סנדביץ’ סושי מדהים! הכי קל להכנה והכי קוצר מחמאות

Posted on

לפני חצי שנה, כשהכנתי את הסנדביץ’ סושי המטורף הזה, וצילמתי אותו ביחד עם טל סיון צפורין, הייתי בטוחה שעד שהוא יעלה הקורונה כבר לא תהיה פה. בימים ההם, של אמצע ספטמבר, כל מה שייחלתי לו היה קצת שגרה – ארוחה במסעדה, טיול בקניון מפגש משפחתי שלא כולל מחסומים בדרך.

עברה חצי שנה ואני עדיין מתגעגעת למסעדות ולרגעים של שפיות שבהם כל מה שמעניין אותי זה הביס שמתקרב וההתרגשות לקבל מנה שטרם טעמתי.

אז נכון, יש תחושה שאולי ממש בקרוב זה יקרה, אבל עד אז – קבלו את אחד המתכונים הכי מדהימים, טעימים ומשמחים שהכנתי. כזה שהוא הכי ביס של שפיות.

למרות המראה הסופר מהמם של הסנדביץ’ סושי ממש קל להכין אותו. כל מה שצריך זה להכין אורז של סושי (פשוט מבשלים אורז רגיל ומוסיפים לו תחמיץ בסוף), חותכים ירקות שאוהבים וצורבים טופו או כל חלבון אחר שאתם אוהבים כמו דגים למשל. ועכשיו כל מה שנשאר זה רק לעקוב אחרי ההוראות והתמונות ולגלות איך אצה אחת הופכת בשנייה לריבוע ממולא שחותכים לחצי ומגלים את השכבות היפהפיות שמתחבאות בפנים.

דרך נהדרת להגיש סושי בבית, לעצמכם או לאורחים, בלי לדעת לגלגל רול על מחצלת.

סנדביץ' סושי. צילום: טל סיון צפורין
חמצמצות עדינה שמאוד מחמיאה לאורז והופכת אותו לסטיקי יותר. צילום: טל סיון צפורין

שימו לב: בדיוק כמו בסושי, כל הירקות וגם הטופו ניתנים לשינויים בהתאם להעדפות שלכם. מה שכן חשוב זה לשים פרוסות דקות של ירק או חלבון כדי שיהיה קל לחתוך באמצע. רוצים גזר? אפשר ליצור פרוסות דקות בעזרת קולפן ולהניח בפנים. כנ”ל אבוקדו (בפרוסות), חביתה, פרוסות דג נא או צרוב, פרוסות צנונית ועוד כיד הדמיון הטובה עליכם.

ומה לגבי התחמיץ של האורז? אני ממש ממליצה לכם להצטייד בחומץ אורז – הוא מוסיף טעם עדין של חמיצות ומאזן את המתיקות של הסוכר. ואם לא מוצאים? אני מרשה לכם לוותר אבל רק עד שתמצאו בקניות הבאות שלכם בסופר 😊 אגב חומרי גלם מעולים – כל המוצרים האסיאתיים פה במתכון הם של מזרח ומערב האהובים והאיכותיים.

זהו, סיימתי לחפור, רוצו להכין וממש אשמח לראות איך יצא לכם (אל תפספסו את התמונות של שלבי ההכנה בסוף המתכון).

סנדביץ' סושי. צילום: טל סיון צפורין
כמו במסעדה רק יותר טעים 🙂 צילום: טל סיון צפורין

סנדביץ’ סושי

מצרכים לאורז:
2 ו-1/2 כוסות אורז עגול לסושי
3 ו-1/2 כוסות מים
1 כפית מלח לאורז + 1/2 כפית מלח לתחמיץ
6 כפות חומץ אורז – מזרח ומערב
2 כפות סוכר לבן

עוד תצטרכו:
1 חבילה אצות נורי לסושי – מזרח ומערב
1-2 בטטות
1 אבוקדו בשל
1 חבילה טופו (קשה) או פילה סלמון
עלי תרד או פרוסות דקות של גזר

להגשה:
1/4 כוס רוטב סויה – השתמשתי ביאמאסה
1/2 צ’ילי טרי
2 כפות מירין – מזרח ומערב
1 כפית שמן שומשום – מזרח ומערב
1 כפית סוכר
2 ס”מ ג’ינג’ר קלוף
2-3 כפות מיץ לימון

אופן הכנה:
– מכינים את האורז: שוטפים את האורז היטב, תחת מים זורמים בתוך מסננת, במשך כמה דקות ומסננים מנוזלים.
– מעבירים את האורז לסיר בינוני ומוסיפים את המים וכפית מלח. מביאים את המים עם האורז לרתיחה קלה, סוגרים עם מכסה לגמרי ומבשלים על האש הכי נמוכה במשך 17-20 דקות או עד שהאורז רך. משאירים את הסיר סגור, כשהלהבה כבויה, עוד 10 דקות.
– בסיר קטן שמים חומץ אורז, סוכר ומלח ומביאים לרתיחה עדינה רק עד שהסוכר נמס. מצננים מעט.
– פותחים את הסיר, מזלפים מעל את התחמיץ ומערבבים ממש בעדינות עם כף עץ או מזלג. המטרה היא לא לפגוע בגרגירי האורז אלא לעטוף אותם בתחמיץ. אפשר לעשות את זה גם בתוך קערה גדולה ורחבה. מצננים.
– מחליטים איזה תוספות רוצים: ירקות קשים כמו בטטה ופלפלים אפשר לצרוב על מחבת או בתנור ובירקות חיים משתמשים כמו שהם רק חשוב ממש לחתוך אותם דק כדי שיהיה ביס כיפי ולא ביס של אורז עדין ואז חתיכת גזר קשה וגדולה. אם רוצים להכניס טופו אפשר להשרות אותו בקצת סויה ורוטב צ’ילי ולצלות על מחבת עד הזהבה. כנ”ל לגבי פרוסות סלמון שאפשר לצלות על מחבת או להכניס כשהוא נא.
– רוטב: קוצצים את הצ’ילי והג’ינג’ר דק דק ומעבירים לקערה. מוסיפים סויה, מירין, שמן שומשום, סוכר ומיץ לימון ומערבבים.
– ועכשיו, מרכיבים! מניחים אצת סושי כשהשפיץ צמוד אליכם ובאמצע שמים ריבוע של אורז בגובה 1 ס”מ. ראו תמונות פה למטה. חשוב להשאיר רווח של כמה ס”מ מסביב לסגירה של האצה.
– מניחים מעל את כל התוספות שאוהבים (אפשר גם עירית קצוצה), מטופו ובטטה ועד אבוקדו וגזר, ומכסים בעוד ריבוע של אורז. ראו תמונות פה למטה.
– סוגרים את הקצוות (השפיצים) של האצה כלפי פנים עוטפים בניילון נצמד את כל הריבוע שנוצר ושומרים במקרר עד להגשה. מוציאים לפחות 20 דקות לפני ההגשה כדי שהאורז יהיה בטמפרטורת החדר, חותכים ומגישים. אפשר כמובן גם בלי שלב המקרר ופחות לחתוך לחצי ולהגיש.

סנדביץ' סושי. צילום: טל סיון צפורין
כל השלבים בדרך לסנדביץ’ סושי המושלם. צילום: טל סיון צפורין

הערות ושדרוגים
– אפשר להכניס לתוך הסנדביץ’ סושי כל ירק ו/או חלבון שתרצו ממש כמו בסושי רגיל.
– אם אתם לא אוכלים את הסושי מיד אל תחתכו את האצה הממולאת. האצה עם המילוי בפנים יכולה להחזיק כמה שעות, בחורף עדיף בטמפרטורת החדר (כל עוד אין דג נא כמובן) ובקיץ במקרר.
– חשוב להשתמש באורז עגול לסושי (או לריזוטו) כי האורז הזה נדבק ומאפשר לאורז להשאר צמוד מבלי להתפרק.
– המתכון בשיתוף מזרח ומערב ופודי.

מגישים עם רוטב משגע שמבוסס על סויה ביחד עם ג’ינג’ר ומירין. צילום: טל סיון צפורין

2 תגובות

  1. איריס says:

    תודה קרוטית, זה מתכון של מסע בזמן.
    הכריך הזה היה המזון המהיר החביב עלי ביפן לפני 25 שנים. איזה כיף שאוכל להכין לי כזה (:

  2. Adi says:

    איך את תמיד קוראת את המחשבות שלי ומפרסמת מתכון בדיוק למה שבא לי להכין ולאכול 🙂

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend