עוגת מיץ תפוזים בחושה

Posted on

מצרכים (לתבנית אינגליש קייק ארוכה):
2 ביצים L
120 גרם (1/2 כוס + כף) סוכר
120 מ”ל (1/2 כוס) שמן קנולה או סויה
3/4 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי או של פריגת/פרימור
מיץ מחצי לימון
210 גרם (1 ו-1/2 כוסות) קמח לבן
כפית (1/2 שקית) אבקת אפייה
קליפה מגורדת מתפוז אחד או מ-2 לימונים (על החלק הדק בפומפיה)

לסירופ:
120 מ”ל (1/2 כוס) מיץ תפוזים
2-3 כפיות סוכר
קליפה מגורדת מתפוז או לימון

אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-165 מעלות.
– מניחים בקערה ביצים וסוכר וטורפים היטב באמצעות מטרפה ידנית.
– מוסיפים שמן וטורפים היטב.
– מוסיפים מיץ תפוזים, גרידת תפוז ומיץ לימון וטורפים.
– מוסיפים קמח ואבקת אפייה וטורפים עד שהבלילה אחידה.
– מעבירים לתבנית אינגליש קייק משומנת היטב (עדיף עם נייר אפייה בחלק התחתון שלה) ואופים במשך 40-50 דקות.
– 10 דקות לפני שהעוגה מוכנה מכינים את הסירופ: מרתיחים בסיר קטן מיץ תפוזים, סוכר וגרידת תפוז במשך 10 דקות או עד שהסירופ מצטמצם (חשוב מאוד שהסירופ יצטמצם גם כדי לקבל טעמים עמוקים יותר וגם כדי שהוא לא יהיה נוזלי מדי ויפיל/יציף את העוגה).
– מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור משקים אותה בסירופ (בכללל הסירופ) כולל גרידת התפוז.
– חשוב מאוד להניח לעוגה להצטנן כדי שהיא תספוג את כל הסירופ ורק אחר כך לחתוך אותה.

dsc_4339

הערות, הארות ושדרוגים:
– לטעם יותר דומיננטי של תפוזים אפשר להוסיף לבלילה עוד קליפת תפוז או לימון מגורדת.
– לטעם אקזוטי יותר, אפשר להמיר 3 כפות קמח ב-3 כפות קוקוס.
– רוצים לשדרג את המראה של העוגה? מבשלים בסיר קטן עם חצי כוס סוכר וחצי כוס מים, קליפות תפוזים (מקלפים באמצעות קולפן רגיל) שחותכים לרצועות דקות במשך 15 דקות. מייבשים מעט ומפזרים מעל העוגה.
– ניתן לפזר על העוגה, אחרי הצינון, מעט קוקוס קלוי (קולים במשך 2 דקות על מחבת יבשה).
– במקום סירופ תפוזים ניתן להכין סירופ פסיפלורה עם מיץ פסיפלורה באותה הכמות.

גולשים מכינים

 

  • לשתף זה כיף

29 תגובות

  1. חן says:

    מה נותן נייר האפייה בתבנית? אף פעם לא מצליחה להבין למה נחוץ נייר אפייה?
    תודה

    1. רחלי קרוט says:

      קודם כל, הוא מאפשר חילוץ קל של העוגה, גם כשמשמנים את התבנית לרוב העוגה נדבקת. במקרה של עוגת התפוזים הזאת, זה עוד יותר חשוב כי היא ספוגה בסירופ שמרטיב אותה גם בתחתית, מה שאומר שממש מומלץ שיהיה נייר אפייה למטה שיפריד אותה מהתבנית בלי להדבק בגלל הסירופ ובגלל שהיא רכה.
      כמובן שזה לא חובה, אבל מומלץ לחילוץ נקי ושלם 🙂

      1. Dalia says:

        רחל יקרה כתוב לאפות את העוגה ב165 מעלות, האם זה נכון? כי העוגה לא עולה כלל
        תודה
        דליה

    2. רנה says:

      שלא ידבק לתבנית במקום לשמן מה לא מובן

  2. אודליה says:

    ראיתי שרוב עוגות התפוזים הם בין. 4 ל-5 ביצים.
    בעוגה הזו רק 2 ביצים. לא שזה רע?. אבל אשמח להסבר מה נותן ריבוי ביצים או מיעוט.

    1. רחלי קרוט says:

      רוב עוגות התפוזים דורשות הקצפה של ביצים זמן רב כדי שתהיה בלילה מאוד תפוחה ואז צריך הרבה ביצים יחסית, העוגה שמתקבלת יותר ספוגית. כאן מדובר בעוגה שדומה במרקמה לעוגות שוקולד בחושות, יותר פירוריות ולחות, ולכן אין צורך להקציף את הביצים וגם אין צורך בהרבה מהן.

  3. מירי says:

    הי, תבנית אינגליש קייק ארוכה היא במידות 31*10? תודה

    1. רחלי קרוט says:

      בדיוק 🙂

  4. Duli says:

    תודה רבה על המתכון. יש לי שאלה. כתוב להכין גרידת תפוזים גם עבור העוגה וגם עבור הסירופץ לא הבנתי מתי משתמשים בגרידה שהכנתי עבור העוגה … היא נותרה בחוץ 🙁

  5. ליאורה says:

    היי אני רוצה לעשות בתבנית עגולה בכמה להכפיל תכמויות?

    1. חביבה says:

      גם אני ממש אשמח לדעת

  6. רותם says:

    סוכר דמררה יזרום פה, נכון? נשארתי בלי סוכר לבן איכשהו

    1. רחלי קרוט says:

      המממ פחות 🙂

    2. יעל says:

      האם אפשר להכין את העוגה מראש?

  7. מורן says:

    היי. יש לי רק קמח מלא בבית.. יעבוד?
    תודה:)

  8. איילה says:

    תקשיבי יצא ממש טוב אחת העוגות תפוזים היותר טעימות שיצא לי לאכול..
    נתקעתי בלי מספיק סוכר לבן אז השלמתי עם דמררה ויצא ממש טעים בכל זאת.

  9. ענבל says:

    היי, האם אפשר להקפיא את העוגה? תודה

    1. רחלי קרוט says:

      כן. בשקית אטומה ולהפשיר בטמפרטורת החדר.

  10. אלינור says:

    הכנתי את העוגה והיא מעולה. האם אפשר להכפיל כמויות בשביל שייצאו לי 2 עוגות אינגליש קייק?

  11. הדס says:

    היי, אפשר להחליף לקמח כוסמין ולשמן ענבים?

  12. קטיה says:

    היי תודה על כל המתכונים המעולים! אפשר להחליף לקמח כוסמין מלא? תודה!

  13. איתן says:

    תודה על המתכון. האם במקום שימוש במטרפה ידנית – אפשר להשתמש במיקסר? אם כן – בעזרת איזה חלק של המיקסר? באיזה מהירות? וכיצד צריכה התערובת להיראות/להרגיש כשהיא מוכנה? תודה.

  14. קרן says:

    היי,
    תודה על המתכון.
    לי העוגה יצאה קצת תפלה. חשבתי שאולי צמצמתי את הסירופ יותר מדיי והוא לא נספג?
    ולצערי העוגה יצאה דחוסה, אולי עירבבתי את הקמח יותר מדיי.
    בכל מקרה, תודה רבה 🙂

  15. חביבה says:

    גם אני ממש אשמח לדעת

  16. דבי says:

    היי,
    מתכון מעולה הכנתי בעבר בתבנית אינגליש קייק.
    תוכלי להגיד לי כמויות לתבנית קולגלהוף?
    תודה רבה יום מעולה 🥰

  17. שרון says:

    הכנתי את העוגה. שימו לב שהיא לא עוגת תפוזים אוורירית אלא ממש דחוסה, שזה לא מה שתכננתי, אבל יצא מעניין. הסירופ תפוז/לימון מעל יצא ממש חמוץ- צריך יותר סוכר.

    1. איתמר says:

      נכון ונכון.. עדיין טעימה מאד..

  18. טל says:

    יצאה טעימה מאוד רכה ועסיסית
    הכפלתי כמויות ויצאו לי 3 תבניות אינגליש חד”פ

  19. מאיה says:

    אם יש לי רק ביצים M צריך לשים יותר ביצים?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend