כשהייתי בת 9 נולד אחי הקטן. יכולתי לכתוב ארוכות על ענייני אחים, על כמה פרגון ו/או קנאה נגזרים לא מעט ממיקום האחים בתוך המשפחה וכמה מוזר זה להיות הנסיכה של הבית ואז לגלות ביום בהיר שיש בבית עוד 2, לא פחות נסיכים ממך, שדורשים גם הם את תשומת הלב. אבל היי, למי יש זמן לקרוא עכשיו טריליון מילים. אז אקצר.
כשאחי הקטן יובל נולד, נתנו לי ולגלעד (אחי האמצעי – שאני תמיד קוראת לו אחי הגדול) לבחור לו את השם. זאת הייתה הדרך של ההורים להפוך אותנו לחלק מהחוויה ולגרום לנו להקשר כבר מהרגע הראשון.
וזה עבד. לא כי בחרתי את השם (נדמה לי שבחרו שם שלא אני רציתי אבל לכי תזכרי), זה עבד כי בגיל 9 כבר הייתי מספיק בוגרת מצד אחד להבין את הסיטואציה ולהנות ממנה ומצד שני מספיק ילדה כדי להשתובב איתו. וגם הייתי מספיק אחראית כדי שאמא שלי תסמוך עלי שאטפל בו כמו שצריך.
יש לא מעט תמונות באלבומים המשפחתיים שלנו שבהם אני מאכילה אותו בסלון. יש לא מעט זכרונות שלי שבהם אני מטפסת עם עגלה את העלייה של גינת הרפתקאות בבת-ים (ככה קראו לה) כדי להחזיר אותו מהגן. ויש המון חוויות שנחקקו וקשורות בימים שלנו כילדים.
אבל האמת היא, שרוב החוויות שצברנו התחילו דווקא בשנים האחרונות, שנים בהן הבנו כמה אנחנו דומים. כמה אהבה ענקית יש לנו לבעלי חיים, כמה רגישות קיבלנו מאבא וחוש אמנותי מאמא, כמה אנחנו אוהבים את אותו האוכל ומעריכים את אותם האנשים בגלל אותן תכונות אופי.
אפילו את אותה קבוצת כדורגל אנחנו אוהבים. ולא, זה הכי לא ברור מאליו. אחי האמצעי, וגם אבא שלי, אוהדים בכלל את הקבצה הצהובה של תל אביב בעוד אנחנו מבלים שבתות בבלומפילד (טוב, זאת לא ממש תקופה טובה לכתוב על הפועל, אבל תזרמו ואל תזרו לי מלח על הפצעים).
בקיצור, כשחילקו את הגנים עמדנו כנראה בדיוק באותו התור.
העוגה שאתם רואים כאן הוכנה ליום ההולדת שלו והיא מסמלת יותר מהכל את מי ומה שהוא. את הילדותיות והתמימות שכל כך מאפיינים אותו ומצד שני את הבגרות והייחודיות. והיא מסמלת אותו גם בגלל הכוכב, שם שנדבק אליו אצלנו בבית בגלל העלמויות, איטיות וסבלנות שיש רק לנזירים בהודו, ובכלל, בגלל מי שהוא.
אז כוכב, מאחלת לך המון מזל טוב. שתלמד לנתב את כל המחשבות, הרגישות, החכמה והשובבות שלך למקומות הנכונים. שתצליח לעמוד רגע אחד במקום, אבל מיד תזוז ממנו. שתדע לשחרר את מה שקורה בראש כדי לתת לעצמך שקט אמיתי, גם אם זה רק לכמה ימים או שעות, ושתהיה מאושר, לא משנה מה תעשה, איך תעשה ועם מי.
עוגת כוכב – העוגה של יובל
- המתכון לעוגת שוקולד מבוסס על זה של נטלי לוין (עוגיו.נט) מתוך הספר המתוק עם שינויים.
מצרכים לעוגת שוקולד (תבנית אחת בגודל 22 ושנייה בגודל 10):
4 ביצים
300 גרם (1 ו-1/2 כוסות) סוכר לבן
250 מ”ל (1 ו-1/4 כוסות) שמן צמחי – קנולה/סויה/חמניות
250 מ”ל (1 מיכל) שמנת מתוקה 38%
200 מ”ל (1 גביע) שמנת חמוצה
120 מ”ל (1/2 כוס) מים או חלב
100 גרם (1/2 כוס) קקאו איכותי
280 גרם (2 כוסות) קמח תופח
100 גרם (חפיסה) שוקולד שיש לכם בבית – הסבר בהערות
לקרם חמאה ושוקולד (ישאר לכם עודפים – הסבר בהערות):
200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר (לא נמסה, רכה)
3 כוסות אבקת סוכר (בבקשה לא פחות מזה, זה אחרי שהורדתי לא מעט)
3-4 כפות גדושות קקאו איכותי (4 לגרסה יותר כהה ושוקולדית)
4 כפות חלב או שמנת מתוקה
לגאנש שוקולד מבריק:
150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
125 מ”ל (1/2 מיכל) שמנת מתוקה 38%
2 כפות מייפל או דבש או סירופ תירס (עדיפות לסירופ תירס אם יש בבית)
קישוטים, ואיך להכין כדורי שוקולד משאריות הקרם, בהערות למטה.
אופן הכנה:
– מכינים את העוגה: בקערה גדולה מניחים ביצים, סוכר, שמן, שמנת מתוקה, שמנת חמוצה ומים או חלב. טורפים היטב.
– מוסיפים קמח וקקאו וטורפים עד שנוצרת בלילה אחידה.
– קוצצים את השוקולד לקוביות קטנות ומוסיפים לבלילת העוגה. מערבבים בעדינות.
– מעבירים את הבלילה ל-2 תבניות משומנות היטב. 2/3 מהבלילה לתבנית הגדולה (22 ס”מ) ו-1/3 מהבלילה לתבנית הקטנה (10 ס”מ).
– אופים בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות במשך 45 דקות או עד שהעוגה יציבה וקיסם המוחדר לתוך העוגה יוצא עם פירורים לחים. מומלץ לבדוק כבר אחרי 30 דקות אם העוגה הקטנה כבר מוכנה ולהוציא אותה ברגע שהיא מוכנה. מצננים היטב בטמפרטורת החדר או במקרר.
– מכינים קרם חמאה-שוקולד: בקערת מיקסר שמים את החמאה, אבקת הסוכר והקקאו ומקציפים על מהירות איטית. לאחר דקה מוסיפים את החלב וממשיכים להקציף במשך 3-4 דקות עד שהקרם נעשה תפוח ואוורירי. אם הקרם נדבק לדפנות עוצרים את פעולת המיקסר ובעזרת לקקן מורידים את הקרם לתחתית הקערה.
– חותכים את החלק העליון של 2 העוגות כדי ליצור משטח ישר לגמרי. את השאריות של העוגה שומרים בשקית (איתם מכינים את כדורי השוקולד).
– בעזרת סכין/שפכטל קטן מדורג מורחים את הקרם על 2 העוגות (הקטנה והגדולה). מעבירים למקרר להתייצבות – כל אחת בנפרד, הן עדיין לא אחת על השנייה. בערך שעה ואפשר כמובן גם יותר. בבקשה לא לדלג על השלב הזה כי חשוב לזלף את הגאנש על העוגה כשהיא קרה (הסבר בהערות). את שארית הקרם שומרים בצד.
– מכינים גנאש: בקערה קטנה מניחים שוקולד ושמנת מתוקה. ממיסים במיקרו, בפולסים של 30 שניות, עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מוסיפים מייפל/סירופ תירס/דבש ומערבבים היטב.
– מצפים את העוגה הגדולה, קודם את החלק העליון ואז בעזרת כפית מתחילים להוריד שבילי שוקולד לצדדים.
– מניחים על העוגה הגדולה את העוגה הקטנה, באמצע, ומצפים את העוגה הקטנה למעלה בגאנש נותר. חוזרים שוב על פעולת טפטופי השוקולד לצדדים עם כפית. מעבירים למקרר לכמה דקות רק עד שהגאנש יצטנן מעט ועוברים לשלב הקישוט. את שארית הגאנש שומרים בצד.
– מקשטים בחטיפי שוקולד, סוכריות, נשיקות צבעוניות, עדשי שוקולד ועוד כיד הדמיון.
כדורי שוקולד מכל מה שנשאר
– מערבבים בקערה את פירורי העוגה שחתכתם כדי ליישר אותה. מוסיפים גנאש שוקולד וקרם חמאה-שוקולד שנשארו לכם. ועכשיו בודקים, אם התערובת רכה מדי (קחו בחשבון שהיא תתמצק מאוד במקרר כי יש בפנים גם שוקולד מומס וגם חמאה – שניהם מתקשים כשהם קרים). המרקם צריך להיות כמו של כדורי שוקולד רגילים שאתם מכינים. אם נראה לכם שהתערובת רכה אפשר להוסיף עוגיות אוראו טחונות גס או פתי בר טחון גס. מעבירים למקרר ולאחר מכן יוצרים כדורים ומגלגלים בסוכריות צבעוניות או קוקוס.
הערות חשובות
– שוקולד בתוך העוגה: אפשר להשתמש בכל שוקולד שיש לכם (גם לכם יש שאריות שוקולד על דלת המקרר? קצת קוביות שוקולד מריר, קצת שוקולד חלב. אז זה הזמן להשתמש בהם. לי למשל היה שוקולד ממולא בבראוניז שקניתי מזמן ב-5 שקלים בקופיקס. ובכל מקרה, אם אין שאריות בבית משתמשים פשוט בכל שוקולד שאוהבים ופשוט קוצצים דק יחסית.
– קרם חמאה-שוקולד: ישאר לכם די הרבה קרם אז אל תבהלו מהכמות של החמאה והסוכר. חייבים להכין יותר כדי שיהיה קל לצפות (לא נוח לצפות עם סכין שיש עליה מעט ציפוי) וגם כי הקרם הזה נשמר מעולה גם ככה במקרר לשימושים אחרים. למשל: להוסיף אותו לפירורי עוגה ולגנאש שנשאר ולהכין כדורי שוקולד לקישוט. למעלה יש לכם הסבר מפורט איך לעשות את זה.
– קישוטים: אני אוהבת לשים בחלק העליון ערימה של ממתקים ואז לרדת לאט לאט למטה כאילו יש מפל של קישוטים שנופל מהחלק העליון. אבל זה כמובן לשיקולכם. מה לא מומלץ? לא פירות עם גרעין (כמו דובדבנים), לא קוביות שוקולד קשות כמו שוקולד פרה, לא סוכריות עם עטיפה. תחשוב על זה שמי שלוקח פרוסה רוצה לאכול את העוגה ולא להתעסק אם יש או אין שם גרעין או עטיפה מנייר.
– ממש ממש חשוב שהעוגה, שכבר ציפיתם בקרם חמאה, תהיה קרה לפני הזילוף של הגאנש. זה מה שיוצר שבילי שוקולד בצדדים שנעצרים באמצע – הקור של העוגה עוצר את השוקולד שמטפטף. זה גם יבטיח לכם שהגאנש לא יקח איתו למטה גם את הציפוי כי הציפוי בשלב הזה כבר יציב.
– אם צריך, אפשר לצפות את העוגה פעמיים אבל חשוב לקרר בין ציפוי אחד לשני.
– מעדיפים להכין כדורי שוקולד אחרים? הנה כמה מתכונים מעולים לכדורי שוקולד.
היי. האם מצפים גם את דפנות העוגה בקרם חמאה? תודה;)
הי רחלי נראה מהמם…
צריך לתקן במתכון את החלוקה בין העוגות, 3/4 ו-1/4 או 2/3 ו-1/3…
🙂
צודקת לגמרי 🙂 תודה על ההערה. כבר אמרתי שמתמטיקה זה לא הצד החזק שלי?
היי תיקנת בסוף? חח
האם להחליף את השמנת החמוצה בגבינה לבנה?
היי, בדיוק מכינה הפתעה לגן למסיבת סיום מחר? אחרי שאני מצפה בשכבת החמאה אפשר לשמור במקרר ללילה ולצפות למחרת בגנאש?
בטח
היי
הסיפור האישי ששיתפת אותנו בו מאד מרגש ומקסים……מאחלת לך ולבני משפחתך המון אושר בריאות אהבה ושמחת חיים……
עוגה מקסימה אכין אותה לבני היקר כשיחזור מחו”ל לביקור
תודה ובהצלחה
ממש תודה, שמחה לשמוע שגם קוראים את המילים ולא רק את המתכון 🙂
ואם יוצא לך להכין אשמח לשמוע איך יצא.
היי רחלי,1.לגבי הקרם חמאה האם לצפות איתו את העוגות רק בחלק העליון או לתת לזה להשפך או למרוח גם בצדדים מסביב לעוגה?
2. לגבי הגנאש,האם עם כפית להוריד מעט מהגנאש שעל העוגה כלפיי מטה או לקחת מקערת הגנאש ולטפטף לצדדים?
היי נראה מקסים! מדוע צריך כל כך הרבה סוכר בקרם חמאה? לא מתוק בטירוף? מה יקרה אם אפחית?
לא מתוק בצורה מוגזמת וצריך יחסית מעט קרם לציפוי אם מורחים דק. הוא חשוב כי הוא מייצב את הקרם אחרת החמאה לא תחזיק ותימס די מהר בחוץ
הי, האם אפשר להשאיר את העוגה עם ציפוי השוקולד כל הלילה במקרר, ולמחרת להניח עליה את הקישוטים שזה תותים ושוקולדים כמו קליק, וופלים לואקר וכו’. ואכן סיפור מרגש שנהנתי לקרוא.
תודה רבה, סיגל
היי, העוגה נראית מהמם! רציתי לדעת איזה בחלקים מהעוגה מורחים את חמאת השוקולד והאם ניתן לוותר עליה? תודה ?
נראה מעולה!! מתכננת להכין ליום ההולדת של הבת שלי 🙂
שאלה קטנה.. באיזה גובה העוגות אמורות לצאת?
וואו, שאלה טובה, לא מדדתי. אבל בערך 8 ס”מ
אם אני אעשה את החלק העליון ברינג 16 זה נראה לך יצא בסדר??
מחכה לשמוע איך יצא 🙂
אם אני אעשה את החלק העליון ברינג 16 זה נראה לך יצא בסדר?? וגם, האם מספיק לכ20 אנשים?
יצא מעולה. וכן, יספיק.
היי! נראה מהמם, הקרם חמאה יציב מספיק כדי לזלף ממנו? והאם מתאים לשים דף סוכר על הגנאש או שעשיף על הקרם חמאה עצמו? תודה!!
היי,
האם העוגה תעמוד בנסיעה של כשעה וחצי? את הקישוטים אוסיף אחרי ההגעה, השאלה אם לא תהיה בעיה עם הגנאש?
היי! נראה מעולה!
רציתי לברר כמה דברים:
האם אפשר להמיר את החמאה בשמן (חמאה כבדה לי מדיי)
האם אפשר להפחית את כמות הסוכר לחצי כוס למשל?
אפשר לוותר בכלל על הסירופ/דבש בגנאש שוקולד?
תודה רבה רבה!
אפשר להפחית לכוס, קחי בחשבון שיש כאן הרבה עוגה 🙂
אין בעיה להשמיט את הסירופ/דבש.
לגבי הקרם חמאה, לצערי אין אפשרות להמיר לשמן כי צריך משהו שמתייצב בקירור.
אפשרי להחליף את השמנת חמוצה בגיל? זה ישפיע על הטעם?
אפשרי להחליף את השמנת מתוקה בגאנש שוקולד במשהו אחר? כדי שהעוגה תהיה יותר קלילה?
תודה:)
אפשר להחליף בגיל.
את השמנת המתוקה אפשר להחליף בקרם קוקוס. הוא צריך לצאת עשיר וסמיך כדי שיוכל לכסות את העוגה ולהתייצב בנזילה
היי, יש לי שאלה בקשר לגדלי התבניות- אני לא מצליחה להשיג באף מקום תבנית 10 ס”מ, רק רינג 8 ס”מ, ותבנית בקוטר 21.5 ס”מ.
את חושבת שזה יעבוד מבחינת המידות מבלי להכפיל או להוריד כמויות?
יעבוד נהדר
שלום רחלי… אפשר להגדיל את העוגה ליותר אנשים? היא קטנה מידי
אני צריך את זה למחר מקווה שתספיקי לענות יש לי תבניות בקטרים של 28,26,24,22,20 תודה רבה לך רחלי חג שמח
העוגה מספיקה להמון אנשים, באמת, זה רק נראה קטן. קח בחשבון שהיא ממש גבוהה אז צריך פרוסות דקות. בכל מקרה, אתה יכול להוסיף 50% למצרכים ואז להכין בתבנית 24 ומעל תבנית 20
תודה רבה רחלי
3 כוסות אבקת סוכר? כמה יוצא בגרמים?
אם העוגה הייתה 45 דק ומבחוץ נראית מוכנה לחלוטין וקצת רוטטת כשהיא חמה? זה הגיוני?
עשיתי הכל לפני המתכון..
העוגה נאפתה מסביב ובאמצע נשארה רוטטת מלאת שוקולד
הכנסתי לתנור לעוד עשר דקות השוקולד באמצע לא מתייצב
הכנסתי למקרר ואני די חסר אונים עם העוגה הזו
היי , העוגה יפיפיה, אני רוצה להכין את העוגה למסיבת יום הולדת בערך 35 ילדים… יכול להספיק? ובנוסף האם העוגה יכולה להחזיק שעתיים בחוץ בצהריי יום בחודש אוקטובר? או שאני לוקחת פה סיכון… תודה מראש
המממ יכולה להספיק אם תחתכי קטן יחסית. אם מדובר בילדים נראה לי שיהיה בסדר.
יכולה להחזיק
גם לי זה קרה בכל המתכונים של העוגות בסיס פה של האתר, לא ברור!
תודה ענקית!!!!!
יצא לי מדהים
פשוט סוף 🙂
איך עדיף לשמור את העוגה, בהקפאה או קירור?
תודה
איזה כיף לשמוע! שומרים בקירור אבל אוכלים כשזה קצת מתחמם בטמפרטורת החדר ומתרכך בחזרה. יכול להחזיק בחוץ גם כמה שעות טובות ואפילו לילה. לא יקרה לה כלום
הכנתי מלא מהאתר – רוגלך שהיו להיט, הקציצות עם הפטריות שהיו מעולות לחימום בעבודה (ממש קשה להכין אוכל שיעבור חימום וישאר טעים ), השעועית בראש השנה בקיצור הכל טעים וכייפי להכנה !
גם זו נראת מעולה ואני מתכננת להכין לבן שלי ליומולדת, רק איפה משיגים תבנית 10 ? זו קפיצית או רינג ?
תודה !
האם מצפים גם את דפנות העוגה בקרם חמאה? תודה;)
כן 🙂
אפשר במקום הגנאש להזליף קצפת? היא לא תחליק בגלל הקרם חמאה?
היי, ניסית?
הי
תודה על המתכון
שאלה
אני רוצה לשים קמח רגיל ולהוסיף אבקת אפיה
כמה כפיות אבקת אפיה על 2 כוסות קמח .
היי רחלי 🙂
אם יש לי תבנית 12 ותבנית 24, אני יכולה להשתמש בהן? האם יש להגדיל כמויות ואם כן כמה להגדיל ? תודה רבה !
היי רחלי,
אני רוצה להכין את עוגה, אבל אין לי רינג 10 אלא 16 האם זה בסדר או שזה ייצא נמוך?
ובנוסף שאני רוצה להכין אותה ברינג 24 האם הכמות שיש כאן מספיקה או שהיא תצא נמוכה?
זה גם הגדלים שיש לי. איך יצא לך?
תודה זה נראה נפלא..
האם עוגה מסוג זה יציבה להחזיק שתי קומות? למיטב הבנתי תמיד חשבתי שצריך עוגות מוקצפות של ביצים
היי,
העוגה נראית נהדר.
האם ניתן להכין את העוגה הגדולה בתבנית 26? ואם כן באיזו תבנית את ממליצה להשתמש לעוגה הקטנה יותר?
תודה
היי, יש אופציה להכין את העוגה פרווה?
הי רחלי,
הכנתי את העוגה בשבת ליומולדת שנה של הבן שלי והיא יצאה מעולה! כולם התעלפו עליה והיא גם לא מאד מתוקה כפי שחששתי שתהיה.
כבר בא לי להכין אותה שוב!
המון תודה 🙂
היי רחלי,
יש לי רינג 22 ורינג 8
האם רינג 8 לא קטן מדי? או שיצא בסדר?
תודה!
ושאלה נוספת….
יש אפשרות להכין הכל ערב לפני יום ההגשה כולל הקישוטים ולשמור במקרר?
היי רחלי,
אני במהלך הכנת העוגה ומתלבטת (לגמרי מזכרת לשאול מאוחר מדי), צריכה אותה למחר. האם אפשר לקשט היום (כולל הגנאש והכל או עדיף מחר?
אפשר להכין הכל היום, אין בעיה
תודה על התגובה המהירה! 🙂
היי רחלי!
האם ניתן להכין את הקרם חמאה ללא מיקסר?
תודה!
הי רחלי
האם אפשר להכין את העוגה ביום חמישי ולהגיש בשבת בצהריים? ודבר נוסף איך עוטפים אותה במקרר שלא תתיבש? קניתי מכסה הכי גבוהה בחנות וזה עדין לא מספיק אם נייר אלומניום איכשהוא לאלתר?
היי רחלי, הכנתי את העוגה ליומולדת במשפחה ויצא מהמם וטעים!!!! תודה רבה (:
אני רוצה להכין אותה שוב אבל הפעם רק קומה אחת (רינג של 22). בכמה לצמצם את הכמויות?
תודה,
היי רחלי 🙂 הבת שלי חוגגת שנה מחר, הכנתי לה את העוגה , עכשיו כשהיא במקרר שמתי לב שלא שמתי מים במתכון של הכנת העוגה. עד כמה זה קריטי?
היי
אני רוצה להכין את העוגה למסיבת יום הולדת ואני צריכה שהיא תהיה גדולה יותר..
האם ניתן להכין את העוגה הגדולה בתבנית 26? ואם כן באיזו תבנית את ממליצה להשתמש לעוגה הקטנה יותר?
תודה רבה
אירית
קודם כל, למרות שהיא נראת קטנה היא מספיקה להרבה אנשים כי חותכים פרוסות דקות יחסית בגלל שהיא עשירה 🙂 בכל מקרה, אם את רוצה להגדיל הייתי מכינה ב-26 ואז את העוגה הקטנה ב-22.
היי רחלי,
האם אפשר להחליף את ציפוי העוגה בקצפת עם אינסטנט או בשמנת מתוקה עם מסקרפונה?
היי רחלי,
תודה על המתכון!!! זה נראה מעולה בתמונה, אני ממש מקווה להצליח להכין את זה ליומלדת של הבן שלי.
כמה שאלות: חייב לצפות את העוגה בקרם שוקולד חמאה? אי אפשר לדלג על השלב הזה ופשוט לקשט בגאנש כמו העוגות הישנות שאנחנו מכירות?
שאלה שניה יש לי רינג 24 ורינג 16, זה יכול להתאים? בכמה אני צריכה להגדיל את הכמויות?
ניסיון כוזב של עוגת שוקולד אחרונה שהכנתי לפי מתכון של עוגינט ממש ממש יצאה לי נמוכה ורטובה בפנים (כמו מעין שקע באמצע העוגה) האם את יודעת למה ומה אפשר לעשות כדי למנוע את זה?
תודה רבה!
הי רחלי
אני רוצה להכין רק שכבה אחת בקוטר 26. מהן הכמויות הנדרשות?
תודה רבה
אנה
היי רחלי,
האם הציפוי בקרם שוקולד חמאה הכרחי?
ניתן לוותר עליו ולצפות רק בגנאש השוקולד?
תודה!
אפשר רק גאנש
שלום רחלי איך את מחשבת כמות של השמן עם עשיתי כמות של חצי?
הי רחלי,
אפשר להמיר את המתכון לעוגת וניל (טארט וקרם)? אם כן, איך?
היי רחלי
העוגה נראת מדהים.
רציתי לדעת כמה גרם אבקת סוכר צריך לקרם חמאה?
היי
נראה עוגה מדהימה אבל אני לא רואה איפה כתוב ההוראות הכנה
איפה כתוב אופן ההכנה?
היי ,
יש איזשהיא אפשרות לעשות את העוגה פרווה?
אשמח גם לגרסה פרווה… במקום קרם חמאה אפשר לצפות בקרם שמנת צמחית, לקרר ואז לגלגל בסוכריות?
מתכון מעולה! הכפלתי כמויות ועשיתי את העוגות בתבניות בגודל 26 ו- 22.
שלום רחלי. האם אפשר להכין גנאש שוקולד לבן במקום מריר?
היי אפשרי להכין שוקולד לבן?
סיפור מקסים ונראה מעולה. הכנה בחמישי והגשה בשבת – יפגע בטעם?
תודה
הי, האם אפשר להשאיר את העוגה עם ציפוי השוקולד כל הלילה במקרר, ולמחרת להניח עליה את הקישוטים שזה תותים ושוקולדים כמו קליק, וופלים לואקר וכו’. ואכן סיפור מרגש שנהנתי לקרוא.
תודה רבה, סיגל
אשמח גם לקבל תשובה
תודה רבה על סיפורים מעניינים ותכונים מעלפים. רוצה להכין את העוגה ליומהולדת בפסח, וצריכה שתהיה כשרה. יש לך המלצה באיזה קמח להשתמש? תודה
תודה רבה! נראית עוגה מעולה. האם אפשר להפוך לפרווה באיזה שהיא צורה?
האם אפשר להכניס את העוגה המוכנה (כולל הציפוי וכולל כל השוקולדים המיוחדים מעל) למקרר בסיום? כמה זמן זה יחזיק? יום? י
שלום כמה זה 3 כוסות א סוכר בגרם?
העוגה יצאה מושלמת!! הכנתי אותה ליום ההולדת של הבן שלי וכולם ממש התלהבו 😊 השארתי אותה בתנור קצת יותר זמן ממה שכתוב באזור השעה ורבע.
היי כתבת במתכון שמנת מתוקה 38%
אבל יש רק שמנת 38% (לא כתוב מתוקה) או שמנת מתוקה 32%…למה הכוונה במתכון הנוכחי?
שמנת להקצפה 38% קוראת לה מתוקה מהרגל 🙂
ניתן להמיר את השוקולד בשוקולד לבן ולוותר על הקקאו לקבלת עוגה בהירה…
היי רחלי יקרה
תבנית 24 ו10 יהיה בסדר?
תודה!
כן
היי, במידה והתבקע לי החלק העליון של העוגה הקטנה.. האם להכין עוגה חדשה או שאפשר לצפות אותה בשוקולד? מה את מציעה?
היי!
המתכון נראה מדהים!! מחכה כבר להכין אותו ליומולדת של הבן שלי:)
רק תוהה האם 2 עוגות שוקולד זה לא חנק מידי? מה שובר את זה?
אפשר להוסיף איזה קרם באמצע או שכל הגנאש והקרם חמאה מספיק מרככים אותה?
היי רחלי (:
אם יש לי רק תבנית 26 ואני רוצה להכין 2 עוגות ואז לחתוך אותן לקטן יותר.. כמה חומרים אצטרך? אני צריכה להכפיל?
היי רחלי,
כמה שאלות:
1. לגבי קרם חמאה- לכמה אני יכולה להפחית באבקת סוכר ? נראה לי מתוק בטירוף. או שאולי להכין חצי מהמתכון של הקרם ?
2. לגבי הגנאש, אפשר לוותר על המייפל/דבש?
3. יש לי תבנית של 20 ורינג מתכוונן (שאכוון ל-8-10). אפשר לאפות ברינג עצמו בתנור? ואז מתחת שמים נייר אפיה?
מקווה למענה בהקדם תודה רבה:))
היי
האם אפשר להחליף את קרם החמאה בקצפת יציבה מסוג ריץ’ / שמנת מתוקה?
הי רחלי, האם אפשר לצפות בקצפת במקום בקרם חמאה?
ושאלה נוספת, את חושבת שאצליח להגיע לעוגה יציבה אם אחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן?
היי רחלי, האם יש אפשרות להחליף את הביצים במתכון הזה בתחליף אחר? במה?
היי רחלי, אין לי רינג של 10 אז אני רוצה להכין את העוגה בשתי תבניות של 24 (ואז לחתוך אחת מהן לגודל הרצוי שתהיה העליונה), בכמה אני צריכה להגדיל את הכמויות? המון תודה
האם אפשר להשתמש בקמח ללא גלוטן באותה הכמות?
כמה הערות:
העוגה עצמה ממש טעימה ומוצלחת, זמן אפיה לקח לי הרבה יותר.
ממליצה להוסיף את השוקולד הקצוץ *אחרי* שמכניסים את הבלילה לתבנית ולא לפני כי הכל מצטבר בסוף בתחתית
ולגבי הקרם עם האבקת סוכר- לדעתי ממש ממש מאכזב, זה מתוק ברמות חולות…
ממליצה לעשות קרם אחר על בסיס שמנת מתוקה או משהו- או להפחית סוכר למרות שכתוב שלא. יוצא גרגירי, מרגישים את הסוכר וזה מאוד מאכזב
היי נראה נהדר
אני רוצה לנסות להכין עוגה קטנה קודם בתבנית 10
תוכלי להגיד לי בבקשה איך להפחית את הכמויות?
היי, אני באמצע האפיה ורוצה לצפות את העוגה בקצפת חלבית כי אני צריכה שהיא תהיה לבנה.
האם עדיין את ממליצה להכין את ממרח החמאה לציפוי? הקצפת לא תחליק?