כדי להכין עוגת דבש מוצלחת, קצת כמו עוגת גבינה שלא נופלת, צריך לדעת כמה כללים. כי עוגת דבש לא מושלמת זה קצת כמו דובשניות של סופר – קשות ועושות חשק למים.
אבל כשהיא יוצאת רכה ועסיסית, מלאה בניחוח מתוק ומשתבחת עם כל יום שעובר, מבינים שמדובר בעונג של ממש.
אז איך גורמים לה להשאר רכה? לרוב מפרידים את הביצים, מקציפים חלבונים בנפרד ומקפלים עם שאר התערובת. הבעיה היא, שעוגה בחושה לא תגרום לי להוציא מיקסר. שלא תבינו לא נכון, אני מתה על המיקסר שלי, אבל באותה נשימה אני שונאת לעשות כלים ואת הקערה של המיקסר אני הכי שונאת לשטוף.
בקיצור, סליחה עוגות מוקצפות אבל הפעם אתן מחוץ לתחום.
אז בחשתי. הורדתי בכמות הסוכר, ניסיתי כמויות שונות של שמן והגדלתי את כמות הדבש. אבל שום דבר מזה לא עזר במיוחד.
ואז ניסיתי לחשוב על עוגות ממש רכות שאני אוהבת ומה הופך אותן לכאלה ומיד נזכרתי בעוגת בננות. נכון שהיא תמיד רכה ונשמרת מעולה? ברור, כי הבננה גם קרמית, גם מתוקה, גם מוסיפה ניחוח וצבע וגם הופכת את הכל לטעים יותר.
אז הוספתי אותה לעוגה (אל דאגה היא ממש לא מורגשת בטעם אלא בעיקר במרקם ובצבע) והפלא ופלא זה עבד.
ואני יודעת שאתם רוצים לרוץ להכין אבל רגע, כמה כללים חשובים:
– העוגה משתבחת עם כל יום שעובר (לא אחרי חודש כן?) אבל באמת שהיא טובה יותר ביום שאחרי. וזה גם לגמרי בסדר להכין באותו יום, אבל תנסו אותה גם יום אחר כך כשהיא משחררת לחות.
– בבקשה תשתמשו בדבש טוב. כזה שאתם אוהבים לא כזה שהיה הכי זול בסופר. יש היום מיליון סוגים וטעמים.
– סוגיית התה: שימו תה שמתאים לעוגה מבחינת הטעמים. תה רגיל יעבוד נהדר אבל גם תה קינמון ותה תפוחים ותה ג’ינג’ר ולימון.
– מהרגע ששמתם את הקמח על המים חשוב לסיים את ההכנה כמה שיותר מהר ולהכניס לתנור. יש כאן מים רותחים ואבקת אפייה ואתם לא רוצים שהיא תסיים את העבודה שלה עוד לפני הכניסה לתנור.
– אל תאפו יותר מדי. כבר אחרי 30 דקות תציצו על העוגה, אם היא יציבה וקיסם שננעץ באמצע יוצא עם פירורים לחים אפשר להוציא אותה.
– רוצים לשדרג? אפשר להוסיף קמצוץ אבקת ג’ינג’ר (זנגביל), מעט ציפורן – בסביבות 1/4 כפית (מרים אותה פלאים) ו/או גרידת תפוז.
– סוכר חום מוסיף טעם עמוק וקרמלי וגם מכהה את העוגה אז אל תוותרו עליו.
– לעוגה קצת יותר דבשית ומושחתת מזלפים 3-4 כמות דבש על העוגה כשהיא יוצאת מהתנור ומברישים – מומלץ.
– בבקשה בבקשה אל תחתכו את העוגה כשהיא חמה, כל האדים יצאו והיא תתייבש לכם.
זהו, סיימתי לחפור. מאחלת לכם שנה טובה ומתוקה לפחות כמו העוגה הזאת.
עוגת דבש רכה שמשתבחת עם כל יום שעובר
מצרכים:
1 בננה, רכה מאוד
3 ביצים
1/4 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום כהה (לא דמררה, הכהה)
3/4 כוס שמן (קנולה/סויה/חמניות/זית – כן, אפשר גם זית)
1 כוס דבש איכותי
1 כוס תה חזק – כוס מים רותחים + תיון למשך כמה דקות
1 כפית קינמון
2 ו-1/2 כוסות קמח לבן
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
אופן הכנה:
– בקערה גדולה מועכים את הבננה היטב.
– מוסיפים ביצים, סוכר לבן וסוכר חום, וטורפים עם מטרפה ידנית.
– מוסיפים שמן ודבש וטורפים.
– מוסיפים, תוך כדי טריפה כדי שלא תיווצר לכם חביתה (התה רותח) את התה.
– מוסיפים קינמון, קמח ואבקת אפייה וטורפים רק עד שהקמח נטמע בתערובת.
– מעבירים מיד ל-2 תבניות אינגליש קייק משומנות, עד 3/4 גובה ולא יותר, ואופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות (לא יותר גבוה מ-160) במשך 40-50 דקות או עד שהעוגות יציבות וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. אם נשארת לכם קצת בלילה אפשר להעביר למנז’טים של קאפקייקס.
– מוציאים, מכסים במגבת (האדים שישארו בפנים יותירו את העוגה רכה יותר) וממתינים עד שהעוגה תתקרר. מפדרים באבקת סוכר.
הערות ושדרוגים
– רוצים לשדרג? מפזרים מעל העוגה, לפני האפייה, קוביות תפוחים או מניחים פרוסות תפוחים דקות. ואפשר גם אפרסקים, נקטרינות או אגסים.
– אפשר להשתמש גם בסוכר חום בלבד (1/2 כוס).
הי,המתכון נראה נהדר והצילומים אצלך מקסימים! שאלה- אפשר קמח כוסמין מלא במקום הרגיל? תודה (:
תודה רבה רבה. אפשר להמיר חצי.
חג שמח!
תודה תודה !!
להדיוטה כמוני ההסברים שלך מושלמים!
יצא מעולה !!
איזה כיף! <3
אפשר להכין את העוגה במיקסר? חוששת שלא ערבב מספיק מהר
אל דאגה, לא צריך כאן לערבב מהר, ערבוב קצר ממש רק עד שהקמח נטמע (עניין של חצי דקה) וזה יצא מעולה. באמת שאין צורך במיקסר
שלום לך.
אם אני מכינה את העוגה 36-48 שעות לפני האירוע אז מתי לזרות אבקת סוכר?
באותו יום של ההגשה. אם הסוכר קצת נעלם כי העוגה לחה, מפזרים שוב לפני ההגשה. אגב, אפשר להכין לה גם רוטב קרמל סופר טעים (להכין אותו יומיים קודם אפילו) ולחמם מעט במיקרו לפני ההגשה ולהגיש לצד העוגה בקנקן קטן ואז כל אחד ימזוג כמה שהוא אוהב.
הנה הלינק לרוטב קרמל אם תרצי:
https://www.krutit.co.il/%D7%A2%D7%95%D7%92%D7%AA-%D7%93%D7%91%D7%A9-%D7%95%D7%A0%D7%A7%D7%98%D7%A8%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%A2%D7%9D-%D7%A7%D7%A8%D7%9E%D7%9C-%D7%A7%D7%95%D7%A7%D7%95%D7%A1-%D7%A4%D7%A8%D7%95%D7%95%D7%94/
מתכון נפלא, יצא טעים מאוד!
היי רחלי! במה אפשר להמיר את הבננה? מתכוונת להכין את העוגה כמתנת ראש השנה 🙂
לאיזו תבנית מספיקה כמות הבלילה? לאינגליש קייק אחת? האם תבנית עגולה מתאימה?
סליחה… ראיתי עכשיו שכתבת 2 אינגליש קייק… אך האם תבנית עגולה מתאימה?
היי, האם הכמויות מתאימות לתבנית קוגלוהף בקוטר 24 ס”מ?
שנה טובה ומתוקה 🙂
שאלה טובה 🙂 לדעתי יספיק אבל שווה אולי להוסיף עוד 20% למצרכים מקסימום אם ישאר תעבירי למנז’טים קטנים
היי רחלי, האם צריך לשמור את העוגה בקירור לימים הבאים?
תודה רבה!
לא, רק בחוץ סגורה בניילון. במקרר היא תתקשה
היי רחלי, לכמה זמן אפשר לשמור את העוגה?
היי בהרבה מתכונים של עוגת דבש ראיתי ששמים כוס סוכר על אותה כמות ובמתכון שלך זה רבע כוס סוכר, מבחינתי זה טוב כי אני מעדיפה פחות אבל מה הסיבה?
תודה וחג שמח ?
נראה מעולה אבל אין סיכוי שאצל הילדים הבננה תעבור. אפשר להמיר במשהו? תודה ושנה טובה?
בחיי שהיא לא מורגשת. אבל אפשר להמיר ברסק תפוחים או ממרח תמרים אפילו
הי
בכמה ממרח תמרים במקום הבננה? צריך להפחית מהסוכר לטובת העיניין?
אני נורא מתוסכלת מעוגות דבש…הן כל הזמן נופלות לי?
גם עוגות ללא הפרדה והקצפה….
ועוגת דבש שעשויה טוב זה כזה דבר טעיםםםםםם?
אנסה את זאת ומקווה ממש שתצליח סוףסוף..
העוגה הכי טעימה לראש השנה!!!!!! תודה רבה!!!!!!
ממש שמחה שאהבת! חג שמח
אוף…אני ממש לא סובלת בננות,אין מצב בלי זה???
[…] עוגת דבש רכה עוגת רכה קלאסית שמכינים באמת ב-5 דקות עבודה. הכי פשוטה והכי טעימה שיש. […]
היי רחלי! תודה על המתכון הנהדר!
אשמח להתייעצות, העוגה יצאה לי קצת רטובה מדי ועוד הוספתי מלא זמן בתנור כדי שתצא בסדר, יש לך איזה רעיון איפה לא עבדתי נכון למרות שעקבתי אחרי כל התהליך צעד צעד?
היי איך מחלצים את העוגה מהתבנית?
היי, התנור צריך להיות על חום עליון ותחתון או על טורבו?
רחלי , אשמח לדעת במה להמיר את הבננה ובאיזו כמות התחליף.
תודה
שלום רחלי,
עוגה נהדרת קודם כל, אנחנו מתענגים עליה כל פעם מחדש!?
שאלה- הכנו את העוגות אתמול בבוקר ואנחנו רוצים להביא אותן למשפחה מחר בערב.
האם יש טעם להקפיא את העוגה ולהפשירה מחר בצהריים? או שהיא יכולה להישאר בחוץ ולהיאכל בחג עצמו?
תודה מראש וחג שמייח!
שלום רחלי, אני מאוד אוהבת את המתכונים שלך, הכנסתי אותם למטבח וללב ועל כך – תודה רבה לך.
רציתי לשאול אם אפשר בפעם הבאה להשתמש בקמח תופח במתכון הזה?
כנראה לא ערבבתי מספיק טוב והעוגות (בתבניות אינגליש קייק) יצאו בחלק מסוים שלהן נמוכות יותר. ולא בגובה אחיד.
חוץ מזה הן נראות משגע, מחכה לטעום אותן מחר בחג.
שוב תודה וחג שמח.
אני כבר כל כך סומכת עלייך שאני אפילו לא בודקת את המתכונים שלך מראש. הכנתי את העוגה עם התלמידים שלי בגרסה הידנית ועם תוספת של פרוסות תפוחים והיא זכתה להצלחה מסחררת בקרב כל המבוגרים והילדים, מכינה שוב לערב חג. תודה רחלי!!!
היי רחלי המקסימה!
האם אפשר (והאם כדאי..?) להחליף את השמן בחמאה?
תודה רבה ושנה טובה!!!
עדיף שלא 🙂 החמאה מייצבת מדי ותהפוך את העוגה ליותר “קשה”
כתבת במצרכים חצי כפית אבקת סודה לשתייה.
ובשום שלב לא רשום מתי להוסיף אותו לבלילה.
באיזה שלב יש להוסיף אותו?בשלב הקמח?
צודקת. אכן בשלב הקמח. אתקן את זה.
היי, האם אפשר להמיר את הקמח במתכון ובכלל בקמח כוסמין לבן? אני לא משתמשת בחיטה רגיל בכלל . אם לא אז באיזה קמח אחר אפשר ?
תודה
היי רחלי! מה שלומך?
הכנתי את המתכון בשנה שעברה והיה מדהים, השנה רוצה להכין שוב אבל בגרסה של תבנית עגולה..
לאיזה גודל תבנית יתאים לדעתך?
תודה!
הכנתי , יצאה טעימה חוץ מהטעם של הבננה שהייתי מוותרת עליה
העוגה וואו!!
רציתי לדעת כמה זמן היא נשארת טובה והאם צריך לשמור אותה בקירור? תודה ושנה טובה 🙂
האם אפשר להכין כמאפינס?
הי רחלי
מתכון מעורר תיאבון
בכמה רסק תפוחים להמיר את הבננה?
עוגה מעולה וקלה – תודה🙏🏻
היי רחלי, מתי מוסיפים את הסודה לשתייה?