוהי ….גם בלי תוספת שוקולד ציפס. אצלנו העוגות נאכלות בבוקר אז היה נראה לי שזה קצת יותר מידי שוקולד. נהנתי מכל ביס ומכל דקת עבודה 💜
אני בסוף ההתפחה, 45 דקות, והבצק בכלל לא תפח😏. מתלבטת אם להמשיך או לזרוק את הבצק
האם ניתן להמיר את המוצרים החלביים לפרווה?
במה את ממליצה להשתמש?
שמנת חמוצה או שמנת מתוקה?
אם אין לי ממרח שוקולד, האם אפשר להשמיט? לחילופין יש לי ממרח חלבה או ריבת חלב. תודה ושבת שלום 🙂
היי האם לאפות על מצב טורבו בתנור 190 מעלות?
היי רחלי, במה אפשר להמיר את השמן קנולה במילוי?
אמאלה.. עוגת השמרים הכי טעימה שהכנתי אי פעם,
הבצק היה לי קצת קשה לעבודה כי יצא ממש רך אבל אני מניחה שזה בכלל החום, פשוט קימחתי הרבה את משטח העבודה,
במזג אויר הזה עדיף להתפיח במקרר אולי?
תודה רבה על מתכון מנצח והסברים מדויקים. סוף סוף יצא כמו שדמיינתי. אלופה!!
איזה כיף לשמוע! תודה שחזרת לספר ♥
מתכון מעולה, תודה!
הכנתי עם קילו קמח ויצאו לי מלאאא עוגות! 😋😋😋
אפשר להשמיט את הממרח שוקולד? אם לא, במה אפשר להחליף?
הי במידה ויש לי ביצים m. לשים 3?
הכנתי את העוגות שמרים וחייב לפרגן שיצא כל כך מושלם ברמות שזה חוסל ברגע 😂
הבצק יצא כל כך רך ונעים בפה, זה בהחלט הולך להיות המתכון הקבוע שלי
האם אפשר להכין את העוגה פרווה? במקום חמאה לשים מחמאה ובמקום שמנת לשים ריץ’ פרווה
קודם כל אני מתה עלייך הבלוג מעולה ורוב המתכונים שהכנתי יצאו מהממים !! העוגה יצאה פחות מוצלחת לצערי.. יש מלא גושי סוכר שלא נמסו, השוקולד צ’יפס מיותר ומתוק ברמה מוגזמת אולי אם ממיסים את הסוכר לפני זה לא יהיה כך ..
בצק שמרים הכי מושלם
אך ואוורירי בלי לחמם!
היי רחלייי. וואו עגודה מדהימה וטעימה ברמות!! ויצאה ממש ממש רכה! תודה על מתכון מעולה!
מתכון מעולה!! בצק שמרים הכי טעים שהכנתי! רך וממכרר. תודה רבה!!
עוגת שמרים טעימה ברמות!!
יצאה מהממתת
הבלוג שלך מדהיםם כל מתכון פה יוצא מושלםם ואף פעם לא מאכזב,
תודה רבה 🙂
הי! לכמה אינגליש המתכון מספיק?