כבר כמה חודשים שאני רוצה להכין עוגת סולת ולא יוצא לי. למרות שקניתי סולת, ולמרות שבכל שישי בבוקר אני קונה מיץ תפוזים טרי, איכשהו בסוף אני תמיד מכינה משהו עם שוקולד.
בסוף, מי ששבר את השוקולד של שישי היו המשמשים. 6 משמשים רכים שקניתי שבוע קודם בשוק ומרוב שהתרגשתי שהם בבית ותהיתי מה לעשות איתם, בסוף הם התרככו מדי. קצת כמו אבוקדו.
“זה לא יספיק לי לריבה” מלמלתי לעצמי בדרך לארון עם הסולת, מבינה שיש שילובים שפשוט נועדו לקרות.
למי מכם שטרם טעם עוגות סולת רק אספר שמדובר בעוגה לחה, פירורית, ספוגה במיץ תפוזים ומדיפה ניחוח נהדר של קוקוס. חשוב לאפות אותה בתבנית מרובעת ולחתוך לקוביות ולא בתבנית אינגליש קייק כי היא לא מהעוגות שמחזיקות גובה, בגלל הרכות והפירורים הכיפיים של הסולת שמתנפחים מהנוזלים של המיץ.
בגלל שעונת המשמשים קצרה בטירוף, ולא בטוח שעד שתכינו עוד ישארו משמשים בשווקים, אפשר להמיר אותם גם באפרסקים או נקטרינות רכות ואפשר גם משמשים או אפרסקים משומרים.
הפרי הרך והמעט חמצמץ מאוד מחמיא למתיקות של העוגה אבל כמובן שאפשר להכין אותה גם בלי הפירות והיא עדיין תצא נהדרת. בעיקר אם תגישו אותה לצד כוס תה.
עוגת סולת ומיץ תפוזים עם קוקוס ומשמשים
מצרכים (תבנית מרובעת בגודל 20 על 20):
2 ביצים L (או 3 M)
1/2 כוס סוכר לבן
1/3 כוס שמן רגיל
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1/2 כוס סולת
1/2 כוס קמח לבן
1/2 כוס קוקוס לבן
1 כפית אבקת אפייה
לתוספת הפרי והעיטור:
4-6 משמשים, מגולענים (טריים או משומרים) ואפשר גם אפרסקים
חופן שקדים פרוסים – לא חובה
3 כפות קוקו לבן
לסירופ תפוזים:
1/2 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1/2 כוס מים
2 כפות סוכר לבן
אופן הכנה:
– חותכים את המשמשים לקוביות.
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים את הביצים והסוכר ומקציפים על מהירות גבוהה עד שנוצרת קציפה תפוחה ודי יציבה. זה לוקח בערך 5-7 דקות אז סבלנות. ואם אין מיקסר? מקציפים עם מיקסר חשמלי ידני. ואם אין גם ידני? מקציפים עם מטרפה אבל אז צריך להקציף באינטנסיביות במשך 10 דקות לפחות.
– מוסיפים שמן ומיץ תפוזים ומקציפים עוד 30 שניות.
– מוסיפים סולת, קמח, קוקוס ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שהקמחים נטמעים.
– מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה או משומנת היטב.
– מפזרים מעל קוביות משמשים ושקדים פרוסים. אפשר לפזר גם קצת קוקוס.
– אופים בתנור בחומם מראש ל-180 מעלות במשך 30-40 דקות או עד שהחלק העליון זהוב מאוד וקיסם המוחדר לאמצע העוגה יוצא עם פירורים.
– כשהעוגה יוצאת מהתנור מאפשרים לה לנוח 10 דקות ובזמן הזה מכינים את הסירופ.
– מרתיחים מיץ תפוזים, מים וסוכר על אש בינונית במשך 5-10 דקות עד שהסוכר נמס לגמרי והסירופ רותח.
– שופכים את כל הסירופ על העוגה, לאט לאט עד שהיא תספוג הכל, ומאפשרים לה להתקרר לגמרי בטמפרטורת החדר לפני שמעטרים בקוקוס לבן וחותכים לקוביות.
הערות ושדרוגים
– במקום סוכר לבן אפשר לשים סוכר חום בהיר – דמררה.
– אפשר להפחית קצת בכמות הסוכר של העוגה ל-1/3 אבל לא גרם אחד פחות אחרת היא לא תחזיק (הזוכר גם מייצב ולא רק ממתיק).
– העוגה לא יוצאת מאוד גבוהה וזה בסדר, ככה זה אמור להיות.
– במקום קוקוס בעוגה עצמה אפשר לשים שקדים טחונים דק בכמות זהה.
– חשוב מאוד לאפשר לעוגה להצטנן ולספוג את כל הנוזלים לפני שחותכים אחרת היא לא תהיה יציבה מספיק. ובכל מקרה, היא גם ככה משתבחת יום אחרי.
שלום
האם אפשר להכין את העוגה בלי סולת?
האם אפשר ללא פרי?
לשמור בקרור?
מה זה קוקו לבן? אבקת קקאו לבו?
קוקוס
מתכון מעולה. תודה.קצרה מחמאות.
אחת שנכנסת מיד לרשימה שלי.
נראה לי הכוונה היתה לקוסקוס לבן. ה’ס’ נשמטה…
שלום רב לך, איך אפשר לשמור/להדפיס את המתכון, בלי לרשום אותו?תודה.
אחרי “הערות ושדרוגים ” באמצע מופיע לך “לחץ להדפסה “
במידה ואין מיץ תפוזים טבעי, האם ניתן להשתמש במיץ תפוזים כמו פרימור למשל?!
הכנתי עם נקטר תפוזים של ספרינג.
יצא פשוט טעייים. העוגה האולטימטיבית לצאת הצום.
תודה ! גמר חתימה טובה
ממש ממש שמחה שאהבת! שנה טובה
הכנתי ויצא מושלםםם וטעים
לא הפסקנו לאכול ממנה
האם ניתן להקפיא?
הי. האם אפשר להשתמש במשמש מיובש? תודה.
אם מוותרים על הרוטב- גם יוצא טוב?
ואוווו, הרגע הכנתי ובשניה שהתקרר חתכתי וישר טעמתי, פשוט ואו אהבתי ממש! תודה על מתכון מעולה, בהחלט מאמצת!