סלט תפוחי אדמה במיונז (עם סלק)

Posted on
סלט תפוחי אדמה במיונז עם סלק

אם יש סיבה אחת בגינה אני אוהבת את ארוחת ליל הסדר, חוץ כמובן מהמפגש המשפחתי, זה סלט תפוחי האדמה שאמא מכינה. וגם מרק קניידלך.

סבתא שלי נהגה להכין אותו לכל ארוחת חג, וגם לא בחג, ולעיתים התווספו לו תוספות שונות ומשונות כמו עוף קצוץ, בצל לבן חי והייתה אפילו פעם שמישהו במשפחה ערבב לתוך הסלט טונה (שומו שמיים!).

בשלב מסוים התפקיד עבר לאמא שלי ובשנים האחרונות היא מכינה אותו בגרסה הקלאסית. בעיקר כי היא יודעת שאנחנו לא אוהבים בצל חי בסלט ובטח לא טונה (אני אלרגית אליה נפשית ופיזית).

הבעיה היא, שהסלט הזה מככב אצלנו רק בחגים ואני? אני אוהבת אותו גם בסתם יום חול.

אז למדתי ממנה להכין, וכמובן, בדיוק כמו סבתא, לא הצלחתי להתאפק והוספתי לו סלק. העיקר תמיד התבאסתי שהיא הוסיפה לסלט תוספות שונות ומשונות 🙂 טוב, אני והיא קורצנו בדיוק מאותו חומר.

סלט מיונז או: סלט תפוחי אדמה במיונז עם סלק

מצרכים:
4 תפוחי אדמה, לא קלופים (אבל שטופים)
3 גזרים, קלופים
2 סלקים, לא קלופים (אבל שטופים)
3-4 ביצים
4-5 מלפפונים חמוצים
1/2 כוס אפונה – אפשר קפואה או משימורים
4 כפות מיונז
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור

אופן הכנה:
– בסיר גדול ממלאים מים ומוסיפים כף מלח. מרתיחים.
– מבשלים את תפוחי האדמה, הגזרים, הביצים והסלקים עד שהם רכים. שימו לב להוציא מהמים את מה שמוכן ראשון ולהמשיך לבשל את השאר עד שהם מוכנים. איך יודעים שזה מוכן? פשוט נועצים סכין קטנה ואם זה רך זה מוכן. מצננים היטב בחוץ.
– מבשלים ביצים בסיר נפרד עד שהן קשות. מצננים וקולפים.
– קולפים את תפוחי האדמה והסלקים בעזרת הידיים, הקליפות אמורות להשתחרר בקלות, וחותכים לקוביות בגודל 1 ס”מ. מעבירים לקערה גדולה.
– חותכים את הגזרים והביצים לקוביות בגודל זהה ומעבירים גם לקערה.
– חותכים את המלפפונים לקוביות קטנות (יותר קטנות מתפוחי האדמה והגזר) ומוסיפים גם אותם לקערה.
– מוסיפים אפונה: אם משתמשים באפונה עדינה אין צורך לבשל רק להפשיר ולהוסיף. אם משתמשים באפונה קפואה רגילה מומלץ לבשל במים רותחים במשך 5 דקות ולסנן. אם משתמשים באפונה מקופסת שימורים נפטרים מהנוזלים ומוסיפים את הכמות הרצויה.
– בקערה קטנה מערבבים מיונז, חרדל, מלח ופלפל ומוסיפים לסלט. מערבבים היטב ומגישים.

סלט תפוחי אדמה במיונז עם סלק
סלט תפוחי אדמה במיונז עם סלק שצובע את כל הסלט בצבע משגע

הערות ושדרוגים
– שומרים את הסלט במקרר אבל בעיני הוא טעים יותר אחרי 10 דקות בחוץ.
– אם אתם אוהבים שמיר אפשר להוסיף כף עלי שמיר קצוצים ואפשר גם בצל לבן קצוץ דק מאוד (בעיני זה מחרב את הסלט אבל מי אני שאתווכח עם אלה שאוהבים את זה ? – היי אמא).
– אגב, במקום בצל לבן אפשר גם בצל ירוק או עירית קצוצים דק לטבעות.

4 תגובות

  1. הילה דנגור says:

    הי. אני אןהבת את הכתיבה והמתכונים שלך מאווווד!!!
    שלא לדבר על האינסטגרם.
    רק הפכתי את המתכון על הבטן והגב ולא מצאתי בחומרי ההכנה חרגל כך ש…. כמה חרדל? האם גיז’ון? האם רגיל? האם גרגרים?
    וכמובן מה הכמות יקירה???

    1. יפה says:

      הסלט הרוסי הזה נקרא סלט ויניגרט. ללא בצל. אמי היתה מכינה לנו כל שבת. ועכשיו אני מכינה אותו לאחי ולאבא שלי ללא מיונז. שידרגתי אותו עם שמן זית. ונדמה לי הוא קל יותר וטעים מאוד

  2. לחמניות לפסח של דליה גיסין ז"ל – קרוטית – Krutit says:

    […] אל תפספסו את המתכונים שמתאימים בול ללחמניות: כבד קצוץ של עומר מילר | סלט תפוחי אדמה במיונז […]

  3. יפה says:

    הסלט הרוסי הזה נקרא סלט ויניגרט. ללא בצל. אמי היתה מכינה לנו כל שבת. ועכשיו אני מכינה אותו לאחי ולאבא שלי ללא מיונז. שידרגתי אותו עם שמן זית. ונדמה לי הוא קל יותר וטעים מאוד

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend