מתכון שהוא לגמרי לגזור ולשמור. טוב, אין כאן באמת דף פיזי לגזור, אבל הבנתם אותי 😊 מדובר באחד הסלטים הכי אהובים עלי. כזה שאני מכינה גם לעצמי אבל גם כשבא לי להרשים א.נשים שמגיעים אלי לארוחה.
יש משהו במראה שלו שמזכיר מסעדה אסיאתית מפונפנת שתמיד גורם לאנשים להתלהב.
ובואו נדבר על הדבר הכי טעים פה – רוטב חמאת בוטנים קרמי, עשיר, עם צ’אנקים של בוטנים, עם שילוב של מתיקות ומליחות. אין לתאר כמה זה מעולה. המצרכים פה לרוטב יספיקו לכם ל-3 סלטים ואני ממש ממליצה לא להכין פחות מזה כי הרוטב נשמר מושלם במקרר והוא מתאים להמון דברים. לרוטב של עוף/טופו, לירקות חתוכים גס שטובלים בתוך הרוטב ככה בכיף בערב מול הטלוויזיה או כשבאים אורחים והוא נהדר גם מעל אורז, קינואה ומה לא.
אני אוהבת גם למרוח אותו על לחם, עם קצת מלח גס ומלפפונים מעל. או אבוקדו.
ובחזרה לסלט – ברוב המסעדות תקבלו את הסלט הזה עם מלפפונים בלבד. אני מעדיפה אותו גם עם גזר כי הוא קראנצ’י ושומר על המרקם שלו זמן ארוך יחסית. וחוץ מזה, יש בגזר מתיקות ממש כיפית. אבל אם מתחשק לכם רק מלפפונים זה כמובן יעבוד נפלא גם ככה.
- לעמוד הטיק טוק שלי כבר הצטרפתם? בואו בואו טעים שם ויש מלא סרטוני אוכל.
- רוצים לקבל עדכון כשעולה מתכון חדש? הרשמו ממש כאן לבלוג (ההרשמה בחינם וניתן לבטל בכל עת).
- הכנתם? אל תשכחו לתייג אותי בעמוד האינסטגרם.
סלט מלפפונים וגזר ברוטב חמאת בוטנים
מצרכים:
1 גזר, קלוף
3 מלפפונים
1/2 כוס בוטנים מומלחים
1/4 צרור עירית או עלי כוסברה
לרוטב חמאת בוטנים:
2 ס”מ ג’ינג’ר טרי, קלוף
1 שן שום, קלופה
מיץ מ-1/2 לימון
1 כפית שמן שומשום
1 כף רוטב סויה
1 כפית מייפל או רוטב צ’ילי מתוק
3 כפות חמאת בוטנים טבעית (חלקה או עם צ’אנקים)
1/2 כפית מלח
1/2 כוס קרם קוקוס או חלב קוקוס
מצרכים:
– חותכים את הגזר והמלפפונים לרצועות דקות בעזרת קולפן ג’וליינים או במעבד מזון עם דיסקית לרצועות ירקות או עם סכין קטנה וסבלנות. מעבירים לקערה. בשלב הזה אם לא רוצים להגיש שומרים בקופסה במקרר.
– קוצצים את הבוטנים גס ופורסים את העירית לטבעות דקות. שומרים בצד.
– מערבבים ביחד את כל מצרכי הרוטב עד לקבלת רוטב סמיך אבל לא מדי. כמו טחינה טובה. אם הרוטב קצת נוזלי אפשר להוסיף עוד חמאת בוטנים ואם הוא סמיך אפשר להוסיף קרם קוקוס. טועמים ומתקנים תיבול בעזרת מלח.
– מרכיבים את הסלט ממש בסמוך להגשה. מניחים את הגזר והמלפפונים בצלחת גדולה, מזלפים מעל כמה רוטב שאוהבים ומפזרים בוטנים ועירית. מגישים מיד.
הערות ושדרוגים
– הרוטב כאן מספיק ל-3 סלטים ואפשר כמובן להכין איתו עוף/טופו בחמאת בוטנים או להגיש לצד ירקות חתוכים גס.
– אפשר להוסיף לירקות גם קולורבי חתוך לרצועות דקות ו/או כרוב חתוך לרצועות דקיקות. אפשר גם זוקיני חתוך לרצועות (טרי, אין צורך לבשל קודם).
– אוהבים קצת פיקנטי? אפשר להוסיף לרוטב 1/2 צ’ילי קצוץ דק דק או 1/2 כפית צ’ילי גרוס.
– במקום ג’ינג’ר טרי אפשר לשים 1/2 כפית ג’ינג’ר/זנגביל באבקה. כנ”ל בנוגע לשום.
– במקום קרם/חלב קוקוס אפשר לפתוח את הרוטב עם מים או שמן זית או חלב סויה.
– הסלט במיטבו בשעות שלאחר ההכנה. אחר כך הירקות מתרככים.
נהדר
יצא מלוחחחחח
צריך אזהרה אם שמים מים להפחית במלח