עוגת שוקולית עם טבלת שוקולד פרה! עוגה רכה רכה, וקלה להכנה, עם טריק מיוחד – טבלת שוקולד, שמניחים על העוגה החמה, ותוך שנייה היא הופכת לציפוי הכי מפנק שיש.
לעמוד האינסטגרם שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם
עוגת שוקולית בציפוי טבלת שוקולד
מצרכים:
2 ביצים L
½ כוס שמן
½ כוס סוכר לבן
½ מיכל שמנת להקצפה 38% או קרם קוקוס
½ כוס שוקולית לאפייה
½ כוס קמח תופח
1 ו-1/2 טבלאות שוקולד פרה מריר/חלב
אופן הכנה:
– בקערה גדולה שמים ביצים, שמן, סוכר ושמנת וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח ושוקולית וטורפים עד שהבלילה אחידה.
– מעבירים לתבנית אינגליש ארוכה או ל-2 קצרות (עדיף לשמן את התבנית) ואופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 35-45 דקות או עד שקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים.
– כשהעוגה יוצאת, מיד כשהיא רותחת, מניחים עליה את טבלת השוקולד ומאפשרים לה להתרכך לבד במשך כמה דקות.
– כשהטבלה רכה לגמרי מורחים את השוקולד בעזרת כפית או סכין לשכבה אחידה ויפה.
הערות ושדרוגים
– במידה והשוקולד מתקשה אחרי כמה שעות בחוץ מחממים את העוגה כמה שניות במיקרו.
– שומרים את העוגה בקופסה סגורה או עטופה בניילון בטמפרטורת החדר.
– ניתן להשתמש בשוקולד מריר או חלב או לבן.
– לגרסת פרווה ממירים את השמנת בקרם קוקוס או בשמנת צמחית.
– המתכון בשיתוף עלית.
שאלה קטנה… זה יהיה קריטי אם זאת תהיה שוקולית רגילה?
כל מתכון אליפות,
כמה מ״ל זה חצי מיכל שמנת?