לצד הקפה או התה, בצאת החג במימונה או בחול המועד להמתיק את היום – ואל תשכחו שהזהרתי שמדובר בהתמכרות של ממש.
עוגיות פלורנטין (עוגיות שקדים מקורמלות), קראנצ’יות וטעימות להפליא, בציפוי שוקולד מריר. מי שמכיר את עוגיות הפלורנטין של רשת הקונדיטוריות פיס אוף קייק אז העוגיות האלה ממש דומות להן.
והנה עוד רעיון – אתם יכולים לעטוף את העוגיות בצלופן או להכניס לקופסה יפה ולהגיש כמתנה.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
עוגיות פלורנטין בציפוי שוקולד
מצרכים:
125 מ”ל שמנת מתוקה 38%
3/4 כוס (150 גרם) סוכר לבן
1/3 כוס דבש
200 גרם שקדים פרוסים
200 גרם שוקולד מריר
2 כפות שמן
אופן הכנה:
– מחממים תנור ל-175 מעלות ומניחים נייר אפייה על תבנית תנור.
– בסיר בינוני מבשלים יחד שמנת, סוכר ודבש עד שמתקבל מעין קרמל בצבע זהוב עדין (לא שחום – זהוב) זה לוקח בערך 5 דקות. חשוב לוודא שכל הסוכר נמס.
– מוסיפים לסיר את השקדים ומערבבים היטב כך שכולם יצופו בקרמל.
– מורידים מהאש ומיד מעבירים לנייר אפייה, על תבנית תנור, ומשטחים לשכבה כמה שיותר דקה. חשוב לעבוד מהר כדי שהשקדים לא יתקשו. אם קשה לייצר שכבה דקה עם גב סכין או פלטה פשוט מניחים מעל השקדים עוד נייר אפייה ומרדדים מעל עם מערוך. אל תפתחו ללחוץ גם אם השקדים נשברים זה בסדר גמור.
– מכניסים לתנור ואופים 10-15 דקות או עד שהשקדים מקבלים צבע שחום (אבל לא שרוף). שימו לב שזה קורה ממש מהר יחסית אז לא להתרחק מהתנור. מוציאים ומצננים היטב לפני שממשיכים.
– בינתיים ממיסים במיקרו את השוקולד עד שנוצר רוטב שוקולד חלק. מוסיפים את השמן ומערבבים היטב.
– הופכים את דסקית השקדים הגדולה כך שהצד החלק יהיה כלפי מעלה ומורחים מעל את השוקולד בשכבה דקה יחסית. זה בסדר אם הוא לא חלק לגמרי זה חלק מהיופי.
– מעבירים למקרר ל-15 דקות עד שהשוקולד מתקשה ואז שוברים לעוגיות בכל גודל שאוהבים. שומרים בצנצנת סגורה על השיש.
הערות ושדרוגים
– במקום ליצור שכבה של שקדים מקורמלים אפשר להניח תלוליות קטנות של השקדים אחרי שהם התקרמלו בסיר ולאפות אותם בצורה הזו של עוגיות נפרדות. בסיום אפשר להגיש ככה בלי ציפוי שוקולד או לצפות את החלק התחתון החלק בשוקולד מריר.
– במקום פרוסות שקדים אפשר לשים גם שקדים גרוסים (לא טחונים).
– במקום שוקולד מריר אפשר להשתמש בשוקולד חלב.
תודה רחלי יקרה! האם אפשר להמיר את השמנת במשהו פרווה?
ניתן להפוך לפרווה?
עשיתי דל פחמימה לחולת סכרת יצא מצוין במקום סוכר סויטאנגו במקום דבש מייפל דל פחמימה שוקלד 85 תודה רבה יצא טעים מאוד
היי רחלי
תודה על המתכונים הנהדרים שלך,
האם ניתן להחליף את השמנת המתוקה בריצ’ לקבלת עוגיות פרווה?
תודה🙏
יצא ממש מתוק באופן מוגזם
יש מה לעשות עם זה כדי לעדן את המתיקות?
אפשר לעשות פרווה?
היי רחלי,
תודה על הבלוג.
יצא מזה טעיייים
קריספי ברמות
מושלםםםםםםםםםם
רחל תודה
אצלנו התבנית גדוחה אז הכפלתי כמויות
מחכה לצינון והופ לשוקולד
שבת נעימה
ומתוקה
גדולה…
היי,
ניסיתי כבר פעמיים להכין את העוגיות, ויצא נורא טעים חוץ מזה שהם ייצאו ״דביקיות״ כאלה (ממש נדבקות לשיניים וקשה ללעוס אותן). מה עשיתי לא נכון?
זה קורה כי יש המון לחות עכשיו. פשוט קשה שפחות זמן באוויר