עוגת שיש וניל ושוקולד או: עוגת ספירלה

Posted on

המון שנים ניסיתי להכין עוגת שיש מוצלחת. כזאת שמצד אחת תצא רכה ועשירה ומצד שני יציבה מספיק כדי לשמור על השיוש.

זה נשמע אולי הכי קל בעולם אבל איכשהו תמיד בעוגת שיש החלק של השוקולד לא מספיק שוקולדי ולא מספיק כהה וגם דחוס מדי בגלל תוספת הקקאו והחלק של הוניל לא מספיק ונילי. בקיצור, אתגר!

ואז הגיעה עוגת השיש הזאת, שהכרתי דרך האתר של ה-bbc, ואחרי כמה פעמים שהכנתי אותה, וקצת שיניתי ושדרגתי הגעתי למסקנה שהיא נהדרת ממש ושהגיע הזמן לחלוק איתכם את המתכון.

אז מה עבד הפעם ומה היו הדברים שבזכותם עוגת השיש יצאה מעולה?

טעמים מעולים של וניל ושוקולד. אגב, את התבנית זכוכית אפשר לקנות באמזון – הנה לינק איפה
  • קודם כל השימוש בחמאה במקום בשמן. למרות שאני חובבת עוגות בחושות על בסיס שמן פה החמאה מייצבת את העוגה ויוצרת בלילה יציבה ששומרת על השכבות.
  • תוספת של שמנת מתוקה/חלב שמאזנת את היציבות של החמאה כדי שתצא עוגה רכה.
  • שימוש בתמצית וניל איכותית שיש לה טעם דומיננטי של וניל בלי הטעמים המלאכותיים שיש לחלק מהתמציות. או כמובן במשחת וניל שהיא שיא שיאי הטעים.
  • מים רותחים שפותחים את טעמי הקקאו, ממיסים אותו כך שהוא נכנס לתערובת בצורה טובה יותר ולא יוצר גושים וגם גורמים לתערובת החומה להיות רכה (בגלל שיש בה 3 כפות של קקאו לרוב הבלילה יוצאת יבשה מדי).
  • ומייפל שמתווסף לבלילה של הקקאו כדי לאזן את מרירות הקקאו ולהפוך את הטעם לשוקולדי.
מצד אחד יציבה ומצד שני רכה ופירורית

אז עכשיו כשאתם יודעים בדיוק איך מכינים עוגת שיש ומה חשוב, אני שולחת אתכם למטבח ומחכה לשמוע איך יצא לכם. מחכה לכם גם באינסטגרם וגם בפייסבוק.

עוד מתכונים לעוגות בחושות שאסור לכם לפספס:
עוגת שוקולד קוביות
עוגת תפוזים עם סולת וקוקוס
עוגת פרג ושוקולד
עוגת בננות ומייפל טבעונית

תראו איזה שבילים יפים

עוגת שיש וניל ושוקולד או: עוגת ספירלה

מצרכים:
200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
1 כוס (200 גרם) סוכר לבן
4 ביצים L (עדיף בטמפרטורת החדר)
1 ו-1/2 כוסות (210 גרם) קמח לבן
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה או חלב
1 כף תמצית וניל איכותית
3 כפות קקאו איכותי
1/4 כוס מים רותחים
2 כפות מייפל או סוכר

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-170 מעלות ומניחים נייר אפייה בתחתית תבנית אינגליש קייק גדולה.
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את החמאה הרכה ביחד עם סוכר ומקציפים במשך 5 דקות על מהירות גבוהה. מדי פעם מורידים את החמאה שנדבקה לדפנות הקערה. ואם אין מיקסר? מקציפים עם מיקסר ידני או עם מטרפה עד שהחמאה והסוכר מתאחדים יחד. כן, חייבים חמאה רכה ואי אפשר חמאה מומסת חמה. זאת אומרת צריך חמאה בטמפרטורת החדר. ואם רוצים לקצר תהליכים ולא לחכות עד שהיא תתרכך? פשוט שמים אותה במיקרו ל-20 שניות בלבד.
– מוסיפים את הביצים, בכל פעם ביצה אחת, וטורפים היטב עם וו ההקצפה או בעזרת מטרפה. עד שהביצה נטמעת.
– מוסיפים את השמנת וטורפים.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה ומערבבים יחד עד שהקמח נטמע בתערובת.
– מחלקים את הבלילה ל-2 קערות (שווה בשווה) ומוסיפים לקערה אחת תמצית וניל ומערבבים.
– מערבבים בקערה קטנה (נוספת) קקאו, מים ומייפל עד שהקקאו נמס לגמרי ומוסיפים לקערה ללא הוניל. יווצרו לכם 2 תערובות, אחת וניל ואחת שוקולד.
– מניחים כף מכל תערובת עוגה בתבנית אינגליש (את התבנית זכוכית המושלמת בתמונה קניתי באמזון – הנה לינק איפה), פעם וניל ופעם שוקולד עד שהתבנית מלאה. משיישים עם סכין כמה שיושים בודדים כדי שהוניל והשוקולד לא יתערבבו לגמרי ותיווצר עוגה חומה במקום מערבולות וניל ושוקולד.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 45-50 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.

אני מאוהבת בעוגה הזאת

הערות ושדרוגים
– במקום קקאו אפשר להוסיף לחצי בלילת העוגה 2-3 כפות של נוטלה או חמאת בוטנים או ממרח חלבה.
– ניתן להכין את העוגה בלי לחלק אותה ל-2 ואז רק להוסיף וניל לכל הבלילה ותצא לכם עוגת וניל נהדרת. את העוגה הזאת אפשר לשיש גם עם ריבה למשל או להשאיר אותה ככה.
– ניתן לפזר מעל העוגה, לפני האפייה, שקדים פרוסים או קוקוס.
– לגרסת פרווה של עוגת שיש ממירים את החמאה בשמן קוקוס (הטעם שלו ממש עדין) או בנטורינה.
– אוהבים טעם שוקולדי? מוסיפים לאחת הבלילות (הוניל או השוקולד) 100 גרם שוקולד צ’יפס.

33 תגובות

  1. מירב says:

    אפשר דבש במקום המייל?
    תודה❤️

  2. דור says:

    היי רחלי , אפשרי להחליף את החלב/ שמנת בחלב שקדים?

  3. אפרת says:

    הי רחלי, את נהדרת!! המתכונים שלך מעולים וטעימים 🙂 תמשיכי לשתף אותנו בכל הטוב הזה 🙂
    אם מוסיפים שוקולד במקום קקאו, אז גם משמיטים את המים הרותחים והמייפל?

    1. לירן says:

      היי, ענו לך על זה?

  4. אופיר says:

    היוש מה הסיכוי שאפשר להכין עם קמח כוסמין?

  5. אריאלה says:

    היי רחלי,
    תודה רבה על כל המתכונים המעולים שלך. הרבה מהם מככבים אצלי במטבח.
    שאלה בנוגע לעוגות בחושות פרווה- מה יכולות להיות הסיבות שהעוגות צונחות ונפרדות מדפנות התבנית לאחר האפיה?

  6. יפית אלימה משולם says:

    תודה על המתכון. אשמח לכמות שמן קוקוס במקום החמאה. תודה

  7. עידית says:

    הי רחלי המדהימה
    שכל סופ״ש אני מכינה מהמתכונים המעולים שלך!!
    שאלה קטנה, אם אני מכינה אותה בגרות פרווה מה יכול לעבוד במקום החלב/שמנת מתוקה?
    תודה ❤️

    1. כנרת says:

      הכנתי את העוגה היא יוצאת ממש יפה ! לטעמי חסר קצת סוכר ויש יותר מידי חמאה. בפעם הבאה אשחק קצת עם הכמויות . מעבר לזה היא מתכון מנצח כמעט כל מתכון שלך.

  8. אסתר says:

    תגובה לעידית..
    לפרווה לדעתי ניתן להוסיף קרם קוקוס במקום השמנת.
    ושמן קוקוס- המרה של 80% מכמות החמאה.

    1. דיתה says:

      בס”ד

      לאסתר,
      תודה על העצה. אבל -כיצד מודדים שמן קוקוס? למשל, 40 ג’- איך שוקלים את זה?
      האם יש לך מושג איך מכמתים שמן קוקוס בכוס?
      תודה רבה ושבוע טוב!

  9. כוכי says:

    רחלי ראשית המתכונים שלך מושלמים!
    אפשר להחליף את הקקאו בפודינג שוקולד או שוקולית? נתקעתי בלי קקאו ?

    1. רחלי קרוט says:

      אפשר <3

  10. כנרת says:

    הכנתי את העוגה היא יוצאת ממש יפה ! לטעמי חסר קצת סוכר ויש יותר מידי חמאה. בפעם הבאה אשחק קצת עם הכמויות . מעבר לזה היא מתכון מנצח כמעט כל מתכון שלך.

    1. רחלי קרוט says:

      תודה גדולה. מאוד תלוי בסוג הקקאו, אם הקקאו שלך מאוד איכותי אפשר להוסיף עוד קצת סוכר או להוסיף שוקולד צ’יפס <3

  11. נועה says:

    הצלחה! עוגה נהדרת
    תודה!

    1. רחלי קרוט says:

      ממש ממש שמחה לשמוע!

      1. איילת says:

        היי יקרה העוגה נראית מדהים האם אפשר להחליף את החמאה בשמן? ומה עם הכפלת כמויות?? לשתי עוגות אנא עזרתך?

  12. לוריאל says:

    הכנתי אותה היום ויצאה כל כך רכה וטעימה. פשוט מתכון מושלם. נישמר אצלי ברשימת מתכונים. תודה רבה שפירסמת אותה 🙂

  13. חן says:

    היי רחלי, מתכון מצויין! הכנתי היום בפעם השלישית, והיא מעולה לטעמי!
    אני מכינה עם 150 גרם חמאה (כל השאר כרגיל) וזה מספיק לגמרי.
    רק עניין אחד מעצבן: השיוש לא מצליח. אפילו אם מניחים את התערובות זו מעל זו ולא מערבבים בכלל, איכשהו באפיה הכל נהיה חום. יודעת אולי מה אפשר לעשות?

  14. כרמלה says:

    הכנתי כבר 3 פעמים. ממש טעים אפילו שהחלפתי את כל הסוכר בממתיק. הוספתי גם כמה כפות רום לתערובת הלבנה.

  15. עוגת שוקולד בחושה – שוקולדית, קלה להכנה ומושלמת לילדים – קרוטית – Krutit says:

    […] רעיונות לעוגות בחושות טעימות? הנה כמה מתכונים מעולים: עוגת שיש וניל ושוקולד | עוגת שיש בננה ונוטלה | עוגת תפוזים של […]

  16. Galit Safran says:

    היי עוגה מושלמת, הכנתי כמות כפולה וטוב שכך
    תודה על המתכון

  17. Galit Safran says:

    היי רחלי עוגה מושלמת, הכנתי כמות כפולה וטוב שכך
    תודה על המתכון

  18. Keren says:

    הכנתי עם חמאה מחוצלארץ.רק אני לא אוהבת עוגות עם חמאה מחוצלארץ?
    עם חמאה שלנו אני בטוחה שיהיה טעים!
    ניסיתי עוגות עם חמאה פינית ואוקראינית
    ויצא מזעזע.

  19. נטלי says:

    ממש תודה על המתכון 🙂 המרתי את הקמח הלבן בקמח כרגיל ללא גלוטן. יצא חבל על הזמן 🙂

  20. אורה says:

    הי,רחלי.האם אפשר להשתמש בתבנית אינגליש קייק חד פעמית,ואם כן ,לכמה תבניות מספיקה התערובת?

  21. מורן says:

    הכנתי את העוגה והיא ממש טעימה אבל נשאר טיפה טעם לוואי מהחמאה , 200 גרם זה המון ומרגישים את זה בפה ובריח של העוגה, יש אפשרות להוריד כמות מהחמאה מבלי לפגוע באפיית העוגה?

  22. עופרי says:

    כמה חלב אפשא לשים במקום שמנת לבישול?

  23. ליאת says:

    שלום רחלי,
    זו אחת העוגות האהובות שלי, רק עניין אחד יש לי איתה 🙂 הייתי שמחה לכמויות של 2 תבניות אינגליש קייק כמו ברוב המתכונים ולא אחת גדולה. כאשר אני מפצלת לשתיים הן בקושי ממלאות את התבניות.
    תודה רבה!!

  24. אלישבע says:

    ניתן לשים מחמאה במקום חמאה?

  25. דנה says:

    עוגה מושלמת!

  26. נעמה says:

    מתכון מעולה
    העוגה יצאה טעימה מאד

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend