המרדף שלי אחרי מתכון לעוגיות שוקולד צ’יפס מושלמות ארוך לפחות כמו הזמן שעובר מהרגע שאני נכנסת לשיעור ספורט ועד שהוא מסתיים (נצח).
יש לי ממש שריטה עם העוגיות האלה.
שנים אני מכינה גרסאות שונות ומשונות של העוגיות האלה. עם חמאה שרופה או חמאה מוקרמת. עם סוכר לבן או חום. עם ובלי סודה לשתייה. עם שוקולד צ’יפס או שוקולד קצוץ. מיליון גרסאות שחלקן הצליחו יותר וחלקן קצת פחות.
בכל פעם כשאני מביאה את הנגלה החדשה שהכנתי לעבודה וכולם אומרים שיצא מעולה אני טועמת אותן שוב ותוהה איך זה שאני עדיין לא מספיק מאוהבת ולמה רק אני לא מסופקת מהתוצאה.
ואז הכנתי את אלה. ממש במקרה.
חיפשתי מתכון מהיר, שלא עושה שימוש במיקסר, לעוגיות טעימות בשביל להביא לפגישת עבודה. ידעתי רק דבר אחד – אין לי זמן לרכך חמאה או להקרים אותה ואין הזדמנות שנייה לעוגיות כי עוד שעתיים אני צריכה לצאת לפגישה.
אז מה עושים?
פשוט. מכינים את העוגיות האלה שאני מאוד אוהבת והכנתי לפני שנתיים בסרטון הראשון שהעלתי לרשת.
הן אף פעם לא יצאו מושלמות אבל תמיד ידעתי שהבצק שלהן הכי קרוב למה שחיפשתי – שילוב בין פריכות עדינה בתחתית ומרקם מעט עוגתי באמצע.
כדי לשדרג אותן החלטתי להכיל עליהן 3 כללים חדשים – תוספת של סודה לשתייה, הנחה של כדורי בצק ולא בצק מעוך בתבנית ושימוש בשוקולד קצוץ ולא בשוקולד צ’יפס (הסבר ממש כאן למטה).
כבר בשנייה שהן יצאו מהתנור הרגשתי שהפעם זה זה. המראה המשויש, קוביות השוקולד הגדולות שצצו לצד נקודות קטנות יותר, הגובה של העוגיות שהצליח להותיר את האמצע רך והריח שהתפשט בבית לא הותירו מקום לספק – אני מאוהבת.
אז עכשיו כשנרגעתי אני שולחת גם אתכם להתאהב בעוגיות שוקולד צ’יפס האלה. ולקרוא את 10 הכללים הכי חשובים ליצירת עוגיות מעולות. אל תדלגו על הקריאה כי הטיפים שם יסבירו לכם את ההגיון מאחורי שלבי ההכנה ולמה עושים משהו ככה ולא אחרת.
- הכנתם? אני אשמח לראות ולשתף אצלי בסטורי. אל תשכחו לתייג אותי כדי שאוכל לראות איך יצא לכם.
- אגב, לקבוצת הפייסבוק הכי שווה ביקום כבר הצטרפתם? באמת שמדובר בקהילה הכי מדהימה ומפרגנת שיש.
- אל תפספסו: עשרות מתכונים לעוגיות מעולות.
10 כללים לעוגיות שוקולד צ’יפס מושלמות
1. אין צורך להקרים את החמאה. ההקרמה מייצרת עוגיות תפוחות מדי וגם לעיסות. דווקא הגרסה המהירה יותר שלא עושה שימוש במיקסר טובה יותר בעיני.
2. שילוב של סוכר לבן וחום מייצר 2 דברים. הסוכר הלבן הופך את העוגיות לפריכות ויציבות אחרי הקירור ואילו הסוכר החום מוסיף טעם של קרמל/טופי עדין וגם צבע חום. ניסיתי להגדיל את כמות הסוכר החום על חשבון הלבן והעוגיות יצאו יותר מדי לעיסות/מסטיקיות שאני פחות אוהבת אבל זה כמובן אפשרי למי שאוהב טעם עמוק של קרמל.
3. ממש חשוב להשתמש בוניל איכותי. אם אין לכם כזה פשוט וותרו על הוניל. רק לא תמצית בטעם וניל.
4. חשוב להשתמש בסודה לשתייה שמייצרת את הפריכות העדינה שמתקבלת בתחתית העוגיות.
5. הטיפ הכי חשוב שלי בנוגע לעוגיות שוקולד צ’יפס – חשוב לחתוך את השוקולד מטבלת שוקולד כך שיתקבלו שברי שוקולד בשלל גדלים כשהגדולים בהם יהפכו לתלוליות רכות ומושחתות והקטנים יתנו את הטון והמתיקות לבצק. ואפשר גם מטבעות שוקולד איכותיים.
6. עדשים צבעוניות/אגוזים מוסיפים קראנצ’יות מאוד כיפית בפה אבל ממש לא חובה.
7. ככל שהבצק ישהה במקרר או במקפיא יותר זמן (עד 3 ימים במקרר וכמה חודשים במקפיא) העוגיות תהיינה טובות וטעימות יותר.
8. יש כאן הרבה שוקולד ביחס לבצק וזה סופר קריטי כדי שתצאנה עוגיות טעימות ושוקולדיות.
9. עוד כלל מאוד מאוד חשוב הוא לא למעוך את הבצק לפני האפייה. המעיכה מייצרת עוגייה דקה מדי בלי מספיק נוכחות ובלי החלק הפנימי הרך.
10. אני אוהבת עוגיות מעט פריכות בצדדים ומעט רכות בפנים. כדי לגרום להן לצאת ככה אופים 12 דקות ולא דקה יותר ומאפשרים לעוגיות להצטנן בחוץ עד שהן מתקררות לגמרי ורק אז מעבירים לקופסה סגורה. אפשר גם לאפות 10 דקות ואז הן רכות יותר ומפנקות. פשוט תנו להן כמה דקות להצטנן כי הן רכות כשהן יוצאות מהתנור.
עוגיות שוקולד צי’פס
מצרכים:
200 גרם חמאה או שמן קוקוס לגרסת פרווה
200 גרם (1 כוס) סוכר לבן
50 גרם (1/4 כוס) סוכר חום כהה – לא דמררה
1 ביצה L
1 כפית תמצית וניל איכותית
300 גרם (2 כוסות + כף גדושה) קמח לבן
1 כפית שטוחה סודה לשתייה
250 גרם (2 ו-1/2 טבלאות) שוקולד מריר איכותי
50 גרם (1/2 כוס) עדשים צבעוניות – לא חובה
אופן הכנה:
– בקערה בינונית ממיסים את החמאה רק עד שהיא רכה ולא יותר (שלא תהיה רותחת) ומוסיפים את 2 סוגי הסוכר. טורפים היטב. אם החמאה יצאה רותחת שימו אותה כמה דקות במקרר.
– מוסיפים ביצה ותמצית וניל וטורפים.
– מוסיפים קמח וסודה לשתייה ומערבבים עם כף עץ עד שכל הקמח נעלם.
– קוצצים את השוקולד לקוביות גסות (כל קוביית שוקולד צריכה להחתך בערך ל-4 קוביות) ומוסיפים לבצק ביחד עם העדשים. מערבבים עד שהשוקולד והעדשים מתערבבים היטב בתוך הבצק.
– מעבירים למקרר לחצי שעה או עד 3 ימים. מקפידים לכסות את הקערה כדי שהחלק העליון לא יתייבש.
– מחממים תנור ל-190 מעלות.
– יוצרים כדורים בגודל פינג פונג, ובבקשה לא יותר קטן מזה, ומניחים במרווחים גדולים על תבנית עם נייר אפייה. לא משטחים ולא מועכים, פשוט שמים עיגול בצק יציב. אני אוהבת גם להניח מעל העיגול עוד קוביית שוקולד בשביל החוצפה 🙂
– אם הבצק קשה מדי בגלל שהוא התייצב במקרר אפשר לתת לו להפשיר קצת בחוץ.
– אופים במשך 12 דקות ומוציאים גם אם נראה לכם שהעוגייה עוד רכה. מצננים ומאחסנים בקופסה סגורה (עד שבוע).
– וקבלו טיפ: לפני שאוכלים את העוגיות נסו לשים אותן 10 שניות במיקרו. יוצא וואו!
הערות ושדרוגים
– לגרסה טבעונית משמיטים את הביצה ומוסיפים 1/2 כפית אבקת אפייה.
– במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב או לבן או כל שילוב בינהם העיקר שהכמות תשאר 250 גרם.
– במקום עדשים צבעוניות אפשר להוסיף אגוזי מלך, פקאנים טבעיים, אגוזי לוז או פיסטוקים – קצוצים גס. ואפשר גם חמוציות או צימוקים.
– ניתן להמיר חצי מכמות הקמח בקמח כוסמין.
נשמע מושלם:)
כמה עוגיות יוצאות פלוס מינוס?
תודה רבה!
בין 16-22
הכנתי אתמול. יצאו מ-ע-ו-ל-ו-ת! טיפה קריספיות מבחוץ, רכות מאוד מבפנים. המשפחה אמרה שהן הכי טעימות שאכלו. יצאו לי 25 יח׳
יש! איך שימחת.
אפשר להמיר את החמאה בשמן רגיל, ואם כן בכמה?
האם אפשר במקום חמאה מומסת חמאה חומה? (לקרמל את החמאה) כדי לקבל טעם עמוק יותר? תודה
הי רחלי אין לי סוכר חום.. אפשר לשים רק סוכר לבן?
עוגיות מדהימות ממש! אני העדפתי להפוך אותן לעוגיות חמאה עם אגוזי מלך ויצא הכי טעים שיצא לי לאכול
יאווו את יודעת גם לי קוראים אפרת וכל דבר שאני מכינה יוצא פגז על הגז ואני בת 12
יצאו מושלמות !! אחת אחת … שידרגתי ועשיתי חצי מהן עם מילוי נוטלה וכולם התעלפו. תודה רבה
מה עושים אם אין סודה לשתיה ?
היי האם אפשר להמיר את הקמח לקמח שקדים ולכוסמין? פשוט אסור לי קמח לבן
מניסיוני, שמים אבקת אפיה באותה כמות. העוגיות פחות ישחימו אבל המרקם יהיה דומה.
האם אפשר להחליף את החמאה בנטורינה או מחמאה ?
האם אפשר להקפיא את העוגיות לפני האפיה?
זמן האפיה משתנה אז?
היי, מה כמות השמן שמחליפה את החמאה?
גם אני אשמח לדעת לגבי שמן הקוקוס האם מדובר בכמות זהה לחמאה או ב80% מכמות החמאה
הי ,מה זה אומר להקרים את החמאה ?
סוג של הקצפה שלה עם וו גיטרה (להפוך אותה לקרם תפוח). פה אין צורך לעשות את זה
מבטיחה שניסיתי כל החורף שעבר למצוא מתכון מושלם לעוגיות שוקולד צ’יפס וזה לגמריי המתכון המושלם!!! במיוחד שהוא כל כךך קל!!
הכנתי אותן מליון פעם מאז ותמיד תמיד יוצאות טעימות ומפנקות!! תודה ☺
כל כך שמחה לשמוע! תודה רבה רבה שחזרת לשתף.
היי אפשר לשים מחמאה במקום ח אה כדי לקבל גרסה של פרווה?
וואו!!! יצא פשוט מושלם!!!
רמה גבוהה, אי אפשר להאמין שזה פרווה!
אני מסכימה עם חיים, המלח ממש הכרחי בעוגיות האלו והחוסר בו מורגש. לדעתי מאוד יעזור אם תוסיפי רבע כפית מלח במתכון (אפילו בהערות למטה או שתכתבי אופציונאלי), כי אני מאמינה שהרבה כן יתחברו לזה.
בנוסף, אולי כדאי שתוסיפי שאחרי הקירור הבצק יוצא ממש קשה וכדאי להיעזר בכף או משהו כזה כדי “לחצוב” בבצק, כי אני חשבתי שעשיתי איזו טעות בהתחלה…
חוץ מזה, יצא טעים מאוד! הקשבתי אחד לאחד להוראות ויצא פריך מבחוץ ורך מבפנים, יאמי! אחלה טיפים להכנת עוגיות!
אפשר להוריד מכמות הסוכר ל180 גר בסך הכל? אני רוצה לשלב 3 סוגי שוקולד ואני חושבת שזה ייצא ממש מתוק
אני ממש בשלב החציבה ורציתי לשאול על זה. מבינה שככה זה. אדווח לאחר האפיה…
אחרי שהבצק היה בקירור לילה באמת היה קשה כמו אבן. בנוסף, העוגיות לא השטתחו כל כךבאפיה. זה נורמלי?
אני פשוט מקררת אותן כבר בצורת עיגולים ואז כל מה שצריך הוא להניח את העיגולים על תבנית האפיה ולתנור.
שמתי בטעות אבקת אפיה במקום סודה לשתיה, יש איך להציל את הבלילה?
תודה רבה! 😃
מכינה את המתכון הסה המון, ואיכשהו הפעם, לראשונה, העוגיו. נשארו ככדורים ולא ‘נמרחו’ על התבנית והשתטחו. מה קרה פה?? אשמח להסבר אפשרי כדי ללמוד מהטעות
טמפרטורה יותר נמוכה של התנור ♥
היוש עשיתי עכשיו יצא לי מוווווושלם
השתמשתי רק בכוסמין לבן כי זה מה היה לי במקפיא 🙂
והמרתי את החמאה בנטורינה
יצא טיללל וטעים למות
❤️❤️
תודה אלופה
הי,
איך ועד כמה להמיס את החמאה?
40 שניות במיקרו
צריך להיות ממש נטזל?
אלופה ! מתכון מעולה 🙂
הי, השתמשתי בחלק מהבצק וחלקו שהה במקרר 3 שבועות בערך אולי פחות קצת. ניתן עדיין להשתמש?
אפשר להקפיא? הכנתי כמות כפולה ובסוף אני צריכה חצי ממנה
תשלחי אלי🙂
היי, מה אפשר לשים במקום הביצה כדי לטבען את העוגיות? 😍
העוגיות נראות מעולה, אבל אנחנו בבית מעדיפים עוגיות יותר פריכות ופחות רכות.. האם הן יכולות להפוך להיות יותר קריספיות אם אאפה אותן עוד כמה דקות?
הוצאתי את הבצק מהמקרר והוא ממש קשה… זה תקין ? לחכות שיתרכך ??? 🤔🤔
הכנו עכשיו ויצא מדהים. עוגיות נפלאות! תודה!!
אפשר להכין עם חמאה מלוחה ?
המתכון המושלם. העוגיות שלך הגיעו לניו יורק אפילו וכל מי שטעם אומר כמה הם טעימות, הכנתי כל כך הרבה פעמים כבר! הביקוש גדול חחח
הן יצאו לי דקות (שטוחות) איך פותרים את זה?
באמת הכי טעימות שיש! אני רוצה להכין אותם הפעם כחיתוכיות (מתעצלת לגלגל כדורים) איזה גודל של תבנית תתאים?
בחום הזה ובזמן אפיה הזה העוגיות יצאו ממש חומות ומאוד קשות למטה…הורדתי זמן אפיה וטמפ’
שלום, הכנתי את עוגיות השוקולד צ’יפס. טעימות מאד אבל לא השתטחו. הכנתי בדיוק עפ”י ההוראות. מה יכולה להיות הסיבה? תודה
איך הוספת נוטלה?
אפשר להקפיא? הכנתי כמות כפולה ובסוף אני צריכה חצי ממנה
את צודקת לגמרי😍
יצא טעים ונחמד ואהבתי נורא!
זה יצא פריך מאוד אבל השוקולד ציפס לא נמס אז קצת התאכזבתי…
אבל המתכון באמת מיוחד וטעים🥰
וואו הן נראות מעולה!
תודה אהובה שאת. הכי מחמיא כשזה ממך <3
האם אפשר להכין עם שוקולד לבן באותו אופן?
נראה מושלם כמו כל המתכונים שלך!!
במקום לחתוך קוביה קוביה שזה לוקח הרבה זמן אני שמה את כולם בשקית ודופקת עליהם עם מערוך.. ?
גם הזדמנות להוציא עצבים וגם יוצאות חתיכות במלא גדלים בלי מאמץ!
צוף, אהבתי את הרעיון! תודה!!! גם מהיר, גם יעיל וגם משחרר עצבים ((:
[…] לפני כמה ימים, הכנסתי עוגיות שוקולד צ'יפס (המתכון ממש פה) ונשאר לי בצק עוגיות שלא אפיתי כי כבר לא היה מקום […]
האם אפשר להקפיא את העוגיות לאחר אפייה לכשבוע?
אחרי הפשרה הן יהין טעימות ?
לחילופין להקפיא את הבצק בעיגולים ורק לאפות בתנןר?
[…] לפני כמה ימים, הכנתי עוגיות שוקולד צ'יפס (המתכון ממש פה) ונשאר לי בצק עוגיות שלא אפיתי כי כבר לא היה מקום […]
הכנתי היום, יצא מדהים!
הם נראות ממש כאילו קנית אותם! (מחמאה די מפוקפקת מהבת שלי?)
היי! האם אפשר להקפיא אותם לאחר האפייה?
ממש עדיף לפני. להכין כדורים ולהקפיא בשקית. ואז להוציא חצי שעה לפני האפייה ולאפות.
שבת שלום
אפיתי בדיוק לפי ההוראות. יצא טעים אך הן קשות. איך אני עושה שייצאו רכות יותר. להפחית זמן? להפחית טמפרטורות?
תודה
2 דברים:
1. לא למעוך את הבצק כשאת שמה אותו על התבנית, להשאיר ממש עיגול שמנמן.
2. לאפות 2-3 דקות פחות.
הוצאתי את הבצק מהמקק והוא ממש קשה… זה תקין ? לחכות שיתרכך ??? 🤔🤔
למדתי מבני לשים פרוסת לחם בצנצנת העוגיות והן מתרככות. ( אני אישית מעדיפה קשות …. (:
היי רחלי,
אם ממירים חצי מהכמות לכוסמין כמו שאמרת שאפשר זה לא פוגע בטעם או הופך את העוגיות לקשיחות?
תודה רבה על מתכונים מפורטים עם הסברים שמקלים מאוד ☺️
הכנתי את הגרסה הטבעונית ויצאו מבאסות 🙁
טעם ממש חזק של קוקוס ואחרי לילה במקרר הייתי צריכה להמיס את הבצק כדי שאוכל להכין כדורים. באפייה הן לא השתטחו לי. לא מוצלח בכלל…
הי מיקה
גם אני עשיתי את הגירסה הטבעונית, ובמקביל גם את הרגילה.
הטבעוניות נשארו כדור ולא השתטחו כמו הרגילות. אבל יצאו ממש טעימות. להבא אשטיח אותן קצת לפני שאכניס אותן לתנור..
לגבי ה”טעם ממש חזק של קוקוס” אני למדתי (ממתכונים אחרים) שזה תלוי באיזה שמן קוקוס את משתמשת.
ובקשר לבצק שקפא במקרר, פשוט לקרר פחות או לחילופין להפשיר זמן ממושך יותר בטרם יוצרים את ה”כדורים”.
אצלי הן חוסלו וקיבלתי המון מחמאות על הטעם… ועל כך תודה לך רחלי על המתכונים המעולים שאת משתפת.
אגב בעוגיות הטבעוניות שמחתי בעיקר אגוזים ושקדים ופחות חתיכות שוקולד… (כי לא היה לי מספיק שוקולד)
עשיתי ויצא טוב מאוד. אני רגיל להכין ממתכונים אחרים, לדעתי הדבר היחיד שחסר זה כחצי כפית מלח, זה מוסיף מאוד. פרט לכך יש לזכור ששוקולד לבן וחלב ממתיקים את העוגיות יחסית למריר, אז לדעתי, מומלץ שרוב השוקולד יהיה מריר ולא כדאי להפריז באחרים, כמובן שזה עניין של טעם.
מסכימה איתך לגמרי לגבי השוקולד. לגבי המלח, אני עדיין לומדת לחבב אותו במתוקים, אני בעקומת למידה 🙂
היי רחלי! עשיתי את הגרסה הטבעונית.. אז קודם כל היה לי קצת בלאגן עם הבצק: עשיתי לפי מה שייעצת והבצק נח במקרר, הבוקר כשהוצאתי אותו הוא היה קשה כמו אבן, השארתי בחוץ- הפשיר ואז התקשה שוב (לצערי לא הייתי בבית לתפוס את רגע ההפשרה :)) ותוך כדי תהיתי לעצמי האם זה לא מאבד מהעניין אם יש צורך להוציא את הבצק לפני העבודה איתו? בהמשך שמתי את קערת הבצק מעל לסיר עם מים רותחים והשוקולד נמס.. או לפחות חלק ממנו. הצלחתי לעבד את הבצק למשהו שאפשר לעבוד איתו (קודם היה פירורי) ובסופו של דבר העוגיות נשארו די שמנמנות, לא השתטחו ועם טעם חזק של קוקוס..
מה את אומרת? יש משהו שאפשר לעשות אחרת?
הבצק אכן יוצא די קשה, אני פשוט מוציאה ממנו עם כף גלידה.
אפשר פשוט להוציא אותו לרבע שעה מחוץ למקרר והוא אמור להיות יותר נוח, אבל עדיין ממש מומלץ לעבוד איתו כשהוא יותר יציב כי אז העוגיות יוצאות הכי טעימות.
נראה מעולה!!
אני גם הכנתי את הגרסה עם שמן קוקוס, ולאחר לילה במקרר הבצק ממש קשה, ואני לא מצליחה לחלץ אותו….
הפתרון שאני חושבת עליו הוא להשאיר אותו מחוץ למקרר עד שיתרכך מעט, לקרוץ ממנו עיגולים, ואת העיקולים עצמם להכניס למקרר לפני האפיה על מנת שיתקשו.
אשמח לחוות דעתך המקצועית, האם זה יכול לעבוד. תודה!!
אם אין שמן קוקוס ? ניתן להחליף לכל שמן אחר כמו קנולה כדי שיצא פרווה?
ואם כן לאיזה כמות להמיר גם 200 גרם ???
איך שמת את המילוי נוטלה ? אולי אפשר לכדרר את העוגיות לפני הכנסה למקרר ?
יקירה שמן קוקוס צריך חצי מכמות החמאה זה דבר ראשון וככה לא יהיה מדי שומני וללא טעם של קוקוס
ניהיה לך אבן בגלל השמן קוקוס פעם הבאה פשוט אל תכניסי למקרר אולי כמה דקות אם קשה לך להשתמש איתו כי הוא דביק
אבל ברוב המיקרים יש לעבוד איתו אחרת לא תצליחי כמו שכתבת
במקרר זה אבן ממש ולא ניתן לעבוד איתו
בהצלחה!!!!!!
וואו,חבל שלא קראתי את התגובות,שמתי כוס שמן קוקוס…
[…] השחיתות שנפל עלי (מי אמר בראוניז עם שוקולד ממולדה ועוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות), מדובר באחד הקינוחים היותר שוקולדיים […]
נראה מעולה… האם אפשר להשתמש רק בקמח 70 אחוז ?
עוגיות מעולות, קיבלו מחמאות גורפות!
ממש ממש שמחה לשמוע! <3
היי, האם ניתן לעשות עיגולים מראש להקפיא וכל פעם לאפות כמה?
כן, בטח! רעיון נהדר
כיצד ממירים לשמן קוקוס?
הכנתי, יצאו ממש טעימות.. שמתי רק חבילה וחצי של שוקולד מריר, 2 וחצי היה נראה לי המון ועם הכמות הזו היה מספיק שוקולד בכל עוגיה.. ובפעם הבאה אוריד מכמות הסוכר.. יצא מאוד מתוק
הבצק יצא לי מאוד פירורי, דומה לבצק פריך… זה מה שאמור להיות? אם לא מה יכול לעזור?
העוגות הכי טעימות שהכנתי- ממש תודה!
לאחרונה העוגיות לא משאלות לי אלא מקבלות צורה של כיפה- יש לך רעיון מה עשיתי לא בסדר?
היי רחלי,
האם צריך חמאה עם/ללא מלח?
כמה אחוז קקאו מומלץ בשוקולד המריר?
תודה!
טוב בסוף לא התאפקתי וכבר הכנתי.
אומנם טעימות אבל יצאו קשות מידי (בעיקר בשוליים), דקות מידי (ועשיתי כדורים כפי שהוסבר) ורחוקות מהמראה בתמונה.
האם אפשר להחליף את שמן הקוקוס בחלב קוקוס?
הבנתי שכבר אין בחנויות סוכר כהה. יש תחליף?
[…] ואז, לפני חודשיים, הצלחתי למצוא נוסחה שמבחינתי עובדת הכי טוב. ומה שמדהים בה, זה שלא צריך להקציף את החמאה עם הסוכר כמו ברוב המתכונים. מה שאומר לא תצטרכו כאן מיקסר וגם לא חמאה רכה שצריך להמתין שתגיע לטמפרטורת החדר >> הנה המתכון לעוגיות שוקולד צ'יפס מושלמות. […]
מדהים
אפשר לוותר על הסוכר החום ולהשתמש רק בלבן? פשוט לא ה ביומיום בתור אחת שלא חובבת אפיה,
שנית- טפשר להכין את העוגיות במיידי? ללא המתנה במקרר? ואם חייב מקרר מה זמן המינימום?
אפשר סוכר לבן. בגלל שקיץ והבצק מתרכך בשנייה עדיף עם מקרר. מינימום 30 דקות.
היי העוגיות מושלמות אך מעט מתוקות לי מידיי ניתן להוריד מכמות הסוכר ועדיין לשמור על הטעים והמרקם של העוגייה?
ואו! קרוטית, פיצחת את סוד העוגיות המושלמות באמת. רכות וריחניות. תודה רבה! מאחר וגיליתי שאין לי במקרר חמאה רכילה אלא חמאה במליחות קלה השתמשתי בה ובמקום עדשי שוקולד שמתי נטיפי חמאת בוטנים ויצא מושלם ברמות. תודה שוב ☺
היי:) המתכון נראה מעולה ואני כבר מת להכין אותו!
אפשר להשתמש ב184 גרם חמאה? או שזה ישפיע על העוגייה?
וואווווווו איזה מתכוןן! הכנתי היום ויצא פשוט מושלם.
מהיום משתמש רק במתכון המנצח שלך?❤️ נטרפו בשנייה?
אהבתי מאוד, תודה!
היי יצא מעולה!
האם לאחר שהן מוכנות שומרים בקופסא במקרר או בחוץ? גם בימים אלה שחם
הוספתי אגוזי מלך טחונים ויצא מדהים!
תודה
וואו. איזה מתכון מעולה!! הכנתי לחיילת הלוחמת שלי וכל הבנות זללו תוך שניה ושלחו לי הודעה שאכין להם שוב לבסיס… נו. הסתבכתי. תודה רבה. אשמור את המתכון
היי לגרסת הפרווה ניתן להמיר למחמאה במקום חמאה?
היי, יצאו מהממות וטעימות! ברגע האחרון גיליתי שנגמרה הסודה לשתייה אבל החלפתי באבקת אפייה ויצא סבבה לגמרי
לעולם לא הכנתי עוגיות ויצאו טעימות כמו אלו. כל הכבוד! מדהים
אין לי אבקת אפיה וגם לא סודה לשתיה , מה התחליף
יש לי מילה אחת להוסיף למתכון הזה M&Ms
חחחח נכון! יעבוד מעולה 🙂
עשיתי הכל לפי המתכון שלך והן פשוט נמרחו על כל התבנית ואיבדו צורה של עוגיה – פשוט שכבה של בצק על התבנית.
מה עשיתי לא בסדר?
לדעתי שמת יותר מידי עוגיות בתבנית הן התחברו לך ונהפכו למשטח אחד…אני שמתי 9 בכל תבנית.
עשיתי 3 נגלות.
גם לי קרה דבר דומה! שמתי 9 עוגיות בתבנית אחריי 12 דקות(עם טיימר הן פשוט היו מרוחות ושרופות כמעט לגמרי.
הבת שלי הכינה (בת 9) ויצא מעולה!
איזה כיף לשמוע! <3
אפשר לעשות עם מחמאה? ויש לי רק סוכר דמררה אפשר לעשות איתו או לוותר ולעשות רק עם לבן? תודה
אפשר ואפשר 🙂
תגידי שלושה ימים במקרר וזה לא יתקלקל עם הביצה?
לא 🙂
הכמתי כמה פעמים יוצא מעולה…אבל שאלה…לאחר שאני ממיסה את החמאה והסוכר מוסיפה את הקמח יוצא בצק יחסית חם שממיס לי את כל השוקולד…ואז יוצאות לי עוגיות שוקולד.
מה אני עושים במקרה הזה?
גם לי קרה בדיוק אותו דבר! האם צריך להמיס את הסוכר גם או רק את החמאה? כי הבצק חם ואז השוקולד נמס
הכנתי ויצא מצוין!! הורדתי משמעתית את כמות הסוכר הלבן (כמעט בחצי), ובפעם הבאה אוסיף קורט מלח, בהחלט יוסיף. תודה רבה על המתכון המעולה!!
הי רחלי
הבת הקטנה שלי עם סוכרת נעורים, אני ממש רוצה להכין עבורה עוגיות כאלו ליומולדת אבל רק להוריד את כמות הפחמימות. אז מה עדיף לדעתך ומניסויונך- מבחינת המרקם והטעם להוריד את כמות הסוכר בחצי ולהכין 25 כדורים או עם אותן כמויות סוכר להכין 45 עוגיות קטנות?
וחוץ מזה רק להגיד שאת כותבת מקסים ומתוק ובאופן כללי נהדרת!
העוגיות מעולות! אבל יצאו לי קצת שטוחות מידי. מה עשיתי לא נכון?
רחלי היקרה, המתכון מדהים!
אני מכינה את הגרסה הפרווה עם שמן קוקוס ויוצא מעולה, אבל העבודה עם הבצק אחרי הלילה במקרר מאוד קשה.. הבצק מתקשה מאוד ואי אפשר ליצור ממנו עיגולים. מה שמאלץ אותי לחמם אותו כמה שניות במיקרו אחרי ההוצאה מהמקרר כדי לרכך אותו אבל זה גורם לשוקולד להיות נמס ולהמרח. יש לך רעיון מה אפשר לעשות?
קודם כל שמחה מאוד שאהבת! אני פשוט מוציאה אותו 10 דקות קודם ונותנת לו טיפל’ה להפשיר בחוץ, בחום הזה רבע שעה גג וזה מוכן לעבודה 🙂
רחלי את מדהימהההה!!! אני ככ הרבה זמן מנסה למצוא את התכון הנכון שבו הבצק יצא פריך וטעים ובכל פעם זה לא יצא כמו שרציתי, עד שהכנתי את התכון שלך וזה יצא הרבה מעבר לציפיות!!! תודה רבה לך!!!
מתכון מעולה!! ניסיתי אתמול, גרפו יםם מחמאות והיום אני כבר מכינה נגלה שניה?!!
המתכונים שלך אליפות?
יצא מצוין!!! מתכון מהמם! תודה רבה ♥
ממש ממש שמחה לשמוע! חג שמח
שלום רחלי,
הכנתי את העוגיות ממש עכשיו והכנסתי למקרר, שמתי לב שהבצק מרגיש כאילו לא התערבב פנימה הסוכר, מרגישים את גרגירי הסוכר… טרפתי את הסוכר עם החמאה למשך 7 דקות בערך וזה נראה היה ממש חלק ואחיד. את חושבת שזה יסתדר במהלך האפייה ושלא ירגישו את הסוכר כגרגירים ?
יסתדר ❤️
עשיתי הכל לפי ההוראות ושמתי במקרר ל3 שעות והבצק התקשה! מה עושים??
רחלי המתכון מדהים!!! עשינו שינויים קלים.. השתמשנו רק בקמח כוסמין והורדנו את כמות הסוכר ל 3/4 כוס ועדיין יצא מהמם!!! הטיפים שכתבת ממש עזרו והן יצאו נימוחות ומדהימות אחת אחת.
אז המון תודה 🙂
הי רחלי, עוגיות מעולות. הורדתי בחצי את כמות הסוכר, בפעם הבאה אוריד בשלושת רבעי כי העוגיות מאד מתוקות. תודה תודה. על מתכון משובח
היי רחלי , אני ניסיתי להכין את העוגות הטעם מושלם אבל שגליתי את העוגיות הם פשוט נהפכו לעוגה על המגש והתפרסו באפייה אני אנסה להכין איתם שוב היום אבל איך אוכל לתקן את זה מה עשיתי לא בסדר ?
שאלה: סודה לשתיה הכונה לאבקה או סודה נוזלית?
היי
ראיתי את המתכון גם בפודי, ושם השתמשת בשוקולד ציפס קטן .. וכאן רשמת לא להשתמש בו. למה ? ?
כמות הקמח לא ברורה,300 גר לא תואם ל 2 כוסות אפילו אם אשתמש בכוס קטנה חד פעמית של 180גר
[…] עוגיות שוקולד צ'יפס סוף סוף זה קרה – מצאתי את המתכון המושלם לעוגיות שוקולד צ'יפס. ויש גם בונוס: אפילו לא צריך מיקסר כדי להכין אותן ויש גם גרסת פרווה וגרסה טבעונית. […]
הי, אפשר להפחית מכמות הסוכר הלבן? תודה
האם ניתן להפחית מכמות השומן (חמאה)? או להמיר חלק מהחברה ברסק תפוחים? תודה!
מתכון מושלם יצא אש. את ה-50 ג’ הנוספים, שמתי נטיפי resses (נטיפי שוקולד – בוטנים). תודה!
באהבה רבה! ממש שמחה לשמוע שאהבת <3
יצאו מעולות! קיבלתי מלאאא מחמאות. ההערות למטה שוות זהב.
ובכלל חולה על האתר שלך.
רוצה להכין!! ולהוסיף חמאת בוטנית טבעית… האם אפשר?
אפשר להכין במקום עדשים עם חתיכות שוקולד חלב או שכבר יצא יותר מדי שוקולד (250 גר מריר + 50 גר חלב)?
היי!
שמן קנולה במקום חמאה, יעבוד? וכמה?
לצערי לא יעבוד. שמן לא מתייצב בטמפרטורת החדר ואנחנו צריכים כאן שומן שאחרי הקירור מתייצב כדי שהעוגיות תצאנה פריכות ויציבות
המסתי בתוך על האש וביעבע לי האם זה בסדר?
תודה על התשובה
המסתי בתוך סיר על האש וביעבע לי האם זה בסדר?
תודה על התשובה
החמאה? בעקרון אין בעיה.
היי, האם אפשר להמיר את החמאה בשמן רגיל? ואם כן, כמה שמן? תודה!!
לצערי עשיתי טעות וכנראה העיגולים שעשיתי היום גדולים מידי
נראה לי שהן לא נאפו כראוי אחרי 12 דקות ?
הכנסתי אותן לעוד 5 דקות אחרי שהיו כעשר דקות בחוץ
לא יודעת עד כמה זה עזר . שלחתי אותם עם אחותי הקטנה לשירות שלה
אני ממש מקווה שהם יהיו בסדר אחרת זה ממש מבאס ?
מקווה לעשות חוויה מתקנת בקרוב ?
האם אפשר להחליף חלק מהקמח בשיבולת שועל דקה (מהסוג שנחשב להכנה מהירה)?
לא ניסיתי אבל מרגיש לי שכן. הייתי מחליפה רבע כמות בתור התחלה
היי .. אני צליאקית ורציתי לדעת האם אני יכולה להמיר את כמות הקמח בקמח ללא גלוטן או קורנפלור?
מתכון מצויין !! הכנתי כבר כמה פעמים ותמיד התגובות מדהימות !
האם אפשר להקפיא את הבלילה כדי שאוכל רק לכדרר ולאפות ?
יצא מעולה! איזה כיף.. הרבה זמן מחפשת מתכון טוב
הכנו את העוגיות לערב קריר , וייצא ממש טעים!!!! לשים לב לרווחים בין העוגיות כי הן ממש גדול ונמרחות , עוגיות מדהימות , לא חיכו עד שיתקררו וכבר סללו את כולן!
עשיתי בדיוק כמו במתכון חוץ מזה שהוספתי רבע כפית מלח ושמתי 2 חבילות שוקולד מריר במקום 2.5 חבילות. יצא מעולה! טעים טעים טעים!
איזה כיף לשמוע!
שמתי הכל בדיוק לפי הכמויות המדודות והעוגיות באפיה השטחו לי לגמרי והתחברו.. ממש יצאו כמו משטח של עוגיה אחת ענקית על כל התבנית
יש לך השערה למה זה קרה? מה אפשר לתקן?
תודה 🙂
זה קורה כשבצק לא מספיק קר או כשמשטחים את הבצק לפני האפייה. פשוט פעם הבאה עיגולים עגולים וקרים מהמקרר
וואו. יצא פשוט וואו. איזה כיף. מתה על המתכונים שלך. תודה רבה
הכנתי ביום שבת ויצא מעולה, כמה ימים אחרי זה עוד יותר טעים
מתכון מושלם ופשוט להכנה
תודה :))))
מתכון נהדר
הכנתי ויצא נפלא. אבל האם ניתן להקפיא חלק מהבצק ולאפות מאוחר יותר?
יוצאות דיי הרבה עוגיות, וקשה להתאפק ולא לאכול את כולן אבל מזה אנו רוצות להמנע 😉
רחלי, התמכרתי מחדש!
הייתי גרופית שלך עוד כשערכת אתר אוכל (מחילה, שכחתי את שמו).
הרגע ארבעת המתוקים שלי הלכו לישון שבעים ומרוצים אחרי קינוח מיוחד – הפנקייקס המהממים שלך. מתכננת להכין בקרוב את העוגיות האלה.
תיקון קל – כתבת “להכיל” ונראה לי שהתכוונת ל”להחיל”.
המשיכי להיות מקורית, מרעננת ומדויקת בדיוק כמו שאת.
בהערכה רבה.
יצא וואווו!!!!
עשיתי את זה עם אגוזי מלך ו200 גרם שוקולד מריר… ויצא ממש מעולה!! תודה רבה!!!
באיזה מעלות התנור צריך להיות.?
צריך לחמם מראש?
חייבת להגיד שהכנתי עכשיו והעוגיות יצאו מושלמות.. יצא לי להכין הרבה סוגים ואלו במרקם מושלם! קיבלו כבר מחמאות:)
בגלל שעשיתי עם שילוב של שוקולד לבן, חלב, מריר ובלונדי יצא מתוק- הורדתי בערך 10% מהסוכר בהכנה- אפשר להוריד יותר בפעם הבאה או שיכול לפגוע במרקם?
המון תודה:)
למה יש שני סוגי סוכר? אם יש לי בבית רק סוכר לבן האם זה מספיק טוב? תודה ❤️
תקראי בהסברים של המתכון מתייחסים לזה
הי, אני רוצה להכין מראש את הבצק ולהקפיא. חשבתי לפרוס לפני האפיה אבל בטח יצאו מעוכות מידי, נראה לך שכדאי להקפיא כדורים?
הי רחלי,
אפשר להחליף חלק מהקמח בקקאו בשביל לקבל קוקיס חומות?
תודה,
אבישג
כן בטח, אחלה רעיון. אפילו 2-3 כפות יספיקו (במקום אותה כמות של קמח)
היוושש! ממש רוצה כבר לטעום! יש לי את הבצק במקרר אבל..
האם יש אפשרות לעשות את העוגיות בצורת לב? אחרי שמניחים כדורים ואופים פשוט לחתוך בצורת לב או שיש שיטה לעשות את זה מראש?
תודה!!
היי רחלי,
חיממתי את התנור לפני ואפיתי את העוגות 12 דקות אבל הן יצאו קשות ממש והשוקולד לא נמס.. גם המרקם לא כלכך דומה ומרגיש לא אפוי.. מה אפשר לשנות ?
וואווו עוגיות מושלמות!!! הן רק יצאו מהתנור ןאני לא מפסיקה לזלול…
מתכון מעולה וקל ??תודה.
איזה תענוג לשמוע!
היי,
האם יש דרך לשלב במתכון חמאת בוטנים?
אשמח מאוד לשלב את הטעמים
תודה רבה!!
יצא מעוללההה! !! תודה על המתכון
הכנתי את העוגיות ויצא ממש טעיםם 🙂 תודה רבה !!
יש לי רק שאלה ; חיממתי את התנור מראש ואפיתי אותן בכמה נגלות. הנגלות השניה והשלישית לא יצאו כמו הראשונה אפילו שעשיתי בדיוק אותו גודל ואותו הזמן..(12 דקות..) טיפה יותר שחומות וקשות.. מה יכולה להיות הסיבה?
היי אלופה, רציתי לשאול אותך על מלח גס בעוגיות האלה.
האם ניסית? מומלץ לנסות לפזר מעט לפני האפיה לדעתך?
הכנתי אתמול, יצאו מעולות תודה!
*אבל* ב 190 מעלות בטוסטר שלי תוך 12 דק’ העוגיות התייבשו והיו קשות.. הורדתי ל140 עם אותו זמן והיה מעולה!
היי רחלי!
מתה על עוגיות שוקולד ציפס ואף פעם לא מגיעה למרקם מספיק טוב בבית….
מחפשת מתכון לעוגיות שוקולד ציפס קריספיות לכל אורך העוגיה, במרקם אחיד שמתפורר בפה.
עוגיות יפות ועגולות כמו בקונדיטוריה! פריך כמי של לחמי או של ארקפה.
האם המתכון הזה מתאים???
בנוסף, רוצה להכין למשלוחי מנות, מה הדרך הכי טובה לארוז אותן מלבד קופסה?
אשמל למענה
תודה
רחלי מהממת העוגיות כמעט מושלמות הכנתי היום למשלוח מנות ויצאו לי יפות פריכות ו… רק רבע כפית מלח יהן היו מושלמות. אנסה בקרוב שוב עם מלח ואעדכן.
תודה!!
הי.. נראה מעולה 🙂
אפשר להמיר את הקמח בכוסמין לבן? (במתכון כתוב כוסמין ולמדתי שבדכ מתכוונים לכוסמין מלא). ועוד שאלה.. אפשר להשתמש בשבבי שוקולד כמו של קליבו ולאו דווקא טבלה?
האם אפשר להשתמש בשוקולד צ’יפס ולא שוקולד רגיל
שלום רחלי,
באיזו כוס מדידה ניתן להשתמש (כוס חד פעמית לשתיה חמה או קרה)?
האם אפשר לשים שמן זית ולא שמן קוקוס?
מתכון מעולה! ממשיכה לחזור לעוגיות האלה כל כמה שבועות, יוצא מושלם כל פעם. בלוג מהמם!!
מתכון מעולה! תמיד הייתי מכינה עם הקרמה של החמאה במיקסר וזה סתם מיותר- גם יותר עבודה וגם יצא הרבה פחות טעים מהמתכון שלך!
עשיתי הכל לפי ההוראות, השארתי את הבצק יום במקרר ויצאו עוגיות נהדרות! אקח איתי כמתכון מנצח!
תודה!!! 🙂
מה יקרה עם אשים שמן רגיל במקום קוקוס? מבינה שזה ישפיע אבל האם זה קריטי? וכמה להמיר אם זה לא?.. תודה!
מה את אומרת רחלי?
ישרדו שמן זרעי ענבים? ובאזו המרה?
תודה
היי.. אפשר להשתמש פה בקמח קונדיטור ללא גלוטן או קמח אחר ללא גלוטן? מה היחס?
מעולם לא ניסיתי אבל משערת שקמח תמי יעבוד. גם הקמח של בובס רד מיל של האחד לאחד.
איך הכי טוב להמיס את החמאה והסוכר?
הי לא הבנתי איך לעשות עיגולים פשוט עיגולי בצק ולשים ככה בתבנית ? בלי למעוך ובלי כלום ?
היי רחלי, מתכון מעולה! הכנתי אותו שוב ואני רוצה להקפיא את הכדורי בצק ולאפות בהמשך. לפני שאני אופה אני צריכה להוציא להפשרה או לאפות יותר זמן פשוט? ואם כן, כמה זמן בערך
הכנתי פעם שנייה, הפעם עם פקאנים. מ-ו-ש-ל-ם !!! מתכון שצריך לגזור ולשמור !
ממש ממש כיף לשמוע!
עוגיות נהדרות!! תודה רבה
האם אפשר להכין עם שוקולד לבן באותו אופן?
היי, האם אפשר להחליף את החמאה במחמאה או מרגרינה?
כן, אין בעיה
תודה רבה על המתכון! אני כבר מפשילה פה שרוולים. רק שאלה בבקשה:
למה לא פשוט להשתמש בעיגולי שוקולד מקצועי (לובקה,קליבו וכולי). זה לא עדיף על פני להתחיל להתעסק אשכרה עם טבלת שוקולד ולחתוך אותה עם כל הלכלוך שזה עושה?..
כי אני רוצה כאן נקודות קטנות של שוקולד לצד צ’אנקים יותר גדולים שנמסים בצורה מדהימה באפייה וגורמים להפתעה בביס. פתאום יש חתיכה גדולה של שוקולד.
ועוד שאלה: למה לא לעשות עוגיות קטנות יותר מגודל פינג פונג?
אני כבר יכולה לשמוע את ההערות של המשפחה שלי: “זה נורא גדול”, “למה לא לעשות קטן יותר?” …
אני יודעת עם מי יש לי עסק… אפשר להכין קטנות יותר או שיש ענין לגודל המסויים הזה?
תודה
חחח אפשר אבל הכי כיף פה זה האמצע השמנמן שנוצר מעיגול בצק יחסית גדול. אבל שטויות, תכיני יותר קטן יצא עדיין מצוין
כמה לשים אם משתמשים במחית במקום בתמצית?
באמת אבל באמת העוגיות הכי מושלמות שיצא לי להכין. מתכון מדוייק להפליא. אפילו זמן אפיה. בול! עשיתי כדורים של 38 גר’ כל אחד. יצאו לי 27 עוגיות טעימות ומושלמות. שמחה שגיליתי אותך! תודה.
היי רחלי
זה מתכון מדהים הכנתי כמה פעמים!
רציתי לשאול. לשואו רום יש עוגיות סמורס שהם שמים בפנים מרשמלו וזה מושלם.
נראה לך יתאים גם למתכון הזה?
היי,
אפשר עם שמן קוקוס נוזלי? והאם זה אותו כמות כלומר 200 גרם?
וואו יצא מושלםםם
בוקר אור!
גם בשמן קוקוס שמים 200 גר’
או כפי שאני יודעת 85 אחוז מכמות החמאה?
תודה רבה!
וואו! באמת עוגיות מושלמות. מתכון מוצלח כמו כל מתכון שלך. תודה 🙂
טוב אז זאת כבר פעם חמישית שאני מכינה את העוגיות האלה !
אין ספק שזה מתכון מנצח וכל כך פשוט!
הפעם הכנתי עם סמנה (חמאה מזוקקת) שוקולד לבן ואגוזי לוז (הפחתתי בכמות הסוכר בגלל השוקולד הלבן) ויצא מושששששלם!
רציתי רק לדעת איך ואיפה הכי כדי לאחסן את העוגיות ?
טוב, ללא ספק העוגיות שוקולד צ’יפס הכי טובות בעולם (ויעידו ההודעות שקיבלתי מאנשים שהכנתי להם)! את הבצק הכנתי לילה קודם ושמרתי במקרר, היה קשה כמו אבן 🙂 נתתי לו רבע שעה בחוץ וזה עזר מאוד
השינויים הקלים שעשיתי- ללא עדשים (כי לא היה. אבל זה גאוני). 200 ג’ שוקולד. ו-175 ג’ סוכר לבן. ומעט מלח. יצא מושלם! תודה רבה על מתכון אליפות.
מצטרפת לשאלות של קודמיי שלא ראיתי להן מענה – איך הכי טוב לאחסן? והאם ניתן הקפיא אחרי הכנה?
יצאו לי בדיוק 18 עוגיות (מבצק בגודל כדור פינג פונג) והן יצאו וואו!
תחליפים:
במקום חמאה (שלא הייתה לי בבית) – שמן קוקוס
במקום שוקולד מריר – 210 גרם שוקולד חלב עם אגוזי לוז של לינדט שרציתי להפטר ממנו.
תובנות:
הן מתקשות מאוד אחרי קירור (כניראה בגלל השמן קוקוס) אבל עדיין מדהימות.
פעם הבאה אולי אוסיף מעט מלח, אבל בהחלט לא חובה.
היי!
אני מעבירה את התערובת למקרר לכמה שעות אבל על פניו נראה שהתערובת מאוד שומנית…עלי להוסיף עוד קמח?
היי רחלי,
את לא מאמינה, הכנתי אותם לאמריקאים מיומנים ומומחים במאפים והם ממש עפו עליהן. עכשיו רציתי לשאול אותך בבקשה: מה לעשות/לשנות/להוסיף אם אני רוצה להכין אותן בגירסת השוקולד? כלומר לעשות אותם חומות?
תודה רבה רבה
יעלי
כל כך כיף לשמוע! פשוט תמירי 2 כפות מהקמח בקאאו איכותי. אפשר גם קצת יותר
יצאו מעולה! סהכ 26 עוגיות גדולות ולא היה לנו סוכר חום והשתמשנו בפתיתי שוקולד במקום שוקולד מריר ויצא ממש טעים! פעם הבאה נעשה עם סוכר חום ושוקולד מריר ובטוחה שיצא מושלם! תודה!
היוווש, עשיתי ויצא מדהים! אפשר להקפיא חלק מהבצק ולהשתמש בו בעוד שבוע בערך?
הכנתי את העוגיות, וכשהן יצאו מהתנור הן נראו מושלמות, רכות ותפוחות. אבל תוך כדי שהן מצטננות הן השתטחו לגמרי. הן עדיין היו טעימות, אבל פחות כיפיות לנגיסה. יש לך אולי רעיון מה לעשות אחרת בפעם הבאה? תודה.
היי האם אפשר במקום לשים עדשים בתוך המסה, לשים את העדשים על הבצק לפני שמכניסים לאפייה?
אפשר. יותר טעים וכיפי בפנים. והכי טוב? גם וגם 🙂
טוב, הן יוצאות מושלמות, ממש. שמתי קצת מלח גס וזה שיחוק אדיר בעיני. הבן שלי הכין אותן גם בלי שוקולד, רק כעוגיות חמאה, והן פשוט מאד מאד טעימות.
היי, הכנתי את העוגיות והן יצאו טעימות. רק התבאסתי שהצורה שלהן לא יצאה כמו שלך. עשיתי אותם כדורים והם נשארו כמעט אותו דבר (סודה לשתייה בתוקף). יש לך הצעות? עברתי שלב שלב בדיוק לפי המתכון.
הכנתי מקודם… טעימות מאוד אבל הפכו לפיתה…
למה?
נירא מדהים,
יש לי 3 שאלו קודם שאני מתחילה באפיה:
1. ניתן להמיר ל: 100 גרם מרגרינה ו- 1 כוס שמן?
2. ניתן להשתמש בסוכר דמררה?…זה מה שיש…
3. כמה ביצים M לשים?
תודה.
היי
אפשרי להוריד קצת בכמות החמאה?
לאור המחסור שיש בסופרים בסוכר חום כהה, מה היית מציעה לשים במקום?
וואוו!!!! פעם ראשונה שאני מכינה עוגיות שוקולד צ’יפס, ואלה ביי פאר העוגיות הכי טובות שיצאו תחת ידי. אפילו יותר טובות משל אמא שלי, אבל אל תגלו לה שאמרתי 😉
תודה רבה!
הי רחלי,
אני רוצה להכין את המתכון לפסח, יש אפשרות להמיר את הקמח לקמח תפ”א או למצה?
ואת החמאה לשמן אגוזים?
תודה רבה, ופסח כשר ושמח!!
היי רחלי,
לאחרונה אי אפשר למצוא סוכר חום כהה (לא מייצרים יותר).
סוכר חום דמררה במקום תופס?
תודה רבה!
היי
הקפאתי חלק מהבצק,
כשעושים את העוגיות הקפואות. צריך להפשיר אותן או ישר לתנור?
מתכון מעולה! כנתי פעמיים!פעם אחת עם שמן ויצאו ממש טעימות! נחטפו!
פעם שנייה עם חמאה, בטעות לא חיכיתי שיתקרר והוספתי את השוקולד והכל נמס לי 🙁
לזרוק או להכין למרות זאת? אפשר לתקן?
תודה ענקית!
אגב הכנתי גם הפיצה שלך! מדהימה! איזה בצק!!!
אם אין שמן קוקוס ? ניתן להחליף לכל שמן אחר כמו קנולה כדי שיצא פרווה?
ואם כן לאיזה כמות להמיר ? גם 200 גרם ??? תודה!
יצא חלומי!
היי רחלי!! לא מוצאת סוכר חום בשום מקום. במה ניתן להשתמש? סוכר לבן \דמררה?
תודה
הי,
אפשר להכין את זה עם נטורינה?
ואם כן באיזה כמות אותו דבר?
אפשר. בדיוק אותה כמות
נראה מתכון כיפי ממש!
אפשר אולי לעשות עם קמח מלא במקום או שזה הורס את המרקם?
היי
חייבת לציין שהכנתי אותם פעמיים.
שמתי בול כמו שכתוב
אך יצאו לי שטוחות מדי ושרופות בקצוות…
אני מעריכה את המתכון אך לא מבינה מה הבעיה יכול להיות שכדאי להוסיף אבקת אפייה.
הי
משום מה העוגיות לא השתטחו לי
הכנתי אחד לאחד לפי ההוראות
במה טעיתי?
תודה
אם אני מבינה נכון, האם אני לא צריכה להקציף במכשיר הקצפה את כל החומרים? את הכל אני מערבבת ביד?
פעם ראשונה בחיי שאני מכינה עוגיות. יצא מושלם ברמות!!
הכפלתי כמויות ב4 ויצאו לי 140 עוגיות🤭🤷
היי :))
יצא ממש טעים אבל במרקם חולי ועם תחתית שרופה. למה זה יכל לקרות?
אפיתי. מודה לך מקרב לב על מתכון לא פחות ממושלם! התוצאה הכי טובה לעוגיות שוקולד צ’יפס!
היי
הן אכן הכי טעימות בעולם! שאלה, הבן שלי לא אוהב שוקולד ושאל אם אפשר להכין לו בנפרד שלי. חשבתי לשים להוסיף במקום מקלות שקדים קלויים… מה את אומרת יעבוד? או אולי יש לך רעיון אחר…
היי,
האם חובה לקרר את הבצק לפני?
אני קצת בלחץ זמן ורוצה שהעוגיות יהיו מוכנות בקרוב
היי נראה מעולה, עשיתי כמות כפולה כמה זמן מינימום לשים במקרר -כי בכמות רגילה שעה
נראה לך זה מספיק שעה גם לכמות כפולה ?
תודה
האם אפשר להמיר את כל הקמח הרגיל בקמח כוסמין? אני רוצה להכין לחברה שלא אוכלת חיטה
שמתי בטעות אבקת אפיה במקום סודה לשתיה, יש איך להציל את הבלילה?
תודה רבה! 😃
היי רחלי
פעם ראשונה שאני מנסה מתכון שלך 🙂
ראיתי שכתבו כאן שקשה לחצוב כשהבצק קר אז כדררתי ושמתי בקופסה במקפיא, חושבת שאאפה בכל פעם קצת, לא אמורה להיות בעיה נכון?
תודה רבה על המתכון מקווה שיצא טעים 🙂
רעיון מושלם!
מתכון מעולה! כבר הכנתי כמה פעמים ותמיד יוצא מושלם.
מכינה עם שמן קוקוס במקום חמאה והטעם מאד טוב.
יצא וואו. אבל זה לא מפתיע אותי, כל מתכון שלך טוב מקודמו. הדבר היחיד שחבל הוא שלא הכנתי מראש כמות כפולה… 🙂
תודה תודה!
היי אני עכשיו בדרך להכין מקווה שיצא טוב
היוווווש!
יש לי שאלה-
כתוב שאפשר לשמיר את העוגיות עד שבוע. מה עושים אם הן נגמרות אחרי יום אחד?
מושלם. ממש. ואני בכלל לא חובבת עוגיות שוקולד ציפס
היי,
הכנתי בסופ”ש ויצא מדהים!
רציתי לדעת האם ניתן להפוך אותך לעוגיות שוקולד-שוקולד צ’יפס?
תודה!
שמעי, את אגדה. כל מתכון שלך מלמיליאן. מדברת עליך בלי סוף!
תודה רבה על מתכונים שווים וטיפים מדויקים!!!
הכנתי את העוגיות עם שמן קוקוס. יצאו מאוד שומניות. הקפדתי על כמויות. יש לך רעיון מה יכול היה להשתבש?
בכל מקרה הן טעימות בטירוף ולמרות השומניות ככל הנראה אכין שוב:)
תודה רבה!!!
האם הכוונה לקמח רגיל או קמח תופח? 🙂
בשביל להכין את העוגיות האלו חומות, ניתן להחליף חלק מהקמח בקקאו? מה היחס?
אני בדרך כלל לא מבשלת או אופה פעם ראשונה שבאמת יצא לי להכין עוגיות ויצא מדהים וטעים!
תודה!!
יצאו מושלמות!!!!!
חג שמח🌺
מה הכוונה לתמצית וניל איכותית? אפשר שם ספציפי של חברה כלשהי או תמונה בבקשה?(:
מתכון מעולה!!!!!
תודה
מושלם. פשוט טעים
תודה
אפשר ללא שוקלד מריר?
אפשר ללא שוקולד מריר?
אמאלה ואבאלה יצאו מושששששלם. מתכון מדוייק . תודה רבה נהדרת 😊
הכנתי ונתתי שעה במקרר, יצאו לי לא כמו בתמונה אלא שטוחות מאוד
מה יכולה להיות הסיבה? עוד זמן במקרר?
אפשר להכין עם חמאה מלוחה ?
העוגיות האלה באמת יוצאות מאוד מאוד טעימות.
לפני שהכנתי את המתכון הזה עשיתי לפי אחד הקונדיטורים מהגדולים ולא יצא כזה טעים.
רק דבר קטן, כששמתי על 190 מעלות העוגיות נשרפו לי טיפה ואז בנגלה הבאה הורדתי ל170 לאותו זמן ויצא מדהים
ממליצה להכין אבל לשים ביצה מדיום וחלמון מדיום ( בלי חלבון) עושה שינוי משמעותי במרקם
על איזו פונקציה בתנור אופים את העוגיות? 🙂
העוגיות מושלמות! ללא ספק המתכון המנצח אצלי בבית. אחרי הרבה מתכונים ונסיונות, זה המוצלח והטעים ביותר! פיצחת את זה 🙂
היי, שמעתי על המתכון הזה המלצות רבות ולכן החלטתי להכין אותו. כשהוצאתי את העוגיות מהתנור הן נראו מושלמות והיו ממש רכות אך לאחר שהתקררו לגמרי הן התקשו. איפה יכולה להיות הטעות שלי? למיטב הבנתי הן אמורות להישאר רכות.
עוגיות מושלמות !!!!!
יש לי המלצה ,אני מחלקת את התערובת ל 3חלקים ומגלגלת כמו נקניק בניר אפיה ומקפיאה,מוציאה ופורסת עם סכין ואופה והן ממש מעולות.
יצא מדהים ברמות
אין ספק המתכון הכי טבו ever
ואם הבן שלי אומר אז בכלל…
וווואאאוווווו!!! וואו! וואו! איזה מתכון מעולה!
יצא פגז! תודה על המתכון
היי! הכנתי והחלפתי את כל הקמח בקמח כוסמין לבן, את הסוכר בסוכר חום ואת החמאה- 100 גרם שמן קוקוס ו100 גרם חמאה טבעונית. יצא מעולה!!!! הכנתי בעבר את המתכון הרגיל, וממש יצא אותו הטעם עם נגיעות של קוקוס שרק משדרגות! ממליץ לכולם להכין ככה!
היי,
מה הכוונה בהקצפת הסוכר והחמאה ואחר כך עם הביצה? מיקסר ידני? מיקסר? האם יצא טוב גם עם ערבול ידני?
הכנתי ויצאו ממש טעימות, תודה רבה!
אגב עשיתי כמויות מדויקות עם משקל ויצא לי בסביבות ה-50 עוגיות……
הכנתי היום ויש מוש!!!
תודה על המתכון😇
הי. אני לא מוצאת כבר הרבה זמן סוכר חום ככה. במה אפשר להחליף את הסוכר החום הכהה במתכון?
תודה
כמה שמן קוקוס לשים במקום החמאה? לא כתוב
טורבו או לא?
הכנתי פעם אחת ומאז לא מפסיקה להכין אותם
באמת המתכון המושלם לעוגיות שוקלד ציפס
תודה על מתכון מעולה😍
הכנתי היום עם הבת שלי. עשינו בדיוק לפי ההוראות פלוס m&m וקישוטים מעל שהקטנה התעקשה.. יצא סוףףףףףףףף! תודה רבה על מתכון קל טעים ומנצח
היי! האם ניתן להכין אותם על מקל ? ואם כן, איזה מקל יתאים כדי שלא יהיה כבד מדי וייפול?
תודה!!
אני עושה את העוגיות האלו קבוע!
העוגיות הכי טובות שיש!
קלות ומושלמות!!!
מתחסלות עוד לפני שאני חושבת איך לאכסן 🙂
הכנתי השבוע עם שילוב של שוקולד חלב אגוזים- יצא מושלם!!!
הכנתי אותן, יצא פשוט מושלם!!
שילבתי שוקולד מריר וחלב (סה”כ 200 גרם)
כמו כן הפחתתי ממש מעט מכמות הסוכר.
למי שכמוני מעדיף עוגיות יותר קטנות – תהיו עם יד על הדופק לגבי זמן האפיה – הוא מתקצר משמעותית.
למי ששאל על אחסון – לדעתי כדאי לשמור בקופסא אטומה במקפיא.
הערה לשומרי כשרות : יש לעשות סימן הכר שהעוגיות חלביות (זילוף פסי שוקולד לדוגמא…)
בהצלחה
האם אפשר במקום חמאה מומסת חמאה חומה? (לקרמל את החמאה) כדי לקבל טעם עמוק יותר? תודה
עוגיות מצויינות, עובדת עם המתכון המון בגרסת הפרווה עם שמן קוקוס, הכל נטרף ביעף, כה מפנקות, תודה רבה!
שאלה מעט קלולסית אם אפשר, חמאת קוקוס – לדעתך יכולה להתאים במתכון הזה ואם כן באיזו כמות?
אני עוד לפני ההכנה אבל זה נשמע מיוחד ממש! האם חייבים שמן קוקוס או מה ההבדל בין קוקוס לשמן רגיל
עוגיות מדהימות!! אני מכינה אותן כבר בערך שנתיים וכל פעם מחדש מקבלת מחמאות! זה הפך למתכון הקבוע שלי (פעם אחת הכנתי את זה שלושה ימים ברצף). כולם מתים עליהן!!!
שינויים קלים שאני עושה:
מורידה סוכר לבן לבערך 2/3 או 3/4 כוס במקום כוס
מורידה חמאה לכ180 גרם במקום 200
מורידה מעט את השוקולד (בערך 235 גרם) ומשתמשת בכמה סוגים כשמתחשק לי
יוצא מדהים!! רכות מבפנים ןקריספיות מבחוץ. היו וישארו העוגיות שאני מכינה כל הזמן. תודה על המתכון הנהדר!
יש פה תגובות מדהימות, לי הבצק קפא במקרר, גוש אחד קר אחרי לילה אחד בלבד🤦♀️לא ניתן לעבוד איתו. מה פספסתי?
היי רחלי נתקעתי ללא סודה לשתיה. האם ישנו תחליף?
הי רחלי שאלה-
יצאו מושלמות- רך מעט באמצע, קריספי למטה. אבל… אחרי יום בקופסא אטומה הן התקשו לגמרי. אבל ברמה שלא כיף לנגוס מרוב שזה קשה. רעיונות למה זה קרה?
האם ניתן להכין את העוגיות עם תוספת קקאו כך שיצאו עוגיות שוקולד-שוקולד?
ואם כן, כמה ואיך להוסיף?
תודה רבה!
בהחלט. רעיון נהדר.
להמיר 2 כפות מהקמח בקקאו איכותי.
המתכון נהדר וזה אחרי הרבה נסיונות של עוגיות בסגנון….
האם אפשר לשים תוספת מיני מרשמלו לדעתך ומה לגבי קוקוס קלוי?
מושלמות! כמו בבתי קפה. המתכון היחיד שהצליח לי ככה.
ממש משמח לשמוע ♥
העוגיות נראות מעולות!
כיצד אפשר להפוך את המתכון לכשר לפסח בבקשה?
יצא וואווו מאמצת את המתכון!!!
הכנתי עם שמן קנולה וכוסמין לבן ויצא מושלם!
תודה רבה
היי רחלי,
אני שניםםם מחפשת מתכון מושלם לעוגיות שוקולד צ’יפס פרווה,( אבל עם שמן),
המתכון הזה היה הטוב מבין כולם, הכנתי אותו תקופה ארוכה וכולם התלקקו,
אבל עדיין בגלל השמן הפריע לי משהו במרקם..
בפעם האחרונה שהכנתי, החלטתי להפחית 100ג’ מהקמח,
ו- וואווווווווו זה יצא משהו היסטרי!!!
העוגיות השתטחו מאוד, יצא קריספי, סגנון שונה מהרגיל
ממליצה בחום!!!
תודה לך!
המתכון הקבוע שלי! קל, פשוט והכי הכי טעים (:
יצא מטורף! הוספתי צאנקים של חמאת בוטנים לחלק ולחלק ובלונדי . ואו
מתכון מחריד
״רודפת אחרי המתכון המושלם לעוגיות שוקולד צ’יפס. זה אותו המתכון כמו שעל השקית
העוגיות האלה באמת הכי טעימות בעולם! תודה על מתכון מוצלח =)
בחצי שנה האחרונה זה העוגיות היחידות שאני מכינה בכל מיני וריאציות.. פשוט כי זה העוגיות הכי מדהימות בעולם כמובן. אני עושה אותם עם שמן קוקוס בעלי מכור..שאלתי אותו מה הוא רוצה לטו באב והתשובה הייתה העוגיות חח
היי
אפייה רגילה או טורבו?
הכנתי גם ויצא מעולה
בפעם השניה ויתרתני עם העדשים והוספתי לתערובת פקאנים קלויים במלח (שלמים)
בפעם השלישית אוסיף גם מעט אספרסו לקבלת טעם קפה
תודה
היי, אלה עגיות הכי טעימות שאני מכינה בקביעות. שאלה לגבי האחסון, העוגיות משגעות אחרי אפיה וכמה שעות לאחר מכן. אבל באחסון עם קופסה אטומה, העוגיות הופכות להיות במקקם יבש. ניסיתי להקפיא חלק, אבל עדיין המרקם יבש ולא עסיסי כמו אחרי אפיה. אשמח לדעת מה האחסון הנכון.
בטעות הקצפתי את החמאה הרכה 😭 יש דרך להציל/לעשות משהו אחר מהבצק ? השתטחו לי העוגיות
מתכון ברור ממש
ויצא כל כך טעיםםם
ממש אוהבת את המתכונים שלך
אני הכנתי וזה יצא לי עיסה דביקתתתתתת אז עשיתי עם כפית ת’האמת אני לא המסתי את המרגרינה פשוט השארתי אותה בחוץ שעה בערך.
את העוגיות שמתי כדורים יחסית ממש קטנים וגם במרחבים יחסית גדולים וזה יצא לי כמו עוגה אבל העיקר שזה יצא טעיםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםםם
היי הכנתי את העוגיות והחלפתי את העדשים בשוקולד לבן + את השוקולד שאמורים לשים
זה משנה משהו?
עוגיות טעימות ממש!
מתכון מוצלח
המתכון אחד לאחד כמו המתכון שעל גבי השקית של השוקולד צ׳יפס של אופנהיימר
הכנתי אתמול . הכי טעימות בעולם -אמיתי לגמרי 😍
תודה על המתכון🙏🏼 במקום עדשים שמתי אגוזי מלך וטוב שכך כי הן מתוקות מאוד . לא היה לי סוכר חום אז השתמשתי רק בלבן . אולי צריך להוריד כמות ?
עדיין – הצ׳וקלט צ׳יפס הכי טעימות שאכלתי .
מתכון מושלם שעובד תמיד גם אם אני קצת מרמה בכמויות (אין לי משקל למטבח). טעים בכל פעם מחדש!
תודה על השיתוף
היי
הכנתי פעם אחת את העוגיות ויצאו מושלם, הפעם לצערי הבצק יצא שומני מאוד והעוגיות לא נאפו טוב, הן יצאו מרוחות ודקות מאוד, ממש נוזליות. יש איך להציל את הבצק? הכנסתי להקפאה לפני האפייה אך זה גם לא עזר. מה עשיתי לא נכון? (השתמשתי בכוס מידה של ח”פ האם זו הבעיה?)
הי, אפשר להכין את אותו המתכון ,רק לעוגה?
אופים בטורבו?
אצלנו בבית הן נקראות “עוגיות פלס”ר”, כי פעם בחודש יוצא משלוח של כ2.5 ק”ג עוגיות עם הבן שמשרת ביחידה מובחרת והן נגמרות מהר מידי…
כנראה שהתנור שלי חזק מאוד, כי הורדתי את החום ל180 ואת זמן האפיה ל8 דקות וכך הן לא נשרפות.
אני מוריד קצת את כמות הסוכר כי אני משלב שוקולד חלב, שוקולד מריר 70%, שוקולד לבן ועדשי m&m’s.
יוצא משובח. תודה על המתכון.
היי,
קודם רוצה לומר שהעוגיות האלו פשוט מושלמות!!!
שאלה, מה אם יש לי רק ביצים m…? יזרום?
הכנו את העוגיות בסטוקים לחיילים, בעת הזאת
יצא מצוין, תודה!
היי, לא מובנת לי כמות הקמח – 300 גרם או 2 כוסות ועוד כף גדושה? זה לא תואם…
לא ראיתי תשובה באף אחת מהתגובות
העוגיות ממש תואמות את השם שלהם, הם בהחלט עוגיות השוקולד ציפס הטובות בעולם. עשיתי עוגיות גדולות, ויצאו לי 36 עוגיות בגודל יפה.
יצא טעים בטירוף! שמתי איזה שוקולד שהיה לי בבית מיקס כזה. ממש מוצלח
היי
יש אפשרןת להכין את הבצק ולשמור בהקפאה לשבועיים בערך ואז לאפות?
שניםםםםם אני מחפשת מתכון לעוגיות שוקולד צ’יפס מושלמות ולא מצאתי.. עד שבמקרה נתקלתי באיזה פוסט בפייסבוק על חיילת שקיבלה עוגיות מושלמות וחיפשה מי אפתה אותן והבחורה ששלחה את העוגיות הפנתה למתכון הזה. באותו רגע קמתי והכנתי והן אכן מושלמותתת חובה להכין לפי כל הנחיה ודיוק במתכון והן יוצאות מושלם.
מאז מכינה כבר בכמויות תודה רבה על המתכון!
לרכך חמאה או להקרים אותה ואין הזדמנות שנייה לעוגיות כי עוד שעתיים אני צריכה לצא? Tel U
היי, קודם כל חייבתתלהגיד שזה המתכון היחידי שאני משתמשת בו לעוגיות שוקולד צ’יפס, המתכון מעולה והעוגיות חלום🧡
האם ניתן להחליף את הקמח בקמח ללא גלוטן?
ואווו מתכון מעולה וההסבר על כמויות וסוגי הסוכר מצויין.
החלפתי את הקמח לחצי קמח כוסמין וחצי קמח חומוס ויצא מעולה!!!
יצא טעים ונחמד ואהבתי נורא!😍
זה יצא פריך מאוד אבל השוקולד ציפס לא נמס אז קצת התאכזבתי…
אבל המתכון באמת מיוחד וטעים🥰
אחותי הכינה את זה ולא האמנתי שזה יצא כזה טעים ופריך!!!😍
המתכון המושלם ממליצה בחום🥰
ואני מאוד בררנית ולא אוהבת הרבה עוגיות מהסוג הזה…
וואוי רק חבל שהשוקולד ציפס לא נמס כי אז זה היה יכול להיות יותר טעים כניראה 🙄
עוגיות מעולות! באמת אחרי אינסוף מתכונים שניסיתי סופסוף מצאתי את מה שלטעמי. יצאו לי 35 עוגיות. כמובן תלוי בגודל. תודה רבה 🙂
עוגיות מעולות ואהובות עלינו במיוחד.
קצת מתוק לנו מדי, מתאים להוריד קצת בכמות הסוכר?
אם כן איזה וכמה
תודה 🫶🏻
המתכון הכי טוב בפער,
כבר שנים שאני מכינה עוגיות שוקולד צ׳יפס וכל פעם משנה ומגוונת ולא הגעתי למתכון שתמיד יוצא מוצלח , עד למתכון הזה
ואוו ואווו ואוווו הכי טוב הכי מוצלח והכי קליל להכנה
מאז זה המתכון שלי ולא מתכוונת לשנות אותו מוצלח טעים ומדויק
אלופה ובכללי כל מתכון טיל
הכנתי ויצא לא טוב 😓
העוגיות התפרסו על כל התבנית, יצאו דקות מאודד
עוד לא טעמתי, מאמינה שהטעם בסדר אבל המראה מבאס לאללה
מה עשיתי לא טוב?
וואווווווווווווווווו
המתכון הכי טוב שהכנתי בחיים שלי!!!
גאה בעצמי מהתוצר!!
ויצא לי בערך 50 עוגיות!!!
בעלי חולה על עוגיות שוקוציפס ובחיים לא יצא לי מוצלח אבל עכשיו יצא נדיייררר הכי טעים שטעמנו בחיים!
תודה לך !!!!!!