סלט כרובית עם עשבי תיבול ופיסטוקים ברוטב תפוזים

Posted on
סלט כרובית עם עשבי תיבול ופיסטוקים ברוטב תפוזים

אחד הסלטים היותר טעימים שיצא לי להכין. מפוצץ בטעמים, מלא בנקודות קראנצ’יות ועם רוטב תפוזים צ’ילי שמחבר הכל יחד.

מחוץ לפסח הסלט הזה מתפקד מושלם גם כארוחה כיפית בארוחת ערב או ארוחת חברים ואפשר גם לשדך לו בורגול או קינואה.

סלט כרובית עם עשבי תיבול ופיסטוקים ברוטב תפוזים
סלט כרובית עם עשבי תיבול ופיסטוקים ברוטב תפוזים

סלט כרובית עם עשבי תיבול ופיסטוקים ברוטב תפוזים

מצרכים:
1/2 כרובית טרייה (לא מבושלת)
1/2 צרור עלי כוסברה
1/4 צרור עלי פטרוזיליה
1/2 צרור עירית או 4 ענפי בצל ירוק
2/3 כוס גרגירי רימון
1/2 כוס חמוציות או אוכמניות מיובשות
1/2 כוס פיסטוקים קלויים
1/2 כוס שקדים פרוסים או גפרורי שקדים

לרוטב:
1/2 פלפל צ’ילי
3-4 כפות רוטב צ’ילי מתוק
5 כפות שמן זית
1/2 כפית אבקת שום או שום גבישי
1 כפית פטרוזיליה מיובשת או נענע מיובשת
2 כפות שומשום
1 כפית שטוחה חרדל דיז’ון
1/2 כוס סחוט תפוזים – פריגת
1/2 כפית מלח
1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן הכנה:
– קוצצים דק את הכרובית ועשבי התיבול וקוצצים גס את הפיסטוקים.
– מחממים מחבת, ללא שמן, וקולים את השקדים עד שהם מזהיבים מעט. מורידים מהאש.
– מערבבים בקערה גדולה את כל מצרכי הסלט.
– קוצצים את הצ’ילי דק.
– בצנצנת או כוס או קערה שמים את כל מצרכי הרוטב ומערבבים היטב. טועמים את הרוטב ומתקנים תיבול בהתאם להעדפה שלכם.
– מזלפים את הרוטב על הסלט, מערבבים היטב ומגישים מיד.

סלט כרובית עם עשבי תיבול ופיסטוקים ברוטב תפוזים
סלט כרובית עם עשבי תיבול ופיסטוקים ברוטב תפוזים

הערות ושדרוגים
– ניתן להכין את הסלט בנפרד ואת הרוטב בנפרד ולשמור במקרר כמה שעות. לפני ההגשה מערבבים יחד ומגישים.
– אם אין לכם פטרוזיליה מיובשת או נענע מיובשת אפשר לוותר עליהם.
– אם אתם לא אוהבים כוסברה או פטרוזיליה אפשר לוותר. אבל חשוב שיהיה פה מספיק ירק אז תחזקו בבצל ירוק או עירית.
– גרגירי רימון אפשר לרכוש בסופר או אצל הירקן כשהם כבר קלופים. אם אתם לא מוצאים אפשר לוותר אם כי נסו למצוא, זה מאוד מוסיף.
– לא, אין צורך לבשל את הכרובית. ואם בכל זאת אתם חוששים מחרקים? מפרקים את הכרובית לפרחים, מכניסים לקערה גדולה עם מים רותחים ל-10 דקות ומוציאים את הפרחים החוצה. מייבשים ואז קוצצים.
– מחוץ לפסח אפשר להוסיף לסלט 1 כוס בורגול עבה מבושל או קינואה מבושלת.
– המתכון בשיתוף פריגת.

4 תגובות

  1. מורן says:

    אם רימון לא בעונה, במה כדאי להחליף?
    ומה כמות המנות שיוצאת מהמתכון?

  2. זהבית says:

    וואו וואו וואו אולי איד הסלטים הכי מוצלחים שהכנתי! קצר מלא מחמאות וחוסל בעונג. תודה!

  3. מיכל says:

    סלט ממש מעולה, גם בלי רימונים. יצא קצת יותר מדי רוטב ופיצוחים ביחס לכרובית אז לא השתמשתי בכל הרוטב. ייכנס מעכשיו לקבועים שלי 🙂

  4. שרון פרסבורגר says:

    היי, ברוטב – 2 כפות שומשום – הכוונה לשמן שומשום – נכון?

השאר תגובה

כתובת האימייל שלך לא תפורסם.

Send this to a friend