כמעט שנה אחרי האסון של שביעי באוקטובר חזרתי לעוטף עזה. המקום הכל כך אהוב עלי שעד אוקטובר ביקרתי בו לא מעט. כחלק מהביקור שלי במפעל של יד מרדכי, שם מייצרים העובדים הכל כך מסורים, שמעל 90% מהם פונו עד לא מזמן, דבש נפלא ושמן זית, פגשתי את ברק בן ימין.
בן ימין הוא מנהל הייצור והלוגיסטיקה של יד מרדכי, איש מרשים ונעים, שכבר 15 שנה מתגורר בנתיב העשרה עם אשתו איה וארבעת ילדיו, לשם טרם חזר מאז אותו יום טרגי. “מהרגע שהתחילו האזעקות בבוקר הפסיק החשמל באיזור, בקושי הייתה קליטה אז לא ידענו כמעט מה קורה מסביב. מה קורה בבארי, בניר עוז. בכל הקיבוצים מסביב. מבחינתנו חשבנו שהאירוע מתרחש רק בנתיב העשרה”. “כששמענו את היריות קרובות, ובדיעבד התברר שרצחו את השכנים שלנו, הבנו שמדובר באירוע גדול ושיש חדירת מחבלים”.
בן ימין מספר שלקראת שעה 17:00, כשהם מבינים שעוד רגע יהיה חושך מוחלט, הם מחליטים לברוח צפונה כדי לא להשאר בחושך. רק אז, אחרי שהגיעו למקום מבטחים בשעות הערב, הם מבינים את סדרי הגודל של המתקפה וגם מתבשרים שגיסו של בן ימין נרצח.
מאז אותו יום בן ימין, ושאר עובדי המפעל, חזרו לעבוד. לאט לאט, במשמרות קצרות שעם הזמן התארכו, אבל כבר חודש אחרי חלק מהעובדים חזרו. “הייתה בחזרה שלנו לעבוד משהו תרפויטי. פתאום חזרנו להתעסק בדברים נורמליים, אמנם חומריים אבל שגרתיים, ולא רק בהלוויות וריצה משבעה אחת לשנייה”.
כשאני מספרת לו שאני רוצה להכין למחרת עוגת דבש עם פרחי תפוחים עם הדבש המתוק והנהדר שלפני רגע נמזג לבקבוקים, הוא מבקש לומר “החיטה עוד תצמח שוב” ולי לא נותר לי אלא להצטרף אליו – לתקווה הכל כך חשובה הזאת ולאחל לכולנו שנה הרבה יותר טובה.
עוגת דבש ופרחי תפוחים
מצרכים לתבנית 20X30 או תבנית בקוטר 24:
4 ביצים L
1 כוס סוכר לבן
1 כוס שמן
1 כוס תה חזק – כל סוג שאוהבים
1/2 בקבוק (1 כוס) דבש יד מרדכי
500 גרם קמח
1 שקית אבקת אפייה
1 כפית סודה לשתייה
3 תפוחים מכל סוג שאוהבים
אופן הכנה:
– חותכים את התפוחים, בעזרת מנדולינה, לפרוסות דקות. ממלאים בסיר בהרבה מים ומוסיפים 2-3 כפות סוכר. מביאים לרתיחה עדינה ומוסיפים את התפוחים. מבשלים אותם בפנים בערך 15 דקות או עד שהם רכים אבל עדיין שומרים על צורתם. מסננים וחוצים את הפרוסות לחצי.
– בקערה גדולה שמים את הביצים והסוכר וטורפים היטב היטב עד שמתחילות להיות בועות קטנות. בערך 5-10 דקות.
– מוסיפים שמן, תה ודבש וטורפים היטב.
– מוסיפים קמח, אבקת אפייה וסודה לשתייה וטורפים עד שנוצרת בלילה אחידה.
– מעבירים את הבלילה לתבנית, יוצרים פרחים/סלסולים עם חצאי פרוסות התפוחים ומניחים אותם למעלה בצפיפות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך שעה או עד שהחלק העליון זהוב מאוד וקיסם המוחדר למרכז העוגה יוצא עם פירורי לחים.
הערות ושדרוגים
– אפשר להוסיף לבלילת העוגה 3/4 כפית קינמון ו/או 1/2 כפית זנגביל טחון.
– רוצים לשדרג? לאחר שהבלילה מוכן, ולפני הכנסת התפוחים, אפשר להוסיף 1/2 כוס אגוזים קצוצים מכל סוג שאוהבים. מפקאנים ועד שקדים או אגוזי מלך.
– במקום לבשל את התפוחים ולסדר כמו פרחים אפשר לחתוך התפוחים לקוביות קטנות ולערבב בתוך הבלילה (אחרי שהיא מוכנה – לאחר הערבוב עם הקמח).
– המתכון בשיתוף יד מרדכי.
אם כבר טורחים ופורסים ומבשלים את התפוחים, כדאי ליצור שושנים. מניחים 5 חצאי פרוסות בשורה עם מעט חפיפה (כמו רעפים), ומגלגלים בזהירות לגליל. מעמידים על הצד החתוך.
שנה טובה ושכולם יחזרו הביתה.
מלא אופציות וכולן נפלאות.
שנה טובה ושקטה.
אפשר להכין את העוגה יום מראש? והאם שומרים במקרר או בחוץ? תודה
אפילו עדיף יותר קודם.
שומרים בחוץ אבל שתהיה סגורה.
היי רחלי, אין על המתכונים שלך את מהממת.🥰
האם אפשר לעשות את כל התהליך במיקסר?
אם כן, לשמור על מהירות נמוכה או דווקא להקציף את הסוכר והביצים בהתחלה?
תודה!
ושנה טובה ומתוקה עם בשורות טובות לכולם ♥️
יצא מושלם! בדיוק לערב חג, מישהי הביאה עוגה משמו וכולם אמרו ששלי יותר טעים 🥰
הכנתי בדיוק לפי המתכון, והשוליים נאפו מעולה וכבר השחימו כמעט יותר מידי, אבל מרכז העוגה ממש לא נאפה ונשאר כשלולית של בלילה. אולי זה בגלל הנוזלים מהתפוחים. זה היה מאכזב מאוד ומבאס…