אני אקדים ואומר – מדובר בעוגיות הכי טעימות שהכנתי. ואני יודעת את זה, לא כי היה לי טעים – ממש ממש טעים, יש המון קינוחים שטעימים לי, אלא כי מדובר בעוגיות היחידות שהשארתי לעצמי אחרי יום צילום.
ברוב המוחלט של הפעמים, אחרי ימי צילום עמוסים במתכונים ואוכל, אני מבקשת מהצוות שיארוז את האוכל ויקח הביתה או מחלקת להורים ולאחים. כל שכן בימים בהם אני מצלמת רק קינוחים ואז לא נשאר אצלי בבית פירור אחד מתוק. גם כי אחרת אני אוכל הכל וגם כי אחרי יום שלם לצד עוגות ועוגיות הבטן שלי רוצה קצת חסה 🙂
הפעם חרגתי ממנהגי ואת העוגיות שוקולד פאדג’ האלה השארתי בבית מרוב שהן היו מוצלחות. ומדובר בטעות כן? כי זללתי אותן בכל הזדמנות שראיתי אותן בקופסה על השיש במטבח.
מדובר בשילוב מושלם בין עוגיית שוקולד במרקם של בראוניז עם פנים קוקוסי משגע שמתגלה בביס הראשון. אתם יכולים לשים יותר או פחות מהקוקוס, תלוי בהעדפה האישית שלכם, ואפשר להנות מהעוגיות האלה גם כשהן חמות ואז העוגייה עצמה במרקם של סופלה או לחכות שהיא תתקרר ואז נולד המרקם של הבראוניז. כך או כך, דבר אחד סופר חשוב כאן – אל תאפו את העוגיות יותר מ-12 דקות גג. זה המקסימום וזה כשהן גדולות. אם הן קטנות אופים 10 דקות.
אם תגעו בעוגיות כשהן תצאנה מהתנור תגלו שהן רכות אבל בזמן הצינון שלהן על התבנית הן תתייצבנה ותקבלו פיסת אושר מתוקה.
מאחלת לכם חג שמח והמון רגעים מתוקים.
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- אל תפספסו: מלא מתכונים מעולים לפסח.
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם כדי שאוכל לראות ולהתמוגג.
עוגיות בראוניז שוקולד במילוי קוקוס
מצרכים:
100 גרם חמאה
220 גרם שוקולד מריר
2 ביצים
1/2 כוס סוכר לבן
1/4 כוס סוכר חום כהה
1/4 כוס קקאו איכותי
3/4 כוס קורנפלור
1 כפית אבקת אפייה
למילוי (לא חובה):
100 גרם קוקוס
80 מ”ל קרם קוקוס (או שמנת מתוקה)
1 כף אבקת סוכר (אפשר גם בלי בגלל שהעוגייה עצמה מתוקה דיה)
אופן הכנה:
– בקערה שמתאימה למיקרו ממיסים את השוקולד והחמאה עד שנוצר רוטב שוקולד מבריק. מצננים בצד.
– בקערת מיקסר עם וו הקצפה שמים ביצים ו-2 סוגי סוכר ומקציפים עד שנוצרת קציפה יציבה, בהירה ותפוחה. זה לוקח בערך 5-7 דקות על מהירות גבוהה אז סבלנות. ולא לדלג על השלב הזה כן?
– מוסיפים את השוקולד המומס לקערת המיקסר ומקציפים עד מהירות נמוכה-בינונית עד שנוצר מעין מוס.
– מוסיפים קקאו, קורנפלור ואבקת אפייה ומערבלים רק עד שהקורנפלור נטמע לגמרי.
– מכסים בניילון נצמד את הקערה ומעבירים למקרר למשך שעה. ואני מדגישה – חייבים לקרר את התערובת אחרת היא רכה ותצנח לגמרי בתנור.
– מערבבים בקערה את מצרכי המילוי כך שנוצר מעין בצק קוקוסי. אם אתם אוהבים מילוי יותר רך אפשר להוסיף עוד קרם קוקוס.
– בעזרת כף גלידה קפיצית יוצרים כדורים מהתערובת ומשטחים מעט בתוך היד. אני אוהבת שהעוגיות גדולות אז אני מכינה אותן מכדור בגודל פינג פונג ואפילו טיפל’ה יותר.
– יוצרים כדור ממילוי הקוקוס ומניחים באמצע – פוחסים מעט את העיגול של הקוקוס. סוגרים לצורת עיגול כך שכל הבצק של השוקולד יכסה את הקוקוס. חוזרים על הפעולה עד שכל בצק השוקולד והקוקוס נגמרים. אם חם בחוץ או שהבצק השוקולדי קצת מתרכך, חשוב להכניס אותו בינתיים למקרר.
– בשלב הזה אני אוהבת להכניס את כדורי העוגיות למקרר לכמה דקות עד שהתנור יתחמם ויגיע ל-180 מעלות. ככה אני מבטיחה שהעוגיות לא ישתטחו בתנור אלא יווצר ההר היפה הזה מעל העוגייה.
– מניחים את העוגיות על תבנית תנור עם נייר אפייה. שימו לב להשאיר רווחים של 5 ס”מ כי העוגיות מתרחבות. את שאר העוגיות שלא שמתם בתבנית תשמרו בינתיים במקרר.
– אופים במשך 12 דקות או עד להופעת סדקים יפים. מקפידים לא לאפות יותר מדי וגם אם העוגיות רכות מוציאים כי אחרת הן הופכות סתם לעוגיות שוקולד ולא עוגיות פאדג’.
– מצננים וזוללים.
הערות ושדרוגים
– העוגיות מושלמות גם 3-4 ימים אחרי. מניסיון אחרי שהחבאתי חלק מעצמי וזללתי רק אחרי כמה ימים. מה שכן, תשמרו אותן בקופסה סגורה.
– אם אתם אוהבים מילוי מתוק אפשר להמיר את הקרם קוקוס בחלב מרוכז (ואז לוותר על אבקת סוכר).
– אפשר להכין את העוגיות גם בלי המילוי.
– אופים בתנור עליון תחתון ולא טורבו.
נשמע פצצה!!! כמה עוגיות יוצאות מהכמות הזו?
נראה מדהים! חושבת ששמו קוקוס יכול להחליף את החמאה?
נראה מעולה.
האם אפשר להמיר את הקורנפלור בקמח תפוחי אדמה?
אוכלים בפסח בלי קטניות…
הי טלי, ניסית עם חלב קוקוס במקום החמאה? כן אני רוצה לנסות
האם אפשר להשתמש בקמח תפו”א כדי להימנע מקטניות?
חייבת להכין לילדים! תוכלי לומר בבקשה כמה גרם ב3/4 כוס קורנפלור?
כוס קורנפלור=140 גרם(כמו קמח) אז במקרה הזה 105 גר’
היי נראה מדהים!!
האם אפשר להחליף את החמאה בשמן?
והאם אפשר להחליף את הקורונפלור בקמח תפוא?(לא אוכלים קורנפלור בפסח) תודה!!
אשמח לדעת אם זה אפשרי
אולי תחליפי מתכון
היי האם אפשר במקום קוקוס שוקולד לבן?
נראה מעולה!!
כמה עוגיות יצאו לך פחות או יותר?
היי, הכנתי את העוגיות. חייבת להגיד שאפו, הן טעימות בטירוף. אשמח לטיפ בנושא גלגול העוגיה , האם צריך להרטיב את הידיים בכדי ליצור את הכדור עם המילוי?
נראה מושלם! מה את אומרת על קצת מלח גס מלמעלה? מתאים? אני חובבת את השילוב בדרך כלל
האם אפשר לוותר עם הקוקוס ולשים במקום שוקולד ציפס? זה מתאים למרקם העוגיה
העוגיות נפלאות.
אבל למרות שקיררתי את העיסה במקרר ואחר כך את הכדורים שמתי במקפיא לכרבע שעה ,
העיסה היתה רכה וקשה לעבודה.
נראה מושלם לילד שלי שמכור לקוקוס ושוקולד!
מה כדי לשים במקום חמאה כדי להפוך לפרווה – שמן קוקוס יעבוד ואם כן באיזה כמות? או שעדיף מחמאה?
תודה רבה
היה נחמד אם היתה מתווספת גירסה טבעונית. נראה ממש טעים אבל חמאה וביצים לא בשבילנו. בהרבה מתכונים כבר דואגים להוסיף את הגירסה הטבעונית
אפשר לבקש יפה ולא להתטרחן. אף אחד לא חייב לך כלום
🙂
מצטרפת לשאלה האם ניתן להמיר חמאה לפרווה?
הי אפשר לאפות את העוגיות בנייר אפייה משומן ( מנזטים)
ילד אלרגי לביצים, האם ניתן להחליף את הביצים?
נראה מעולה!
אשמח לדעת כמה עוגיות יוצאות מהכמות הזו.
תודה!
היי רחלי
יש מצב לכמויות בגרמים?
או לציין באיזה נפח של כוס השתמשת?
אפשר להתשמש בתחליף סוכר דבש או סוכרלוז?
נראה מושלם!!!
לא מוצאת סוכר חום כבר המון זמן 😞 דמררה יעבוד?
גם לי אין.. נראה לי שאני אשים סוכר דמררה (כמות פחותה..) ואוסיף סילאן.. ננסה, מה יקרה??? חג שמח🙏🙏🙏
היי, הכנתי בדיוק!!! לפי ההוראות (שנהניתי לקרוא..) ויצא מעוללללה!!! העוגיות הכי טעימות שאכלתי, ועוד בפסח… מעכשיו זה מתכון קבוע אצלי.. תודה רבה רחלי, גם על כל שאר המתכונים הטעימיםםםם שלך, וגם על הסיפורים היפים שמלווים אותם!! חג שמח!!
רחלי שלום וחג שמח
מתכונים נפלאים ועושים חשק,
האם אפשר לבקש שתשיבי לשאלות שנשאלות כאן- לטובת כולנו,
שאלות לגיטימיות כולן כדי לדייק את ההכנה
כמו כמה עוגיות יוצאות מכמות זו, ועוד
תודה
יצא לי על הפנים ועשיתי בול לפי מה שהיא אמרה הכל נדבק ואי אפשר להרים מהנייר אפייה
הצכון ישר משך את עיניי הוא מגניב ועסיסי
אבל! תערובת השוקולד יוצאת נוזלית ובכלל לא מתאימה לעוגיות. חזרתי וקראתי את התיאור (והוא ארוך ומעייף חבל). בנוסף ממליצה לשים מידות בכוסות
מקווה מאוד שהביקורת תהייה בונה והעוגה תצא טעימה 🙂 חג שמח!
יצא על הפנים!!
העיסה בכלל לא תפחה ונהייתה יציבה, והקרם קוקוס היה יבש (80 מ”ל לא מרטיב קוקוס טחון.
אין פרופורציה בין כמות המילוי לכמות בצק העוגיות.
מאכזב.
מאוד טעים! עד שתפסתי איך לעשות אותם היו לי לא יפים, אבל תבנית השנייה היתה יותר טוב.
היי, הכנתי בדיוק!!! לפי ההוראות (שנהניתי לקרוא..) ויצא מעוללללה!!! העוגיות הכי טעימות שאכלתי, ועוד בפסח… מעכשיו זה מתכון קבוע אצלי.. תודה רבה רחלי, גם על כל שאר המתכונים הטעימיםםםם שלך, וגם על הסיפורים היפים שמלווים אותם!! חג שמח!!
וואי מופתעת שרחלי לא הגיבה פה…
בכל מקרה חייבת לעדכן שיצא פשוט מושלם ברמות ממש. במלית שמתי שמנת מתוקה ולא קרם קוקוס. בנוסף חייבת לעדכן שהבצק נורא רך גם אחרי הקירור מומלץ ואף חייב לעבוד עם כפפות ואז יוצא פצצה. וגם לקרר את העוגיות כמה דקות כמו שרחלי רשמה… חלומיות…
וחצי ששאל יצאו לי 20 עוגיות מהכמות הזו.
חבל שאי אפשר להוסיף תמונה
הבצק נורא רך. איך עבדת איתו??
אולי המרת חמאה בשמן? אולי לא המסת מזפיק שוקולד
כי לי דוקא יצאה עיסה ממש נוחה לעבודה- אחרי קירור של שעתיים במקרר! יכול להיות שזה ההבדל..
נראה מדהים !
האם אפשר להמיר את החמאה בנטורינה? או משהו אחר פרווה?
אפשר להחליף סוכר במייפל?