בשנת 2002 נפצע רותם אנושות בקסבה בשכם, במהלך מבצע “חומת מגן” ובמשך תקופה ארוכה נלחם על חייו ועל הרצון להשתקם ולהקים משפחה. במהלך האשפוז עבר 6 ניתוחי ראש ובמשך 4 שנים לא דיבר ולו מילה אחרי שהאונה השמאלית במוחו, שאחראית על הדיבור, נפגעה.
ימים ספורים לפני שנפצע, חגג את ליל הסדר ונקרא לשוב לבסיס לקראת פעילות מבצעית. רגעים לפני שחזר, הצטלם עם נועה (4) האחיינית שלו, הניח את הכומתה על ראשה ולימד אותה להצדיע.
התמונה הזאת הפכה לאחת מתמונותיו האחרונות לפני שנפצע.
האמת היא, שאחרי שנה שעברה, שבה הכנתי את הבלינצ’ס של בר רהב ז”ל ואת עוגיות הקורנפלקס של יוסי קירמה ז”ל” עברה בראשי מחשבה לא להכין שוב מתכון שכולו זכרון. בפעם הקודמת לקח לי המון זמן להתאושש מהכאב העצום שחדר לי לנשמה אחרי שזכיתי להכיר את משפחתו של בר ואת אלה שאהבו כל כך את יוסי.
ימים ארוכים מצאתי את עצמי חושבת עליהם, בוכה על לכתם, מנסה להבין למה.
אבל אז פגשתי את עדן, שהקימה את מיזם מתכון עם זכרון, ואת הנשים המדהימות שמלוות אותה בפרויקט המרגש הזה שבו מנציחים את מי שאינם בדרך מיוחדת – הכנת מתכונים שאהבו, ונזכרתי כמה חשוב לזכור וכמה למוות שלהם יש משמעות, ויש נוכחות, וכמה חשוב שנזכור אותם.
“עוגיות השושנים היו אהובות על אבי אליעזר ז”ל, סבו של רותם. נהגתי לאפות לו אותם מדי שבוע. מספרת יונה, אמו של רותם.
“רותם גם אהב אותם מאוד מילדותו וכשהתגייס נהגתי להכין לו אותם בכל שבת, כשהיה חוזר הביתה. אחרי שנפצע המשכתי להכין לו אותם לבית לוינשטיין.
במשפחה קראו להן “העוגיות של רותם” ובאזכרה בשנה למותו חילקנו לכל הנוכחים שקית עם העוגיות שרותם כל כך אהב”.
“רותם בני יקירי, החיים השנה היו קשים ביותר, מלאי געגועים וכאב גדול. ימים ולילות אני חושבת עליך, מתגעגעת לקול הצרוד שלך. מתגעגעת לעיניים שלך שזרחו משמחה כשנפגשנו בימי שבת בבוקר. מתגעגעת לפגישות עם הילדים, לראות אותך מאושר כאבא. היה מחמם את הלב לרות אותך משחק עם הילדים ומטפל בהם במסירות ובאהבה.
אני מתגעגעת כל כך לחבק את הגוף החסון שלך, מתגעגעת לשוחח איתך – גם אם לא היה קל להבין למה כוונתך, לא ויתרת והתעקשת לחזור ולחפש דרך על מנת שדבריך יובנו.
רותם לי, אני נושאת איתי יגון וכאב עצום. אני נושאת עימי את דמותך כל דקה וכל שעה. אתה חסר לי כל כך, אוהבת אותך מאוד”.
–
ס”מ רותם לנגר נפטר ב-19.08.2019 – בן 38 במותו.
– הכנתם את העוגיות? תייגו אותי כדי שאשתף ושימו את ההאשטאג #העוגיותשלרותם
עוגיות שושנים של רותם
מצרכים לבצק:
200 גרם חמאה קרה, חתוכה לקוביות קטנות
2 ו-1/2 (350 גרם) כוסות קמח לבן
1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
3 ביצים – מופרדות לחלבונים וחלמונים
1/2 כוס מיץ תפוזים (או חלב או מים)
3/4 כוס סוכר לבן
1 שקית אינסטנט פודינג וניל
אופן הכנה:
– במעבד מזון או מיקסר עם וו גיטרה שמים קוביות חמאה, קמח ואבקת אפייה ומערבלים עד שנוצרים פירורים שמזכירים קוסקוס. חשוב להגיע לפירורים קטנים.
– מוסיפים את החלמונים (הצהוב של הביצים) ומיץ תפוזים ומעבדים ביחד במשך דקה או עד שהבצק מתגבש סביב הוו ונוצר בצק אחיד.
– מחלקים את הבצק ל-2, משטחים מעט ושומרים כל חצי במקרר עטוף היטב.
– בינתיים מכינים את קצף הוניל: בקערת מיקסר (חשוב שתהיה נקייה לגמרי כי חלבונים לא מקציפים אם יש בקערה מעט שומן) מקציפים את החלבונים על מהירות איטית עד לקבלת קצף רך.
– מוסיפים את הסוכר בהדרגה וממשיכים להקציף עד שהקצף יציב ומבריק.
– מוסיפים אינסטנט פודינג ומקציפים עוד דקה רק עד שהוא נטמע בקצף.
– מחממים תנור ל-165 מעלות.
– מרדדים את הבצק, על משטח מקומח, למלבן דק. קחו בחשבון שיש כאן אבקת אפייה והבצק תופח אז השתדלו שהבצק יהיה דק. אם לא יצא לכם ממש מלבן אפשר לחתוך את הקצוות מסביב ליצירת מלבן ואת הבצק להפוך שוב לכדור ושוב לרדד ולמלא.
– מורחים על כל מלבן בצק (יהיו לכם 2. זוכרים? חילקנו את הבצק ל-2) 1/2 מכמות קצף הוניל ומגלגלים לרולדה הדוקה. שימו לב לגלגל מהצד הרחב כלפי פנים.
– בשלב הזה ניתן להעביר את הרולדה למקרר לחצי שעה כדי שיהיה יותר נוח לפרוס או לפרוס ישר (אני פרסתי מיד).
– פורסים את הרולדה לפרוסות בעובי 1-2 ס”מ ומניחים על תבנית עם נייר אפייה. מקפידים להשאיר רווח כי העוגיות תופחות.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 15-20 דקות או עד שהעוגיות מתחילות להזהיב אבל עדיין בהירות.
– מצננים ושומרים בקופסה סגורה.
לא מפסיקה לבכות.. ממש עצוב
המיזם מרגש מאוד. יהי זכרו ברוך
לא מצליחה להפסיק לבכות. תודה על השיתוף ועל כך שזכינו לשמוע על רותם ולזכור אותו.
עצוב כל כך. אלה עוגיות נהדרות ונימוחות בפה. אין לי ספק שבכל ביס אזכור את רותם. יהי זכרו ברוך
רחלי יקרה
פוסט מרגש וסיפור מרגש מאוד.
צביטה בלב.
יישר כח על מיזם כל כך מיוחד.
מירי
התרגשנו והכנו
כל כך עצוב 😥😥💔
תודה על דרך לזכור ולהביא לעשיה וליצירה טעימה. עשיתי עם הבת שלי כשחזרה מבי”ס. מחבר את יום הזכרון והכאב למקום של טעמים וחיבור לחיים. רעיון מקסים!
אין שום סוכר בבצק. זה לא טעות? יצא לי ממש לא מתוק והמתיקות של המילוי לא מפצה על העדר הסוכר בבצק.
הי,
וואו נראה מעולההה!!!
וזה ממש מרגש!!
רק אני מנסה להבין, ביני לבין עצמי עד כמה יועיל עבור רותם היקר שנכין עוגיות לזכרו?….
הכוונה,
הוא עכשיו בגן עדן וזה שנכין עוגיות לזכרו זה אמנם מרגש ומזכיר זכרונות אבל בפועל כדאי לדעתי ביחד עם הכנת העוגיות לומר פרק תהילים לזכות.
אתם לא תאמינו איך הוא יודה לכם!!!
זה הדבר שהכי ייטיב לו!!
בהצלחה!
ותודה על המתכון והזיכרון.
אפשר להמיר את החמאה לשמן / מרגרינה?
כמה סנטימטר הבצק המרודד צריך להיות?
תודה! (הבצק כבר מתקרר לו. איזה כיף)
עשיתי, יצא מדהים, תודה על השיתוף המרגש ועל מתכון
הי! כמה זמן העוגיות נשמרות ? רוצה להכין לפורים כמות גדולה מראש
הכנתי ויצא נהדר, תודה! כן מציעה להוסיף כף או שתיים של סוכר לבצק, למי שמצפה לעוגיה מתוקה כי הבצק נייטרלי.