אחת העוגות הכי אהובות עלי – שילוב מופלא בין עוגת גבינה קרה ובין עוגת ביסקוויטים חלומית. מסוג העוגות שממש קל להכין בכמה דקות והכי כיף ליישר הישר מהמקרר.
והפעם, בהשראת יום עוגת הגבינה שחל היום, החלטתי גם לפנק את העוגה בשכבת טראפלס שוקולד – כדי שלא יחסר.
ואגב, הגאונות שלה מגיעה לא רק בטעם הנפלא – את העוגיות של מקוויטיס אתם כבר מכירים נכון? הן מושלמות – אלא גם בצורה העגולה שמתאפשרת בזכות הביסקוויטים העגולים (באינסטגרם אצלי תוכלו לראות גם סרטון עם שלבי ההכנה)
ודבר אחרון – שימו לב שאפשר להקפיא אותה ולקבל עוגת גלידה או לשמור במקרר לקבלת עוגת גבינה ביסקוויטים קלאסית.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
עוגת גבינה ביסקוויטים עם טראפלס שוקולד
מצרכים (לעוגה בקוטר 20 ס”מ):
1 ו-1/2 מיכלים (375 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
1 שקית (40 גרם) אינסטנט פודינג וניל
1 גבינה לבנה 5%
1/2 כוס אבקת סוכר
1 חבילה עוגיות מקוויטיס
1 כוס חלב
לעיטור ושכבה עליונה:
100 גרם שוקולד מריר
1/2 מיכל (125 מ”ל) שמנת מתוקה 38%
בייגלה בציפוי שוקולד חלב או לבן או חמאת בוטנים Flips
אופן הכנה:
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים שמנת מתוקה, פודינג ואבקת סוכר ומקציפים עד לקבלת קצפת רכה.
– מוסיפים את הגבינה ומקציפים עוד דקה.
– מרפדים תבנית עגולה או רינג בקוטר 20 בנייר אפייה בתחתית ומצמידים שקף לדפנות התבנית. אם אין לכם שקף, גוזרים רצועה של נייר אפייה בגובה התבנית ומצמידים לדפנות בעזרת מעט תרסיס שמן.
– טובלים את הביסקוויט בחלב ומניחים בשכבה אחידה בתחתית התבנית. בחורים שנוצרים בין העוגיות שמים ביסקוויט שחותכים לגודל החור פחות או יותר. לא קריטי אם יהיה קטן יותר וזה גם בסדר לא למלא את החורים. אני פשוט מחבבת הרבה ביסקוויטים 😊
– מניחים 1/3 מכמות הקרם בשכבה אחידה ושוב חוזרים על שכבת ביסקוויטים טבולים בחלב. מסיימים עם שכבת קרם גבינה.
– מעבירים למקפיא לשעתיים.
– לאחר שעתיים מביאים את השמנת לסף רתיחה ושופכים על השוקולד בקערה. ממתינים 2-3 דקות ומערבבים עד לקבלת גאנש מבריק ואחיד.
– מצננים את הגאנש מעט ושופכים על העוגה הקרה. מיישרים לשכבה אחידה.
– מניחים את הבייגלה בצורת רעפים מעל העוגה, בשוליים מסביב, ומעבירים למקרר.
– שומרים במקרר עד להגשה לקבלת עוגת גבינה ביסקוויטים או שומרים במקפיא לקבלת עוגת גלידה.
הערות ושדרוגים
– אפשר להשתמש גם בגבינה לבנה 9% או גבינת שמנת בטעם טבעי או מסקרפונה. ככל שאחוזי השומן יהיו גבוהים יותר קרם הגבינה יהיה יציב יותר.
– לתבנית בקוטר 22 או 24 פשוט מוסיפים עוד 50% לכל המצרכים.
– במקום שוקולד מריר בציפוי אפשר לשים שוקולד חלב.
– לא רוצים שכבת טראפלס? אפשר לוותר עליה ואפשר גם לגרד מעל שוקולד מריר עם קולפן ירקות.
– המתכון בשיתוף מקוויטיס.
מה כמות הגבינה?
לא הבנתי לגבי הטראפלס,למה הכוונה? האם הכוונה לעוגיות שבין שכבות קרם הגבינה?
לא, היא קוראת טראפלס לגנאש, משום מה
נא לתקן .
לעטר את העוגה ולא לאטר את העוגה
תודה 🙂
היי רחלי, נראה מ ע ו ל ה 😁
הכוונה לשקית שלמה של אינסטנט פודינג? כי משקלה 80 גרם ולא 40
תודה!
מה כמות הגבינהשצריך.? 250 גרם? 500? 750?
נראה שהכוונה ל-250 גרם, קופסה סטנדרטית.
העוגיה אינה נמצאת במרבית הסופרמרקטים
מה החלופה?
הקרם יצא ממש מתוק..זרקתי ועשיתי חדש..
מציעה להפחית מאוד בכמות אבקת סוכר