את המתכון הזה אני מכינה כבר שנים בתוך תבניות קטנות של סופלה ותמיד תמיד הן מלוות בגלידת וניל ולרוב גם רוטב שוקולד חם. מדובר בעונג שאין כדוגמתו.
מרקם שנע בין מוס שוקולד לבראוניז פאדג’י או כמו שהעוגה הזאת מכונה בקרב החברים שלי – עוגת ענן.
היא לא מתוקה מדי ולא מכבידה, בעיקר בזכות העדר הקמח, והיא בעיקר מאוד שוקולדית בגלל מיעוט המצרכים שמאפשרים לשוקולד לככב.
אפשר להכין אותה גם 3 ימים לפני ההגשה ואפשר לשחק עם העיטור שלה אם כי אני הכי אוהבת להגיש אותה ככה. עם סדקים יפהפיים וקצת קצפת לא ממותקת בצד. וגלידה, אמאל’ה, כמה היא טעימה עם גלידה!
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- אל תפספסו: מלא מתכונים מעולים לפסח.
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
עוגת סופלה שוקולד מ-4 מצרכים
מצרכים:
250 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
120 גרם חמאה או שמן קוקוס (תחליפים בהערות למטה)
1/2 כוס סוכר לבן
5 ביצים L
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-165 מעלות.
– בקערה גדולה שמתאימה למיקרו שמים שוקולד וחמאה וממיסים עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מצננים בצד. חשוב קערה גדולה כי לתוך הקערה הזאת יכנסו עוד מעט שאר המצרכים.
– מפרידים את הביצים לחלבונים (לבן) וחלמונים (צהובה) ומקציפים את החלמונים עם הסוכר במיקסר עם וו הקצפה עד שנוצר קרם בהיר ותפוח. שימו לב שזה לוקח באזור 5 דקות על מהירות בינונית אז סבלנות.
– לתוך קערת השוקולד מוסיפים 1/2 מכמות החלמונים המוקצפים ומקפלים. מוסיפים את יתרת הקציפה ושוב מקפלים בעדינות. זה בסדר אם נשארים שבילים קטנים בהירים זה תיכף שוב יתערבב ובכל מקרה עדיף לערבב פחות מאשר יותר.
– מנקים היטב את קערת המיקסר (אחרת אם ישאר שומן החלבונים לא יקציפו) ומקציפים את החלבונים עד שנוצר קצף יציב כמו קצפת יציבה.
– מוסיפים 1/2 מכמות החלבונים המוקצפים לבלילת השוקולד ומקפלים. מוסיפים את יתרת החלבונים ומקפלים בעדינות רק עד שאין יותר שבילים בהירים אלא מעין מוס שוקולד.
– משמנים תבנית בקוטר 20, עדיף עם נייר אפייה בתחתית, ומעבירים פנימה את הבלילה. אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 30 דקות. איך יודעים שהיא מוכנה? כשהיא מתחילה להסדר והשוליים נסדקים בעוד האמצע טיפל’ה רך.
– מצננים מעט ומעבירים למקרר ל-5 שעות או עד להגשה.
הערות ושדרוגים
– העוגה צונחת לאחר הצינון בגלל שהבלילה שלה רכה ומאוד מוסית. זה בסדר וככה זה אמור להיות.
– רוצים לשדרג? אפשר להניח באמצע העוגה, בשקע שנוצר, הר של קצפת או מרנג. עדיף כמה שיותר קרוב להגשה.
– אפשר גם להגיש את העוגה עם רוטב שוקולד או כדור גלידה.
– ניתן להוסיף לעוגה טעמי קפה ולהוסיף שוט קטן של אספרסו לשוקולד עם החמאה.
– במקום חמאה אפשר לשים שמן קוקוס או נטורינה או מרגרינה. לא שמן רגיל כי הוא לא מתייצב בקירור.
עוגה נהדרת אני אופה אותה באמצע השנה עם קמח.
איך עם קמח
מה המתכון?
אני גם אשמח למתכון 🙂
מנסה להתחקות אחרי מתכון של סבתא שלי, והמתכון הזה נשמע לי מאוד דומה חוץ מזה שאין קמח
איך עם קמח?
איך עם קמח???
הי רחלי יקרה,
האם אפשרי גם לאפות בכוסות סופלה קטנות/ תבנית שקעים?
תודה
האם אפשר בכוסות של סופלה גם?
היי קודם כל תודה על המתכונים המופלאים.
אין לי תבנית 20 יש לי 26 או רינג 20 אבל אני מפחדת שהבלילה תנזל החוצה…. יש רעיונות?
אני בדרך כךך שמה מסביב מהצד החיצוני קמח ואז אם נוזל הקמח סופג ועוצר את המשך הזליגה החוצה.
היי רחלי,
אם יש לי רק ביצים בגודל מדיום, בכמה להשתמש?
אפשר גם בהקצפה ידנית למי שאין מיקסר?
מתכון נהדר! בגלל שאלה ימי קורונה נתקעתי עם תבניות לא מתאימות לגודל שציינת … האם יצליח גם בתבניות בגדלים אחרים?…
אפשר להשתמש השוקולד ציפס?
כל הפוסט הזה רק מהופנטת מכפיות המדידה ההורסות שלך!!
של אנתרופולוג׳י?
ונסיים בעוד שאלה, האם המרקם של העוגה לא ייהרס עם תחליפי החמאה? צריכה פרווה לארוחה בשרית, אז השאלה אם לא עדיף פשוט ללכת על מתכון אחר ולא להרוס
סיימתי לחפור:)
תודה!
רחלי היקרה! אין כמוך
אני כל כך נהנית מהבלוג שלך ולא מפסיקה לבשל! כיף גדול
תודה לך
היי רחלי, אם אני רוצה לעשות בתבניות אינגלישקייק חד פעמיות מה היחס?
תודה🙏🏻
יו איזה מיקסר חתיך הורס!!
רחל, כמו תמיד. מתכונם מעולים שעושים חשק ישר להכין.. שומרת לפסח..
מאיפה כפות המדידה המהממות שלך???
שלום וברכה. כמה זמן העוגה נשמרת במקרר? האם אפשר גם להקפיא? בנוסף, הוספתי שמינית כפית מלח הימלאיה לאיזון טעמים.
מצטרפת לשאלה…
היי, אני מאוהבת ושבורת לב מכל הקשור לשוקולד ועוגות שוקולד כי אני אלרגית לקפאין וקקאו…
האם יש לך המצאה כלשהי להכין עוגה טעימה מקפה (נטול קפאין) שתיתן לי להרגיש שאני אוכלת עוגת שוקולד? 🙏❤
נראה מדהים! כדי לא לשטוף בין לבין את קערת המיקסר האם אפשר להתחיל עם הקצפת החלבונים, לשים אותם בצד כשמוכנים ואז באותו קערה פשוט להקציף את החלמונים? נראה לי פשוט יותר מלשטוף 🙂
לאיזו תבנית ניתן להמיר את המתכון ?
הי, במה אני יכולה להחליף את הביצים ? תודה
היי 🙂
רוצה מאוד להכין אבל יש לי כמה שאלות 🙂 אני יכולה להפחית בכמות הביצים וקצת מהכמויות של המתכון ובכך ליצור עוגה קטנה יותר? איזה גודל רינג היית מציעה לי? תודה רבה וחג שמח 🙂
חג שמח ❤️
העוגה יצא ממש טעימה אבל היא מתפוררת לי מה עשיתי לא בסדר?
תודה
האם אפשר להמיר חלק מהשוקולד המריר בשוקולד חלב? יצאה מדהימה אבל לחלק מהמשפחה מעט מרירה מדי..
יצאה עוגה מושלמת. טעימה ונימוחה.
הכנתי כקינוח לחג ויצא נהדר!!! תודה!!!
היי אפשר לעשות פרווה?
אפשר תבנית 24? יתאים?
נראה מעולה! אם רוצים להכין ללא סוכר, אפשר לוותר על הסוכר או שחייבים סוכר בשביל המרקם?
אפשר לשים קרם קוקוס במקום חמאה?
החלמונים אמורים להפוך לקצף נפוח? נשארו שטוחים, גם אחרי חמש דקות
הכנתי כקינוח יצא מקסים!!
תודה רבה
היי, אפשר להשתמש בקמח כוסמין לבן?
עוגה מושלמת! הכנתי כבר כמה פעמים וכל פעם מופתעת מכמה שהיא טעימה! הכי מוצלחת שיש.
היי, לא הבנתי מה עושים עם החלמונים (הצהוב)…..
מתכון מעולה תודה רבה
עוגה משגעת ! תודה על המתכון ♥️🙏
כמה זה יוצא?????