אני כל כך אוהבת ארוחות בתבנית אחת. כאלה שלא צריך ללכלך קערות כדי להכין אותן. ואני בעיקר אוהבת ארוחות שלוקח 5 דקות גג להכין והאוכל נראה מיליון דולר. ועזבו זה – אם תכינו את המתכון הזה בתוך תבנית יפה תוכלו גם להגיש ישר לשולחן, אפילו לא צריך צלחת הגשה.
והפעם – קבלו את ההתאהבות החדשה שלי, וגם של ההורים שהתקשרו להגיד שהם התעלפו על הארוחה – פילה סלמון וניוקי תפוחי אדמה עם ירוקים, שום וגרידת לימון. בלי גלוטן, כשר לפסח, סופר קל להכנה וטעים ברמות לא הגיוניות.
את הניוקי (eat good של שטראוס), שיצאו ממש בימים האחרונים לסופרים, תמצאו במקרר והם נהדרים ורכים רק חשוב לבשל אותם 2 דקות ולא יותר בתוך מים רתוחים. אם רוצים, בלי קשר למתכון הזה, אפשר גם להקפיץ אותם – בלי לבשל קודם, במחבת עם קצת שמן זית או חמאה עד הזהבה – יוצא מושלם!
ומה לגבי דגים אחרים, שדרוגים, שינויים וכו? כל האפשרויות וההערות ממש פה למטה.
חג שמח! אל תשכחו לתייג אותי איך יצא 😊
- רוצים לקבל עדכון ראשונים כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- אל תפספסו: מלא מתכונים מעולים לפסח.
סלמון וניוקי תפוחי אדמה בתנור עם עשבי תיבול ושום (ללא גלוטן)
מצרכים:
3-4 נתחי סלמון טרי, ללא עצמות
4-5 כפות שמן זית
1/2 צרור עלי פטרוזיליה
1/2 צרור עירית
6 שיני שום, קלופות
קליפת לימון מגורדת מלימון אחד
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
2 כפות מייפל או דבש או סילאן
1 שקית ניוקי תפוחי אדמה ללא גלוטן eat good (כשר לפסח)
אופן הכנה:
– קוצצים דק דק פטרוזיליה, עירית ושום ומעבירים לתבנית שבה רוצים להכין את הסלמון עם הניוקי.
– מוסיפים גרידת לימון, שמן זית בנדיבות, מלח, פלפל ומייפל ומערבבים.
– מוסיפים את הסלמון ועוטפים היטב בתערובת. מקפידים לכסות בחלק העליון כי עשבי התיבול גם שומרים על הסלמון שלא יתייבש.
– בסיר עם הרבה מים רותחים מומלחים מבשלים את הניוקי במשך 1-2 דקות ולא יותר. חשוב לבשל אותם ממש מעט כדי שלא יתפרקו וישמרו על מרקם כיפי.
– מוסיפים את הניוקי, ללא הנוזלים, לתבנית עם הסלמון ומערבבים ממש בעדינות עם עשבי התיבול והשום.
– אופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות במשך 15 דקות.
– עוברים למצב גריל בתנור, מעלים ל-220 מעלות, ואופים עוד 10 דקות רק עד הזהבה עדינה. מגישים חם חם.
הערות ושדרוגים
– ניתן להכין את המנה גם כמה שעות קודם ולפני הארוחה להכניס לתנור לכמה דקות לחימום. מומלץ לחמם עם כיסוי (רדיד אלומיניום או נייר אפייה) כדי שלא יתייבש.
– ניתן להוסיף לתערובת עשבי התיבול והשום 2 כפות רוטב צ’ילי מתוק ו/או 1/2 פלפל צ’ילי טרי קצוץ דק דק.
– במקום שום כתוש אפשר לשים 1 כפית אבקת שום.
– במקום דג סלמון אפשר להשתמש בכל דק לבן, ללא עצמות, רק הקפידו שהצד של העור יהיה כלפי מטה.
– אפשר לדלג על שלב הבישול של הניוקי ולהכניס אותם הישר מהשקית לתבנית.
– המתכון בשיתוף eat good של שטראוס.
אם לא חייבים לבשל את הניוקי, אז למה בעצם לטרוח וכן לבשל? מה היתרון?
באיזה מייפל את משתמשת אם אפשר לשאול?
האם אפשר להחליף את הניוקי במשהו אחר?
הכנתי ויצא מעולה! תודה על המתכון. כל כך קל….
שינויים שעשיתי – כפית אחת של דבש בלבד וגם שמתי שיני שום שלמות והוצאתי אותן לאחר הבישול. רציתי שיתנו מהטעם והארומה, אבל אנחנו פחות אוהבים שיש טעם של שום בביס עצמו.
גרידת הלימון נפלאה.
שוב תודה.
שאלה: האם אפשר להכין יום מראש ולעשות “חצי אפיה” ולפני ההגשה לסיים את האפיה?
אומנם התגובה ישנה, אבל הכנתי את המנה כמה פעמים, רק בפעם השנייה בישלתי את הניוקי וההבדל משמעותי, הניוקי הרבה יותר רכים מבפנים ועדיין קריספים מבחוץ
הניוקי התייבשו. האם צריך להפוך בזמן האפיה?
באיזה ניוקי השתמשת? שמת ל-25 דקות?